Ωραία. Για το άλλο μου μηχανάκι, 15.500 αξία καινούργιο πλήρης ασφάλιση 870 το έτος.
Για το Tracer, απλή ασφάλιση (έκανα πρώτα την απλή για τεχνικούς λόγους) 270. Αυτό σημαίνει με απλή αριθμητική ότι οι έξτρα καλύψεις για το παραπάνω είναι 600/έτος. Φυσικά άλλη είναι η χρέωση για μηχανάκι 24.000, άλλη για 15.000, άλλη για 9.000...
Για να φτάσει το 400/εξάμηνο "άνετα" το ΕΞΤΡΑ που θα πληρώσεις για την κλοπή (εκτός και αν σκοπεύεις να κυκλοφορείς εντελώς ανασφάλιστος που δυστυχώς παίζει και αυτό) το μηχανάκι πρέπει να αξίζει περί τα 20.000...
Με λίγους περισσότερους υπολογισμούς 352/9000 = 3.9% (πόσο μου κόστισε η κλοπής για το Tracer σε σχέση με την αξία ασφάλισης), και 600/15500= 3.9% επίσης περίπου.
Συμπέρασμα: περίπου 4% της αξίας ασφάλισης με χρεώνουνε για κλοπή, φωτιά, πτώση μετεωρίτη (lol, δεν ξέρω αν έχω και τέτοιο, θεωρείται άραγε 'φυσικό φαινόμενο'

.
Μπορεί το τιμολόγιο να διαφέρει βέβαια από εταιρεία σε εταιρεία, με το ιστορικό του πελάτη επίσης, το σύνολο του χαρτοφυλακίου του, και την όλη σχέση του με την ασφαλιστική...