Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 110

Θέμα: Βαρέθηκα..............

γελάτε κουφάλες αλλά να σας δω όταν θα είναι να αλλάξετε χρέπι και θα ψάχνετε....

πουτσ@@@@@@@@@

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    γελάτε κουφάλες αλλά να σας δω όταν θα είναι να αλλάξετε χρέπι και θα ψάχνετε....

Με έχεις μπερδέψει.
    Τελικά το φτιάχνεις αυτό που έχεις ή πας για άλλο?

Τέσπα, εγώ συμφωνώ με το Σπύρο, αλλά όντως μπορεί κι ο ιδιοκτήτης να μην ξέρει τί του γίνεται.

Αν ένα μηχανάκι είναι μοντέλο του 2000 και βγαίνει για 10 χρόνια όπως είπε ο Αρίστος, 3 χρονολογίες παίζουν στο τραπέζι.

Αυτή του μοντέλου (2000, το ξέρουμε).
    Αυτή της πρώτης άδειας (πχ 2007, το μαθαίνουμε).
    Κι αυτή της παραγωγής (εδώ σε θέλω κάβουρα.....).

Και μή μου πει κανείς για αριθμό πλαισίου γιατί δε βγαίνει πάντα άκρη από εκεί.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    ......
    το μηχανάκι μου (990 adv) έχει πρώτη άδεια το 2008. το πλαίσιο αναφέρει για 2007. εγώ αν το πουλαγα τι να έλεγα ως χρονολογία μοντέλου?

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    το μηχανάκι μου (990 adv) έχει πρώτη άδεια το 2008. το πλαίσιο αναφέρει για 2007. εγώ αν το πουλαγα τι να έλεγα ως χρονολογία μοντέλου?
    Θα ελεγα κατασκευη του 07 με 1η αδεια το 08.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Θα ελεγα κατασκευη του 07 με 1η αδεια το 08.
    Αλλο πότε κατασκευάστηκε/βγηκε η άδεια, αλλο τι μοντέλο ειναι. Σπυρο, το δικο σου μπορει να ειναι πλαισιο του 07 αλλα μοντέλο του 06. Ο Σπυρος (αυτος με το βαπορι), μιλάει για μοντέλο μηχανης (αν καταλαβα καλα).

Παράδειγμα: Το tiger 800 που βγηκε σα μοντελο το 2011. Πες λοιπον οτι υπάρχει ενα που κατασκευαστηκε το 2014, εχει μεινει στοκ στον Πιερρακο και το παιρνω φετος (ενω εχει βγει το καινουριο μοντελο), με 1η αδεια το 2015.

Ειναι μηχανακι κατασκευης '14 με άδεια του '15. Απλο. Βεβαια, οπως προειπε ενας συναδελφος, στο car.gr μπερδευεται το πραγμα αφου παιρνει σαν ημερομηνια άδειας την ημερομηνια μοντέλου. Και ίσως καλα κανει ως ενα βαθμο. Ειπαμε, οποιος αγοραζει κατι οφειλει να το ψαχνει και λιγο (οπως ο βαπορισιος - και καλα κανει).

Ισως ενα mail στο car.gr με προταση να μπει και δευτερη ημερομηνια στις αγγελιες θα βοηθουσε.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Πες μου πόσο θα το πούλαγες να σου πω αν με ενδιαφέρει και δε με νοιάζει η χρονολογία

Δεν ξέρω Σπύρο.

Αυτό που λέει η άδεια θα αναφέρεις, αλλά θα το αναφέρεις σα χρονολογία έκδοσης πρώτης άδειας.

Κι εγώ σαν προβληματισμό το θέτω. Δε λέω ότι το έχω λύσει.

Για να σου φέρω ένα παράδειγμα, το 400άρι μου (CB400) είχε έρθει όπως και όλα παραεισαγωγή. Ημερομηνία έκδοσης πρώτης άδειας γράφει (αν θυμάμαι καλά) το 1997.
    Το μοντέλο όμως είναι εκείνο του 1995.
    Και του 1992 μοντέλα είχαν έρθει και είχαν εκδόσει πρώτη άδεια το 1997.

Οπότε άλλο ένας χρόνος πχ που είναι η διαφορά στο δικό σου, και δε μιλάμε καν για διαφορά μοντέλου, μόνο για το πότε φτιάχτηκε.
    Κι άλλο μια 5ετία που το μηχανάκι είχε αλλάξει 3 φορές και ψάχναμε τους κωδικούς και μετράγαμε τις ψύχτρες και τα Ρούσκα μανουάλια μπας και καταλάβουμε ποιας χρονιάς μοντέλο παίρνουμε.

@Theo

Ούτε καν κατασκευή δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρει εκτός κι αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει.

Είναι μοντέλο του τότε, με ημερομηνία έκδοσης πρώτης άδειας τότε.

Το θέμα είναι ότι ΑΝ θέλει, μπορεί να γνωρίζει ΚΑΙ ημερομηνία κατασκευής, είτε για την πάρτη του είτε για κάποιον μυστήριο αγοραστή σαν τον συνονόματό του

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Αλλο πότε κατασκευάστηκε/βγηκε η άδεια, αλλο τι μοντέλο ειναι. Σπυρο, το δικο σου μπορει να ειναι πλαισιο του 07 αλλα μοντέλο του 06. Ο Σπυρος (αυτος με το βαπορι), μιλάει για μοντέλο μηχανης (αν καταλαβα καλα).

Παράδειγμα: Το tiger 800 που βγηκε σα μοντελο το 2011. Πες λοιπον οτι υπάρχει ενα που κατασκευαστηκε το 2014, εχει μεινει στοκ στον Πιερρακο και το παιρνω φετος (ενω εχει βγει το καινουριο μοντελο), με 1η αδεια το 2015.

Ειναι μηχανακι κατασκευης '14 με άδεια του '15. Απλο. Βεβαια, οπως προειπε ενας συναδελφος, στο car.gr μπερδευεται το πραγμα αφου παιρνει σαν ημερομηνια άδειας την ημερομηνια μοντέλου. Και ίσως καλα κανει ως ενα βαθμο. Ειπαμε, οποιος αγοραζει κατι οφειλει να το ψαχνει και λιγο (οπως ο βαπορισιος - και καλα κανει).

Ισως ενα mail στο car.gr με προταση να μπει και δευτερη ημερομηνια στις αγγελιες θα βοηθουσε.
    δε ξέρω. ίσως. πάντως το 990 μου με τη δική σου θεωρία είναι μοντέλο του 2007.

Αυτό όμως τι σημαίνει? ότι ο κάτοχος 990 κατασκευής 2011 πρώτης άδειας 2013 έχει μοντέλο 2007 και αυτός?

Εξαρτάται τί εννοούμε με τον όρο "μοντέλο". Αν εννοούμε σχεδιαστικα, ναι, του 2007. Αν εννοούμε κατασκευαστικα ειναι του 2011.

Και τα δυο σωστα ειναι. Εφοσον απο το 2007 ως το 2011 εμεινε το ιδιο μηχανακι και δε βγηκε καινουρια εκδοση.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Εμενα η μηχανη μου ειναι Κ8.Αυτο υποδειλωνει την χρονολογια που βγηκε ,ας πουμε,το μοντελο.

Οταν το πουλησω και ασχετα αν το πηρα στα χερια μου το 2012,αρα η αδεια μου γραφει 2012,θα πω οτι πουλαω μηχανη του 2008.Απο εκει και περα ολα τα αλλα ,με μοναδικη εξαιρεση να ειναι πραγματικα ασχετος ο ιδιοκτητης,ειναι εκ του πονηρου.Ο ιδιοκτητης αν θελει να ειναι σωστος λεει π.χ.πρωτη αδεια 2010 ,αλλα μοντελο του 2000.

Με τη λογικη καποιων ,αν καταλαβα καλα,παιρνεις μια bmw του 40,κανεις μεταβιβαση στο ονομα σου το 2012 και την βγαζεις για πωληση σαν "εκθεσιακη".

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Εμενα η μηχανη μου ειναι Κ8.Αυτο υποδειλωνει την χρονολογια που βγηκε ,ας πουμε,το μοντελο.

Οταν το πουλησω και ασχετα αν το πηρα στα χερια μου το 2012,αρα η αδεια μου γραφει 2012,θα πω οτι πουλαω μηχανη του 2008.Απο εκει και περα ολα τα αλλα ,με μοναδικη εξαιρεση να ειναι πραγματικα ασχετος ο ιδιοκτητης,ειναι εκ του πονηρου.Ο ιδιοκτητης αν θελει να ειναι σωστος λεει π.χ.πρωτη αδεια 2010 ,αλλα μοντελο του 2000.

Με τη λογικη καποιων ,αν καταλαβα καλα,παιρνεις μια bmw του 40,κανεις μεταβιβαση στο ονομα σου το 2012 και την βγαζεις για πωληση σαν "εκθεσιακη".
    Αν η μηχανη σου κατασκευαστηκε το 2012, ειναι ενα Κ8 (δηλαδη το GSXR του 2008), αλλα κατασκευης του 2012. Δεν ειναι κατι λαθος να πεις 2012. Ειναι λαθος (ή πονηρια) να μην πεις οτι πουλας ενα K8.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Αν η μηχανη σου κατασκευαστηκε το 2012, ειναι ενα Κ8 (δηλαδη το GSXR του 2008), αλλα κατασκευης του 2012. Δεν ειναι κατι λαθος να πεις 2012. Ειναι λαθος (ή πονηρια) να μην πεις οτι πουλας ενα K8.

Γι αυτο ειπα "ας πουμε".

Υ.Γ.Για να καθεσαι και να ασχολησαι ακομη μαζι μας ,μαλλον οι Γαλλιδες δεεεεεν......

Ειναι μηχανακι κατασκευης '14 με άδεια του '15.
    Ακριβώς αυτό.

Όπως κι όταν κάνει το ξεστοκάρισμά του ο κάθε αντιπρόσωπος πχ που μπορεί να φέυγουν από κει μέσα μηχανάκια που κάθονται 5 χρόνια.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Σας διαφεύγει κάτι σημαντικό. Από χρονιά σε χρονιά το κάθε μηχανάκι μπορεί να έχει κάποιες διαφορές. Δεν αλλάζει το μοντέλο αλλά κάποιες βελτιώσεις μπορεί να υπάρξουν, άλλες σημαντικές και άλλες όχι. Το δικό μου είναι 08, ίδιο με το 09-10 κτλ.. Το 09 όμως είχε άλλη σέλα και άλλο breather. Όλοι νομίζουν ότι έχουν αλλάξει μόνο τα χρώματα αλλά έχουν αλλάξει πολύ περισσότερα. Τη ροπή σύσφιξης σε μια βίδα να άλλαζαν θα με έβγαζαν από πολύ μεγάλους μπελάδες. Όταν πας να πάρεις ανταλλακτικό για το μηχανάκι σου δίνεις τον αριθμό πλαισίου για να ξέρουν τι σκατά μοντέλο είναι. Ναι θέλουν να ξέρουν αν είναι 08 ή 09 για να ξέρουν τι μικροδιαφορές στην σχεδίαση μπορεί να έχει το κάθε ανταλλακτικό. Και όποιος ασχολείται με το μηχανάκι μόνος του και πηγαίνει να πάρει αυτός τα ανταλλακτικά ξέρει ότι πολλά μοντέλα που είναι ίδια μπορεί να έχουν αρκετές μικροδιαφορές σε διάφορα σημεία που δεν αναφέρονται ούτε στο datasheet ούτε κάπου αλλού. Σιγά μη κάτσει ο κατασκευαστής να αναφέρει αν άλλαξε την ροπή σύσφιξης της τάδε βίδας και για ποιους λόγους το έκανε.

Το 690 αλλάζει μοντέλο κάθε 2 χρόνια. ΚΑΘΕ χρονιά όμως έχει πολλές βελτιώσεις απ' την προηγούμενη που δεν αναφέρονται. Όλοι λένε ότι το 12 με το 13 πχ είναι ίδια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακριβώς ίδια. Το 08 με το 09 έχουν μέχρι και διαφορετική σχεδίαση στην κεφαλή για καλύτερη λίπανση.

Τα χτ κάθε χρονιά έχουν διαφορετικό tps (και όχι μόνο).

Διαφορές από χρονιά σε χρονιά μπορεί να υπάρχουν και στην χώρα κατασκευής.

Αν το δικό μου είχε μείνει στοκ σε κάποιο μαγαζί και το αγόραζα το 09 πάλι μοντέο 08 θα ήταν.

Οπότε άλλο η ημ/α της πρώτης άδειας και άλλο το μοντέλο. Αν εγώ δεν έχω πρόβλημα να πάρω 08 ή 09 είναι δικό μου καπέλο. Το αν έχει ή δεν έχει διαφορές δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει ούτε αυτός που πουλάει ούτε αυτός που αγοράζει. Αυτός που πουλάει όμως ένα μηχανάκι και αναφέρει την ημ/α πρώτης άδειας αντί για το μοντέλο της μηχανής απλά ψεύδεται, είτε είναι εις γνώση του, είτε εν αγνοία του. Πολλοί έμαθαν ότι το μηχανάκι τους είναι ένα χρόνο παλιότερο απ' πίστευαν, όταν αποφάσισαν να το πουλήσουν.

Και φυσικά η παλαιότητα των μοντέλων που φαίνεται απ' τον αριθμό πλαισίου ρίχνει την αξία της μηχανής.

Δεν έχει άδικο ο Σπύρος παρ' όλο που όσοι διαφώνησαν μαζί του δεν κάνουν λάθος σε αυτό που λένε.
    Sent from me using a computer.

Εξαρτάται τί εννοούμε με τον όρο "μοντέλο". Αν εννοούμε σχεδιαστικα, ναι, του 2007. Αν εννοούμε κατασκευαστικα ειναι του 2011.

Και τα δυο σωστα ειναι. Εφοσον απο το 2007 ως το 2011 εμεινε το ιδιο μηχανακι και δε βγηκε καινουρια εκδοση.
    οκ το καταλαβαίνω αλλά αυτός που έχει μηχανάκι κατασκευής 2011 και πρώτης άδειας 2013 όταν τον πρέπει να πει τι μοντέλο είναι στο car.gr για να το πουλήσει τι πρέπει να δηλώσει? μοντέλο του 2007?

Στην ασφάλεια του όταν τον ρωτάνε τι μοντέλο είναι τι πρέπει να δηλώσει?

στις λοιπές υπηρεσίες?
    Τελευταία τροποποίηση από spyro; 06/05/2015 στις 18:35.

Καλά σε όλα τα επίσημα έγγραφα η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας έχει σημασία.

Το έτος παραγωγής προφανώς και έχει σημασία και αυτό αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο όπως αλλαγές σε κινητήρα, περιφερειακά κλπ. Αλλιώς για μοντέλα που δεν έχουν αλλάξει πλην χρωμάτων, είναι το σε κουβέντα να βρισκόμαστε.

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!!!!!!!!
    από iosif στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2007, 08:38
  2. Βαρέθηκα
    από bonepeeler στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2005, 23:33
  3. Σας Βαρεθηκα Ολους.....
    από Valentino_Ptossi στο forum Αντιπαραθέσεις