Αρχικά, για να μην παρεξηγηθώ, δεν επιμένω σε κάποια θέση ντε και καλά.
Να καταλάβω προσπαθώ, δεν το παίζω παντογνώστης.
Ναι εδώ ίσως έχεις δίκιο.
Δεν ξέρω ποιός είναι ο σωστός τρόπος να κάνουμε το διαχωρισμό.
Τα κυβικά?
VFR, FJR, GTR είναι σπορτ τούρινγκ μηχανάκια και τα κυβικά και τα κιλά τους είναι κοντά (και τα άλογα οκ).
(Το K1600GT πιο πολύ για grand touring μου κάνει αν βάλεις κάτω αναλογία κυβικά/ίπποι/κιλά, παρά για σπορτ τούρινγκ)
Ο δήθεν αντικαταστάτης της κάθε μηχανής? πχ Το VFR1200 τί ήταν? Ένας αντικαταστάτης του blackbird, ένας αντικαταστάτης του vfr800, κάτι ανάμεσα σε blackbird και paneuropean?
Τα BMW που αναφέρεις τα έχω κι εγώ στο μυαλό μου.
To K1300S ναι όπως τα λες.
Το R1200RT (αυτή είναι η βερσιόν με το φαίρινγκ που λες) είναι σχεδόν στα ίδια κιλά με το VFR αλλά 50 άλογα κάτω.
Η busa είναι ένα υπερόπλο που προς το παρόν αποτελεί νομίζω μια κατηγορία μόνη της.
Μπορεί να την πήρε ο κάθε κατακαημένος για να πηγαίνει καφετέρια (όπως έγινε και με τα άπειρα ss), αλλά είναι μηχανή με γαμάτη θέση συνεπιβάτη, που και ταξίδι πάει, και κόντρες κάνει, και παπάδες κάνει.
Δε νομίζω ότι το VFR ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Να σε ειπώ....
Κιλά: Όσο ανεβαίνει το μπάτζετ τα κιλά πέφτουν. Κι όσο πιο καλοζυγισμένα είναι χεστήκαμε κιόλας (ανάλογα τη χρήση πάντα, κι ανάλογα το είδος της μηχανής).
Άλογα: Αυτό που είπες είπα. Έτσι όπως πάει το πράγμα, έχει άραγε νόημα να σηκωθούν από καναπέδες, ντιβάνια, πολυθρόνες και να πιάσουν όλοι δουλειά για να βγάλουν περισσότερα άλογα? Πόσο πια??????? (δε λέω να μην υπάρχει εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα. Και κυρίως στην αντοχή των υλικών που πρέπει να διαχειριστούν όλη αυτή τη δύναμη για να μην κάνουν μπαμ)
Άνεση: Μικρότερα δεν είμαι σίγουρος ότι γίνονται μόνο για το μάτι. Πιθανότατα έχει να κάνει και με τη γεωμετρία, και με πολλά άλλα. Σαφώς και με την εμφάνιση.
Αναρτήσεις: Εδώ χέσε ψηλά κι αγνάντευε. Ποιες είναι οι καλές αναρτήσεις? Τα κούτσουρα που σου επιτρέπουν να μπαίνεις φέτα και να βγαίνεις γραβιέρα, αλλά έτσι και φας λακούβα ή πετραδάκι δώσε χαιρετίσματα στον προπάππου μου που δεν είχα τη χαρά να τον γνωρίσω? Οι σουμιέδες που είναι άνετοι αλλά νομίζεις ότι καβαλάς λάστιχο? Κάτι ενδιάμεσο? Γιατί όλα μαζί δε γίνεται να τα έχεις. Από τα όσα γνωρίζω (προσωπική εμπειρία δεν έχω), άμα πας και φορέσεις όΧλινς για να μαμάς και να δέρνεις στη μπίστα και θες να δουλεύουν όμορφα κι ωραία σε ελληνικό δρόμο, όσο και να τις πειράξεις όσο και να τις "φέρεις", ποτέ δε θα "έρθουν". Άρα το "καλές αναρτήσεις" έχει να κάνει με τη χρήση. Το κούτσουρο δε θα γίνει ποτέ άνετος σουμιές, κι ο άνετος σουμιές δε θα γίνει ποτέ κούτσουρο.
Φρένα: Όταν αναφέρουμε τα φρένα δε γίνεται να μη λαμβάνουμε υπόψη και την ποιότητα της ασφάλτου (αυτό ισχύει και για τις αναρτήσεις νομίζω). Σωστά? Δε νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι έχει σκατένια φρένα το μεκανάκι όταν παλεύουμε να το φρενάρουμε σε δρόμο που η τελευταία φορά που ασφαλτοστρώθηκε ήταν λίγο μετά τον ΒΠΠ.
Το ίδιο και για τα ABS.
Δε θέλω να πω ότι τα μηχανάκια τη σήμερον αγγίζουν το τέλειο. Ούτε καν.
Απλά βρίσκω θετικό ότι οι εταιρείες κάνουν κάποιες κινήσεις σε κάποιους τομείς που εμένα προσωπικά (ίσως λόγω απειρίας, δεν το αποκλείω) μου φαίνονται λίγο πρωτοποριακές.
Το συγκεκριμένο GSX-S-1000-FA (σιδηρόδρομος) εμφανησιακά και στιλιστικά δε μου λέει και πολλά.
Δε μου αρέσει στο μάτι να σου το πω έτσι.
Αλλά...
Αν έχω βαρεθεί το πολύ ξύλο από τα γυμνά, και στα ss δε χωράω/μετατοπίζονται οι σπόνδυλοί μου/δεν μπορώ να αυνανιστώ για μια εβδομάδα από τον πόνο στους καρπούς μου, μπορεί να καβαλήσω ένα τέτοιο και να πω "Ναι ρε φίλε! Να γιατί ΟΧΙ μπόξερ!" και να μην αποδεχτώ τη μοίρα μου και πάρω το γ@μημένο το GS(το περί GS ήταν για το χαβαλέ, τα υπόλοιπα θεωρώ πως είναι πιθανές σκέψεις).
ΥΓ. Ξαναλέω κουβέντα γίνεται.
Δε λέω ότι η σουζούκι ανακάλυψε την Αμερική με το GSX-Sτάδε ή η Kawasaki την Αυστραλία με το z1000sx.