Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 49

Θέμα: ΙΔΕΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΓΝΩΜΕΣ κλπ για μετά το λύκειο........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Εφόσον θα τελειώσει έξω, το Ελληνικό Πολυτεχνείο ας το ξεχάσει.

Ίσως φταίει η Ελληνική εκπαίδευση η αντίθετα ίσως είναι πολύ μπροστά (δεν ξέρω), ελάχιστα -και όταν λέω ελάχιστα εννοώ ΕΛΑΧΙΣΤΑ- παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο Πολυτεχνείου παρά το ότι οι εισαγωγικές που δίνουν ξεχωριστά από τα προερχόμενα από τα Ελληνικά Λύκεια είναι πολύ πιο εύκολες.

Μια και είναι θετικής κατεύθυνσης αν θέλει Ελληνικό ΑΕΙ ας κοιτάξει καμιά φυσικομαθηματική κλπ. αλλά πάλι θα δυσκολευτεί αρκετά.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Σπουδές Ελλάδα (έχουμε ίσως από τα καλύτερα παν/μια ακόμα) μεταπτυχιακό έξω όπου γουστάρει και αποκατάσταση πάλι έξω γιατί εδώ δεεεν.

Πιθανότατα θα σας τραβήξει κι εσάς έξω αλλά κλάιν, με το εργαλείο που έχεις τι είναι η Ευρώπη από την Πάτρα?? 1 τσιγάρο δρόμος.
    αν αποφασίσει για Ευρώπη (η επόμενη εικοσαετία ανήκει στην Αμερική - προσωπική μου γνώμη ) αλλιώς αεροπλάνο και βζζζζ

Banned
    Να προσθέσω ότι γνωστός μου, έκανε το εξής.
    Εδώ τελείωσε το παιδί το λύκειο συγκαταβατικα, δηλαδή απλά έβγαλε το λύκειο χωρίς πολλά πολλά, με τα αγγλικά τής και τα λεφτά που θα έχωνε σε φροντιστήρια, προετοιμασία, πανελλήνιες και λοιπές παπατζες τα άφησε στην άκρη, πλέον το παιδί του είναι στο τρίτο έτος έξω και του έχει βγει ποίο φθηνά και μάλλον καλύτερα

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Τρελος εισαι και ρωτας;;; ΕΞΩ απο Ελλαδα!!!!!!! Και εφοσον ηδη θα αποφοιτησει απο αγγλικο κολεγιο στο Ντουμπαϊ τι καλυτερο;;;
    Να σπουδασει εδω να κανει τι;;; Να δουλευει σερβις σε καφε;;;; Ασε που ο χρονος σπουδων θα πολλαπλασιαστει.
    Εξω θα αποκτησει ηδη και εμπειρια σε ενα διεθνες περιβαλον (οπως και το Ντουμπαϊ) και θα της ανοιχτουν νεοι οριζοντες και πολλαπλασιες ευκαιριες.

ΟΞΩ με τα χιλια Μπουλμοντ!!! Να σωθει το κοριτσι!
    Αυτο.

Το μονο που εχω να συμπληρωσω ειναι το οτι υπαρχουν πολυ καλα αγγλοφωνα πανεπιστημια στην Ολλανδια και Δανια (και δωρεαν). Επισης υπαρχει στη Δανια ενα πολυ καλο σχολειο διεθνους φημης για industrial design.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Να πω και εγώ το μακρύ μου.
    Εφόσον μιλάμε για αρχιτεκτονική, σχέδιο, design κτλ, χωρις να υποτιμώ τπτ, νομίζω οτι δυστυχως η Ιταλία ειναι μονόδρομος που έχει παράδοση (εχει στο μιλάνο μουρλια σχολές)
    ΑΛΛΑ δε γνωρίζω τι παιζει και αν εχει αγγλοφωνες σχολές.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Εγώ τελείωσα εξωτερικό, Βρετανία, έχω μεταπτυχιακό και από εξωτερικό και από Ελληνικό πανεπιστήμιο. Είμαι 33 και έχω κάνει μόνο δουλειές του ποδαριού, εχθές παραιτήθηκα και από την τελευταία δουλειά που ήμουν (οκ το ήξερα σαν καιροσκόπος είχα πάει εκεί οπότε μη σκάτε). Μακάρι να είχα κάποιον να με συμβουλέψει όταν έπρεπε, κάποιον γνώστη, είχα μόνο τους γονείς μου να μου λένε ότι θέλεις, ότι νομίζεις, που ναι μεν είναι μεγάλη βοήθεια αλλά χρειάζεσαι και κάποιον να σου πει μερικά "μυστικά". Θα πλατιάσω λοιπόν και ελπίζω να βοηθήσω.

1. Να βρει τι της αρέσει. Ξέρω είναι δύσκολο για ένα παιδί αυτό, ακόμα κάνω test για το τι θα μου άρεσε να κάνω και τι όχι. Για εμένα θα έπρεπε να περνάνε όλοι οι μαθητές για δύο χρόνια μετά το λύκειο από κάτι σαν "γενικό πανεπιστήμιο" ή έστω να ήταν έτσι η τρίτη λυκείου. Να έβλεπαν πως λειτουργεί ένα πανεπιστήμιο πως είναι η διδασκαλία και τι σκατά είναι αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Καλό θα ήταν να δούλευαν και κάνα χρόνο και μετά να διάλεγαν τη σχολή που θα ήθελαν. Στο προκείμενο ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ, είναι μαρτύριο να κάνεις 40-50 χρόνια ΚΑΘΕ μέρα κάτι που σιχαίνεσαι!

2. Να εντοπίσει μια σχολή που να είναι "κλασσική" και όχι μοντέρνα ή μεταμοντέρνα. Το λέω αυτό γιατί οι κλασσικές σπουδαίες δε τελειώνουν ποτέ, έχουν εδραιωμένα εργασιακά δικαιώματα και είναι αναγνωρισμένες παντού στον κόσμο. Αντίθετα καινούργιες σχολές με ευφάνταστους τίτλους, σε πολλά μέρη του κόσμου (ακόμα και στη χώρα που μπορεί να τις τελείωσες) δε ξέρεις τι σκατά είσαι όταν τις τελειώνεις. Θα μπορούσε αν ήθελε να κάνει ένα δεύτερο μεταπτυχιακό αν ήθελε να εστιάσει σε κάτι τέτοιο κάποια στιγμή στο μέλλον.

3. Τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια εστιάζουν σε γνώση και σε φέρνουν πιο κοντά σε περιβάλλον εργασίας. Τα Ελληνικά έχουν δεκάδες προβλήματα παρόλα αυτά η γνώση που προσφέρουν είναι πιο σφαιρική, σίγουρα περισσότερη αλλά και καθαρά ακαδημαϊκή. Από κανένα δε βγαίνεις επιστήμονας πάντως To πόσο θα εμβαθύνει κάποιος στις σπουδές του είναι καθαρά δικό του θέμα. Στο εξωτερικό αν θέλεις να μπεις σε βαθιά νερά σε βοηθάνε στην Ελλάδα σε ρίχνουν και σε αφήνουν να κολυμπήσεις μόνος. Όπως είμαι τώρα που έχω πλέον σχετικά δομημένη σκέψη προτιμώ το Ελληνικό σύστημα, αν ήμουν 18-20 θα μου ήταν πρόβλημα. Αυτές οι μαλακίες για τα Ελληνικά πανεπιστήμια ότι κάνεις 100 χρόνια να τελειώσεις γιατί έχουν απεργίες είναι μούφα. Αργούν πολλοί φοιτητές γιατί σίγουρα έχουν πολύ περισσότερη ύλη από ότι στα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού (πολλοί καθηγητές είναι κομπλεξικοί και σου πετάνε 10 τόμους στη μάπα και σου λένε αυτό είναι), γιατί είναι παιδιά και ναι προτιμούν να καυλαντήσουν από το να διαβάσουν, γιατί έχουν την ασφάλεια ότι είναι σπίτια τους και σίγουρα γιατί από ΟΠΟΥ και να πας η φοιτητική ζωή στην Ελλάδα (ειδικά αν έχεις και μερικά μπικικίνια) τα σπάει.

4. Τα Ελληνικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό δεν είναι γνωστά τα περισσότερα (έχει σχολές που είναι και γνωστές και άξιες λόγου σε όλο τον κόσμο) παρ'ότι είναι άσημα όμως οι απόφοιτοί τους γίνονται δεκτοί σε μεταπτυχιακά σε όλο τον κόσμο και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι στην Ελλάδα καλός ή κακός παίρνεις βαθμό. Για να βγάλεις 65% σε καλό Βρετανικό πανεπιστήμιο πρέπει να σου φύγει ο κώλος στα Ελληνικά είναι το 6 αρκετά εύκολο να το πιάσεις. Συνεπώς ο βαθμός πτυχίου είναι κάτι που πρέπει να υπολογίζεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές έχουν μάθει στο ζόρι.

5. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι πιο δύσκολα από αντίστοιχα στην Ελλάδα. Γίνεται το αντίθετο λοιπόν από ότι στα προπτυχιακά. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις με μεταπτυχιακά στην Ελλάδα που για να τα τελειώσεις πρέπει να φτύσεις αίμα.

6. Εργασιακά δικαιώματα !!! SUPER SOS!!! Η σχολή να είναι τετραετής με τίτλο σπουδών αποδεκτό από τον ΔΟΑΤΑΠ. Αν δεν είναι και είναι τριετής να κάνει μεταπτυχιακό με παρεμφερές αντικείμενο και τίτλο με το πρώτο πτυχίο. Για πολυτεχνικές σχολές να είναι πενταετή η φοίτηση ή 4 + 1. Ερχόμαστε πάλι στην αρχή τουλάχιστο πρώτο πτυχίο κάποιο με κλασσικό τίτλο !

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Τέλος ΞΑΝΑ, να βρει τι θέλει, δείξε της αν αυτό που θέλει πως θα είναι σε ότι αφορά το εργασιακό περιβάλλον ( θα έχεις κάνα γνωστό σε όποια δουλειά και να είναι, να πάει να ρίξει μια ματιά). Τα καλά αγγλικά θα τη βοηθήσουν πολύ όπου και να είναι ότι και να κάνει. Επίσης να διαβάζει μαθηματικά ένα από το καλό των Ελληνικών σχολών είναι αυτό, ότι έστω λίγη στατιστική θα την κάνεις ακόμα και φιλόλογος να γίνεις. Τα μαθηματικά χρειάζονται παντού. Στήριξε τη όπως και να έχει και στα ζόρια να δείχνεις πως θα είσαι εκεί.

Αν ξεκίναγα τώρα θα τελείωνα Ελληνικό πανεπιστήμιο και θα έφευγα μετά για εξωτερικό (σε συνδυασμό με καλά αγγλικά). Αν πάει πολυτεχνείο να ξέρει πως θα ζοριστεί, το Μετσόβιο όμως είναι καταξιωμένο παντού (γεμάτο ψώνια όμως ) Γενικά πολυτεχνικές σχολές έχουμε παντού καλές.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο, φυσικά οι απόψεις μου είναι απόψεις μου και δε κατέχω την απόλυτη αλήθεια. Όπως και να έχει ότι και να κάνει πες της να περάσει καλά αυτά της τα χρόνια, αν καταφέρει να τα κάνει δημιουργικά και μαζί και ευχάριστα θα είναι ότι καλύτερο

Μια βασική παράμετρος που δεν μας είπες είναι πως τα πάει με γλώσσες. Ιταλία και Γερμανία έχουν πολύ σοβαρά πολυτεχνεία με υψηλό επίπεδο σπουδών.
    Αν αυτά αποκλείονται λόγω γλώσσας και η επιλογή είναι μεταξύ αγγλόφωνων προγραμμάτων και Ελλάδας, εγώ θα σκεφτόμουν ως εξής :

Α. Αν αποφασίσει για Πολυτεχνείο

Εγώ θα προτιμούσα πρώτο πτυχίο Ελλάδα για γενική κατάρτιση και μεταπτυχιακό εξωτερικό εστιασμένο σε επαγγελματική αποκατάσταση.
    Παρά τα όσα απαξιωτικά ακούγονται, το Μετσόβειο και η Πολυτεχνική του Α.Π.Θ. είναι κλάσεις ανώτερα από το μέσο όρο της Αγγλίας.

Διευκρίνηση : - μιλάω μόνο για Μετσόβειο και Πολυτεχνική του Α.Π.Θ. γιατί δε γνωρίζω πολλά για τα υπόλοιπα.
    - ο μέσος όρος των πολυτεχνικών σπουδών στην Αγγλία είναι για το μπέο.

Β. Η άλλη λύση

- Ξεχνάμε το πολυτεχνείο και αποφασίζει να σπουδάσει την επιστήμη που της αρέσει πιο πολύ (Φυσική, Χημεία ή Μαθηματικά). Στη φάση αυτή δε χρειάζεται να σκέφτεται πολύ για επαγγελματική αποκατάσταση (θα ακολουθήσει μεταπτυχιακό).
    - Αν το αποφασίσει, θέλει πολύ ψάξιμο. Ανά την Ευρώπη υπάρχουν πολύ καλά πανεπιστήμια στις θετικές επιστήμες με τα top να είναι στη Γερμανία.
    - Όταν τελειώσει τις σπουδές ψάχνει μεταπτυχιακό-γέφυρα μεταξύ ενός πολύ καλού πρώτου πτυχίου και αγοράς εργασίας. Ένας Φυσικός / Χημικός / Μαθηματικός έχει άπειρες επιλογές για μεταπτυχιακό και μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Ουπς

εντιτ:
    Ενταξει ρε πανεπηστημονες ολοι!!!

To Γ@#$$σες

Τωρα για τον φιλο Βαγγελα

Ας στειλει χαρτια Αγγλια για εισαγωγη οχι το 2015 αλλα το 2016.
    Μετα βρες κανα γραφειο αρχιτεκτονικο Ελλαδα ή εκει να την παρει γενικων καθηκοντων κανα 6μηνο εστω και αμισθι για να δει πως ειναι στην πραγματικοτητα τα πραγματα απο μεσα.
    Εχω γνωστους σε τεραστιες εταιριες στον κολπο, κατι μπορω να κανονισω, Τζεντα ή Καταρ.

Μετα το 6μηνο θα ειναι πολυ πιο σιγουρη και ετοιμη για την εισαγωγη της στο πανεπιστημιο το 2016.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    εγω απλα περασα να ριξω μια ματια ποιοι εχετε κορες της παντρειας, για ξερω με ποιους να εχω καλες σχεσεις απο εδω και περα....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	MjAxMy1hNjQ3OWIzNjliNWJiNDJh.png 
Προβολές:	139 
Μέγεθος:	60,1 KB 
ID:	326893

και...
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 10482191_730738770351407_4480688257618416949_n.jpg‎  
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Ο ανθρωπος μου.............
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Ο ανθρωπος μου.............
    Να τι μπλουζάκια θα φτιάξω για εφέτος το καλοκαίρι
    Ένα για μένα και ένα για σένα, μόνο που αντί για ρεβολβερ, θα βάλω glock

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Να τι μπλουζάκια θα φτιάξω για εφέτος το καλοκαίρι
    Ένα για μένα και ένα για σένα, μόνο που αντί για ρεβολβερ, θα βάλω glock
    Η ζωή έχει δείξει ότι οι 12ρες είναι σαφώς καλύτερες και σαν προειδοποίηση και σαν αποτέλεσμα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Banned
    Πού να κουβαλάς ολόκληρη 12αρα
    Το άλλο δεν το αφήνω ποτέ και πουθενά
    Δουλεύω η όχι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Η ζωή έχει δείξει ότι οι 12ρες είναι σαφώς καλύτερες και σαν προειδοποίηση και σαν αποτέλεσμα.
    εσένα θέλω να σε δω On camera όταν θα φτάνεις σπίτι κατάκοπος από το μόχθο της μέρας .... και θα βλέπεις το νικελωμένο παπί παρκαρισμένο απ΄έξω ...

(εγώ επειδή δεν μου αρέσουν τα "μπουζούκια" θα εγκαταστήσω καταπέλτη σαν τα αεροπλανοφόρα ... )

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι σημαίνει για εσάς το Forum?
    από bikersonly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 113
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2014, 15:19
  2. spam κλπ για το 2μερο στη Καψίτσα
    από latris mixanis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 63
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2010, 08:48
  3. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2004, 09:08