Μετα απο εντεκα μηνες οφειλω να ομολογησω οτι ειναι σε υπεραριστη κατασταση....
Οτι σκουρια εμφανιστηκε, (που ειναι ελαχιστη) εμφανιστηκε στα λιγοστα σημεια που ειχε και πριν..
Τις σαπουνιζω καλα στο πλυσιμο και ολα οκ...
Να σημειωθει οτι το μηχανακι κυκλοφορει καθημερινα και πλενεται οποτε το εχει αναγκη. Οχι καθε εβδομαδα.![]()
Μονο οταν παει στο βουνο πλενεται κατευθειαν...
.............
Εκανα μια δοκιμη και ειδα οτι εφυγε αρκετη βρωμια. Ο πισω τροχος εχει κατι περιεργες βρωμιες στο αυλακι που θελουν ξυσιμο με κατι(καποιο σκληρο πλαστικο θα βρω)
Το κακο ειναι οτι δεν το δοκιμασα ολο το καλοκαιρι, τωρα θυμηθηκα
Και φυσικα επιασε βροχη, οποτε το αφησαΝα φυγουν οι μπορες που ερχονται και ξανα απ' την αρχη
Να 'σαι καλα, ξαναγυαλισε το ΧΤακι μετα απο πολλα χρονια
Στις φωτο ειναι το πριν και το μετα και η πρωτη δοκιμη, την οποια διεκοψε η βροχη.
Οι τροχοι γινανε αψογοι, ακτινες και καψουλια θελουν πολυ δουλεια και δεν ξερω αν θα γυαλισουν μετα απο τοσα χρονια.
Στον πισω τροχος φανηκαν κατι γραμμες/γρατσουνιες και κατι σημαδια σαν ψωρα στο μεταλο.
Η γυαλαδα ειναι ωραια, αλλα απο κοντα φαινονται και αυτα. Ολως περιεργως ο μπροστα τροχος δεν εχει ουτε ενα παρομοιο σημαδι.
Και ο πισω ολοκληρος...
Ατσαλόμαλλο (σύρμα τριψίματος μαρμάρων) το Νο1, είναι το λεπτότερο. Κάνει θαύματα σε ζάντες, ακτίνες, ακόμη και καπάκια μοτέρ. Γυαλίζει χωρίς ξύδια, υγρά πιάτων, αντισκουριακά κλπ. Ένα πλύσιμο μετά και τέλος. Κόβουμε με το ψαλίδι όση ποσότητα χρειαζόμαστε, το κάνουμε μπαλάκι και ξεκινάμε. Το βρίσκουμε σε χρωματοπωλεία και είναι πάμφθηνο.
![]()
Στις ακτίνες τι να αφήσει; Τις γυαλίζει.
Σε ζάντα εξαρτάται, αν έχει αρχίσει να πιάνει επιφανειακή σκουριά την αφαιρεί.
Μπορείς να το βουτάς σε πετρέλαιο ή να ψεκάζεις πριν με WD 40.
Αλλά αν μιλάμε για χοντρό πρόβλημα μάκας ή σκουριάς αυτό που σε απασχολεί πρωτίστως είναι να φύγουν τα χοντρά, μετά ψεκάζεις με JIF, VIM (υγρά καθαρισμού για τα άλατα στο μπάνιο κάνουν φανταστική δουλειά).
Στο ΧΤ έχω κάνει μόνο ακτίνες μέχρι τώρα, στο JAWA 350 όμως που ήταν σε απελπιστική κατάσταση, μου έδωσε πολύ καλό χέρι στο καθάρισμα.
Αυτη η "ψωρα" στην πισω ξερεις τι ειναι;
Έχω κάτι παλιές ζάντες έξω, θα το δοκιμάσω το πράγμα.