Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 110

Θέμα: Βαρέθηκα..............

ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ

Το αυτονόητο...!!!
    Αν ένας έμπορος έχει ένα μηχανάκι στοκ τριών ετών για παράδειγμα και ένα άλλο το ίδιο μηχανάκι φαινομενικά
    έχετε την αφέλεια να νομίζετε ότι θα τα έχει και τα δύο στην ίδια τιμή..??
    Δεν καταλαβαίνετε ότι για χίλιους λόγους το παλιό θα είναι φθηνότερο..??
    Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε..??
    Αν λοιπόν σας πασσάρει το τριετίας για καινούργιο ποιός θα είναι ο κερδισμένος..??
    Εσείς που πήρατε μηχανάκι τριετίας με τις όποιες φθορές από το καθησιό,λάστιχα,πλαστικά κ.λ.π.,
    ή αυτός που θα το έχει πάρει προσφορά από την αντιπροσωπεία και θα σας το έχει φουσκώσει όσο
    το καινούργιο..??????????
    Μήπως δεν καταλαβαίνετε γιατί τα μηχανάκια όπως και τα αυτοκίνητα βγαίνουν σε προσφορές..??
    Πρώτον γιατί το νεώτερο έχει κάτι παραπάνω ,δεύτερον γιατί το παλιό όσο κάθεται στο ράφι χάνει την αξία του,
    τρίτον γιατί φθείρεται από τον χρόνο και σε χρυσό κλουβί να είναι,τέταρτον γιατί το παλιό έχει κάνει απόσβεση και
    πέφτει η τιμή κ.λ.π.....κ.λ.π....και λέτε εσείς ότι δεν έχει σημασία το έτος κατασκευής...??
    ΣΟΡΡΥ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΣΤΕ.....!!!!!
    Δεν έτυχε ποτέ να παζαρέψετε κάποιο στοκ μηχανάκι και να το πάρετε σε καλύτερη τιμή..??
    Πως λοιπόν θα αγνοήσουμε την ημερομηνία παραγωγής και θα κοιτάμε μόνο πότε πάτησε στο δρόμο...????
    Μπήκατε σε καμμιά αντιπροσωπεία να δείτε γιατί άραγε διαχωρίζει τις τιμές ανάλογα με το έτος παραγωγής..??
    Ακόμα και σε ολόιδια μοντέλλα που διαφέρουν μόνο στο χρώμα που υποδηλώνει έτος κατασκευής..??
    Το ξέρετε ότι για παράδειγμα η Σουζούκι κατέβασε ένα χιλιάρικο το νέο Βεστρόμ 650 μόλις έβγαλε το
    ΝΤΕΜΕΚ νέο με τη μούρη που σαν απλό ανταλλακτικό προστίθεται στο υπάρχον και κάνει 2-3 κατοστάρικα..??
    Το παλιό Βεστρομ 650 γιατί από 8500 πήγε στα 7000 ευρώ μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο με 9000 ευρώ..??
    ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ προσπαθώντας να κάνετε το άσπρο μαύρο.
    Πολύ καλά λέτε μερικοί ότι η αγορά διαμορφώνεται σύμφωνα με την προσφορά και τη ζήτηση,γιαυτό ακριβώς και
    πέφτουν οι τιμές στα παλιά που είναι καινούργια...!!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    Πολύ καλά λέτε μερικοί ότι η αγορά διαμορφώνεται σύμφωνα με την προσφορά και τη ζήτηση,γιαυτό ακριβώς και
    πέφτουν οι τιμές στα παλιά που είναι καινούργια...!!!!!
    Έτσι ακριβώς προσφορά και ζήτηση, αν θέλω το πουλάω όσο και οι υπόλοιποι, αν θέλω το πουλάω όσο γουστάρω εγώ, αν θες πάρτο αν δεν θες πάρε άλλο. Terens μιλάμε για μεταχειρισμένα με χιλιόμετρα, για καινούργια που έχει βγει το επόμενο μοντέλο ισχύει ακριβώς αυτό που λες, αναγκαστικά θα πέσει σε τιμή για να ξεστοκάρει ο αντιπρόσωπος.

Κανενας δεν είναι υποχρεωμένος να γράψει τι μοντέλο είναι, μόνο την πρώτη άδεια κυκλοφορίας, ο αγοραστής επιβάλεται να ψάξει το μηχανάκι για ότι θέλει. Μέσα σε αυτά είναι και το μοντέλο που κατασκευάστηκε. Το βρίσκει και διαπραγματεύεται καλύτερη τιμή αν είναι παλιότερο μοντέλο. Ο πωλητής αν θέλει το δέχεται και κάνει μείωση αν δεν θέλει σου λέει εγώ το πουλάω με βάση πότε αγοράστηκε κοιτα αλλού. Απλά πράγματα. Δεν ποιάνω καν τους εμπόρους βασικά, γιατί οι περισσότεροι είναι λαμόγια και κάνουν και άλλα ωραία όπως να κατεβάσουν τον χιλιομετρητή που είναι απαράδεχτο.

Εγώ δεν υποστηρίζω ότι δεν έχει δικαίωμα ο οποιωσδήποτε να ψάξει το μοντέλο και να παζαρέψει καλύτερη τιμή. Εγώ λεω ότι αν εγώ είμαι ο πωλητής για να είμαι σωστός, δεν είμαι υποχρεωμένος να αναγράφω χρονολογία κατασκευής παρα μόνο το έτος πρώτης κυκλοφορίας και το ιστορικό της μηχανής. Εσύ που ενδιαφέρεσαι να το πάρεις ψάξε ότι θες.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Άμα αναφέρω ότι το μηχανάκι μου (990 adv) είναι σχεδίασης 2003 και πατάει πάνω σε μοτέρ ροταξ σχεδίασης 1980κάτι κερδίζω μπόνους;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    Άμα αναφέρω ότι το μηχανάκι μου (990 adv) είναι σχεδίασης 2003 και πατάει πάνω σε μοτέρ ροταξ σχεδίασης 1980κάτι κερδίζω μπόνους;
    Τελικα ειχαμε δικιο......

Ειναι τριμπουρδελα......

πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Τελικα ειχαμε δικιο......

Ειναι τριμπουρδελα......

απεναντίας. το μόνο που τα σώζει είναι ο τύπου rotax κινητήρας. για αυτό βγήκαν λίγο αξιόπιστα

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CIRUS Προβολή μηνύματος
    Έτσι ακριβώς προσφορά και ζήτηση, αν θέλω το πουλάω όσο και οι υπόλοιποι, αν θέλω το πουλάω όσο γουστάρω εγώ, αν θες πάρτο αν δεν θες πάρε άλλο. Terens μιλάμε για μεταχειρισμένα με χιλιόμετρα, για καινούργια που έχει βγει το επόμενο μοντέλο ισχύει ακριβώς αυτό που λες, αναγκαστικά θα πέσει σε τιμή για να ξεστοκάρει ο αντιπρόσωπος.

Κανενας δεν είναι υποχρεωμένος να γράψει τι μοντέλο είναι, μόνο την πρώτη άδεια κυκλοφορίας, ο αγοραστής επιβάλεται να ψάξει το μηχανάκι για ότι θέλει. Μέσα σε αυτά είναι και το μοντέλο που κατασκευάστηκε. Το βρίσκει και διαπραγματεύεται καλύτερη τιμή αν είναι παλιότερο μοντέλο. Ο πωλητής αν θέλει το δέχεται και κάνει μείωση αν δεν θέλει σου λέει εγώ το πουλάω με βάση πότε αγοράστηκε κοιτα αλλού. Απλά πράγματα. Δεν ποιάνω καν τους εμπόρους βασικά, γιατί οι περισσότεροι είναι λαμόγια και κάνουν και άλλα ωραία όπως να κατεβάσουν τον χιλιομετρητή που είναι απαράδεχτο.

Εγώ δεν υποστηρίζω ότι δεν έχει δικαίωμα ο οποιωσδήποτε να ψάξει το μοντέλο και να παζαρέψει καλύτερη τιμή. Εγώ λεω ότι αν εγώ είμαι ο πωλητής για να είμαι σωστός, δεν είμαι υποχρεωμένος να αναγράφω χρονολογία κατασκευής παρα μόνο το έτος πρώτης κυκλοφορίας και το ιστορικό της μηχανής. Εσύ που ενδιαφέρεσαι να το πάρεις ψάξε ότι θες.
    Μωρέ τίποτα δεν είσαι υποχρεωμένος να πεις. Ούτε τι μάρκα είναι το μηχανάκι δε λες αν γουστάρεις!
    Καλά τα λες και όλα αυτά σωστά είναι!
    Το γεγονός όμως ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να πεις την αλήθεια, είτε επειδή την αγνοείς είτε επειδή ψάχνεις το κορόιδο, δεν σημαίνει ότι είσαι στο απυρόβλητο.
    Κάποιος θα φάει το απόγευμά του για να έρθει να το δει, δεν είσαι υποχρεωμένος να το σεβαστείς αυτό και μπορείς να το παίξεις όσο μαλάκας γουστάρεις. Το γεγονός όμως ότι εσύ έχεις δικαίωμα να λες οτι σου κατέβει δεν σημαίνει ότι και εγώ δε μπορώ να διαμαρτύρομαι.

"Φίλε μου το μηχανάκι είναι 03 με πρώτη άδεια το 05. Απ' το 03 μέχρι το 06 μόνο τα χρώματα αλλάζουν. Το δίνω τόσα αν θέλεις έλα να το δεις και να τα πούμε από κοντά".

Πόσο δύσκολο είναι αυτό? Ακόμα και αν δεν αλλάζουν ούτε τα χρώματα το μηχανάκι είναι 03 και δεν είναι 05. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το αν θα χάψω το παραμύθι σου και εσύ είσαι υπεύθυνος για το χρόνο που σπαταλώ επειδή δίνεις λάθος πληροφορίες, οπότε μη μου λες να μη διαμαρτύρομαι.
    Το αν έχει ή δεν έχει αλλάξει κάτι επάνω στο μηχανάκι μέσα σε αυτή τη διετία δε μας δίνει το δικαίωμα να τα βαφτίζουμε ότι γουστάρουμε. Όταν εγώ θα πάω να το πουλήσω, ο επόμενος αγοραστής δεν είναι υποχρεωμένος να το γνωρίζει αυτό ούτε να το πιστέψει επειδή του το είπα εγώ, οπότε θα χάσω στην μεταπώληση. Οπότε όταν ρωτάω τι μοντέλο είναι είσαι υπεύθυνος εσύ γι' αυτό που θα πεις και εγώ γι' αυτό που θα πράξω.

Το τι θα αγοράσω ή αγόρασα αφορά εμένα, κανείς δε μου πήρε τα χρήματα απ' την τσέπη, μόνος μου τα έδωσα και αν με έπιασαν κορόιδο πάλι εγώ είμαι υπεύθυνος γι' αυτό. Μέχρι όμως να φτάσουμε εκεί πρέπει να παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι.
    Sent from me using a computer.

.............................
    Τελευταία τροποποίηση από CIRUS; 27/06/2015 στις 15:01.

Εγω παντως το στρωμα που ειχα, μοντελο 03 με αδεια 04, καλως ή κακως το εγραψα ως πραγματικα ειχε στην αγγελια μου....

Ως αγοραστης, τα μοντελα τα ξερω εκ των προτερων και εκτιμω την ειλικρινη αγγελια και σε αυτες δινω βαση....
    πουτσ@@@@@@@@@

Μόλις έχασες το δίκιο σου. Ο Daz δε σε πρόσβαλε. Σε 3ο πρόσωπο μιλάγε. Εσύ ήσουν που τον προςβαλες και μάλιστα 3 φορές. Σε έπνιξε η δίψα της αίσθησης ότι έχεις δίκιο και πέρασες το μηνυμα του στα γρήγορα χωρίς να το διαβάσεις πραγματικά.
    Κρίμα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CIRUS Προβολή μηνύματος
    Λες βλακείες εγώ δεν τα λεω εκ του πονηρου. Αν με ρωταγε κάποιος θα του έλεγα την αλήθεια αν ήξερα τι μοντέλο είναι αν δεν ήξερα θα του έλεγα δεν ξέρω. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξέρει κάποιος τι μοντέλο έχει για να βάλει αγγελία και ότι και να το ξέρει δεν χρειάζεται να το βάλει στην αγγελία. Αν σε ρωτησει κάποιος μετά του το λες ή του λες δεν ξέρω αν όντως δεν ξέρεις που είναι και πολύ πιθανό.

Μίλησα εγώ για παραμύθι ή ότι ψάχνω για κορόιδο που τα μηχανάκια μου τα προσέχω απίστευτα. Ναρκωτικά παίρνεις?????????????? Θες να κάνεις επίθεση απλά και μόνο γιατι διαφωνώ με την άποψη σου και με προσβάλεις λέγοντας πως ψάχνω για κορόιδα.

Ελεος αν δεν γράφει κάποιος το μοντέλο δεν μπορεί να στο πει στο τηλ αν το ξέρει βέβαια. Το κάνει για να σε πιάσει κορόιδο σίγουρα. Οι έμποροι που γυρνανε τα χλμ δεν σε ενοχλουν και σε ενοχλεί αυτό που οποιωσδήπωτε μπορεί να το βρει πανεύκολα.

Δέχομαι να συζητήσω και ακούω και την αντίθετη άποψη αλλά αν διαλέγεις να με προσβάλεις σε γράφω κανονικά και με ανεξίτηλο μελάνι.
    Δεν πειράζει, ειλικρινά. Το παρεξήγησες το τρίτο πρόσωπο, το χρησιμοποίησα πιο πολύ επειδή εσύ μίλησες σε πρώτο και υπέθεσα πως θα καταλάβεις ότι δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά.

Συμφώνησα σε αυτά που είπες και τα θεωρώ σωστά αλλά υπάρχει ένα αλλά που το άφησες στην απέξω.

Δεν θεωρώ ότι όλοι το κάνουν επίτηδες και το καταλαβαίνω το σκεπτικό τους. Όμως εγώ το θεωρώ λάθος ή λίγο λάθος αν θέλεις. Αυτοί που χρησιμοποιούν την χρονολογία πρώτης άδειας εσκεμμένα ακόμα και για μοντέλα που δεν έχουν καμία σχέση με το προηγούμενο, απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα και έτσι έχει λόγο ύπαρξης και αυτό το θρεντ. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αστείο να το συζητάμε σε τέτοια έκταση.

Όπως και να 'χει καμία επίθεση δεν ήθελα να κάνω ούτε να σε προσβάλω αφού δεν αναφερόμουν σε 'σένα.

Sent from me using a computer.

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Το όλο λάθος και οι διαφωνίες νομίζω πηγάζουν από τον ορισμό του μοντέλου και το αν το έτος κατασκευής πρέπει ή όχι να συμπεριλαμβάνεται στις αγγελίες.

Νομίζω ότι το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα γράφτηκε και πιο πάνω.

"Μοντέλο ΧΥΖ 600 R, έτος κατασκευής 2010, 1η άδεια 2012"

γιατί να μην αναγράφεται έτσι; Κι αν δεν ξέρει κάποιος το έτος κατασκευής (που με το VIN το βρίσκεις εύκολα...) το παραλείπει και αναφέρει μόνο την 1η άδεια.
    Αν τώρα καθορίζονταν έτσι οι αγγελίες και μου πείτε πάλι ότι θα γράφατε έτος κατασκευής 2012, ε τότε κάτι δεν πάει καλά...
    Αλλά ακριβώς επειδή τίποτα δεν είναι καθορισμένο κάνει ο καθένας ότι θέλει. Άλλος γράφει τα πάντα αναλυτικά, άλλος βαριέται να γράφει, άλλος όντως δεν ξέρει, άλλος λέει αλήθεια, άλλος λέει ψέμματα κλπ κλπ κλπ. Φαύλος κύκλος.
    Φύγαμε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της andreaspetr
    εμενα το μεκανακι εχει πρωτη αδεια 2002,που θα ξερω ποτε βγηκε απο το εργοστασιο?

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andreaspetr Προβολή μηνύματος
    εμενα το μεκανακι εχει πρωτη αδεια 2002,που θα ξερω ποτε βγηκε απο το εργοστασιο?
    Με τον αριθμό πλαισίου βγάζεις άκρη, αν θέλεις να μάθεις.
    Φύγαμε...

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andreaspetr Προβολή μηνύματος
    Και το σωληνάκι των φρένων μπροστα γράφει τη κατασκευη όπως /06 πχ.
    Αν θα είναι το εργοστασιακό σωληνάκι όμως.
    Φίου φίου φι φι φίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Δεν πειράζει, ειλικρινά. Το παρεξήγησες το τρίτο πρόσωπο, το χρησιμοποίησα πιο πολύ επειδή εσύ μίλησες σε πρώτο και υπέθεσα πως θα καταλάβεις ότι δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά.

Συμφώνησα σε αυτά που είπες και τα θεωρώ σωστά αλλά υπάρχει ένα αλλά που το άφησες στην απέξω.

Δεν θεωρώ ότι όλοι το κάνουν επίτηδες και το καταλαβαίνω το σκεπτικό τους. Όμως εγώ το θεωρώ λάθος ή λίγο λάθος αν θέλεις. Αυτοί που χρησιμοποιούν την χρονολογία πρώτης άδειας εσκεμμένα ακόμα και για μοντέλα που δεν έχουν καμία σχέση με το προηγούμενο, απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα και έτσι έχει λόγο ύπαρξης και αυτό το θρεντ. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αστείο να το συζητάμε σε τέτοια έκταση.

Όπως και να 'χει καμία επίθεση δεν ήθελα να κάνω ούτε να σε προσβάλω αφού δεν αναφερόμουν σε 'σένα.

Μάλλον παρεξήγησα, δεν κατάλαβα ότι μίλαγες στο 3 πρόσωπο, σου ζητώ συγνώμη.

Αυτό που θα έλεγα, αν το καταλάβαινα είναι ότι δεν θέλουν να μας ποιάσουν όλοι κορόιδο και ότι ακόμα και να θέλουν κάποιοι να το κάνουν είναι πολύ εύκολο να βρείς μόνος σου το μοντέλο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα κατα την γνώμη μου. Δεν είναι και τραγικό να ψάξεις τα αυτοκόλλητα ή κάποιες λεπτομέρειες που προσδιορίζουν χρονολογία κατασκευής για ένα μοντέλο που σε ενδιαφέρει να αγοράσεις. Εάν δεν έχει βάλει και φωτογραφίες δεν θα ασχοληθώ καν έτσι και αλλιώς.

sorry και πάλι
    Τελευταία τροποποίηση από CIRUS; 27/06/2015 στις 15:06.

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!!!!!!!!
    από iosif στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2007, 08:38
  2. Βαρέθηκα
    από bonepeeler στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2005, 23:33
  3. Σας Βαρεθηκα Ολους.....
    από Valentino_Ptossi στο forum Αντιπαραθέσεις