Σελίδα 11 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415162161111 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPAM 2

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Από την άλλη αντιλαμβάνεσαι πως αντίστοιχα θα μπορούσε να πει κανείς πως και εσύ έχεις μια σύγχυση έτσι? Από τη μια γουστάρεις τον καπιταλισμό με τα χίλια από την άλλη δε γουστάρεις την ελεύθερη αγορά και τους επαγγελματίες. Κόπτεσαι για τα δίκια του εργάτη και του υπάλληλου αλλά σκατά στον τάφο του αγρότη...
    Χμμμ...δεν νομίζω να έχω υπερθεματίσει ποτέ υπέρ του καπιταλισμού, ούτε και υπέρ της απουσίας κρατικής εποπτείας. Εποπτείας όμως, όχι νταβατζή και συνέταιρου. Εχω πει και έχω γράψει που επιβάλλεται να υπάρχει κρατικό μονοπώλιο (υγεία-υποχρεωτική παιδεία-στρατός), και τέλος. Υπέρμαχος της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς είμαι ξεκάθαρα, αλλά γιατί το συγχέεις αυτό με τον καπιταλισμό?
    Επίσης από που προκλυπτει πως δεν γουστάρω την ελεύθερη αγορά και τους επαγγελματίες ή τους αγρότες? Στο μυαλό μου γουστάρω τον ελεύθερο επαγγελματία που κάνει την δουλειά του με συνείδηση και χωρίς να είναι λαμόγιο. Αυτόν που θα έχει ένα λογικό ποσοστό κέρδους χωρίς να περιμένει από εμένα να βγάλει τον μήνα του. Αυτόν που ξέρει την δουλειά του, και δεν χρειάζεται να πηγαίνω και να ξαναπηγαίνω για να πάρω αυτό που έχω πληρώσει. Αυτόν που πληρώνει στο κράτος ότι και εγώ χωρίς να κλέβει. Αυτόν που δεν με δουλεύει, λέγοντας μου πως βγάζει το τα μισά απ΄όσα βγάζουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Εσύ τους γουστάρεις δηλαδή?

Αντίστοιχα, δεν ζηλεύω και σέβομαι όσους έχουν στραφεί στην αγροτική οικονομία, πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουν περισσότερα κίνητρα και κάθε βοήθεια για να μπορούν να παράγουν κάτι και να ζουν με αξιοπρέπεια. Δεν γουστάρω όμως τους επιδοτούμενους δήθεν αγρότες με τους αλλοδαπούς εργάτες, που σηκώνουν σπίτια 300τμ στα χωριά τους, και μου λένε στη μούρη οτι βγάζουν 100€ το μήνα. Τόσα ζήτησε εχθές ο "αγρότης" μεροκάματο στο χωριό του πατέρα μου, για να ξεχορταριάσει το χωράφι με το μηχάνημα...

Ελπίζω να είναι πιο σαφές πλέον, τι γουστάρω και τι όχι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Byron Σε βρίσκω λάθος λοιπόν και ξέρεις γιατί; Γιατί ενώ φροντίζεις να ενημερώνεσαι πολύ καλά για ζητήματα που αφορούν τη φορολογία, τους τόκους και τα επιτόκια των τραπεζών, τις αγορές συναλλάγματος μέχρι και τις τιμές για ανταλλαγές ρύπων ξέρω γω... επιμελώς φροντίζεις να μην αναφέρεις πως έχουμε μεικτό οικονομικό σύστημα με σαφή τάση προς τον καπιταλισμό από γεννησιμιού της χώρας! Αναφέρεις και πολύ σωστά τις όποιες παθογένειες αυτού του συστήματος αλλά μόνο από τη μια πλευρά. Φυσικά αυτό δε το κάνεις μόνο εσύ αλλά ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα ( χωρίς να θέλω να σε τσουβαλιάσω )
    Νομίζω οτι τα ίδια έλεγα από το 2008-09 εδώ μέσα για τις ίδιες παθογένειες της Ελλάδας, άσχετα με το κυβερνών κόμμα. Απλά οι τωρινοί εκτός από αστείοι (όπως και οι προηγούμενοι) είναι και γραφικοί ταυτόχρονα.
    Δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε μικτό οικονομικό σύστημα με τάση προς τον καπιταλισμό στην Ελλάδα. Από την μεταπολίτευση και μετά, το οικονομικό μοντέλο ήταν κατά όνομα δυτικό, και κατά λειτουργία Σοβιετικό. Οι κρατικές παρεμβάσεις-γραφειοκρατία-διαφθορά-πελατειακό σύστημα-προστατευτισμός επαγγελμάτων είναι οτι ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει σε ένα οικονομικό μοντέλο ελεύθερης αγοράς, απλά γιατί λειτουργεί αποτρεπτικά στο ίδιο το μοντέλο.

Η λειτουργία του καθοριζόταν σε δύο άξονες. Πελατειακό σύστημα με παροχές και μισθούς και προνόμια στους δημοσίους και "δημοσίους" χωρίς ίχνος αξιοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κομματική επιβίωση, απόλυτος έλεγχος κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία κατέληγε να ταίζει το διεφθαρμένο σύστημα προκειμένου να λειτουργεί (μοντέλο κρατικής προστασίας), και στραβά μάτια στην παραοικονομία του βιοτεχνικού παραγωγικού μοντέλου (οι βιομηχανίες εκδιώχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες).
    Ουσιαστικά με την "φαεινή" ιδέα πως είχαν ανακαλύψει την αυτοτροφοδοτούμενη λειτουργία της οικονομίας μέσω κατανάλωσης από δημοσίους υπαλλήλους προς τους ελ.απαγγελματίες και βιοτεχνίες που φοροδιεύφευγαν μεν, αλλά επέστρεφαν μέσω της κυκλοφορίας του μαύρου χρήματος έμμεσα στην οικονομία τα απαράιτητα. Τα ψιλά που έλειπαν, τα κάλυπταν μέσω τυπώματος χρήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που παρά τις υποτιμήσεις επί σειρά ετών, κανένα πλεονέκτημα δεν φάνηκε στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας (που είναι το ζητούμενο).
    Το μοντέλο λειτούργησε και επί €, μιας και η ευκολία τυπώματος μετατράπηκε σε πρόσβαση σε τσάμπα χρήμα μέσω των αγορών που πίστεψαν το οικονομικό θαύμα της Ελλαδας, που είχε ρυθμό ανάπτυξης 3-4% ετησίως (μέσω δανεισμού).

Τωρα, πως ονομάζεις το οικονομικό μοντέλο που ποτέ δεν έμαθε να "παράγει" λεφτά και να είναι ανταγωνιστικό...προσωπικά δεν ξέρω. Πάντως καπιταλιστικό ή φιλελευθερο ΔΕΝ είναι.

Ave.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Προσωπικά στα απαυτά μου αν δεν δόθηκε άδεια στο IKEA για παράκαμψη... αυτό μας μάρανε, η παράκαμψη... όχι ότι πουλάει αυτά τα σκουπίδια που πουλάει και όχι ότι γ@μει τους εργαζόμενους νυχθημερόν... μια παρακαμψούλα να τους κάνουμε να εξυπηρετηθούν τα παιδιά...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Χμμμ...δεν νομίζω να έχω υπερθεματίσει ποτέ υπέρ του καπιταλισμού, ούτε και υπέρ της απουσίας κρατικής εποπτείας. Εποπτείας όμως, όχι νταβατζή και συνέταιρου. Εχω πει και έχω γράψει που επιβάλλεται να υπάρχει κρατικό μονοπώλιο (υγεία-υποχρεωτική παιδεία-στρατός), και τέλος. Υπέρμαχος της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς είμαι ξεκάθαρα, αλλά γιατί το συγχέεις αυτό με τον καπιταλισμό?
    .

Οποτε Βύρωνα θεωρείς ότι άμα αφήσεις ελεύθερη μια οικονομία , με την υψηλή εποπτεία του κράτους , αυτή θα αυτορυθμιστεί κα θα ισορροπήσει και θα περνάμε όλοι καλά? Και αυτό πχ μπορεί να γίνει μόνο σε ένα κράτος κα να περνάνε καλά ?

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Οχι, εχεις λάθος, επιμενω.
    Και πολύ καλά τα λες, και πολύ σωστά επιμένεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Αν θέλεις, ξαναδιάβασε τα ποστ μου και δες αν ισχύουν αυτά που υποθέτεις πως εννοούσα και στα οποία μου απαντάς επικριτικά.
    Βάζω στοίχημα πως θα εκπλαγείς.
    Απλά παρερμήνευσα τα γραφόμενα σου φίλε μου, sorry

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Οποτε Βύρωνα θεωρείς ότι άμα αφήσεις ελεύθερη μια οικονομία , με την υψηλή εποπτεία του κράτους , αυτή θα αυτορυθμιστεί κα θα ισορροπήσει και θα περνάμε όλοι καλά? Και αυτό πχ μπορεί να γίνει μόνο σε ένα κράτος κα να περνάνε καλά ?
    Βασικά, δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ. Σημασία έχει πως λειτουργεί το μοντέλο στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο που είναι φιλικά προσκείμενο προς το επιχειρείν...δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό.
    Οι αγορές αυτορυθμίζονται μέσα σε σταθερά νομοθετικά, φορολογικά και κανονιστικά πλαίσια. Που μια χώρα τα βάζει και τα ακολουθεί βάσει κάποιας στρατηγικής που θα αποφέρει τα "μέγιστα δυνατά" οφέλη, χωρίς να τους διώχνει.
    Εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση οχι μόνο από το "κράτος", αλλά από την πλειονότητα του κόσμου στο τι σημαίνει "μέγιστα δυνατά οφέλη". Η δημιουργία κέρδους θεωρείται κάτι κατακριτέο (εκτός αν αφορά την τσέπη μας), και θα έπρεπε να απαγορεύεται. Και επειδή είμαστε ποζεράδες και δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε, κάνουμε ότι μπορούμε για να μην υπάρχει χώρος δραστηριοποίησης των αιμοσταγών εκμεταλλευτών του λαϊκού αγώνα. Βασικά, όταν λέμε επενδύσεις, αυτό που εννοούμε...είναι "έλα βάλε τα λεφτά εσύ, για να πάρω το κέρδος εγώ".

Το post του el hymador παραπάνω, είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας πχ.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Βασικά, δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ. Σημασία έχει πως λειτουργεί το μοντέλο στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο που είναι φιλικά προσκείμενο προς το επιχειρείν...δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό.
    Οι αγορές αυτορυθμίζονται μέσα σε σταθερά νομοθετικά, φορολογικά και κανονιστικά πλαίσια. Που μια χώρα τα βάζει και τα ακολουθεί βάσει κάποιας στρατηγικής που θα αποφέρει τα "μέγιστα δυνατά" οφέλη, χωρίς να τους διώχνει.
    Εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση οχι μόνο από το "κράτος", αλλά από την πλειονότητα του κόσμου στο τι σημαίνει "μέγιστα δυνατά οφέλη". Η δημιουργία κέρδους θεωρείται κάτι κατακριτέο (εκτός αν αφορά την τσέπη μας), και θα έπρεπε να απαγορεύεται. Και επειδή είμαστε ποζεράδες και δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε, κάνουμε ότι μπορούμε για να μην υπάρχει χώρος δραστηριοποίησης των αιμοσταγών εκμεταλλευτών του λαϊκού αγώνα. Βασικά, όταν λέμε επενδύσεις, αυτό που εννοούμε...είναι "έλα βάλε τα λεφτά εσύ, για να πάρω το κέρδος εγώ".

Το post του el hymador παραπάνω, είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας πχ.
    Τωρα ,η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω σε ποιες χώρες αναφέρεσαι που λειτουργεί αυτό το μοντέλο όπως το περιγράφεις.
    Αφού ο σκοπός του επιχειρείν είναι το κέρδος (σωστά) και όχι το σπορ , τι είναι αυτό που εμποδίζει μια επιχείρηση να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος με οποιοδήποτε τρόπο ?
    Θα μου πεις , εδώ έρχεται ο έλεγχος του κράτους . και σωστά σε ένα αγγελικά πλασμένο κόσμο.
    Και ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα ΤΕΛΕΙΟ κρατικό μηχανισμό που δεν λαδώνεται ,που ελέγχει την επιχείρηση για τους φόρους , τις εισφορές , τα εργασιακά κλπ.

Τι είναι αυτό που θα εμπόδιζε την επιχείρηση να αναζητήσει περισσότερο κέρδος (αυτός είναι ο σκοπός της) σε μια άλλη χώρα που δεν έχουν ένα τόσο τέλειο κράτος .

πάντως αν οι επαγγελματίες πλήρωναν τους φόρους τους κανονικά και δεν έκλεβαν, μπορεί να μην χρειαζόντουσαν ούτε περαιώσεις και εκβιασμοί ούτε να υπερφορολογούσαν του Μ@κ@κες εμάς τους μισθωτούς. Πάντως οι επιχειρήσεις θα έπρεπε όντως να είναι οι στυλοβάτες της οικονομίας, να πλήρωναν λιγότερο ρεύμα, να απλοποιούνταν οι διαδικασίες, να βοηθήσουν το επιχειρείν πράγμα που δεν γίνεται στο Ελλαδιστάν.

Το λάθος που κάνουμε όλοι πάντως όλοι συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος είναι να τα χρεώνουμε σχεδόν όλα σε κάποιους είτε αυτοί λέγονται πολιτικοί είτε ελ. επαγγελματίες είτε δημόσιοι υπάλληλοι.
    Αυτό είναι λάθος καθώς εδώ μας έφερε η νοοτροπία μας και όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα απλά έβαλαν το λιθαράκι τους. Όχι βέβαια όλα στον ίδιο βαθμό αλλιώς θα είχε δίκιο και ο Πάγκαλος στο "μαζι τα φάγαμε"

Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν βλέπουμε τα δικά μας λάθη στον δικό μας χώρο και κλάδο, ή τα βλέπουμε αλλά βάζουμε πάντα πρώτα τα λάθη των άλλων πχ. (Αφού αυτοί κάνουν αυτό και αυτό εγώ θα είμαι ο μ@λ@κ@ς που θα κάνει το σωστό?) Πόσες φορές δεν το έχουμε πει αυτό όλοι μας???????

Αν δεν αλλάξει αυτή η νοοτροπία τίποτα σε αυτή την χώρα δεν θα πάει καλύτερα. Αυτό αλλάζει μόνο με παιδεία και δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη.
    Δυστυχώς θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να αλλάξει αυτό με την παραδοχή ότι το προσπαθούμε από τώρα, με την παραδοχή ότι το συνεχίζουμε, άστα βράστα χ3στα.

Τωρα ,η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω σε ποιες χώρες αναφέρεσαι που λειτουργεί αυτό το μοντέλο όπως το περιγράφεις.
    Αφού ο σκοπός του επιχειρείν είναι το κέρδος (σωστά) και όχι το σπορ , τι είναι αυτό που εμποδίζει μια επιχείρηση να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος με οποιοδήποτε τρόπο ?
    Θα μου πεις , εδώ έρχεται ο έλεγχος του κράτους . και σωστά σε ένα αγγελικά πλασμένο κόσμο.
    Και ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα ΤΕΛΕΙΟ κρατικό μηχανισμό που δεν λαδώνεται ,που ελέγχει την επιχείρηση για τους φόρους , τις εισφορές , τα εργασιακά κλπ.

Τι είναι αυτό που θα εμπόδιζε την επιχείρηση να αναζητήσει περισσότερο κέρδος (αυτός είναι ο σκοπός της) σε μια άλλη χώρα που δεν έχουν ένα τόσο τέλειο κράτος .

κατά σύμπτωση, μόλις είδα αυτό. Είναι απορίας άξιο, πως μια χώρα με διαθεσιμότητα εξειδικευμένο προσωπικό (2η θέση παγκοσμίως) και καλά μυαλά, (που σημαίνει αυξημένους μισθούς, γιατί κινέζους και πακιστανούς έχουν), δεν καταφέρνει ΠΟΤΕ να προσελκύσει επενδύσεις.

Στον πάτο της λίστας ανταγωνιστικότητας του IMD η Ελλάδα

Με βάση τις επιδόσεις της χώρας μας στους 342 δείκτες (ποσοτικούς και ποιοτικούς) που αξιολογούνται από το IMD στο πλαίσιο της εξαγωγής των αποτελεσμάτων της Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας (WCY), το διεθνούς φήμης ινστιτούτο IMD θεωρεί ότι οι πέντε (5) κύριες προκλήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, κατά το 2015, είναι:

1. η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, για την ουσιαστική ενίσχυση της διεθνούς τους ανταγωνιστικότητας,
    2. η προσέλκυση και υλοποίηση ξένων και εγχώριων επενδύσεων,
    3. η ανασυγκρότηση και αναδιάρθρωση του εγχώριου παραγωγικού συστήματος, με άξονα τη μεταποιητική δραστηριότητα και την ενίσχυση της καινοτομίας,
    4. ο εξορθολογισμός του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ειδικά σε όρους αποτελεσματικότητας του φορολογικού πλαισίου/συστήματος, και,
    5. η υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων.

http://www.euro2day.gr/news/economy/...s-ths-lis.html
    SRX6 & Tuono Rulezzz

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Στον υπολοιπο "πολιτισμενο" κοσμο πολλοι φοιτητες αναγκαζονται να καταφευγουν στην πορνεια για να ξεχρεωνουν τα φοιτιτικα δανεια τους που αναγκαζονται να παιρνουν αν θελουν να σπουδασουν..
    Και αυτο ειναι απλα ενα παραδειγμα, σταγονα στον ωκεανο, του τι σημαινει ελευθερη αγορα και καπιταλισμος..
    Δεν μας φτανει ενα terrabyte για να τα εκθεσουμε ολα τα κακως κειμενα αυτης της δυστοπιας στην οποια μας εχουν παγιδευμενους και η οποια επιδεινωνεται μερα με τη μερα..
    MADE IN JAPAN 日本製

Εξειδίκευση προσωπικού, καινοτομία είναι οι παράγοντες που κάνουν την διαφορά συνήθως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γερμανία και η Ιταλία. Ισχυρό brand name χώρας, και προσωπικό που δεν είναι εύκολο να το αντικαταστήσεις με χαμηλής εκπαίδευσης και δυνατοτήτων εργάτες. Δεν έχει σημασία αν η Apple κατασκευάζει στην Κίνα το i-phone6 πχ. Το κέρδος σε ποσοστό άνω του 90%, επιστρέφει στο US.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ... Είναι απορίας άξιο, ....
    Really?

Απορείς;

Κακώς, τα είπε και ο Blade, κι εσύ πιο πάνω.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Στον υπολοιπο "πολιτισμενο" κοσμο πολλοι φοιτητες αναγκαζονται να καταφευγουν στην πορνεια για να ξεχρεωνουν τα φοιτιτικα δανεια τους που αναγκαζονται να παιρνουν αν θελουν να σπουδασουν..
    Και αυτο ειναι απλα ενα παραδειγμα, σταγονα στον ωκεανο, του τι σημαινει ελευθερη αγορα και καπιταλισμος..
    Δεν μας φτανει ενα terrabyte για να τα εκθεσουμε ολα τα κακως κειμενα αυτης της δυστοπιας στην οποια μας εχουν παγιδευμενους και η οποια επιδεινωνεται μερα με τη μερα..
    Ναι, σειρά κάνουν οι φοιτήτριες του ΜΙΤ, του ETH, του Charles III, του Warwick και του Pompeu Fabra να παίξουν σε τσόντες πριν την εξεταστική...
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Τεσπα, μη χαθουμε τωρα στο Φουρλη, αυτο που λέω ειναι οτι αφου ειχε την αποθηκη διπλα στη γραμμη κι αφου εφτιαξε τις διακλαδωσεις κι αφου συνδεθηκαν με την υφιστάμενη γραμμη, επρεπε να χρησιμοποιείται.
    Να συμφωνήσω αφού τόφτιαξε να αξιοποιηθεί. Τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Θριάσιο το οποίο σημειωτέον δεν είναι σε πλήρη λειτουργία ακόμα. Όμως πολλοί έχουν φτιάξει και αδυνατεί ο ΟΣΕ να τους συνδέσει. Μέχρι και κρατικοί φορείς. Παράδειγμα στο εργοστάσιο αρμάτων στο Βόλο με κατασκευασμένη γραμμή μέχρι το λιμάνι, αναγκάζονται και έρχονται συνέχεια οχήματα-αρματοφορείς από Θεσ/νίκη για να εκτελούν την αμελητέας απόστασης μεταφορά Βελεστίνο-Βόλος.

Εκεί που δεν θα συμφωνήσω είναι ότι οι εμπορικοί συρμοί σταματάνε κατά το δοκούν και συνδεοαποσυνδέουν βαγόνια σε κάθε σταθμό. Εύκολα είναι αντιληπτή η επίδραση που θα είχε αυτό στην ταχύτητα των μεταφορών και την οικονομία. Ενδεικτικά παραθέτω διάγραμμα της μελέτης σκοπιμότητας της λειτουργίας του Θριασίου όπου φαίνονται οι προβλεπόμενοι σταθμοί φορτοεκφόρτωσης του εθνικού κομματιού του δικτύου και μιλάμε τώρα για Οινόφυτα-Θριάσιο 62 χλμ!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	αρχείο λήψης.jpg 
Προβολές:	90 
Μέγεθος:	47,4 KB 
ID:	336203

Να σημειώσω επίσης για να γίνει αντιληπτό πως δουλεύει το εμπορικό πλέγμα γραμμών και συγκοινωνιών ότι μέχρι το 2011 και πριν την πλήρη δραστηριοποίηση της COSCO και τη δημιουργία απευθείας γραμμής προς Ευρώπη, τα πλοία εμπορευματοκιβωτίων που πήγαιναν από την Ασία στο Άμστερνταμ δεν προσέγγιζαν καν στον Πειραιά και ότι προορίζονταν για εδώ γινόταν μεταφόρτωση σε μικρότερα πλοία στη Μεσόγειο εν πλω η στο λιμάνι του Καΐρου.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Ναι, σειρά κάνουν οι φοιτήτριες του ΜΙΤ, του ETH, του Charles III, του Warwick και του Pompeu Fabra να παίξουν σε τσόντες πριν την εξεταστική...
    Συμφωνα με στοιχεια που διαβασα χθες ενα 20% στη Βρετανια.

Και μιας και ανεφερες το Pompeu Fabra, μιας και εμενα εκει, μια φορα που το επισκεφτηκα να δω τι φαση ειναι μεσα εμεινα μ@λακας που υπηρχαν 20 τραπεζακια απο τραπεζες να διαφημιζουν δανεια... ΕΛΕΕΙΝΟΟΟΟ!!!!

Τεσπα, οπως και να εχει καποιοι δεν θα συμβιβαστουμε ποτε με τον καπιταλισμο και παντα θα τον σαμποταρουμε. Deal with it!
    MADE IN JAPAN 日本製

Παρόμοια θέματα

1. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  2. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα