Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 72 από 72

Θέμα: Προς οσους ψαχνονται για δουλεια εκτος Ελλαδας,ας τα πουμε εδω!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vstrommer71 Προβολή μηνύματος
    Να αναστησουμε λιγο το θεμα,μιας και ενδιαφερει φανταζομαι πολυ κοσμο
    Χρηστικες πληροφοριες δινονται και απο εξειδικευμενο(και πολυ ενημερωμενο απο οσο το κοιταζω) φορουμ
    http://www.patriotaki.net/forum/%CE%...E%AF%CE%B1-77/

Καλο ψαξιμο!
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Νέο μέλος
    Με μια σχετικά μικρή έρευνα που έκανα για Αυστραλία, απο ότι είδα, ζητούν κυρίως ειδικευμένους επιστήμονες σε πολλούς όμως τομείς. Απο τεχνολογία και βιοτεχνολογία μέχρι μηχανολογία, υγεία και πρόνοια. Εγώ επικοινώνησα με ένα ιδιωτικό γραφείο μετανάστευσης με email και φανταστείτε ότι με πήραν τηλέφωνο!!! Μου είπαν ότι ζητούν άτομα της ειδικότητάς μου, αλλά με τουλάχιστον αναγνωρισμένη εμπειρία ενός έτους. Τηλέφωνο με πήραν, ώστε να διαπιστώσουν το επίπεδο επικοινωνίας στα Αγγλικά. Γενικά και πολύ ευγενικοί και άμεσοι. Τώρα μου στέλνουν email για όλες τις εξελίξεις. Ούσα νέα σχετικά στην αγρά εργασίας και πολύ απογοητευμένη, αυτή την στιγμή είμαι σε φάση απόκτησης εμπειρίας ώστε να την ....κάνω με ελαφρά πηδηματάκια... Τελικά όντως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MJP Προβολή μηνύματος
    Τελικά όντως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της!
    + 1000
    http://www.youtube.com/watch?v=EJtQd_SXXfw

Το κόστος του κράνους σου, εξαρτάται από το πόσο ακριβό πιστεύεις ότι είναι το κεφάλι σου.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    σκατα.
    Accipere quam facere praestat injuriam

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    και εντελως τυχαια στη σουηδια ''χανονται'' τα χαρτια που προσκομιζουν αρκετοι ελληνες στις δημοσιες υπηρεσιες τους για να παρουνε personnummer.

εχετε το νου σας οσοι...
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Πριν μερικές μέρες, μπήκα online να ψάξω τι ακριβώς visa χρειάζεται για να παραμείνει (Αυστραλία) ανηψιά φίλου, που ήρθε εδώ με τουριστική visa. Ανακάλυψα ότι μπορεί να παραμείνει με student working visa. Με την δικαολογία ότι θέλεις να μάθεις τη γλώσσα, μπορείς να μείνεις (αν θυμάμαι καλά) 18 μήνες και σου δίνουν δικαίωμα στην εργασία. Περιορίζεσαι όμως στις 20 ώρες εργασίας τη βδομάδα. Εννοείται ότι δε φτάνουν παρα μονο για να ζεις στο tsak, αλλα εννοείται ότι θα βρείς κάτι που να σου δίνει και μερικά μαύρα. Ξαναμπήκα πριν λίγο στο site για να δω όλες τις λεπτομερειες και να σας τις παραθέσω, αλλα είναι υπό συντήρηση. Μόλις το ετοιμάσουν θα σας στείλω το link.

Επίσης, αν είχατε ακούσει για μια είδηση που λέγανε ότι ζητούν οδηγούς ταξί...... είναι μούφα! Ποτε δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Ο λόγος είναι το θέμα της visas. Ποτε δεν επιβεβαιώθηκε ότι μπορούν να σας εξασφαλίσουν τη visa. Μιλάω με ταξιτζήδες κάθε μέρα και μου τα λένε. Ακόμη, αυτοί που ζήταγαν οδηγούς ταξί εδώ (Έλληνες ήταν), είχαν πει ότι "αν δουλεύει κανεις 7 μέρες την εβδομάδα και 12 ώρες την ημερα, μπορεί να πιάσει μέχρι και 1000$ τη βδομάδα". Προς πληροφόρηση λοιπόν, μπορείς να βγάλεις πολύ περισσότερα. Ίσως και διπλάσια! Αλλα δεν τα λένε για να μην ξέρεις τι γίνεται. Προσοχή λοιπόν
    http://www.youtube.com/watch?v=EJtQd_SXXfw

Το κόστος του κράνους σου, εξαρτάται από το πόσο ακριβό πιστεύεις ότι είναι το κεφάλι σου.

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Στις δύσκολες μέρες που περνάμε να δώσω μια πληροφορία που ίσως φανεί χρήσιμη σε κάποιον.
    Η Ουαλική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν υποτροφίες για σπουδές επιπέδου μάστερ (MRes-master with research και MSc) οι οποίες καλύπτουν δίδακτρα και δίνουν και μηνιαίο επίδομα στις 450 λίρες Αγγλίας (για Mres περισσότερα). Ο μόνος όρος είναι πως η πτυχιακή εργασία πρέπει να γίνει με κάποια μικρομεσαια εταιρία της περιοχής. Τα πενεπιστήμια εδώ έχουν πολύ καλές σχέσεις με τις εταιρίες και υπάρχει και σχετικό γραφείο διασύνδεσης. Οι συνεργασίες αυτές πιθανών να οδηγήσουν και σε θέσεις εργασίας αν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.swansea.ac.uk/postgraduat...rships/taught/

Επίσης υπάρχουν καλές ευκαιρίες για EngD (Engineering doctorate) με κορυφαιές εταιρίες όπως Rolls Roys, Tata Steel Europe κ.α. που πληρώνουν πάνω από 16.000 λίρες το χρόνο αφορολόγητα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει στις σελίδες του πανεπιστημίου.

Επίσης να αναφέρω πως εμένα το πρώτο μου πτυχίο ήταν Αγγλικό αλλά ξέρω 2 άτομα που έχουν υποτροφία που το πτυχίο τους ήταν από Ελλάδα (πολιτικοί μηχανικοί).

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει κάτι περισσότερο για τα παραπάνω ή για γενικές ερωτήσεις περί Αγγλίας και Κύπρου που έχω εμπειρία, εδώ ή με π.μ.
    WHO RUNS THE SHOW

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Λοιπόν έφυγα από την Ελλάδα πριν από ένα χρόνο και ήρθα στην Σαουδική Αραβία,
    που ειναι αρκετά ιδιαίτερη σαν χώρα. Δεν επέλεξα να έρθω εδώ, απλά μόνο εδώ βρήκα
    δουλειά μετά από έναν χρόνο ανεργίας. Δουλεύω σε ελληνική εταιρεία με ότι αυτό
    συνεπάγεται, η οποία κι' έκανε 'ολες τις απαραίτητες ενέργειες γιά την είσοδό μου εδώ
    και γιά την έκδοση άδειας παραμονής. Στην Σ. Αραβία δεν μπορείς ούτε καν σαν
    τουρίστας να ''μπεις'' καθώς βίζα δεν παίρνεις άν δεν υπάρχει κάποια εταιρεία (οχι φυσικό
    πρόσωπο) να σου κάνει πρόσκληση.
    Η καλή γνώση των αγγλικών ειναι απαραίτητη γιατί το προσωπικό της εταιρείας ειναι
    πραγματικά πολυεθνικό (περίπου 30 διαφορετικές εθνικότητες). Αδεια οδήγησης έβγαλα
    άλλη εδώ, μιάς και δεν αναγνωρίζουν τίποτα από άλλη χώρα. Η διαμονή μου γίνεται σε
    σπίτια της εταιρείας και ειναι τα πάντα πληρώμένα (διαμονή, διατροφή, και έξοδα αυτοκινήτου)
    Από την αρχή του χρόνου μετανάστευσαν εδώ η γυναίκα μου και η κόρη μου, η οποία
    πήγαινε στην β' γυμνασίου, κι' εδώ συνέχισε (κατόπιν εξετάσεων) στην αντίστοιχη τάξη
    του Βρεττανικού κολλεγίου. Αν και ήμουν προβληματισμένος γιά το πώς θα αντιδράση
    η κόρη μου σ' αυτήν την αλλαγή, το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής με αφήνει άφωνο!!!!!!
    Μάλιστα από τα μέσα Μάρτη, άφησα το σπίτι που μέναμε (στην Τζέντα, σε compound)
    και βρίσκομαι στον Περσικό κόλπο σε άλλο έργο και επισκέπτομαι την οικογένειά μου
    στην Τζέντα κάθε δεκαπέντε μέρες.....
    Η ζωή εδώ ειναι τελείως διαφορετική από την ζωή στην Ελλάδα, αλλά ειναι κι' αυτό
    αναπόσπαστο μέρος της μετανάστευσης. Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως ότι οι
    γυναίκες κυκλοφορούν δημόσια μόνο φορώντας υποχρεωτικά ''αμπάγιες'' δηλαδή με
    καλυμένο όλο τους το σώμα. Ακόμα απαγορεύεται να οδηγούν οι γυναίκες, και τα
    καταστήματα κλείνουν αρκετές φορές κάθε μέρα, κατά την διάρκεια των προσευχών.
    Η εγκληματικότητα ειναι ελάχιστη καθότιν ο νόμος, (σαρία), ειναι αμείλικτος. Τακτικά
    στην Τζέντα γίνονται δημόσιοι απαγχονισμοί, τους οποίους δυστυχώς κάποιοι
    συμπατριώτες μας παρακολουθούν ανελιπώς.........(πως το ειπε ο vstromer?????? - ''θα ρωτήσω
    που μένουν οι έλληνες και θα την κάνω γιά την άλλη άκρη"- εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να το
    εφαρμόσω......)
    Εν κατακλείδι, σίγουρα η Σ Αραβία δεν ειναι στα τοπ των προορισμών μετανάστευσης,
    υπάρχουν όμως κι' εδώ αρκετές ευκαιρείες εργασίας, γιά διάφορες ειδικότητες στον
    κατασκευαστικό κλάδο και μην νομίζετε ότι στά πενήντα μου ξύπνησα μιά μέρα και μου
    ήρθε η έμπνευση να γίνω μετανάστης...... Δεν ήταν κάν επιλογή......
    Μονόδρομος ήταν, με την κατάσταση που επικρατούσε, επικρατεί και δυστυχώς θα
    επικρατει γιά καιρό στην Ελλάδα........
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Μμμ ενδιαφέρον, για πές, γιά πές, έχεις τίποτα περισσότερες πληροφορίες; Μηχανικός είπες οτι είσαι; Ζητάνε κόσμο τελευταία;

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Εκμετάλλευση νεομεταναστών.... http://www.athina984.gr/node/189542

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους ψάχνονται για δουλειά έξω. Η περίφανη Ελληνική ράτσα ξαναχτυπά.
    WHO RUNS THE SHOW

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Warlord13 Προβολή μηνύματος
    thnks φιλε μου..αμα μαθεις κατι πες,εγω δεν βιαζομαι,τσουλαει εδω,απλα τσαντιζομαι με την ολη κατασταση και ψηνωμαι να φυγω.εγω ελειπα για σπουδες 10 χρονια,δεν μου λεει κατι αν δεν ζησω ελλαδα

Καλησπερα!
    Κι εγω οδοντιατρος ειμαι και δεν την παλευω αλλο εδω. Εμαθες κατι νεοτερο για Ελβετια? Εχω μπει σε αρκετα site αλλα δεν βγαζω ακρη...

Νέο μέλος
    Καλησπερα!! εχει περασει καιρος βεβαια, αλλα ειμαι και εγω γιατρος, οδοντιατρος για την ακριβεια με αρκετα χρονια προυπηρεσια και ενδιαφερομαι για ελβετια. δυστυχως δεν γνωριζω ουτε γερμανικα ουτε γαλλικα. μπορεις να με βοηθησεις να βγαλω καμια ακρη?

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2012, 18:19
  2. Ο ΚΑΠΕΟΣ ψάχνει για δουλειά
    από kapeos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2005, 12:23
  3. Ποιος ψάχνει για δουλειά;
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2005, 11:18