Από θέμα τιμής δεν έχω ιδέα ποια θεωρείται ιδανική, γιατί δεν το παρακολουθω αφού μου το δώσανε και δεν το αγόρασα
Σαν μεταπωληση νομίζω δεν θα χάσεις πολλά αν είναι προσεγμένο γιατί είναι HONDA
Να σου πω οτιδήποτε, τεχνικά μηχανικά κλπ ναι π.χ κάποτε που το υπουργείο δεν μου άλλαζε τακάκια τα έβαλα μόνος, αλλά ήταν αφτερμαρκετ και σφυριζαν, τι γρασο χαλκού και μαγικά αυτό τα δικά του(στον πίσω τροχό έτσι )οπότε μου ρθει έμπνευση κοιτώντας το άλλο υπηρεσιακό που πριν το τακακι είχε μια θερμοκουβερτα με χάλκινο περιβλημα
Βγάζω από τα παλιά τα μαμά
Βάζω στενή καινούρια και σφύριγμα τέλος
Και εννοείται ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα,ειναι το δεύτερο transalp -είχα και το 650-που συζώ μαζί του
Και αν δεν θέλεις μπλιμπλικια hi tech
Δεν σε ξενιζουν οι διακοπτες από xr εικοσαετίας, αλλά μόλις ανέβεις θα κάνεις τον γύρω της Κρήτης και θα κατέβεις ατσαλακωτος και ξεκούραστος, δεν θα έχει τόση σημασία η έλλειψη 6ης και η ποιο χαμηλη μέση ωριαία και τελική απ το στρομ
Δεν θα σε άφησει δεν έχει κουσούρια, δεν έχει πολυπλοκοτητα
Και έχει CBS -ABS μέγα υπόθεση...
Αν μέ το καλό το πάρεις εδώ είμαι
Τελευταία τροποποίηση από SHOOTER045; 20/07/2014 στις 15:08.
v strom 650.. λιγο βαρυ αλλα δε ζηταει τιποτα..
Σε άποψη αξιοπιστίας το Τρανσάλπ είναι αρκετά καλύτερο από το Στρώμα. Μπορείς να το δεις και από τα αντίστοιχα φόρουμ. Εγώ έχω το 700 και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα στον φίλο, χωρίς να θάβω τα άλλα μοντέλα που του αρέσουν. Είναι ένα μηχανάκι υποτιμημένο κατά την άποψή μου, λόγω αμφιλεγόμενης εμφάνισης, κυρίως λόγω του φαναριού. Κι εμένα δεν μου αρέσει το φανάρι σκέτο αλλά έχει άφτερμάρκετ μια πρόσοψη, που έχει και σύστημα ανύψωσης και ρύθμισης της ζελατίνας, που δουλεύει καλά και ομορφαίνει τη μηχανή.
Από την συμβίωση μαζί του για 32.000 χλμ έχω να πω τα καλύτερα. Αγόρασα αυτή τη μηχανή με γνώμονα τους Κρητικούς δρόμους (που δόξα τω Θεώ επισκέπτομαι συχνά!). Το μηχανάκι είναι στο στοιχείο του σε τέτοιο περιβάλλον. Τα κάνει όλα πολύ καλά. Αν ήθελε ο φίλος ταξίδι συνέχεια σε εθνική με 140+ τότε θα του έλεγα Στρώμα. Αν ήθελε κάτι πιο ελαφρύ από Τρανσάλπ (220 κιλά) θα του έλεγα BMW (με άλλες παραχωρήσεις). Πάντως σαν σύνολο, δύσκολα θα βρει κάτι καλύτερο και το λέω αυτό πραγματικά συνολικά. Γύρισα από διακοπές 2200 χιλιομέτρων και ήμουν μια χαρά, καίγοντας κάτι λίγο παραπάνω από 4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα και πηγαίνοντας παντού με άνεση, ασφάλεια και ευχαρίστηση. Μαζί μου ήταν για 4 ημέρες φίλος με YAMAHA XTZ 660 Tenere και παραδέχθηκε τη συνολική ανωτερότητα της μηχανής μου (εκτός χοντρού χώματος που δεν πήγαμε).
Όσον αφορά διακόπτες-πατάκια-ρεγουλατόρους κτλ έχει τα παλιά δοκιμασμένα της μαμά-Χόντα, πράγμα που χαλάει τη μόστρα μεν, εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία τους δε![]()
Το μόνο πράγμα που μου έχει βγάλει πρόβλημα είναι η τρόμπα βενζίνης. Δεν ευθύνεται η Χόντα αλλά κάτι βενζινάδικα που βάζουν νερό+βρώμα με τη σέσουλα! Βγάλαμε τη βενζίνη από το ρεζερβουάρ και είχε μισό νεροπότηρο με νερό! Από τότε στην επαρχία πάντα βάζω με φίλτρο και στην Αθήνα βάζω μόνο από έναν (τον οποίο και θα βαράω μετά).
Σχεδόν όλα τα 700 χαλάνε τρόμπα βενζίνης
Ο δείκτης παίζει σαν φωτορυθμικο
Και ο βενζίνας είναι αξιοπιστος
4στα 5 που έχουμε εδώ βάρεσαν
Μόνο αυτό είναι το μελανό σημείο
Σε εμένα δε όταν το γεμίζω κάτι επιπλέει εσωτερικά και χτυπάει στα τοιχώματα
Και είναι και εσωτερική, μαζί με φίλτρο σκατά ΟΛΕ δηλαδή
+ σημαίνει παραπάνω (αν δεν ξέχασα τα προσημα από τα μαθηματικά )
Αυτό που λες ότι βαράει είναι το φλοτέρ. Χτυπούσε σε μερικά μηχανάκια και άλλαζαν όλη την τρόμπα στην εγγύηση. Η τρόμπα σαν μοτέρ είναι ίδια με το Στρώμα από 2008 και μετά (Μιτσουμπίσι UC 30). Με διαφορετικό όμως σχήμα. Δεν υπάρχει προς το παρών αφτερ-μαρκετ από όσο ξέρω και για τα 2 μηχανάκια. Εμένα πάντως από την στιγμή που την άλλαξα δεν έχει κάνει θόρυβο (γιατί αυτό έκανε, δεν έμεινε αλλά δεν ήθελα να την ακούω) και στα 36.000 θα την καθαρίσω προληπτικά. Από ότι διαβάζω για να σ αφήσει πρέπει να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα (από ότι βλέπω 70+ σε λίγες κιόλας περιπτώσεις).
Το + που έβαλε ο φίλος είχε μετά 1 έως ( - ) 1,5 λίτρα, σωστά το έγραψεΗ κατανάλωση πάντως έχει να κάνει σε όλα τα μηχανάκια με τις επιταγχύνσεις που θέλεις (πόσο στίβεις το γκάζι δηλαδή) και με την αεροδυναμική (αυτό δεν αλλάζει και πολύ σε παρόμοια μηχανάκια, αλλάζει όμως σε τι βαλίτσες έχουν). Όσο πιο γρήγορα θέλεις να επιταγχύνεις και να κινηθείς, θα το πληρώσεις ανάλογα. Να σημειώσω ότι το Τρανσάλπ έχει πολύ καλή κλιμάκωση σχέσεων, μάλλον προς το κοντό και γεμίζει πολύ καλά για τα 60 άλογα του. Επίσης έχει χαμηλά την ροπή και είναι πολύ εύκολο στην οδήγηση.
Σε τιμές , βλέπω ότι παίζει με ABS από 4-4.500€ και μετά ανεβαίνει με εξοπλισμό και χρονολογία.
Σε ίδιο μηχανάκι αντικαταστάθηκε η τρόμπα
Αλλά το πρόβλημα παρέμεινε
Το εξουσιοδοτημένο που πηγαίνουμε λέει είναι σετ-τρομπα/φλοτερ
Ατροφιες πάντως δεν κάνει
Ίσως είναι μόνο το φλοτερ
Σε αυτό με την κατανάλωση συμφωνώ
Καίει όπως πηγαίνεις
Μωρέ το κατάλαβα εγώ, κι εξάλλου του έβαλα και έναν Εμοτικονάκη (από την Κρήτη) δίπλα.
Αυτό που μπέρδευε ήταν το υπέρ του ΤΑ που έχει μετά, γιατί το υπέρ παραπέμπει σε πλεονέκτημα και στην κατανάλωση πλεονέκτημα είναι να καίει λιγότερο.
Τσιμπήστε και δυο παγωμένες![]()
μιας και το φόρουμ ρακή δεν προσφέρει ακόμα. (Ακούνε οι admin ;;; )
Φύγαμε...