Ας τα φέρουμε όλα στο σήμερα όμως.
Κάποια δεδομένα.
- Το κράτος μας είναι πλήρως διεφθαρμένο. Μέχρι σήμερα μπορείς να καταφέρεις σχεδόν ότι θέλεις αν έχεις τα απαραίτητα.
- Ο λαός είναι και αυτός πλήρως διεαφθαρμένος, λογικό, αφού το κράτος το αποτελεί ο λαός. Ο ίδιος ο λαός ήταν αυτός που κοίταξε να βολέψει το κ@λαράκι του και να γράψει τον συνάνθρωπο του στα @@ του.
- Ο λαός μας όπως βέβαια και η υπόλοιπη Ευρώπη γερνάει.
- Οι περισσότεροι νέοι είτε δεν έχουν δουλειά γιατί τα βρήκαν όλα έτοιμα, είτε γιατί δεν υπάρχει δουλειά ουσιαστικά (μη γυρίσει κανείς να μου πει γιατί δε πας να γίνεις αγρότης πχ ή ότι άλλο, πολλοί προσπάθησαν).
- Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν τη καβάτζα τους και κοιτάνε μη χάσουν τα ελάχιστα προνόμια τους.
Ας γράψω τώρα και μερικά ακόμα δεδομένα.
1) Όλα σχεδόν τα κράτη χρωστάνε, άλλα πολλά περισσότερα.
2) Ο λαός σχεδόν παντού γκρινιάζει άλλοτε δικαίως άλλοτε αδίκως.
3) Η ζωή στο σύνολο του δυτικού κόσμου μέσα σε 20 χρόνια έχει μεταλαχτεί τόσο πολύ που έχουμε ξεχάσει βασικά πράγματα.
4) Όλο αυτό το καπιταλιστικό μοντέλο μεθοδευμένα δίνει καρότα στο κόσμο ώστε να υπάρξει ένας δεύτερος μεσαίωνας.
& ο προβληματισμός μου παράλληλα με τη πεποίθηση μου.
Θεωρώ ότι σα λαός πάσχουμε σε 2 σοβαρά θέματα. Το ένα είναι παιδεία. Σε αυτό μπορούμε να επιρρίψουμε πολλές ευθύνες στην κάθε εξουσία, αν και η παιδεία δεν έρχεται μόνο από δομές αλλά και από την οικογένεια μας.
Το δεύτερο όμως φίλοι μου είναι τόσο σημαντικό και φταίμε μόνο εμείς οι ίδιοι ο καθένας ατομικά. Κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή. Τι είναι αυτά; Στην Ελλάδα διαστημικές έννοιες. Η κάθε συμμορία κοιτάει το τομάρι της. Ακόμα και οι δημόσιοι υπάλληλοι διαφορετικών θέσεων είναι ικανοί να βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους. Ο καθένας προσέχει τόσο πολύ το κώλο του που μόνο σκατίλα δημιουργεί αυτό.
Συγνώμη για τις εκφράσεις μου αλλά εγώ δεν έχω δει σχεδόν ποτέ μια γαμημένη ενότητα έστω και στο πιο απλό θέμα.
Έτσι λοιπόν έχουμε μια κοινωνία που είναι λογικό να τη χειραγωγούν απλά δίνοντας στο λαό ξέκωλα, Iphone, Cayene ή BMW 1200GS. & πλέον τα σημαντικά προς συζήτηση θέματα είναι αν το burger ήταν ζουμερό, αν το γυαλί αυτό πάε με το μούσι ή αν το βυζί αυτό είναι real ή σιλικόνι.
Αν.. Αν τυχόν ορθοποδήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα κάνει πάλι τα ίδια και χειρότερα.