Να ερθουν οι επαγγελματιες εδω και τώρα.
Ο λαός το απαιτεί.
Να ερθουν οι επαγγελματιες εδω και τώρα.
Ο λαός το απαιτεί.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Και εγώ ενώ βρισκόμουν πιο πολύ στο οχι βλέποντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και κοιτώντας γύρω μου την νοοτροπία του Ελληνα που επικρατεί γύρω μας με τα ατμ και τα βενζινάδικα απογοητεύτηκα και πλέον είμαι περισσότερο στο Ναι αν και αναποφάσιστος ακόμα. Μέχρι την Κυριακή θα παιχτουν πολλά επεισόδια.
Πάντως ότι και να γίνει ολόκληρη την αλήθεια θα την μάθουμε μερικά χρόνια μετά.
Τα ΜΜΕ ξέρουμε οτι είναι κατευθυνόμενα, αλλά πραγματικά ενώ κάποια κρατουν κάποια προσχήματα αλλα πραγματικά είναι οχετος και δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα καθόλου. Το μόνο που κάνουν είναι να προαγουν τα συμφέροντα τους και δεν θα πω πολλά αλλά αυτα τα γελοια υποκείμενα που λέγονται δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ντρέπονται πραγματικά. (Πάντα ισχύει το όχι όλλοι έτσι)
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και ένα ψηφοδέλτιο που θα έλεγε ούτε "ΟΧΙ", ούτε "ΝΑΙ" και θε έλεγε "ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ"
αλλά τέλος πάντων.....
απτο οχι στο ναι και απτο ναι στο οχι...
απτο κκε στην νδ και τουμπαλιν.....
αν και ειμαι σχεδον βεβαιος πως θα τα βρουν μεσα στην εβδομαδα,για τους δικους μου προσωπικους λογους,οτι και να κουβεντιασουν/συμφωνησουν η οχι εγω οχι θα ψηφισω.
καλη τυχη μαγκες...![]()
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το δημοψήφισμα είναι επί της ουσίας ναι ή όχι στο ΕΥΡΩ.
κατά την ταπεινή μου άποψη, αν μπορούσαν να μας βγάλουν από το νόμισμα, θα το είχαν κάνει ήδη....
παρασκηνιακά, ζυμώσεις γίνονται πολλές, μη βιάζεστε να κρίνετε.... εχει δρόμο ακόμα μέχρι την κυριακή....
πουτσ@@@@@@@@@
Αν και ειναι μεγαλη κουβεντα αυτο που θα πω, θα το ρωτησω μπας και ανοιξει:
Ειλικρινα πιστευετε οτι οι ανεργοι και οι χαμηλομισθοι δεν εχουν τιποτα να χασουν απο μια πιθανη εξοδο απο το ευρω; Και επισης, ειλικρινα πιστευετε οτι οι "εχοντες", εχουν να χασουν πολλα;
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
Θα μπορούσε εκτός του ΝΑΙ και του ΟΧΙ να υπήρχε και το ΤΙΠΟΤΑ.
Ούτε το ΝΑΙ ούτε το ΟΧΙ θα λύσει το πρόβλημα που είναι καθαρά το πως θα κάνουμε αυτή τη χώρα να σηκώσει το κεφάλι και να αναπτυχθεί, ώστε και οι άνεργοι επιτέλους να βρούνε δουλειές και το ΑΕΠ να γίνει θετικό κλπ κλπ
Αλλά οι μεν θέλουν τα λεφτά τους οι δε (όλοι, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/κλπ) δεν ξέρουν τι τους γίνεται και φοβούνται κι αυτοί την ανεργία..
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Δηλαδή με το ΝΑΙ σε όποια μέτρα θεωρείτε ότι βάζουμε βάσεις για να γίνουμε καλύτερη κοινωνία; Να μην είμαστε απλά ανεγκέφαλα δίποδα με φρέντους, καπουτσίνους, κουρσάρες και κωλάρες ; Χμ....
Επίσης μήπως με το ΝΑΙ λέμε " Ψιτ βόρεια παλουκάρια, γαμήστε μας ασάλιωτα γιατί εμείς βλάχοι είμαστε και λέμε ναι.."
Τέλος πως στο διάολο θα αποκτήσει παιδεία και σύγχρονο πολιτισμό, αλληλεγγύη αυτή η χώρα; Μήπως πρέπει να ριχτεί εκεί το βάρος; Μήπως όμως δε πολυγουστάρουν βρε αδερφέ να σκεφτόμαστε λογικά, να σχεδιάζουμε και να πατάμε τα πόδια μας στη Γη;
Δώσε βυζιά στο κόσμο, μερικά ευρώ να ψωνίζουν ρουχαλάκια, κανά Μοχίτο στο ακρωτήρι και όλα να παν να γαμηθούν..
https://www.youtube.com/watch?v=JMEUD1qM27Q
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Έχω να γράψω 2 μήνες σε αυτό το forum.Όρεξη για αντιπαράθεση γενικά δεν έχω,γι'αυτό αποφεύγω το σχολιασμό σε τέτοια θέματα.Όμως το διακύβευμα αυτές τις ώρες είναι μεγάλο.
Σας είπαν λοιπόν ότι θα καταργήσουν τα Μνημόνια με έναν νόμο.Σήμερα ωρύονται γιατί δεν τους δίνεται παράταση του Μνημονίου από την Ευρώπη.Σας είπαν ότι θα φέρουν πρόγραμμα παροχών 10 δις.Σας έφεραν με την δική τους υπογραφή,πρόγραμμα για περικοπές 8 δίς.Σας είπαν ότι η Ευρωπαική πορεία της χώρας δεν απειλείται.Αυτή τη στιγμή,είμαστε με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης.Σας είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση capital controls.Σήμερα οι κλειστές τράπεζες δίνουν 60 ευρώ ανά άτομο.Σας είπαν ότι θα καταργήσουν το πελατειακό κράτος.Πριν 3 μέρες η Δούρου διόρισε τον γκόμενο στην ΕΥΔΑΠ,όπως έχει γίνει με τόσα αδερφοξάδερφα,γκόμενους και συγγενείς υπουργών,βουλευτών και παρατρεχάμενων τους τελευταίους 5 μήνες.Σας είπαν ότι θα ανοίξουν την ΕΡΤ με αξιοκρατικές αρχές.Ανοίξτε την τηλεόραση,δείτε,και μάθετε ότι διόρισαν εδώ στην Πάτρα 9 φύλακες για 1 κεραία της ΕΡΤ.Σας είπαν ότι η Ευρώπη θα φοβηθεί και θα κάνει πίσω.Η Ευρώπη σήμερα λέει,"η πόρτα είναι ανοιχτή".Σας είπαν για κραχ στις αγορές.Σήμερα υπάρχει πτώση 3% (και η μόνη που το θεωρεί νίκη είναι μια μαλακισμένη παράφρων πρώην ακροδεξιά νυν αριστερή).
Σας λένε σήμερα,ότι οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες,ότι στη δραχμή θα δυσκολευτούμε 3 μήνες και μετά όλα καλά,ότι δεν κινδυνεύει η Ευρωπαική πορεία από το "όχι".Δώστε μόνοι σας την απάντηση του τί θα γίνει.
Λέμε εκ των προτέρων όχι στη δραχμή; Ή απάντηση μου εδώ είναι όχι.Υπάρχει κυβέρνηση με σχέδιο,με στόχους,με συννενόηση ανάμεσα στα στελέχη της,που θα εκμεταλλευτεί το bonus της ανταγωνιστικότητας της υποτιμημένης δραχμής,θα δώσει χώρο στις επιχειρήσεις με ταυτόχρονη μείωση του δημοσίου τομέα,ώστε να δημιουργηθούν σιγά-σιγά δουλειές στον ιδιωτικό τομέα; Ξαναδώστε την απάντηση μόνοι σας.Υπάρχει η κυβέρνηση που έχουμε τώρα.Που ονειρεύεται να γίνει διάδοχος ενός μείγματος ΕΣΣΔ και ΠΑΣΟΚ δεκαετίας 80.Τα ίδια λάθη,από τους ίδιους ανθρώπους.Αλλά κάτι έχει αλλάξει.
Εκτός Ευρώ,δεν θα δούν αναπτυξιακά πακέτα.Δεν θα δούν κοινοτικά κονδύλια.Δεν υπάρχει ΕΣΠΑ.Δεν θα ξαναδωθούν δάνεια άνευ όρων.Δε θα ξαναβρέξει λεφτά.Ποιός μαλάκας θα πληρώσει το αυξημένο κατα ν% κόστος ζωής με τη δραχμή; Μήπως το δημόσιο; Εδώ γελάμε.Θα επιχειρηθεί να το πληρώσει πάλι ο ιδιωτικός τομέας.Τι κρίμα όμως που με τα capital controls αρχίζει η οριστική διάλυση για τις επιχειρήσεις,που δεν μπορούν να εισάγουν και να ανταποκριθούν σε διεθνείς υποχρεώσεις,και που θα τους γίνει ένα ξεγυρισμένο κούρεμα καταθέσεων.Και όταν θα πέσουν και αυτές,θα τρίβετε τα μάτια σας για το πού θα φτάσει η κοινωνική διάλυση και η ανεργία.
Σε μια δραχμή λοιπόν,όπου θα επιχειρηθεί η αναβίωση των δοξασμένων ημερών του ΠΑΣΟΚ,λέω με κάθε τρόπο όχι.30 χρόνια τα ίδια λάθη,έχω μάτια και μυαλό για να αντιληφθώ πού θα ξαναφτάσουμε.Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ρεαλιστική πρόταση εκτός ευρώ,απο κανέναν.Αν υπήρχε,θα την σκεφτόμουν σοβαρά.Και να θυμάστε κάτι: Σε αυτή τη ζωή πληρώνονται όλα.Ας ονειρεύονται διαγραφή χρέους αγγλικού δικαίου,θα δούμε πολύ σύντομα τί θα πάρουν.Αφήστε το Λαζόπουλο με τα 2 εκατομμύρια στο εξωτερικό να κλαίει απο χαρά που ήρθε επιτέλους η ρήξη.Είναι που θα μπορεί αύριο μεθάυριο να μας αγοράζει όλους για ένα κομμάτι ψωμί.Αφήστε και το Λαφαζάνη με το Στρατούλη να ονειρεύονται μια νέα Σοβιετική Ένωση.Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από συνδικάλες που μια ζωή έμαθαν να εκβιάζουν για να κερδίζουν χοντρά χρήματα (δείτε τις περιουσίες τους) στο όνομα του λαού.Σε όλους αυτούς μαζί,και σε εθνοσωτήρες τύπου Σημίτη και νοσταλγούς του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου,ένα απαντώ: https://www.youtube.com/watch?v=xZ3GYOgaWBs#t=0m46s
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.Πολλοί απο εμάς δεν αποφασίζαμε όταν γινόταν το πάρτι με ξένα λεφτά.Ο λογαριασμός έφτασε,και θα πληρωθεί.Όλα πληρώνονται κάποια στιγμή.Δεν υπάρχει καμία εύκολη λύση.Υπάρχει το κακό,και το τρισχειρότερο.Θα με συγχωρήσετε που θα ψηφίσω το κακό,και ας με πούν γερμανοτσολιά και προδότη. Είναι επειδή δε βλέπω καμία αξιοπρέπεια στα αίσχη που θέλουν να έχουν το ελεύθερο να κάνουν κόμματικοί στρατοί και κυβέρνηση επί δραχμής.Αξιοπρέπεια είναι ένας σωστός βασικός μισθός,είναι μια σύνταξη σε λογική ηλικία και λογικού ύψους,είναι αξιολόγηση και αξιοκρατία,είναι η ζωή χωρίς να περιμένουμε λεφτά από έξω,αλλά να δημιουργούμε μόνοι μας.Απλά θεωρώ πως κάτι τέτοιο είναι πιο κοντά αν πώ ναί,παρά αν πώ όχι.Μακάρι να υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι να υπηρετήσουν το όχι,αλλά δυστυχώς υπάρχουν μόνο καραγκιόζηδες λαικιστές εθνοσωτήρες. Οι ξένοι ήταν φίλοι τους όσο τους έδιναν λεφτά,και τώρα έγιναν ναζί και αυτοί οι απόγονοι του Λεωνίδα.Καλή επανάσταση εύχομαι.
Το τελευταία που θα πώ,είναι πως σιγά σιγά,μας τελειώνουν "οι ξένοι".Από εδώ και πέρα υπάρχουμε εμείς και ο καθρέφτης.Ό,τι αποφασίσουμε,είναι με δική μας ευθύνη.