Σελίδα 1 από 132 1234561151101 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 1966

Θέμα: Δημοψήφισμα 2015

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp

Δημοψήφισμα 2015

Δημοψήφισμα λοιπόν. Ένας θεσμός που δεν είχε γνωρίσει η γενιά μου των 30άρηδων. Όμως αποτελεί τον πιο άμεσο και δημοκρατικό μηχανισμό απόφασης που αυτή τη στιγμή μας επιτρέπει το σύστημα. Κλείστε τα αυτιά σας για 1 εβδομάδα στην τρομοκρατία των ΜΜΕ που θα χτυπήσει αλύπητα ως τελευταία γροθιά στο στομάχι στην όση περηφάνεια απέμεινε μετά από 7 χρόνια συνεχούς τιμωρίας, οικονομικής εξαθλίωσης και κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Κλείστε τα αυτιά σας και ανοίξτε την καρδιά σας για το αν αντέχετε κι άλλο μαστίγιο και καρότο. Μην ξεχνάτε όμως κάτι. 1 καρότο δε φτάνει για όλους, ενώ ένα μαστίγιο μπορεί να χτυπήσει τους πάντες δίχως σταματημό. Οπλιστείτε με υπομονή, ψυχραιμία και αποφαστικότητα. Για να μπορείτε να κοιτάτε την επόμενη γενιά χωρίς τύψεις. Ο δρόμος προς ένα καλύτερο αύριο ποτέ δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και κανένας αγώνας δεν πέτυχε δίχως θυσίες. Αν το ΟΧΙ στους οικονομικούς κατακτητές σημαίνει οτι θα ματώσουμε, προσωπικά το δέχομαι και το κατανοώ για χάρην της επόμενης γενιάς. Κάποιος πρέπει να σηκώσει το βάρος και αφού μας έκατσε εμάς το τζόκερ, ας είναι. Σαν Γιώργος θέλω να παρακαλέσω όλους σας να λάβετε μέρος και να αντιληφθείτε τι σημαίνει δημοψήφισμα για κάτι τόσο σημαντικό. Όποιος δεν λάβει μέρος και προτιμήσει καμιά παραλία για καφέ, μπορεί από τώρα να πάει να γαμηθεί και αυτός και οι όμοιοί του. Όποιος παρεξηγηθεί από όσα γράφω μέχρι εδώ να πάει να γαμηθεί επίσης. Το να διεκδικείς την αξιοπρέπεια, το ήθος και ένα καλύτερο αύριο δε γίνεται από την καφετέρια και από το beach-ο-baro. Διεκδικήστε τη ζωή σας για να μπορείτε ξανά να ονειρεύεστε και να ερωτεύεστε ελεύθεροι.

https://www.youtube.com/watch?v=-Olh0R4m0Nw

Το ξέρω οτι είστε αρκετά ευαίσθητοι με τέτοια θέματα στο moto. Δε το φτιάχνω με σκοπό να γίνει μπάχαλο ούτε flame wars. Το φτιάχνω με σκοπό να δω τι σκέφτονται οι συνάνθρωποί μου για ένα τόσο σημαντικό γεγονός που η χώρα έχει να δει από το 1974.
    Αν μπορεί κάποιος mod admin να το κάνει και poll με απάντηση ναι ή όχι, be my guest

Μια νέα κυβέρνηση λίγων μηνών διδάσκει νέα ήθη στο τόπο μας...
    Πράγματα τόσο απλά και αυτονόητα όπως το ίδιο το νόημα της δημοκρατίας που οι Έλληνες έχουν ξεχάσει εδώ και χρόνια...
    Είμαι περήφανος γι' αυτήν...

non serviam Το avatar του/της kachius
    Στα 37 μου βλέπω πρώτη φορά πώς είναι η αληθινή δημοκρατία!!
    Επιτέλους θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το (εκλεγμένο) δάχτυλό μας.
    Η τρομοκρατία των μμε θα δώσει ρέστα βέβαια, αλλά και αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι.

Είμαι περίεργος για την αποχή!
    Θα είναι λυπηρό να είναι πάνω από 5%

Αν κατάλαβα καλά, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα θα είναι "ναι" θα παμε σε εκλογές, και αυτό τιμά την κυβέρνηση, καθώς δε θέλουν να υπογράψουν τέτοιο πράμα, αλλά άμα θέλει ο κόσμος δε θα τους εμποδίσει.
    Το αστείο (τραγικό) του λαού μας θα είναι να βγει πρώτος ο συριζα και μάλιστα με αυτοδυναμια (ικανούς μας έχω). Γιατί είναι σα να λες διαφωνώ με τις θέσεις σου (=ναι στο δημ/μα) αλλά σε ψηφίζω (εκ νέου) να τις εφαρμόσεις

Να ξαναπώ πόσο περήφανος και χαρούμενος είμαι που επιτέλους έχουμε δημοκρατία (αν και μας "φοβάμαι" τί θα ψηφίσουμε, ο τρόπος που θα γίνει με ευχαριστεί πλήρως)
    Ξέρω από βέσπα!

Ετσι....

Για μια φορα ας φταιμε εμεις
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kachius Προβολή μηνύματος
    Το αστείο (τραγικό) του λαού μας θα είναι να βγει πρώτος ο συριζα και μάλιστα με αυτοδυναμια (ικανούς μας έχω). Γιατί είναι σα να λες διαφωνώ με τις θέσεις σου (=ναι στο δημ/μα) αλλά σε ψηφίζω (εκ νέου) να τις εφαρμόσεις
    Ο Έλληνας είναι ψιλομαλάκας. τουλάχιστον η πλειοψηφία του.

Ναι μεν το Γενάρη ψήφισε ένα αντιμνημονιακό κόμμα, τον Ιούνιο δε υποστήριζε (σε γκάλοπ) να συμβιβαστούμε με τους δανειστές.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    ...Μόνο που αυτό το δημοψήφισμα δεν είναι ψηφοφορία να μείνει ο Πρόδρομος ή ο Τσάκας στο Big Brother ή ποιο τραγούδι θα στείλουμε στη Eurovision.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Ο Έλληνας είναι ψιλομαλάκας. τουλάχιστον η πλειοψηφία του.

Ναι μεν το Γενάρη ψήφισε ένα αντιμνημονιακό κόμμα, τον Ιούνιο δε υποστήριζε (σε γκάλοπ) να συμβιβαστούμε με τους δανειστές.

Kατά το παλιό αμίμητο Σημίτης καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ΝΔ καταλληλότερη για κυβέρνηση

Πάντως δεν έχω παράπονο, Ελβετία θα γίνουμε άμα πάρουμε το κολάϊ με τα δημοψηφίσματα...είναι να μην πάρουμε φόρα.

Ας αντιληφθούν λίγο όσοι λένε οτι το δημοψήφισμα είναι λάθος και οτι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει εκείνος την απόφαση και όχι ο λαός με την κίνηση αυτή, το εξής γεγονός:

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε κυβέρνηση με 37% και όχι με 60-70-80%.
    Αν έβγαινε κυβέρνηση στις εκλογές με συντριπτικό ποσοστό τότε θα είχατε δίκιο.
    Αυτή τη στιγμή όμως είναι το απολύτως δημοκρατικότερο που μπορεί να γίνει, άσχετα αν ούτε το 1% όσων ψηφίσουν δεν έχουν γνώσεις ανάλυσης των οικονομικών κειμένων και νόμων που θέλει η Ε.Ε. να εφαρμοστούν.

Προσωπικά πιστεύω οτι ίσως να είναι και το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί ή μέσο πίεσης μπορούσε να πετάξει ο Τσίπρας προς την άλλη πλευρά. Το δυστύχημα θα είναι εντός της εβδομάδας να φτιαχτεί ένα plan B από τους δανειστές με κάποιες μικρο-υποχωρήσεις που θα βάλουν νερό στο κρασί των Ελλήνων και τα βρούμε κάπου στη μέση...και άρα τα μνημόνια θα συνεχιστούν έστω και σε πιο ελαφριά μορφή.

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Όλοι στα μπιτσόμπαρα θα είναι παίδες.Δεν υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα.Προτιμω να ζοριστώ για 3-4 χρόνια (αν θα είναι τόσα) και να είμαι καλύτερα μετά παρά να ζορίζομαι μόνιμα χωρίς ελπίδα.Βέβαια η ελπίδα δεν τρώγεται ουτε πληρώνεις κάτι με αυτή.

Πιστευω πάντως πως αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει η κυβέρνηση και όχι να πετάει το μπαλάκι στον λαό γιατι είμαστε για κνέλια καβάλα ως λαός και δεν έχουμε τη γνώση του τι ακριβώς σημαίνει ή όποια απόφαση.
    Φίου φίου φι φι φίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Πρώτη φορά γνωρίζω αυτή τη διαδικασία δημοκρατίας. Ελπίζω να αποφασίσουμε σοφά για το μέλλον των παιδιών μας.

https://www.youtube.com/watch?v=DIdJDHjiqhg
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Όλοι στα μπιτσόμπαρα θα είναι παίδες.Δεν υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα.Προτιμω να ζοριστώ για 3-4 χρόνια (αν θα είναι τόσα) και να είμαι καλύτερα μετά παρά να ζορίζομαι μόνιμα χωρίς ελπίδα.Βέβαια η ελπίδα δεν τρώγεται ουτε πληρώνεις κάτι με αυτή.

Πιστευω πάντως πως αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει η κυβέρνηση και όχι να πετάει το μπαλάκι στον λαό γιατι είμαστε για κνέλια καβάλα ως λαός και δεν έχουμε τη γνώση του τι ακριβώς σημαίνει ή όποια απόφαση.
    Το δημοψηφισμα δλδ στη Σκωτια δεν επρεπε να γινει; επρεπε ο μακ τσιπρας να αποφασισει ο ιδιος;
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SONone
    παντος για να γινει ενα δημοψήφισμα εχει καποια σταδια, 3 βασικα..
    το πρώτο πέρασε και ηταν να περάσει απο υπουργικό συμβούλιο
    το 2 ειναι να παει στην βουλη και να περάσει με 151 ψήφους βουλευτών
    και τελος για να θεωρείτε έγκυρο το αποτέλεσμα οπιο κιαν ειναι αυτο πρέπει να ψηφίσει το 40% του λάου (που εχει δικαίωμα ψήφου φυσικά)

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Θα ελεγα οτι ειχα απογοητευθει με τις κινησεις του συριζα,αλλα με εξεπληξε ευχαριστα η κινηση αυτη.
    καιρος να γινει λιγακι πιο αμεση η "δημοκρατια".
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

και κάτι σχετικό και καυστικό.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNNd3y5AFNw

Σελίδα 1 από 132 1234561151101 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2010, 00:56
  2. Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό
    από ermiss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2008, 11:00
  3. Ερωτηση-Δημοψήφισμα για όλους...