Σελίδα 39 από 132 ΠρώτοΠρώτο ... 2934353637383940414243444989 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 571 έως 585 από 1966

Θέμα: Δημοψήφισμα 2015

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Γνώση δεν ξέρω αν έχει, μια άγνοια πάντως για τα άρθρα του κοινοβουλίου και τα καθήκοντά της την έχει όσο να πεις... Το ότι είναι μια γνήσια αστή δεν χρειάζεται να το σχολιάσω καν.
    Δεν ξέρω πως προκύπτει η άγνοια. Εγώ βλέπω ότι σε ένα αστικό θεσμό που ο καθένας έκανε Ο,ΤΙ του κατέβαινε και ΔΕΝ λογοδοτούσε σε κανένα, ήρθε κάποιος και έτυχε να είναι γυναίκα και θέλησε να το κάνει σωστά.

Και γιατί διαφωνείς ότι είναι γνήσια αστή; Αμ τι είναι, προλετάρια;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Διαβάζω τις απαντήσεις σας στο θρεντ και σας ευχαριστώ όλους για τις οπτικές που μου δίνεται

Συνεχίζω να είμαι προβληματισμένος σχετικά με το τι πρέπει να ψηφίσω

Να εστιάσω σε μερικά πράγματα που μου κάνουν εντύπωση.
    Σύμφωνα με το byron η πτωτική τάση των χρηματιστηρίων σήμερα δεν έχει να κάνει με το πρόβλημα της Ελλάδας.είμαστε το 2% στην ευρώπη? αν δεν κάνω λάθος...
    δηλαδή μια τρίχα απο τα @ρχίδια της ευρωπαικης ενωσης.
    Τι διάολο λοιπόν ασχολούνται όλοι με εμας και δεν μας πετάνε έξω να σχολάσουνε?

Μερικοί τίτλοι απο τις τρέχουσες ειδήσεις
    Συνεδριάζει η G7 για την Ελλάδα
    ΗΠΑ συμφέρον όλων η Ελλάδα στο ευρώ
    Πεκίνο (!!) Να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη
    Γαλλία υπέρ της επανέναρξης διαλόγου με την Ε.Ε
    Μόσχα ανησυχούμε για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης
    βρετανός υπ.οικ. μην υποτιμάτε τις συνέπειες ενός grexit

Διάβαζα τα νέα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση σε περίπτωση που πούμε ΝΑΙ...
    Και μιλάω για τα αγροτικά που με ενδιαφέρουν

Τριπλασιασμός (!!) των ασφαλιστικών εισφορών προς ΟΓΑ.
    κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου
    φορολόγηση απο το πρώτο ευρώ,προκαταβολή φόρου κλπ

Και άντε κάποιες οργανωμένες μονάδες σε γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή να μπορούν να πληρώσουν τριπλασιες ασφαλιστικές εισφορές.το 80% πολύ απλά δεν θα μπορεί να τις πληρώσει.Θα βαρεσουν λουκέτο.εδώ έχουν τραβήξει φέσι και δεν πληρώνουν τις τωρινές.τριπλάσιες θα πληρώσουν?
    Χώρια που αυτή κίνηση προς τους αγρότες σε συνάρτηση με τις πατατιές της προηγούμενης κυβέρνησης (όπως το φρέσκο γάλα 20 ημερών για να μπορούν να φέρνουν γάλατα απο ολλανδία και γερμανία) και πολλά άλλα,για μένα κρύβουν δόλο...
    Δόλο για τους παραγωγικούς αγρότες της ΄χωρας.Και ναι ,δεν τα έχουν κάνει όλοι τα φράγκα καγιέν και ναβάρα όπως ειπώθηκε παραπάνω.
    υπάρχουν μονάδες που θα τις ζήλευαν και στην ευρώπη!

Και τέλος,μόνο και μόνο που ακούω τον γεωργιάδη να μου λέει ψήφισε ναι,ή ντόρα ναι,η καλαματιανή νυφίτσα ο σαμαράς ναι,,,ο ανεκδιήγητος μπένυ ναι,,,
    αντιδραστικά και μόνο μου βγαίνει το όχι!!
    δεν ξέρω τι να πω...
    καλή δύναμη!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alres Προβολή μηνύματος
    Και κάτι για την ταμπακιέρα

Η κυβέρνηση συριζα/ανελ με τις ψήφους της συμμορίας, κατέβασε δημοψήφισμα: "ναι ή όχι" σε κάτι που δεν ξέρουμε αν θα περάσει από τη βουλή μας και που προφανώς θα σας σκίσει τα βάρδουλα;

Με το ναι μας πηδάνε ασαλιώτα, με το όχι μας πηδάνε πάλι (χωρίς γνώση περί της λιπάνσεως ή όχι).

Ο καπιταλισμός (και για την κουβέντα ο ελληνικός καπιταλισμός) ήταν στριμωγμένος εδώ και χρόνια και στριμώχθηκε περισσότερο, καθότι ακολουθεί τις τάσεις του διεθνούς, με σαφώς ελάχιστες δυνατότητες ελιγμών στα χέρια του. Τουτέστιν για να συνεχίσει να δουλεύει, πρέπει να πατήσει και άλλο όσους παράγουν τον πλούτο (εδώ μπαίνουν στο πλάνο τα ζώα εμείς).

Σήμερα που μιλάμε, δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή για επιστροφή στα παλιά. Γιατί η λειτουργία του συστήματος έχει γυρίσει στο destruction mode. Το πόσο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και βεβαίως και από τις αντιστάσεις των ζώων που είμαστε εμείς πάλι.

Συνεπώς, το αρματωμένο με φυσεκλίκια, λάβαρα, ταμπούρλα και ζουρνάδες "όχι", σαν ξερό όχι στην πρόταση των δανειστώνε, χωρίς να λέει σε τι καταφάσκει δηλαδή αν θα πούμε όχι στους δανειστές και φάμε τα 8 δις του τσίπρα στο λωκό μας, είναι μια αυταπάτη, πασπαλισμένη με μπόλικη ελπίδα. Αν αυτό το "όχι", είχε και μερικά πραγματάκια παρέα, να το ξαναβλέπαμε.

Το "ναι", είναι απλά για φτύσιμο. Τίποτα άλλο.

Το ΚΚΕ που το βρίζουν όλοι (συχνά και εγώ μέσα) σε επίπεδο κομμάτων, παρέμεινε συνεπές στην πολύ δύσκολη γραμμή του, λέγοντας τα απολύτως λογικό, ρεαλιστικό και δύσκολο, ότι είτε έτσι είτε αλλιώς, το πράγμα δεν αλλάζει, αν δεν αρνηθείς βασικές δομές του συστήματος. Αλλά τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια, δηλαδή σε τέτοιο λαό που τρέχει στα σουπερμαρκετ και εξαφανίζει τις ριζογκοφρέτες, τι να εξηγήσεις...Βέβαια, για τα ψιλά γράμματα, είπε ένα "όχι" και αυτό έχει τη σημασία του για όσους καταλαβαίνουν...
    Δλδ για να καταλάβω...
    Κάποιοι από εμάς, είμαστε για φτύσιμο. Οι υπόλοιποι που υποστηρίζουν το ΟΧΙ, είναι πολύ μικροί για να αντιληφθούν οτι το σωστό ΟΧΙ πρέπει να το φωνάζουν μέσα από σταλινοφασιστικές ντουντούκες...

Εσύ τι υποστηρίζεις ακριβώς? Το υπεύθυνο ΔΞ/ΔΑ του ΚΚΕ?

Μας δουλεύεις?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Δλδ για να καταλάβω...
    Κάποιοι από εμάς, είμαστε για φτύσιμο. Οι υπόλοιποι που υποστηρίζουν το ΟΧΙ, είναι πολύ μικροί για να αντιληφθούν οτι το σωστό ΟΧΙ πρέπει να το φωνάζουν μέσα από σταλινοφασιστικές ντουντούκες...

Μας δουλεύεις?
    εδώ κάνεις λάθος. δεν λέει ΔΞ/ΔΑ το ΚΚΕ

δεκαετίες τώρα έχει σταθερή άποψη: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Και τέλος,μόνο και μόνο που ακούω τον γεωργιάδη να μου λέει ψήφισε ναι,ή ντόρα ναι,η καλαματιανή νυφίτσα ο σαμαράς ναι,,,ο ανεκδιήγητος μπένυ ναι,,,
    αντιδραστικά και μόνο μου βγαίνει το όχι!!
    δεν ξέρω τι να πω...
    καλή δύναμη!

Το οποίο ''οχι'' το υποστηρίζει κι' Χρυσή αυγή...........

Τόμπολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Δλδ για να καταλάβω...

Μας δουλεύεις?
    Το ΚΚΕ νομίζω τυπώνεις το ψηφοδελτιό σου και πας και το ρίχνεις http://www.902.gr/eidisi/politiki/70...te-tin-stin#/0

ουσιαστικά πρόκειται για δυο οχι ένα στο δημοψήφισμα και ένα στην ΕΕ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Το ΚΚΕ νομίζω τυπώνεις το ψηφοδελτιό σου και πας και το ρίχνεις http://www.902.gr/eidisi/politiki/70...te-tin-stin#/0

ε ΟΧΙ!

Παλαιό μέλος

πλακα-πλακα!
    αυτη μπορει να ειναι η πιο σωστη προταση!
    θα το τυπωσω μου φαινεται!!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Να εστιάσω σε μερικά πράγματα που μου κάνουν εντύπωση.
    Σύμφωνα με το byron η πτωτική τάση των χρηματιστηρίων σήμερα δεν έχει να κάνει με το πρόβλημα της Ελλάδας.είμαστε το 2% στην ευρώπη? αν δεν κάνω λάθος...
    δηλαδή μια τρίχα απο τα @ρχίδια της ευρωπαικης ενωσης.
    Τι διάολο λοιπόν ασχολούνται όλοι με εμας και δεν μας πετάνε έξω να σχολάσουνε?
    Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Το σημερινό -2 και πιθανόν το αυριανό -3 και δεν ξέρω πόσο ακόμα πάνω κάτω (βραχυπρόθεσμα πιστεύω), οφείλεται στην Ελλάδα. Σε καμμία περίπτωση δεν το ονομάζει κάποιος κραχ, και διάλυση του παγκόσμιου χρηματοκαπιταλιστικού συστήματος όπως νόμιζαν.

Ασχολούνται μαζί μας, γιατί χρωστάμε πολλά.
    Ασχολούνται μαζί μας, γιατί θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο καθώς το € δεν θα είναι πλέον αμετάκλητο για κάποιες οικονομίες.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μικe777 Προβολή μηνύματος
    θα το τυπωσω μου φαινεται!!
    Είναι σε γκρι απόχρωση ή κάνω κάτι λάθος?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Ακούγοντας πριν λίγο τον Πρωθυπουργό το πιθανότερο είναι να μην πληρωθεί η αυριανή δόση του ΔΝΤ. Θα πληρωθεί μόνο αν ανοίξουν οι στρόφιγγες από ΕΚΤ, οπότε ΔΝΤ γιοκ. Ακούστηκε αποφασισμένος και επανέλαβε ότι όσο εμείς υποχωρούσαμε τόσο περισσότερα ζητούσαν. Γενικά και χωρίς να έχω διαβάσει όοοολες τις προηγούμενες σελίδες, σε μία διαπραγμάτευση, όπως και σε ένα γάμο, αν δεν πάει καλά φταίνε και οι 2 πλευρές. Τώρα πού θα καταλήξουμε σαν Ελλάδα και πού θα καταλήξει η ΕΕ δεν μπορώ εγώ και μάλλον κανένας να γνωρίζει με σιγουριά. Η ΕΕ είχε συνηθίσει στο "YES MASTER", στο "παίζω το ντέφι και εσύ χορεύεις" και τώρα βγήκε κάποιος από την Ελλάδα να ορθώσει ανάστημα...πιστεύω, και έτσι δεν τους αρέσει. Τι να πω και εγώ, πρωτάρης στις πολιτικές αναλύσεις είμαι.
    Επίσης σφυρίζει σιγά σιγά και το Πορτογαλικό χρέος. Δεν θα είμαστε η μοναδική χώρα μάλλον, με σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό που πραγματικά θέλω να πιστεύω είναι στο μακροπρόθεσμο μέλλον, χρόνια μετά, να βγει κάτι καλό, γιατί στο άμεσο μέλλον θα ματώσουμε είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ.
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Παλαιό μέλος
    Δλδ για να καταλάβω...

Μας δουλεύεις?
    Μπήκε μια στραβή και αποσπασματική ερώτηση από την κυβέρνηση. Η απάντηση μου σε αυτή είναι όχι.

Αν λες ότι με το "όχι" νέτο/σκέτο σώζεσαι ή αλλάζουν έστω κατ' ελάχιστο θετικά τα πράγματα, μας δουλεύεις εσύ.
    Αν λες ότι με το "ναι" σωζόμαστε ή είμαστε εν πάσει περιπτώσει καλύτερα, πάλι μας δουλεύεις.

Τη δεδομένη στιγμή λέω ότι επειδή υπάρχει πόλωση και ακούγονται τρέλες από τη μια και την άλλη (ή ακόμα χειρότερα διαμορφώνονται ελπίδες), πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ακριβείς.

Ναι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο τη δεδομένη στιγμή σε σχέση με το ερώτημα που τέθηκε και τις θέσεις του. Αν θες να το κατηγορήσεις για διάφορα άλλα που αντιφάσκουν με τις θέσεις του, χτύπα ελεύθερα.

Παλαιό μέλος
    Είναι σε γκρι απόχρωση ή κάνω κάτι λάθος?
    ναι σε γκρι ειναι..εγω μια φορα το τυπωσα!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT

Όχι στο όχι της κυβέρνησης

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Όχι στο όχι της κυβέρνησης
    δεν λεει ετσι
    οχι στην προταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
    Οχι στην προταση της κυβερνησης
    το γκρι μου την σπαει!
    αλλα θα το βαψω ροζ και θα το ριψω!!

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3