Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 72

Θέμα: Προς οσους ψαχνονται για δουλεια εκτος Ελλαδας,ας τα πουμε εδω!

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71

Προς οσους ψαχνονται για δουλεια εκτος Ελλαδας,ας τα πουμε εδω!

Παιρνοντας αφορμη απο αυτο το thread και απο μια συζητηση σχετικα με το τι χρειαζεται για δουλεια εκτος Ελλαδας,νομιζω οτι πρεπει να ανοιξουμε μια συζητηση καπου εδω να πει ο καθενας την γνωμη του!
    Για να μην συζηταμε σε ξενο thread και το τρελλο μακρυμαλλικο αγορι με το τζιξερ μας δαγκωνει:rotflmao:
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Προς οσους ψαχνονται για δουλεια εκτος Ελλαδας,ας τα πουμε εδω!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
    ....
    Για να μην συζηταμε σε ξενο thread και το τρελλο μακρυμαλλικο αγορι με το τζιξερ μας δαγκωνει:rotflmao:
    ε μην σκιζουμε την αναγκη του αλλου.
    δεν δαγκωνω.απλα αγαπαω λιγο ιδιορυθμα.
    εδω λοιπον μιλατε ελευθερα για τη δουλεια στο εξωτερικο.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Ναι ρε παιδιά για πείτε ...έχω μεγάλο ενδιαφέρων . Και για να μην ξαναγράφω πάλι κάνω copy paste την απάντηση μου στο προηγούμενο θέμα .

Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
    "Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι ( αν και θα πηδηχτεί καθολικά η αγγελία του παιδιού ) αυτό που λέμε για εξωτερικό το έχει κανείς δομημένο στο μυαλό του και οργανωμένο πως γίνεται .

Δλδ θέλω να πω , τι πρέπει να κάνει κάποιος για να πάει στο εξωτερικό , από που θα βρει δουλειά , πως θα κάνει τις συνεντεύξεις , τι προυποθέσεις πρέπει να υπάρχουν ...κτλ

Και το ρωτάω μιας και εγώ έχω σε πρώτη προτεραιότητα τη φυγή σε ξένη χώρα ( οποιαδήποτε μου εξασφαλίσει τα βασικά ) αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη ούτε με eures ούτε με κανένα άλλο site και υπηρεσία μεταναστών ξένης χώρας ( αυστραλίας ας πούμε) .

Ακούω για ανθρώπους που βρήκαν εργασία μέσω internet και έφυγαν στο εξωτερικό και έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι πραγματικά τόσο μλκς είμαι που ούτε αυτό δεν μπορώ να κάνω ή μήπως δεν είναι τόσο εύκολο όσο παρουσιάζεται συνήθως ??

υγ.Φίλε μην ακούς κανέναν εσύ ....πλούσια νύφη και πεθερό βαρβάτο και άσε τους άλλους να λένε θεωρίες ... (ξέρω αρκετούς που επιβιώνουν έτσι και το παίζουν και επανάσταση ) "

Ξεκινωντας απο την αφεντομουτσουναρα μου να πω τα εξης!
    Well,εχω τελειωσει Χημικων Μηχανικων απο το 2004 αλλα εδω και πολυ καιρο ασχολουμαι με υπολογιστες(αλλα ταυτοχρονα κανω κι αλλη δευτερη-βιοποριστικη- δουλεια delivery για να εχω ενα ικανοποιητικο εισοδημα)
    Εδω και καμποσο καιρο ψαχνομαι να την κανω για Σουηδια για διαφορους λογους με κυριοτερο τον-προφανη-οτι εδω τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο χωρις προοπτικη βελτιωσης στα εργασιακα τα επομενα χρονια.
    Σκεπτομενος και οτι δεν ειμαι και κανα παιδακι(πατησα τα 40) εχω μια ευκαιρια να αναζητησω δουλεια σε μια χωρα με σοβαρη κοινωνικη υποδομη οπου αν δουλεψω 25-30 χρονια ακομα θα καταφερω να εχω μια αξιοπρεπη συνταξη αλλα και τα παιδια μου(που ελπιζω να αποκτησω) θα μεγαλωσουνε σε μια καλυτερη χωρα απο το Ελληνικο κωλοχανειο...
    Πριν απο λιγο καιρο αρχισα και μαθηματα Σουηδικων,εχω κανει καποια προοδο και ελπιζω κατα Σεπτεμβρη-Οκτωβρη ή το αργοτερο τελος του χρονου να ειμαι σε θεση να παρω το αεροπλανακι της Norwegian και να προσγειωθω Στοκχολμη
    Απο το χρονικο διαστημα που αρχισα να ασχολουμαι με την ευρεση μελλοντικης εργασιας στην Σουηδια αλιευσα τα εξης!

*Ως πολιτης της ΕΕ εχεις δικαιωμα εως ΤΡΕΙΣ μηνες να μεινεις εκει χωρις να δωσεις λογαριασμο σε κανεναν.Αν σκοπευεις να μεινεις παραπανω πρεπει να εγγραφεις στο Γραφειο Μεταναστευσης (migrationsverket)
    και να παρεις αδεια παραμονης ειτε για σπουδες ή ως εργαζομενος ή ατομο με ιδια κεφαλαια

Συνεχιζω στην επομενη σελιδα
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    αυτό που με εμποδίζει(και αρκετό κόσμο πιστεύω) να την κάνω είναι κάποιο αρχικό κεφάλαιο...το οποίο δεν πρόκειται να το μαζέψω σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα...

Τότε που είχα κάποια χρήματα στην άκρη δε το τόλμησα...τώρα μου φαίνεται δυσκολο.

Στο μεσοδιαστημα βεβαια μπορεις να εγγραφεις στον Σουηδικο ας πουμε ΟΑΕΔ Arbetsformedlingen(ουφ!) και εκει μπορεις να βρεις εναν προσωπικο συμβουλο ο οποιος θα σου δημιουργησει ενα επαγγελματικο προφιλ αναλογα με τις σπουδες,την εργασιακη εμπειρια κλπ και θα σου προτεινει πιθανες θεσεις εργασιας που σου ταιριαζουν
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ σημασιας(εδω ειναι το δυσκολο σημειο) ειναι να ξερεις την γλωσσα.Αν εχεις μια βασικη γνωση οι προοπτικες σου αυξανονται κατακορυφα.
    Δωστε βαση οτι η ευρεση κατοικιας Στοκχολμη ειναι μεγαλο αγγουρι(εγω ευτυχως θα μπορω να μεινω σε σπιτι οικογενειακων φιλων για το πρωτο διαστημα μεχρι να βρω τα πατηματα μου στην νεα χωρα)
    Απο την στιγμη που εχει καποιος κατοικια μπορει να παρει προσωπικο αριθμο(personummer) κατι σαν αριθμο ταυτοτητας ας πουμε και αναλογα στην κοινοτητα που ζει μπορει δωρεαν να μπει σε προγραμμα εκμαθησης Σουηδικων για μεταναστες(SFI) οπου αν στρωσουμε κωλο μπορουμε σε δυο περιπου χρονακια να αποκτησουμε(αν δεν ειμαστε ντουβαρια!) μια καλη γνωση της γλωσσας.Εννοειται βεβαια οτι μαθαινεις απειρως γρηγοροτερα την γλωσσα αν εισαι στην Σουηδια
    Πολλες λεπτομερειες και tips για το τι παιζει στην χωρα εκει βρηκα στο αγγλοφωνο φορουμ The Locals Sweden oπου γραφουνε κυριως μη γηγενεις Σουηδοι οποτε σε πολλα απο τα θεματα που αντιμετωπιζει ενας μεταναστης μπορει να βρει χρησιμες συμβουλες
    Tack!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    αυτό που με εμποδίζει(και αρκετό κόσμο πιστεύω) να την κάνω είναι κάποιο αρχικό κεφάλαιο...το οποίο δεν πρόκειται να το μαζέψω σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα...

Τότε που είχα κάποια χρήματα στην άκρη δε το τόλμησα...τώρα μου φαίνεται δυσκολο.
    Aυτό είναι το εύκολο ( κατά τη γνώμη μου ) . Το δύσκολο για μένα είναι η γλώσσα .

Και καλά τα Αγγλικά τα έχω αλλά Γερμανικά , Σουηδικά , Δανικά ...κτλ

Αλήθεια vstromer πόσο σου κοστίζουν τα μαθήματα και σε πόσο χρονικό διάστημα είσαι έτοιμος να μιλήσεις- συννενοηθείς ??

υγ. Εξάλλου στο οικονομικό , αν υποθέσουμε πως έχεις βρει δουλειά κτλ , παίρνεις ένα δάνειο βάζοντας υποθήκη κάτι που θα ήθελες να το πουλήσεις έτσι και αλλιώς ......

Re: Re: Προς οσους ψαχνονται για δουλεια εκτος Ελλαδας,ας τα πουμε εδω!

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

δεν δαγκωνω.απλα αγαπαω λιγο ιδιορυθμα.

Kανονισε να σε βαλω 100 φορες τιμωρια να απαγγειλεις την υπογραφη μου:rotflmao:

Αλήθεια vstromer πόσο σου κοστίζουν τα μαθήματα και σε πόσο χρονικό διάστημα είσαι έτοιμος να μιλήσεις- συννενοηθείς ??

Εγω κανω ιδιαιτερα με 16 ευρω την ωρα Πατρα
    Για Αθηνα ρωτα τον Trooper για το Διδασκαλειο Ξενων Γλωσσων του Μετσοβειου
    Ειναι οικονομικα προσιτο και εχω ακουσει καλα λογια απο πολυ κοσμο για την δουλεια που γινεται(αντε να το πουλησουμε κι αυτο! )

Εγω κανω ιδιαιτερα με 16 ευρω την ωρα Πατρα
    Για Αθηνα ρωτα τον Trooper για το Διδασκαλειο Ξενων Γλωσσων του Μετσοβειου
    Ειναι οικονομικα προσιτο και εχω ακουσει καλα λογια απο πολυ κοσμο για την δουλεια που γινεται(αντε να το πουλησουμε κι αυτο! )
    Πόσες ώρες τι βδομάδα κάνεις ?? Και πόσο καιρό θα χρειαστείς για να κατέχεις τα βασικά ??

Εγώ δυστυχώς , μέσα σε όλα τα σκατά , πρέπει να κατέχω πολύ καλά τη γλώσσα μιας και το επάγγελμα μου ( κοινωνικός λειτουργός ) προυποθέτει να μπορώ να μιλάω και να επικοινωνώ με τους εξυπηρετούμενους .

Πόσες ώρες τι βδομάδα κάνεις ?? Και πόσο καιρό θα χρειαστείς για να κατέχεις τα βασικά ??

Εγώ δυστυχώς , μέσα σε όλα τα σκατά , πρέπει να κατέχω πολύ καλά τη γλώσσα μιας και το επάγγελμα μου ( κοινωνικός λειτουργός ) προυποθέτει να μπορώ να μιλάω και να επικοινωνώ με τους εξυπηρετούμενους .
    Να σου πω την μαυρη αληθεια καλα και χρυσα τα ιδιαιτερα αλλα τα ψιλοβαριεμαι λιγο.Και το εξτρα κινητρο θα με τσιμπησει οταν ειμαι Σουηδια και δεν ξανακουσω Ελληνικα .Σε πολυ γενικες γραμμες για τα απολυτως βασικα το παιδι που κανω ιδιαιτερα μου εχει πει για καπου 100-120 ωρες(80 ωρες αν εισαι αστερι)
    Αυτην τη στιγμη ειμαι περιπου στο 1/5 της υλης
    Ενδεχεται αν φυγω Σεπτεμβρη να κανω οτι προλαβω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Να προσθέσω εδω το site της ευρωπαικης ενωσης στο οποίο και υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας.

http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=en

Vstrommer υποθέτω οτι το ίδια περιπου ισχύουν για όλες τις σκανδιναβικές??
    Quod me nutrit... me destruit.....

Μην σε παιρνει απο κατω.Υπαρχουν εναλλακτικες
    Μπορεις να βρεις καποιο Αγγλοφωνο προγραμμα σπουδων εκει και να παρεις δανειο για σπουδες(για να καταλαβεις διαφορα με εδω,εκει μπορεις μεχρι και 45 ετων αν αποφασισεις να σπουδασεις κατι αλλο να δικαιουσαι δανειο σπουδων) και στο μεσοδιαστημα να μαθεις την γλωσσα.Ειναι ζορι(θα το φαω κι εγω) αλλα αν δεν στρωσεις κωλο ψαρια δεν πιανεις!

Αρχικά δημιουργήθηκε από (Mostra)damoS
    Να προσθέσω εδω το site της ευρωπαικης ενωσης στο οποίο και υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας.

http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=en

Vstrommer υποθέτω οτι το ίδια περιπου ισχύουν για όλες τις σκανδιναβικές??
    Χοντρικα ναι.Απλα να ξερετε οτι τα Δανεζικα ειναι πολυ πιο δυσκολα(τρελλη φωνητικη!) απο τα Σουηδικα και οτι ξεροντας Σουηδικα εχετε μια 70% γνωση Νορβηγικων.Τα Φινλανδικα ειναι τελειως διαφορετικη γλωσσα απο τις αλλες Σκανδιναβικες
    Δανια-Σουηδια περιπου ιδιο κοστος ζωης,Νορβηγια ΠΟΛΥ ακριβα

Μην σε παιρνει απο κατω.Υπαρχουν εναλλακτικες
    Μπορεις να βρεις καποιο Αγγλοφωνο προγραμμα σπουδων εκει και να παρεις δανειο για σπουδες(για να καταλαβεις διαφορα με εδω,εκει μπορεις μεχρι και 45 ετων αν αποφασισεις να σπουδασεις κατι αλλο να δικαιουσαι δανειο σπουδων) και στο μεσοδιαστημα να μαθεις την γλωσσα.Ειναι ζορι(θα το φαω κι εγω) αλλα αν δεν στρωσεις κωλο ψαρια δεν πιανεις!
    Δυστυχώς και αυτό για μένα είναι δύσκολο , μιας και αν και μόλις 30 ετών έχω δυο κουτσούβελα και η απόφαση μου πρέπει να περιλαμβάνει και αυτά μέσα και το μέλλον τους .

Η αλήθεια είναι πως βλέπω μόνο τοίχο πλέον γύρο μου , και πως η μόνη λύση ( με πολλές δυσκολίες όμως ) είναι η Αυστραλία , που και ζητάνε κοινωνικούς λειτουργούς , και τη γλώσσα παλεύω , αλλά και θα ξέρω πως τα παιδιά μου θα μείνουν σε μια χώρα με προοπτικές και ευκαιρίες που εδώ δεν θα τις βρουν ποτέ .

Είδωμεν , αναμένω να δω και άλλες πληροφορίες στο θέμα που ίσως μου ξεδιαλύνουν κάποια πράγματα στο μυαλό μου .

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2012, 18:19
  2. Ο ΚΑΠΕΟΣ ψάχνει για δουλειά
    από kapeos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2005, 12:23
  3. Ποιος ψάχνει για δουλειά;
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2005, 11:18