Άντε να ξανανοίξει η ΕΡΤ στις πλάτες του κόσμου.... Αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος ....
Άντε να ξανανοίξει η ΕΡΤ στις πλάτες του κόσμου.... Αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος ....
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Ναι είχα πάει γιατί έχουν το κεντρικό κοΜΠιούερ να μάθω που είναι κάτι γραμμάτια που δεν είχα ειδοποίηση.
Κοίτα να δεις πόσο απλό είναι.
Βγάζουν τα λεφτά από τις προθεσμιακές και τα βάζουν στη θυρίδα.
Χάνουν τους τόκους, πληρώνουν και τη θυρίδα.
Αξίζει?
Φυσικά για την τράπεζα αξίζει.
Εγώ λοιπόν τώρα να ρωτήσω, οι ίδιοι που σήμερα φοβερίζουν χτες δεν έλεγαν ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες?
Πότε έλεγαν αλήθεια?
Με τα γεροντάκια έχω κι ένα θεματάκι.
Με ζουν με τα λεφτουδάκια τους.
Κι όταν λέω με ζουν δεν εννοώ πληρώνουν τα λούσα μου, εννοώ πως πληρώνουν το φαί μου.
Όταν λοιπόν τα πειράζουν οι διάφοροι λιμοκοντόροι μου τη δίνει άσχημα.
Κατά τα άλλα, όσο μας πήδαγαν με κάθε λογής φόρο, την ίδια στιγμή κάποιοι άλλη περνούσαν ζωή και κότα....
Για κλάματα αδέρφια....
http://www.iefimerida.gr/news/193382...a-hrono-apo-ti
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 27/02/2015 στις 16:34.
ανανήψαντας
Φίλτατε επέτρεψέ μου να σου πω ότι εδώ κάνεις μεγάλο λάθος... και στο λέω επειδή είμαι μέσα στο χώρο και ξέρω. Εδώ και πάάάάρα πολύ καιρό το τελευταίο πράγμα που θέλει η οποιαδήποτε τράπεζα είναι η εκροή μετρητών, αφού αυξάνεται η ανάγκη για ρευστότητα και αυτή τη στιγμή το τελευταίο πράγμα που περισσεύει (και) στις ελληνικές τράπεζες είναι η ρευστότητα. Το κόστος για τις τράπεζες έχει αποκλιμακωθεί, οι προθεσμίες δίνουν ψίχουλα, οπότε η τράπεζες δεν έχουν να δώσουν τρελά λεφτά σε τόκους προθεσμιακών.
Το να πάει ο καθένας να χώσει τα λεφτά του σε μια θυρίδα είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η οποιαδήποτε τράπεζα, δεν έχει να κερδίσει τίποτα με το να σπάσει ο άλλος πενήντα χιλιάρικα, να γλυτώσει και οι τράπεζα 400 ευρώ τόκους το χρόνο και να μισθώσει ο άλλος μια θυρίδα με κέρδος για την τράπεζα 50-60 ευρώ το χρόνο. Αυτά λοιπόν που λες δεν ισχύουν... ούτε βέβαια οι τραπεζικοί υπάλληλοι παροτρύνουν τον κόσμο να σηκώνει τα λεφτά και να τα χώνει σε θυρίδες για να κερδίσει η τράπεζα και να τον εκμεταλλευτεί... Τη ζημιά την κάνουν οι πολιτικάντηδες και τα παπαγαλάκια τους, την κάνουν οι φήμες, την κάνουν όσοι ποντάρουν στο φόβο. Ξέρεις πότε άρχισε πάλι η ιστορία με τις θυρίδες και το σήκωμα μετρητών; Από τότε που άρχισαν τα σποτάκια τις ΝΔ που έσπερναν την καταστροφή. Ο Άδωνις δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι πρώτος θα πάρει τα λεφτά του και θα τα σηκώσει από τις τράπεζες; Στις τράπεζες η γραμμή είναι ακόμα οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, δεν παίζουν τα σενάρια που λες... φιλικότατα!
Φυσικά για την τράπεζα ΔΕΝ αξίζει!!
Υπάρχει κάποιος λόγος που η τράπεζα σε πληρώνει για να έχεις καταθέσεις και δεν είναι άλλος από το να επιτελεί την βασική λειτουργία της: να δανείζεται λεφτά από αυτούς που έχουν ένα περίσσευμα και να τα δανείζει σε αυτούς που τα θέλουν... με το ανάλογο κέρδος φυσικά, που δεν συγκρίνεται σε καμμία περίπτωση με το κέρδος από την ενοικίαση θυρίδας (εκτός πια αν ο κάτοχος βάζει μέσα πενταροδεκάρες...) Αυτός είναι ο γενικός κανόνας.
Ειδικότερα σήμερα, οι τράπεζες επιδιώκουν να έχουν μια καλή αναλογία δανείων προς καταθέσεις γιατί (ανάμεσα στα άλλα) είναι υποχρεωμένες από την ΕΚΤ και ένα σετ κανόνων γνωστό ως Βασιλεία.
Όποιος πήρε τα λεφτά του από λογαριασμό και τα έβαλε σε θυρίδα, θα παρατήρησε ότι οι τραπεζικοί υπάλληλοι ήταν απρόθυμοι να τον εξυπηρετήσουν και το πιθανότερο είναι ότι θα προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.
Παρακολουθώ το θρεντ αλλά συνήθως απο το κινητό και δεν μπορώ να γράψω.
Διάβασα όμως ενδιαφέρουσες απόψεις και μου αρέσει αυτό.
Εγώ θα ήθελα να πώ αν γνωρίζουμε πραγματικά σε τι κατάσταση είμαστε.
Και να μας χάριζαν όλο το χρέος θα μπορούσε το κράτος να στηθεί στα πόδια του?
Δεν παράγουμε όσα καταναλώνουμε.τόσο απλά
Ο Σύντροφος Νικολάι που αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί να οδήγησε τον κόσμο στην πείνα για έναν χειμώνα
όμως τον περίμενε μια Άνοιξη με αυτονομία και πληθώρα προϊόντων.
Φτάσαμε σήμερα να εισάγουμε απο Ρουμανία αυτά που θα μπορούσαμε να παράγουμε πιο ευκολα.Μοσχάρια,αρνιά και κοτόπουλα
Απο την Νέα Κυβέρνηση είναι η αλήθεια, περίμενα κάποιες έξυπνες κινήσεις να αναζωογονηθεί η παραγωγή
Αντί αυτού έχουν κολλήσει τα πάντα και δεν δείχνουν να αλλάζουν γραμμή σε σχέση με τους προηγούμενους
έχουν έναν μήνα κυβέρνηση και συνεχίζεται το ξεζούμισμα και το κλάσιμο μέχρι εκεί που δεν παίρνει
Εξισωτικές,συνδεδεμένες,de minimis,άρθρο68 προγράμματα Νέων Αγροτών έχουν κολήσει...
Οι κτηνιατρικές υπολειτουργούν οι Ενώσεις καταρρέουν και οι Υπηρεσίες είναι για τα πανηγύρια και όχι όποια και όποια...απο Σταυροκαψάλη και πάνω!
Αναφερθήκατε επίσης στις επενδύσεις και σε όλους αυτούς που μετακόμισαν σε γειτονικές χώρες.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.Ένα εργοστάσιο δεν μπορεί να πάει πέρα δώθε ούτε ολόκληρη γραμμή παραγωγής.
Κάποιοι όπως εγώ που προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε δραστηριότητες και εντός και εκτός έχουμε ακόμα το κράτος απέναντι και όχι δίπλα μας δυστυχώς!
Που φταίμε εμείς?
Αναφέρθηκε πολύ σωστά απο τον Στέφανο νομίζω, πως το πρόβλημα με εμάς είναι ότι ψάχνουμε για δουλειά και όχι να φτιάξουμε μια δουλειά!
Καμία πρωτοβουλία και για τίποτα.Μηδέν φαντασία και όρεξη.Όλοι για το μεροκάματο.
Έχουμε παραδώσει τα όπλα και περιμένουμε μια ζωή να ζούμε με δανεικά.Βασικά το καλύτερο θα ήταν να μας πετούσαν με αεροπλάνο τις δεσμίδες!
Η αλήθεια είναι πως όσοι νομίζετε ότι η κερδοφορία των τραπεζών ορίζεται από την διαφορά επιτοκίου των καταθέσεων και των δανείων, απλά είστε μακριά νυχτωμένοι.
Αλλιώς παίζει το παιχνίδι το οποίο αυτές ορίζουν με τους δικούς τους κανόνες και όρους. Μεγάλη και βρώμικη ιστορία.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
συνάδελφος πάντως που περιήλθε σε αδυναμία πληρωμής των οφειλών του , αφού δεχόταν τηλεφωνικά τις γνωστές απειλές , πήγε στην Εθνική να κάνει διακανονισμό.
Εφυγε από την τράπεζα με τη δόση μειωμένη για 3 χρόνια, αλλά με το χρέος να έχει πάει από τις 8 στις 12 χιλιάδες. 50% κέρδος για την τράπεζα από το πουθενά δεν το λες και λίγο
Αυτο ειναι το προβλημα Κωστα.Και να μας χαρισουνε τα παντα,με αυτο το αδηφαγο κρατος που εχουμε, σε λιγο θα χρωσταμε παλι.Καταναλωνουμε περισσοτερα απ οτι παραγουμε και θεωρουμε υποχρεωση των εταιρων μας να μας ταιζουνε.Εχουμε καταντησει ενα κρατος που οι μισοι ειναι η συνταξιουχοι ,η δημοσιοι υπαλληλοι, η κρατικοδιαιτοι.Και τους αρεσει.
Αν θελαμε να κανουμε πολεμο,επρεπε να ειμαστε προετοιμασμενοι,αλλα δεν ειμαστε.Αυτη τη στιγμη επρεπε να εχουμε οργωσει και την κορυφη του Ολυμπου ,αλλα δεν το κανουμε.Προτιμουμε τα δανεικα και τις αμπελοφιλοσοφιες.Επρεπε ηδη να εχουμε τις δουλειες μας και οχι να για ψαχνουμε δουλεια οπως λες εσυ και ο Στεφανος.
Εκει πιστευω οτι ειναι το μυστικο.Μικρο κρατος, με χαμηλο κοστος λειτουργιας και μεγαλη παραγωγη για να εχουμε πλεονασμα.Οσο συζηταμε και δεν βαζουμε πλατη τοσο τα πραγματα θα γινονται χειροτερα.
Ολα τα αλλα ειναι Μπαρουφολογιες με ενα "ν".
tzimidis δεν έχω άποψη για αυτά που λες, προφανώς είναι έτσι ή κάπως έτσι. Ξέρεις λεπτομέρειες για το δάνειο?
Τι ήταν, καταναλωτικό, στεγαστικό, κεφάλαιο κίνησης, αλληλόχρεος, κάρτα? Τι διάρκεια είχε το δάνειο? Με τι επιτόκιο έτρεχε και άλλες ψιλολεπτομέρειες...? Η ρύθμιση είναι απόρροια του είδους του δανείου συνήθως.
Ενα στεγαστικό 20-25 χρόνια με 4% επιτόκιο, => 80-100% επιπλέον του ποσού που εκταμιεύτηκε...κόστος χρήματος και κέρδος λέγεται αυτό, και είναι ο τρόπος που κινείται η οικονομία και το εμπόριο.