Έκπτωση ΤΕΛΟΣ
(και κοντός ψαλμός και για εδώ ΕΕ σπίκινγκ...)
Γ... το σπιτάκι τους.... γ....
http://www.motociclismo.it/bollo-int...che-moto-60718
Έκπτωση ΤΕΛΟΣ
(και κοντός ψαλμός και για εδώ ΕΕ σπίκινγκ...)
Γ... το σπιτάκι τους.... γ....
http://www.motociclismo.it/bollo-int...che-moto-60718
ανανήψαντας
μεταφραση ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Είδαν ότι έχει ψωμάκι και θα το χτυπήσουν... Που το παράξενο;;; Σε αυτό φταίμε και εμείς φταίνε και οι σύλλογοι κλασσικών που δεν κάνουν σωστό ξεσκαρτάρισμα... Διότι δε γίνεται να πας να χαρακτηρίσεις κλασσικό(sic) μια παλιά corolla που μόνο σπάνια δεν είναι και δεν έχει και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον μόνο και μόνο να γλυτώσεις τα τέλη. Προσβάλει και τη νοϋμοσύνη μας αμαυρώνει και την προσπάθεια ανθρώπων που όντως δαπανούν ΠΟΛΥ χρήμα για να σώσουν πραγματικά σπάνια και αξιόλογα οχήματα. Αυτό όσον αφορά αυτά που βλέπω εδώ
πχ για τα δεδομένα Ελλάδας http://www.zougla.gr/automoto/articl...kides-klasikou δλδ έλεος
Τώρα στην Ιταλία δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά από λίγα club ιστορικών αυτοκινήτων που έχω δει τουλάχιστον γίνεται λίγο σοβαρότερη δουλειά
Εν τέλει το original άρθρο εδώ: http://www.motociclismo.it/bollo-mot...ena-moto-60687 Πέρασαν νόμο ώστε να πληρώνουν φουλ τέλη αυτοκίνητα και μηχανές πάνω από 20-30 χρόνια.
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Ρεζουμέ
Καμία ελάφρυνση σε τέλη κυκλοφορίας για κλασικά οχήματα.
Υπάρχει σχετική οδηγία της ΕΕ.
Άρα ή το κρατάς σπιτάκι σου και το βάζεις στο σαλόνι ή πληρώνεις κανονικά.
Στην Ελλάδα υπάρχει η πινακίδα κλασικού οχήματος με φτηνά τέλη και σχετική ασφάλεια πάλι φτηνή.
Η ΕΕ με οδηγία αυτά τα καταργεί, άρα και στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί αργά ή γρήγορα.
ανανήψαντας
Τελικά είναι και λίγο παραπληροφόρηση το πόστ.
Το link του Ichigo εξηγεί οτι ψήφισαν νόμο βασει του οποίου θα καταργηθεί η έκπτωση στην Ιταλία για οχήματα μεταξύ 20 και 30 χρονών. Αυτα είναι τα λεγόμενα young timers.
Στην Ελλάδα, τουλάχιστον για τις μοτό που γνωρίζω, ποτέ δεν υπήρχε καποια διάταξη γι αυτα. Ούτε πινακίδα κλασσικού βγάζουν ούτε έβγαζαν.
Κλασσικο θεωρείται αν είναι ανω των 30 ετών και δεν εχει σημασία αν είναι σπάνιο οπως τοι περιογραφει ο Ichigo.
Αρκεί να είναι 30 ετών και άνω και να είναι όπως πρέπει, ούμε μαιμουδεμένο ούτε χρέπι.
Προς το παρόν την γλυτώνουμε, αλλά φυσικά ολοι αυτοί που τα κυκλοφορούν κανονικά, τα παρκαρουν στον δρόμο, τα νοικιάζουν για γαμους κλπ θα πρέπει να μαζευτούν με καποιο τρόπο.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Το καθεστώς των young timers υπήρχε αν δεν κάνω λάθος στον χώρο του αυτοκινήτου,έχοντας ξεκινήσει σχετικά πρόσφατα. Κατα τ'άλλα,το άρθρο όντως δεν αναφέρεται στα κλασσικά άνω των 30 ετών.
Ας διαβάζουμε λίγο καλύτερα,
Τίποτα δεν αλλάζει, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με ηλικία πάνω από 30 ετών, αν το όχημα δεν χρησιμοποιείται καθημερινα στο δρόμο.
Το θεμα συζητείται για τα - "young-timers" .
αυτό που τελικά δεν πέρασε στη Βουλή, δηλαδή η προτεινόμενη τροπολογία ειναι να έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας τα εν λόγω οχήματα...
![]()
Άρα, ο Άρης (σαπίλας) μπορεί τώρα να αλλάξει ήσυχος πλευρό;![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Πάντως με βάση το λινκ του ichigo και το κλασικό κομπρεσορα, να θυμίσω ότι κάποτε πού ερχόντουσαν στην Ελλάδα κάτι pajero και renegade με< σταυρό> πίσω για βυτια και κλαδευτικα, βαφτιζοντουσαν στην Ελλάδα σαν αγροτικά μηχανήματα με πινακίδες ΑΜ= αγροτικό μηχανημα.
Και πλήρωναν τέλη, ασφάλεια τρακτέρ και τα οδηγουσες με δίπλωμα τρακτέρ.
Κάποιες περιοχές βέβαια ( τμήματα συγκοινωνιών) το προχώρησαν παραπάνω,εβγαζαν άδειες αγροτικού μηχανήματος σε αυτοκίνητα πολυτελείας Mercedes / Ferrari / Porsche.
Κλείνοντας με αυτοκόλλητα τα πίσω τζάμια και γράφοντας δεξιά αριστερά με αυτοκόλλητα -
Ι. Χ αγροτικο
Ωφ φ
Μικτό
Αποβαρο
Έδρα
Το είχε κάνει ρεπορτάζ τότε ο αείμνηστος Σταθακης