Σελίδα 17 από 137 ΠρώτοΠρώτο ... 712131415161718192021222767117 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 2046

Θέμα: Habemus Papam

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ας τα φέρουμε όλα στο σήμερα όμως.

Κάποια δεδομένα.

- Το κράτος μας είναι πλήρως διεφθαρμένο. Μέχρι σήμερα μπορείς να καταφέρεις σχεδόν ότι θέλεις αν έχεις τα απαραίτητα.

- Ο λαός είναι και αυτός πλήρως διεαφθαρμένος, λογικό, αφού το κράτος το αποτελεί ο λαός. Ο ίδιος ο λαός ήταν αυτός που κοίταξε να βολέψει το κ@λαράκι του και να γράψει τον συνάνθρωπο του στα @@ του.

- Ο λαός μας όπως βέβαια και η υπόλοιπη Ευρώπη γερνάει.

- Οι περισσότεροι νέοι είτε δεν έχουν δουλειά γιατί τα βρήκαν όλα έτοιμα, είτε γιατί δεν υπάρχει δουλειά ουσιαστικά (μη γυρίσει κανείς να μου πει γιατί δε πας να γίνεις αγρότης πχ ή ότι άλλο, πολλοί προσπάθησαν).

- Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν τη καβάτζα τους και κοιτάνε μη χάσουν τα ελάχιστα προνόμια τους.

Ας γράψω τώρα και μερικά ακόμα δεδομένα.

1) Όλα σχεδόν τα κράτη χρωστάνε, άλλα πολλά περισσότερα.

2) Ο λαός σχεδόν παντού γκρινιάζει άλλοτε δικαίως άλλοτε αδίκως.

3) Η ζωή στο σύνολο του δυτικού κόσμου μέσα σε 20 χρόνια έχει μεταλαχτεί τόσο πολύ που έχουμε ξεχάσει βασικά πράγματα.

4) Όλο αυτό το καπιταλιστικό μοντέλο μεθοδευμένα δίνει καρότα στο κόσμο ώστε να υπάρξει ένας δεύτερος μεσαίωνας.

& ο προβληματισμός μου παράλληλα με τη πεποίθηση μου.

Θεωρώ ότι σα λαός πάσχουμε σε 2 σοβαρά θέματα. Το ένα είναι παιδεία. Σε αυτό μπορούμε να επιρρίψουμε πολλές ευθύνες στην κάθε εξουσία, αν και η παιδεία δεν έρχεται μόνο από δομές αλλά και από την οικογένεια μας.

Το δεύτερο όμως φίλοι μου είναι τόσο σημαντικό και φταίμε μόνο εμείς οι ίδιοι ο καθένας ατομικά. Κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή. Τι είναι αυτά; Στην Ελλάδα διαστημικές έννοιες. Η κάθε συμμορία κοιτάει το τομάρι της. Ακόμα και οι δημόσιοι υπάλληλοι διαφορετικών θέσεων είναι ικανοί να βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους. Ο καθένας προσέχει τόσο πολύ το κώλο του που μόνο σκατίλα δημιουργεί αυτό.

Συγνώμη για τις εκφράσεις μου αλλά εγώ δεν έχω δει σχεδόν ποτέ μια γαμημένη ενότητα έστω και στο πιο απλό θέμα.

Έτσι λοιπόν έχουμε μια κοινωνία που είναι λογικό να τη χειραγωγούν απλά δίνοντας στο λαό ξέκωλα, Iphone, Cayene ή BMW 1200GS. & πλέον τα σημαντικά προς συζήτηση θέματα είναι αν το burger ήταν ζουμερό, αν το γυαλί αυτό πάε με το μούσι ή αν το βυζί αυτό είναι real ή σιλικόνι.

Αν.. Αν τυχόν ορθοποδήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα κάνει πάλι τα ίδια και χειρότερα.

Παλαιό μέλος
    Απο τη στιγμη που λεξεις οπως:τιμιοτητα,ηθος,σεβασμος,τιμη,μπεσα,αλυλεγγυη και παει λεγοντας,τις βρισκεις μονο στα λεξικα,ας μην εχουμε πολλες απαιτησεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Oταν ακουω ιδιωτες, ιδιωτικη πρωτοβουλια κλπ βγαζω φλυκταινες, σπυρια, αφρους, εξανθηματα, κριθαρακι στο ματι και αλλα παρεμφερη. :a04: Και ειμαι πολυ περηφανος για αυτο!
    Απο περιέργεια, τι δουλεια κάνεις;

Αν δεις πιο πανω, κανεις μας δε μιλησε για ασυδοσια ιδιωτων (φλυκταινες βγαζουμε καποιοι και με την πανταχου παρουσα κρατικη ασυδοσια), αλλα μιλησαμε για ενα κρατος που θα ασκει εναν γερο, σωστο και δικαιο εποπτικο έλεχγο ωστε να ειναι όλα νομιμα.

FYI η οργουελικη κοινωνια, καθε αλλο παρα ιδιωτικη ήταν....
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Δουλευα ως οδηγος στην Ευρωπη μεχρι περυσι που γυρισα. Eχω δουλεψει και πολλα χρονια σε rent-a-car-bike. Επισης σε κρεοπωλειο και περιστασιακα σε μπαρ και ταβερνα. Τωρα ασχολουμε με μια οικογενειακη επιχειρηση που εχουμε και ετοιμαζομαι να γινω και αγροτης (τουτεστιν να εχω και ενα αγροτικο εισοδημα απο διαφορα).
    Τι σχεση εχει ομως αυτο;;

Οσο για το "οργουελικο" του θεματος η ιδιωτικη ασυδωσια (που παντα σε ασυδωσια μεταστρεφεται η προσπαθεια για ατομικο οφελος) καταληγει σε μια στυγνη ολιγαρχια και το κρατος καταληγει να εξυπηρετει ακριβως αυτα τα συμφεροντα. Τα παραδειγματα ειναι παντου γυρω μας.
    MADE IN JAPAN 日本製

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Το υπερδιεφθαρμένο και χάλια, μη λειτουργικό, απαράδεκτο όπως το αποκαλείτε Δημόσιο είναι απλά μεροκαματιάριδες μεσάζωντες ενός συγκεκριμένου ιδιωτικού τομέα που το συντηρεί έτσι ώστε να μπορεί να το αρμέγει (δηλαδή τους φόρους μας).

Μια συγκερκιμένη κάστα ιδιωτών είναι που το ελέγχει και το διορίζει και το κάνει ότι θέλει. Το γεγονός ότι δεν εξυπηρετεί εσάς δε σημαίνει ότι δεν εξυπηρετεί κάποιους άλλους ιδιώτες. Απολύοντας τους συγκεκριμένους απλά δεν κάνει τίποτα. Ιδιωτικοποιώντας περιφερειακές μη λειτουργικές υπηρεσίες απλά δε κάνει τίποτα. η δουλεια θα γίνεται με άλλους

είμαστε κότες. απολύουν τον Θεοχάρη (καμια σχέση με το ποτάμι εγώ) απο τον εσόδων, γιατι κατα τύχη έβαλε χέρι σε συγκερκιμένους και αντί να βγούμε στους δρόμους, κατηγορούμε την υπάλληλο της τοπικής εφορίας γιατι δεν έτρεξε αρκετά όταν μας είδε να μπαίνουμε στη πόρτα της. εμάς μας φταεί η τοπική κυράτσα στη υπηρεσία του Δήμου και όχι αυτός που απέλυσε τον Θεοχάρη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Ποιός Θεοχάρης, αυτός;

Δεν τον είδα όμως να κόπτεται τόσο για την υπερφορολόγηση του Έλληνα πολίτη όσο κόπτεται για την υπερφορολόγηση των διυλιστηρίων...

Για να μη πω ότι πίσω απ το κόμμα που κατέφυγε εικάζεται ότι βρίσκεται ιδιοκτήτης διυλιστηρίου.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Δουλευα ως οδηγος στην Ευρωπη μεχρι περυσι που γυρισα. Eχω δουλεψει και πολλα χρονια σε rent-a-car-bike. Επισης σε κρεοπωλειο και περιστασιακα σε μπαρ και ταβερνα. Τωρα ασχολουμε με μια οικογενειακη επιχειρηση που εχουμε και ετοιμαζομαι να γινω και αγροτης (τουτεστιν να εχω και ενα αγροτικο εισοδημα απο διαφορα).
    Άμεση, μιας και αφού ασχολείσαι με την οικογενειακή επιχείρηση, τότε και ιδιώτης επιχειρηματίας είσαι αλλά και ιδιωτική πρωτοβουλία ασκείς.

Οπότε, ουσιαστικά αυτό που δηλώνεις είναι πως είτε βάζεις και εσένα μέσα σε αυτούς που σου προκαλούν φλύκταινες, σπυριά, αφρούς, εξανθήματα, κριθαράκι στο μάτι και άλλα παρεμφερή (που είναι κακό), είτε πιστεύεις πως εσύ είσαι καλός αλλά όλοι οι υπόλοιποι σκάρτοι (που είναι χειρότερο).
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Τιποτα αγαπητε ιδιωτη και ελευθερε επαγγελματια. Φανταζομαι οτι εσυ δε δουλευεις για το κερδος, αλλα κανεις αγαθοεργια.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Άμεση, μιας και αφού ασχολείσαι με την οικογενειακή επιχείρηση, τότε και ιδιώτης επιχειρηματίας είσαι αλλά και ιδιωτική πρωτοβουλία ασκείς.

Οπότε, ουσιαστικά αυτό που δηλώνεις είναι πως είτε βάζεις και εσένα μέσα σε αυτούς που σου προκαλούν φλύκταινες, σπυριά, αφρούς, εξανθήματα, κριθαράκι στο μάτι και άλλα παρεμφερή (που είναι κακό), είτε πιστεύεις πως εσύ είσαι καλός αλλά όλοι οι υπόλοιποι σκάρτοι (που είναι χειρότερο).
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Τιποτα αγαπητε ιδιωτη και ελευθερε επαγγελματια. Φανταζομαι οτι εσυ δε δουλευεις για το κερδος, αλλα κανεις αγαθοεργια.

Get serious please....

Αν ήταν δημόσιος υπάλληλος θα μίλαγε από προσωπικό όφελος.
    Τώρα που είναι ιδιωτικός υπάλληλος/έχει οικογενειακή επιχείρηση/δεν ξέρω γω τί, είτε βάζει τον εαυτό του στο ίδιο τσουβάλι με τους άλλους είτε νομίζει ότι είναι καλύτερος.

Ωραία λογική έχετε.
    Κορώνα κερδίζω γράμματα χάνεις.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την άποψη του όποια κι αν είναι αυτή ασχέτως του πώς βγάζει το ψωμί του.
    Και μην τρελαθούμε, δεν βγήκε να πει (ο μπομπ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε) "Ζήτω το δημόσιο! Τί δουλειά κάνω? Να μωρέ, εφοπλιστάκος..."

Και στο φινάλε, πολλά περισσότερα έχει να χάσει κάποιος που υποστηρίζει μια θέση που αντιτίθεται στον τρόπο με τον οποίο βγάζει το ψωμί του κι αυτό (εφόσον είναι ειλικρινές) θέλει @@.

Δηλαδη τι θα επρεπε να κανω μεσα στην κοινωνια που ζουμε;; Να παω να κλειστω στη μονη Εσφιγμενου και να μην εχω επαφη με τα εγκοσμια ή να ληστευω τραπεζες για να ζω και να κρυβομαι σαν κυνηγημενος;;
    Δουλευω και βγαζω το ψωμι μου και τα οποια γουστα με παιρνει να κανω..
    Δουλευω για το οικονομικο μου κερδος γιατι στο υπαρχον καπως πρεπει να επιβιωσεις ασχετα με το τι πιστευεις.
    Αυτο δεν ακυρωνει τις ιδεες μου σε καμια περιπτωση και κανενος αλλου. Και ειναι σαφως διαφορετικο το να δουλευω οδηγος για να βγαλω 1, 1,5 χιλιαρικο και αλλο να ξηλωνω ενα ολοκληρο δασος και να το γεμιζω αποβλητα για να βγαλω χρυσο και να χεστω στο ταληρο πχ.
    Και για τις οποιες ιδεες εχω, μοχθω και αγωνιζομαι για να τις δω να πραγματωνονται και προσπαθω να τις βιωνω με ανθρωπους που τις μοιραζομαι. Δεν αρκουμαι απλα στο να εκλεγω την μια ή την αλλη οψη ενος θλιβερα ιδιου νομισματος καθε 4 χρονια σε μια "δημοκρατια" του θεαματος..
    Τεσπα, μεγαλη κουβεντα, ας μην την επεκτεινουμε καλυτερα..
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος
    Για το Θεο οχι σε μονη,οχι σε μονηηηηη.

Κανουν πως και πως, για νεο αιμα.

Και για να το λαφρυνουμε να πω οτι υπαρχει μια ιδιωτικη πρωτοβουλια που γουσταρω και στηριζω:
    Τη HONDA

MADE IN JAPAN 日本製

Να παω να κλειστω στη μονη Εσφιγμενου.....
    Εσφιγμένου όμως! Όχι άλλη

Τα έχουμε ξαναπεί.
    Όταν σφίγγουνε τα γάλατα ή βαριόμαστε να κάνουμε συζήτηση το γυρνάμε στο προσωπικό και εκεί πλέον αν είσαι αριστερός/κομμουνιστής/σοσιαλιστής/λενινιστής και τα λοιπά σε "-ιστής", για να έχεις το δικαίωμα να μιλάς πρέπει να κατοικείς σε σπηλιά (για την οποία πρέπει να έχεις σιγουρευτεί πρώτα ότι δεν τη στερείς από καμιά αρκούδα), να τρέφεσαι με αγριόχορτα και νερό από ρυάκια, και να ντύνεσαι με τσουβάλια.

Και για να το λαφρυνουμε να πω οτι υπαρχει μια ιδιωτικη πρωτοβουλια που γουσταρω και στηριζω:
    Τη HONDA

Πρόσεχε γιατί ένα Υ στο λάθος σημείο μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Καλά πήγε μέχρι εδώ και πολλά κι ενδιαφέροντα έχουν γραφτεί. Η αντίθετη άποψη είναι ο διάλογος και είναι σεβαστή.
    Μην το γυρίσουμε επί προσωπικού, δεν έχει αξία ούτε νόημα να πάει να θαφτεί με τα άλλα κλειδωμένα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παρόμοια θέματα

1. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ