Ήμαρτον πια με την Κωνσταντοπούλου.
Ούτε και ξέρω τί t-shirt φοράει ο άντρας της, ούτε και ήξερα αν έχει άντρα ή αν είναι γεροντοκόρη.
Εννοείται ότι δεν περιμένω να κάτσεις να παραδώσεις μάθημα "Greek Economy 101" αίθουσα "Δημοψήφισμα 2015" έναρξη 14:00, παρακολούθηση υποχρεωτική.
Ούτε ζήτησα κάτι τέτοιο.
Όσο για το άλλο, ή έχουμε διαφορετικούς ορισμούς για τον άρρωστο και το νεκρό, ή ξαφνικά (γιατί δε μου έχεις δώσει τέτοια δείγματα στο παρελθόν) υποτιμάς τόσο πολύ την (όποια) νοημοσύνη μου.
Απλά αυτό που από τη δική σου θέση και με τις δικές σου προσλαμβάνουσες μπορεί να μοιάζει νεκρός, από κάποια άλλη θέση μπορεί να μοιάζει κάτι άλλο.
Και ούτε μιλάω να ψοφήσουμε με αξιοπρέπεια, και ζήτω η Ελλάδα, και δώσ'του πήδος από το Ζάλλογγο.
Ρε Βύρωνα μή με τρελαίνεις. Τί να χαρώ με τις τράπεζες? Ποια επιχειρήματα του στυλ και δεν ξέρω γω τί άλλο?
Σου είπα, από τη θέση που είσαι βλέπεις τα πράγματα με έναν τρόπο και είναι λογικό να θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα.
ΔΕ λέω ότι φοράς παρωπίδες. Μην παρεξηγηθώ. Λέω ότι είναι λογικό να είσαι σε ένα βαθμό επηρεασμένος και να βλέπεις τα πράγματα με κάποιον Χ τρόπο. Ούτε κακό τον λέω ούτε καλό ουτε τίποτα.
Δεν ισχύει αυτό για τον καθένα που είναι έξω από το χορό που χορεύεις εσύ ή ο Ηλίας.
Ο χ ψ ω τυπάκος περιμένει να βάλει στην τράπεζα 5 ευρώ κι όταν πάει να τα βγάλει, να βγούνε.
Ποιό Περού και ποια Νέα Γουινέα?
Σε ευχαριστώ.
Αυτό το γνωρίζω μέχρι κι εγώ.
Δεν το γνωρίζουν όλοι όμως. Αυτό προσπαθώ να σου πω.
Σου φέρνω κι άλλο παράδειγμα.
Κάποιος θα σκεφτεί (με το όποιο δίκιο του), "Και τί με νοιάζει εμένα αν εσύ δεν έχεις να τα δώσεις πίσω στην τράπεζα. Εγώ ξέρω ότι ίδρωνα μια ζωή, έσιαξα οικονομίες 10-20-40-80.000 ευρώ, τα έβαλα στην τράπεζα, και τώρα δεν μπορώ να τα βγάλω, γιατί η τράπεζα μου τα πείραξε"
Μπορείς έστω να το πλησιάσεις αυτό το σκεπτικό και να δεχτείς ότι κάποιοι άνθρωποι μέχρι εκεί φτάνουν?
Είναι παράλογοι?
Δεν ξέρουνε πολλά. Μπορεί να έπρεπε να ξέρουν περισσότερα. Τί να κάνουμε τώρα?
Μη μου πεις για λαμόγια.
Ναι υπάρχουνε λαμόγια ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
Υπάρχει όμως και κόσμος που απλά εμπιστευόταν την τράπεζα, υπέγραφε όπου του έδειχνε ο χαμογελαστός υπάλληλος (γιατί αν καθόταν να διαβάσει όλα όσα του έδιναν για να ανοίξει ένα λογαριασμό, δε μιλάω για δάνεια, θα χρειαζόταν 3 μέρες και διερμηνέα), και απλά έβαζε στην άκρη κάποια λεφτά.
Simple as that.
Πες μου ότι λαϊκίζω, πες μου ό,τι θες.
Αλλά τουλάχιστον δέξου ότι δε γνωρίζει ο κάθε πικραμένος τί ακριβώς γίνεται και ξαφνικά βρίσκεται να κλαίει τα όσα μάζευε.
Και αν θυμάμαι καλά, σου είχα απαντήσει ότι όντως χρειάζεται μίας μορφής τραπεζικό σύστημα. Το ποιάς μορφής θα είναι αυτό έχει τεράστια σημασία.
Το αν τη σήμερον ημέρα, και στην κατάσταση που βρισκόμαστε, δε θα μπορούσαμε να έχουμε άλλης μορφής τραπεζικό σύστημα είναι δεκτό.
Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτό το τραπεζικό σύστημα (κι όσοι το τρέχουν και το συντηρούν, και δε μιλάω για τους υπαλλήλους) δεν είναι συνυπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί εκεί έξω.