Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 89

Θέμα: ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 'H ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    ...και να διευκρινίσουμε ότι νοήμονες και ώριμοι είμαστε όλοι και συζήτηση κάνουμε χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης. Προσωπικά η "υπογραφή μου" είναι "δώστα στο μάστορα να ικανοποιήσεις το πάθος σου, μη τα δίνεις στους γιατρούς μετά".

αλλά δεν μπορώ να δέχομαι και σαν απάντηση το λαϊκό τσιτάτο "κάντο μόνος σου αν μπορείς" κλπ γιατί θεωρώ ότι απευθύνεται σε μη νοήμονες. Ο τομέας παροχής υπηρεσιών σε ένα ευνομούμενο κράτος λειτουργεί ακριβώς για την εξυπηρέτηση των πολιτών του, αμοίβεται και ελέγχεται ανάλογα. Αν αρχίσουμε όλοι στο επάγγελμά μας κάντο εσύ αν μπορείς κλπ δεν έχει τέλος ο κύκλος, μάλλον προς φαύλο τείνει...
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    ρε παιδιά, ο μάστορας είναι μάστορας είτε είναι μηχανικός, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κλπ και ο γιατρός είναι γιατρός. η αμοιβή πρέπει να διαφέρει πως να το κάνουμε, εκτός κι αν είμαστε ΕΣΣΔ της σταλινικής εποχής. και μη μου πείτε να διαφέρει ναι, αλλά προς τα πάνω. σιγά μη φτάσουμε τώρα να συγκρίνουμε την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς με την αλλαγή στα τακάκια, τα πηνία η δεν ξέρω γω τι άλλο. άσε που σε αστοχία υπάρχουν περιπτώσεις καταδίκης γιατρών και ο μάστορας δεν σου δίνει ούτε μέρα εγγύηση για την εργασία του εν αντιθέσει με το εξωτερικό.

παλιότερα θυμάμαι κάτι τιμοκαταλόγους (όχι ότι τους τηρούσαν) των συλλόγων τους, που προσδιόριζαν το κόστος σε κάθε εργασία. πλέον δεν τους βλέπω. και επίσης δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα βγάλει ο μάστορας και από το ανταλλακτικό. δεν μπορεί να τα θέλουν όλα δικά τους. και μη μου πείτε ότι και ο γιατρός βγάζει αν προωθεί κάποιο φάρμακο, γιατί εκεί είναι θεσμοθετημένα παράνομο και πέρα απ το σκάνδαλο που έχει κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί, έχει καταδικαστεί και κόσμος.

ο "μάστορας" αν δεν είναι απόφοιτος του πολυτεχνείου δεν μπορεί να βγάζει €800 το 8ωρο και μαύρα σε 1 επάγγελμα που για να πάρεις άδεια εξασκήσεως απλώς απαντάς σε 1-2 σελίδες γελοίες ερωτήσεις.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    βγαίνουμε εκτός θέματος αλλά....

ο μάστορας στο πουλάει στην τιμή που θα στο πουλήσει και η αντιπροσωπεία αν πας να το πάρεις εσύ....
    έτσι είναι το εμπόριο μπαγκοσμίως....
    Από το ανταλλακτικό βεβαίως και θα βγάλει ο μάστορας, εσύ θα το πληρώσεις όσο θα το πλήρωνες στην αντιπροσωπεία όπως είπε ο Σπύρος.

Απλώς ο μάστορας και το κάθε συνεργείο τα παίρνει με μια σχετική έκπτωση (όπου σχετική, βλέπε τζίρο που κάνει το κάθε συνεργείο)

Το γνωρίζω καλά από 1ο χέρι λόγω δουλειάς.

και για να είμαι ον τόπικ, για τις όποιες αμοιβές ισχύει το παράδειγμα της βρύσης που ειπώθηκε πιο πάνω.

Στην ISUZU (όπου γνωρίζω πως παίζεται το πράγμα) οι χρεώσεις για κάθε συγκεκριμένη εργασία είναι στάνταρ, άσχετα πόσες ώρες θα κάνει ο μηχανικός. Π.Χ. αλλαγή δίσκος-πλατώ-ρουλεμάν το εργοστάσιο λέει, ας πούμε 4 ώρες. θα χρεώσει 4Χ50=200 ευρώ+Φ.Π.Α. το αν ο μάστορας είναι γατόνι και το κάνει σε 3 ώρες η τρόμπας και το κάνει σε 9, άσχετο.
    Οι ώρες όμως, που ορίζει το εργοστάσιο για κάθε εργασία προυποθέτει ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αμάξι (και όχι με σκουριές, λάσπες, κ.λ.π. που δυσχεραίνουν περαιτέρω την εργασία...) τα ανταλλακτικά, εργαλεία κ.λ.π. που απαιτούνται, έτοιμα όλα στο τραπέζι.
    Όπως ίσως καταλαβαίνετε, πολύ μα πολύ σπάνια επιτυγχάνεται ο χρόνος που ορίζει το εργοστάσιο και προς τα κάτω. Συνήθως παίζει με ένα 10-15% παραπάνω χρόνος με ότι αυτό συνεπάγεται για το μαγαζί.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Από το ανταλλακτικό βεβαίως και θα βγάλει ο μάστορας, εσύ θα το πληρώσεις όσο θα το πλήρωνες στην αντιπροσωπεία όπως είπε ο Σπύρος.

Απλώς ο μάστορας και το κάθε συνεργείο τα παίρνει με μια σχετική έκπτωση (όπου σχετική, βλέπε τζίρο που κάνει το κάθε συνεργείο)

Το γνωρίζω καλά από 1ο χέρι λόγω δουλειάς.

και για να είμαι ον τόπικ, για τις όποιες αμοιβές ισχύει το παράδειγμα της βρύσης που ειπώθηκε πιο πάνω.

Στην ISUZU (όπου γνωρίζω πως παίζεται το πράγμα) οι χρεώσεις για κάθε συγκεκριμένη εργασία είναι στάνταρ, άσχετα πόσες ώρες θα κάνει ο μηχανικός. Π.Χ. αλλαγή δίσκος-πλατώ-ρουλεμάν το εργοστάσιο λέει, ας πούμε 4 ώρες. θα χρεώσει 4Χ50=200 ευρώ+Φ.Π.Α. το αν ο μάστορας είναι γατόνι και το κάνει σε 3 ώρες η τρόμπας και το κάνει σε 9, άσχετο.
    Οι ώρες όμως, που ορίζει το εργοστάσιο για κάθε εργασία προυποθέτει ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αμάξι (και όχι με σκουριές, λάσπες, κ.λ.π. που δυσχεραίνουν περαιτέρω την εργασία...) τα ανταλλακτικά, εργαλεία κ.λ.π. που απαιτούνται, έτοιμα όλα στο τραπέζι.
    Όπως ίσως καταλαβαίνετε, πολύ μα πολύ σπάνια επιτυγχάνεται ο χρόνος που ορίζει το εργοστάσιο και προς τα κάτω. Συνήθως παίζει με ένα 10-15% παραπάνω χρόνος με ότι αυτό συνεπάγεται για το μαγαζί.
    Ώπα, ξεφεύγει...
    Δεν μιλάμε για οργανωμένες αντιπροσωπείες αλλά για συνοικιακά συνεργεία που δεν πληρούν το minimum των προδιαγραφών για εργαζομένους και πελάτες (μπάνια, χώρο υποδοχής, αναμονής κλπ).
    Όσο για τα ανταλλακτικά θα πρέπει ο μάστορας νάχει ανοίξει στην εφορία και κωδικό για εμπόριο, ok?
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Ο πελάτης/καταναλωτής δε χρειάζεται και δεν μπορεί να γνωρίζει το κόστος ανά ώρα του κάθε μηχανικού οπότε ούτε και το περιθώριο κέρδους του.

Αυτό που μπορεί και οφείλει να κάνει είναι να ρωτάει πόσο θα του στοιχίσει αυτό που θέλει να αγοράσει, ώστε να κάνει την έρευνα αγοράς του. Επειδή όμως μιλάμε για παροχή υπηρεσίες που δεν μπορεί να γίνει εύκολα άμεση σύγκριση, όπως π.χ της τιμής μεταξύ δύο ακριβώς ίδιων προϊόντων, πρέπει να σταθμίσει και τα εχέγγυα του κάθε επαγγελματία. Που φυσικά και αυτά κοστολογούνται και χρεώνονται.
    Think faster than you ride

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    το πρόβλημα που εχετε μερικοι, είναι ότι δεν ανεχεστε το γεγονος ότι καποιος που σας παρεχει μια υπηρεσια, τολμάει να βγαζει τα προς το ζην του από αυτό, με αποτέλεσμα να εχετε την απαιτηση να σας παρεχει την υπηρεσια τσαμπα, η να κρινετε εσεις ποσα πρεπει να δωσετε..

Όσο για τα ανταλλακτικά θα πρέπει ο μάστορας νάχει ανοίξει στην εφορία και κωδικό για εμπόριο, ok?
    όλα τα συνεργεια εχουν δηλωμενη δραστηριοτητα και το εμποριο ανταλακτικων, γι αυτό εχουν και θεωρημένα παραστατικα

Απομονω-μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    το πρόβλημα που εχετε μερικοι, είναι ότι δεν ανεχεστε το γεγονος ότι καποιος που σας παρεχει μια υπηρεσια, τολμάει να βγαζει τα προς το ζην του από αυτό, με αποτέλεσμα να εχετε την απαιτηση να σας παρεχει την υπηρεσια τσαμπα, η να κρινετε εσεις ποσα πρεπει να δωσετε..
    Το σωστότερο που γράφτηκε ως τώρα. Το βλέπω σε καθημερινή βάση δυστυχώς....
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Παλαιό μέλος
    το πρόβλημα που εχετε μερικοι, είναι ότι δεν ανεχεστε το γεγονος ότι καποιος που σας παρεχει μια υπηρεσια, τολμάει να βγαζει τα προς το ζην του από αυτό, με αποτέλεσμα να εχετε την απαιτηση να σας παρεχει την υπηρεσια τσαμπα, η να κρινετε εσεις ποσα πρεπει να δωσετε.
    https://www.youtube.com/watch?v=YHjorGXwTrg

Απομονω-μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς στα λόγια μας ! Perfect match που λένε και στο χωριό μας.

Απομονω-μέλος
    ...και να διευκρινίσουμε ότι νοήμονες και ώριμοι είμαστε όλοι και συζήτηση κάνουμε χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης.
    Αυτό εξυπακούεται.
    Γι'αυτό θέλω να πω, τεχνικός γαρ(όχι σε μηχανάκια), ότι είμαι ο πρώτος που θεωρεί ελεεινό το να καπηλεύεσαι την άγνοια του άλλου για ίδιον όφελος,
    ή το σύνηθες : ρίχνω μια τιμή στο θεό και αν πιάσει όλα καλά, αλλιώς αρχίζω τα παζάρια και το παίζω και τάχα ριγμένος
    Την τιμιότητα την τηρώ ευλαβικά. Και έτσι πρέπει. Όχι γιατί είμαι καλός και άγιος, αλλά για το καλό όλων μας.
    Απέχει πολύ όμως η αισχροκέρδεια από την ισοπέδωση της δουλειάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είσαι εσύ πελάτη ο αρμόδιος να κοστολογήσεις την υπηρεσία μου.
    Όπως φυσικά θα με βρίσεις αν προσπαθήσω υποτιμήσω κι εγώ τη δική σου δουλειά. Σε ενημερώνω εκ των προτέρων για το κόστος και αν δεν συμφωνείς για οποιονδήποτε λόγο απλά αρνείσαι και δεν με προτιμάς ξανά. Αν πράγματι είμαι υπερβολικός θα κλείσω αργά η γρήγορα είναι βέβαιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από wthanasis Προβολή μηνύματος
    Αυτό εξυπακούεται.
    Aν διαβάσεις το thread στο οποίο παραπέμπει το link της υπογραφής μου, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τίτλο "Ωδή προς τον μάστορα". Το χειρότερο απόλα όμως θα ήταν να μετατρέψουμε μια συζήτηση σε αντιπαράθεση επαγγελματιών vs πελατών. Όπως θα παρατήρησες, το αποφεύγω.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Απομονω-μέλος
    Aν διαβάσεις το thread στο οποίο παραπέμπει το link της υπογραφής μου, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τίτλο "Ωδή προς τον μάστορα". Το χειρότερο απόλα όμως θα ήταν να μετατρέψουμε μια συζήτηση σε αντιπαράθεση επαγγελματιών vs πελατών. Όπως θα παρατήρησες, το αποφεύγω.
    Δεν το είπα σε καμιά περίπτωση ειρωνικά. Ίσα ίσα ήθελα να τονίσω αυτό που είπες και με βρίσκει σύμφωνο.
    Απλά κάνοντας παράθεση σε αυτό, συνέχισα να γράφω. Συγνώμη αν φάνηκε κάπως.

Νέο μέλος
    το ψωμι του να βγαζει ειπαμε,οχι το παντεσπανι (οπωσ λεγανε κ οι παλιοι).

αλλα μαλλον δεν καταλαβαινεισ..

ο πλουσιοσ τον πεινασμενο δεν τον καταλαβαινει,οπωσ (ξανα)λενε οι παλιοι
    HOME ALONE

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SNORLAX2 Προβολή μηνύματος
    το ψωμι του να βγαζει ειπαμε,οχι το παντεσπανι (οπωσ λεγανε κ οι παλιοι).

αλλα μαλλον δεν καταλαβαινεισ..
    οοοοχι.. εσυ μαλλον δεν καταλαβαίνεις.. μαλλον εχετε την εντυπωση ότι τα λεφτα που θα σας ζητησει ο μαστορας θα τα βαλει όλα στην τσεπη.. αλλα δεν είναι ετσι! τα μισα θα τα παρει η εφορια, και από τα υπολοιπα θα πρεπει να καλυψει κατ'αναλογια λειτουργικα εξοδα αμοιβη προσωπικου κτλ.. για σπαστο σε ταλαρα τωρα να δεις τι του μενει.. ο μαστορας ουτε το 1/4 δε βαζει στη τσεπη από τα λεφτα που ζηταει..

οοοοχι.. εσυ μαλλον δεν καταλαβαίνεις.. μαλλον εχετε την εντυπωση ότι τα λεφτα που θα σας ζητησει ο μαστορας θα τα βαλει όλα στην τσεπη.. αλλα δεν είναι ετσι! τα μισα θα τα παρει η εφορια, και από τα υπολοιπα θα πρεπει να καλυψει κατ'αναλογια λειτουργικα εξοδα αμοιβη προσωπικου κτλ.. για σπαστο σε ταλαρα τωρα να δεις τι του μενει.. ο μαστορας ουτε το 1/4 δε βαζει στη τσεπη από τα λεφτα που ζηταει..
    Ποιός ήρθε;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Ποιός ήρθε;
    επισης το πρόβλημα σας είναι ότι θεωρείτε δεδομενο ότι ο μαστορας θα δουλεψει μαυρα και θα φοροδιαφυγει, πραγμα που δεν συμβαινει από τη στιγμη που θα σας κοψει αποδειξη..

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ζητείται εξουσιοδοτημενο συνεργείο YAMAHA!!!
    από petridist στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2006, 15:31
  2. Συνεργείο για άφρικα στην Σαλονίκη;
    από Stergios69 στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2005, 23:50
  3. Συνεργειο...
    από noble στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2005, 11:45
  4. Μηχανικός/Συνεργείο για R1 '03