Σελίδα 84 από 132 ΠρώτοΠρώτο ... 3474798081828384858687888994 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.246 έως 1.260 από 1966

Θέμα: Δημοψήφισμα 2015

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    αν το βλέπεις έτσι, είσαι του ΝΑΙ και εγώ, δεν πρόκειται να σου βάλω καμμία ταμπέλα και να σε τσουβαλιάσω (εκτός της ταμπέλας του κάγκουρα )...

θα χαρώ να πας να ψηφίσεις και να ψηφίσεις το ΝΑΙ, το οποίο εμένα δε με εκφράζει, παρά το να απέχεις....

μια χαρά τα είπε και ο αμυρού παραπάνω....

υγ...
    για να προλάβω τυχόν παραθέσεις
    χτες με τα δεδομένα που είχαμε έγραψα οτι μετά τις τελευταίες εξελίξεις (μέχρι εκείνη τη στιγμή) δεν έχει νόημα το δημοψήφισμα με το κείμενο που έχει δοθεί....
    όμως, οι εξελίξεις τρέχουν και τα δεδομένα αλλάζουν λεπτό προς λεπτό.....
    βάσει των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να ψηφίσω....
    όποιος θέλει ας με πει κωλοτούμπα, μπορεί να ξανακάνω καθότι είμαι και χέλι.....

γιατι ειμαι του ΝΑΙ...??αφου δεν τα θελω τα μετρα..διαπιστωμενο καιρο τωρα...
    ουτε τα ηθελα οταν μπηκαν πρωτη φορα..ουτε δευτερη...ουτε τελευταια που λεει ο λογος...
    φαπα και λουτσος δεν ειναι το ΝΑΙ? παρτε μετρα απεχθη και σκαστε...

φαπα και λουτσος ομως μπορει να γινει και το ΟΧΙ...και ισως χειροτερος λουτσος απο του "ΝΑΙ"...η φαπα θα ειναι το ιδιο δυνατη...

οποτε δεν ειμαι με κανενα απο τα δυο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Όχι. Ψηφίζοντας "όχι", αντιτίθεσαι στα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας ως ανεπιτυχή μέτρα, που δεν οδηγούν πουθενά. Είναι ξεκάθαρο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αν βγει "όχι" και μεθαύριο η κυβέρνηση περάσει "δικά της", πάρομοια μέτρα, πίστεψέ με, δε θα είναι με τη συγκατάθεση του λαού και ο λαός δε θα είναι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό είναι δεδομένο. Και σίγουρα το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση. Επίσης η έξοδος από το ευρώ δε βρίσκει σύμφωνο τον λαό, αφού αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε ως "καταργούμε τα μνημόνια, μένουμε ευρώ".

Όσον αφορά το "άκυρο", καταλαβαίνω ότι έχει κάποια λογική, αλλά μόνο αν ένας σεβαστός αριθμός ανθρώπων το επιλέξει. Αλλιώς είναι χειρότερο για όλους.
    Το τί θα κάνει και πώς θα τα βγάλει πέρα είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου. Η δική μου υποχρέωση είναι να εκφράσω τη γνώμη μου και η γνώμη μου είναι ότι τα μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά, εκτός από το να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.
    1300 καφάσια
    πουτσ@@@@@@@@@

Το τί θα κάνει και πώς θα τα βγάλει πέρα είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου. Η δική μου υποχρέωση είναι να εκφράσω τη γνώμη μου και η γνώμη μου είναι ότι τα μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά, εκτός από το να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

οχι φιλε...θα γινει και δικο σου θεμα...
    γιατι ΑΝ..λεω ΑΝ...σε βγαλει απο το ευρω...και σου κουρεψει τις καταθεσεις...θα λες "μα τι μ@λακας ημουν! καλυτερα να ψηφιζα ΝΑΙ ή να μην πηγαινα καθολου"...

ας κοιταξουμε και 5-10 βηματα πιο μπροστα...σκακι παιζουμε εδω...οχι ταβλι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    γιατι ειμαι του ΝΑΙ...??αφου δεν τα θελω τα μετρα..διαπιστωμενο καιρο τωρα...
    ουτε τα ηθελα οταν μπηκαν πρωτη φορα..ουτε δευτερη...ουτε τελευταια που λεει ο λογος...
    φαπα και λουτσος δεν ειναι το ΝΑΙ? παρτε μετρα απεχθη και σκαστε...

φαπα και λουτσος ομως μπορει να γινει και το ΟΧΙ...και ισως χειροτερος λουτσος απο του "ΝΑΙ"...η φαπα θα ειναι το ιδιο δυνατη...

οποτε δεν ειμαι με κανενα απο τα δυο...
    οκ, κάτσε και περίμενε τότε από που θα σου έρθει....

και παρακάλα να είναι ο μικρός και όχι ο μεγάλος

φαντάσου να σου έρθει και καβάλα σε σκούτερ......
    πουτσ@@@@@@@@@

γιατι ΑΝ..λεω ΑΝ...σε βγαλει απο το ευρω...και σου κουρεψει τις καταθεσεις...θα λες "μα τι μ@λακας ημουν! καλυτερα να ψηφιζα ΝΑΙ ή να μην πηγαινα καθολου"...

αερολογούμε (όλοι μας), δεν παίζουμε ούτε καν το πουλί μας
    πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Ειλικρινά, πιστεύω πως το δημοψήφισμα είναι βεβιασμένο χωρίς κάποιο σαφές λόγο.
    Θέτει ένα ερώτημα το οποίο έχει πάψει πια να έχει ισχύ.

Αλλά θεωρώ πως είμαι ένας πολίτης που πιστεύει στα δημοκρατικά ιδεώδη γι'αυτό
    θα αναγκαστώ να ταξιδέψω 600χλμ πηγαινέλα και θα ξοδέψω τον ανάλογο χρόνο και χρήμα.
    Θα σεβαστώ τον πρωθυπουργό της χώρας μου και θα ακούσω αυτά που έχει να μου πει
    στα διαγγέλματά του.

Παρολαυτά αδυνατώ να συμφωνήσω μαζί του. Γιατί αυτός και τα λοιπά μέλη της κυβερνήσεως
    είναι επικίνδυνα άτομα που προκειμένου να πετύχουν τους πολιτικούς στόχους τους γέμισαν
    το λαό με ψέμματα, τον τρομοκράτησαν, μετέθεσαν τις ευθύνες των πράξεων τους στους
    "κακούς ξένους" και υπέβαλαν από το Φλέβαρη και μετά ένα έθνος και την οικονομία του
    σε κινέζικα βασανιστήρια.

Αλλά δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αποπροσανατόλισαν το λαο (πχ η διαβεβαίωση
    ότι δεν θα υπάρξουν capital controls) ή ότι βόλεψαν δικούς τους άνθρωπους.
    Υποτίθεται ότι οι ψηφοφόροι τους εμπιστεύτηκαν για να σκίσουν τα μνημόνια, να φέρουν δουλειά
    στους ανέργους και να πατάξουν τη φτώχεια. Και αυτοί ζητιανεύουν πάλι μνημόνια!! πάλι δανεικά!

Ο λαός τόσα χρόνια είχε ανάγκη την Αξιοπρέπεια, την ανάγκη για μια καλύτερη ημέρα.
    Εξι μήνες τώρα μας κράτησαν όλους με την ψυχή στο στόμα και για κερασάκι επάνεφεραν
    τον τρόμο των πρώτων μνημονιακών ετών αλλά δέκα φορές χειρότερο. Αυτά στο εσωτερικό.
    Στο εξωτερικό βάλθηκαν να τσακωθούν με όλους και για όλα, να μας έχουν οι συμμαχοί μας
    στην μπούκα, να μας αντιπαθήσουν και φοβάμαι πως θα μας κάνουν να δεχτούμε μακράν
    χειρότερους όρους.

Αυτή η κυβέρνηση είναι Ε ΠΙ ΚΙ ΝΔΥ ΝΗ.

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Θέλω μια χώρα περήφανη, ένα λαό με το χαμόγελο στο
    στόμα και με λιακάδα στη καρδιά. Θέλω δουλειά για τα μέλη της οικογένειάς μου, για το γειτονά
    μου, τον Έλληνα που ζει 500χλμ μακρυά μου. Θέλω να μην υπάρχει άστεγος κάτω από γέφυρα,
    μάνα να μην περιμένει στο συσσίτιο να ταϊσει τα παιδιά της, πατέρα να μην σκεφτεται να αυτοκτονήσει
    από τα στοιβαζόμενα χρέη. Αλλά πιστεύω πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η κατάλληλη
    να καταφέρει τις προσδοκίες τις δικές μου και φαντάζομαι, όλων των Ελλήνων.
    +100000000000

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER

Παρεξήγησις, ας χρησιμοποιήσω σωστότερες λέξεις. Είναι δική του ΔΟΥΛΕΙΑ, εννοούσα. Σαφώς είναι ΘΕΜΑ όλων. Αλλά κάποιος εκλέγεται και πληρώνεται 10 χιλιάρικα/μήνα για να βγάλει άκρη.

Λυπάμαι αν με έχεις για τόσο αφελή και κοντόφθαλμο.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    οκ, κάτσε και περίμενε τότε από που θα σου έρθει....

και παρακάλα να είναι ο μικρός και όχι ο μεγάλος

φαντάσου να σου έρθει και καβάλα σε σκούτερ......

τι μλκς εισαι??

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Όχι. Ψηφίζοντας "όχι", αντιτίθεσαι στα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας ως ανεπιτυχή μέτρα, που δεν οδηγούν πουθενά. Είναι ξεκάθαρο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
    Μπα; Έτσι γράφει το ψηφοδέλτιο; Εδώ λέει άλλα.
    Για το ερμηνεύει ο καθένας κατα το δοκούν;

Αν βγει "όχι" και μεθαύριο η κυβέρνηση περάσει "δικά της", πάρομοια μέτρα, πίστεψέ με, δε θα είναι με τη συγκατάθεση του λαού και ο λαός δε θα είναι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό είναι δεδομένο.
    Μπορεί να μην είναι με την «συγκατάθεση του λαού» (μη χε) αλλά θα είναι με την ευλογία του δημοψηφίσματος.
    (Μα ο λαός είπε ξεκάθαρα όχι στο Μνη2, άρα ενέκρινε το Μνη3, για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν)

Όσον αφορά το "άκυρο", καταλαβαίνω ότι έχει κάποια λογική, αλλά μόνο αν ένας σεβαστός αριθμός ανθρώπων το επιλέξει. Αλλιώς είναι χειρότερο για όλους.
    Ε, ναι είναι λίγο κυριλέ το μαγαζί, πως να το κάνουμε, έχει ένα κουβέρ.

Game (Theory) on!

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Οκ η κυβέρνηση δεν θέλει έξοδο από το ευρώ, το ίδιο και τα λοιπά Ευρωπαϊκά κράτη.
    Όχι όλα, δυστυχώς κάποια μας θέλουν έξω, ακόμη και με οποιοδήποτε κόστος. Αλλά δεν είναι τσιφλίκι τους.

Επίσης από χθες σταμάτησαν τα δανεικά. ΤΕΛΟΣ τα λεφτά.
    Από ΔΝΤ δεν πρόκειται να πάρουμε φράγκο κι από ESM πάλι τίποτα σε περίπτωση που βγεί το "ΟΧΙ"
    Αυτό ήταν το δικό τους όπλο, το δικό μας ήταν το δημοψήφισμα. Γιαυτό άλλωστε μας έστειλαν την πρόταση-κοροϊδία τελευταία στιγμή πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα, όντας σίγουροι ότι μετά λόγω κλείσιμο τραπεζών, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπογράψει με την ουρά στα σκέλια.

Πες μου σε παρακαλώ, που θα βρεθούν λεφτά για να υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες, να
    πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, να γίνουν εισαγωγές σε πετρέλαιο, αγαθά πρώτης ανάγκης κτλ;
    Την επόμενη του δημοψηφίσματος συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Τους όρους θα τους θέσει το αποτέλεσμα. Επίκειται επίτευξη συμφωνίας, το μόνο που παίζεται είναι οι όροι αυτής και το αν θα υπάρχει μετά το ίδιο καθεστώς (μνημόνια, αξιολογήσεις, εκβιασμοί και απειλές, καμία αναφορά στο χρέος παρά μόνον για να μεγαλώσει), ή διαφορετικό (μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη, αναδιάρθρωση χρέους καθιστώντας το βιώσιμο μακροπρόθεσμα, κλπ).

Με το που επιτευχθεί συμφωνία, ανοίγει αυτομάτως η κάνουλα και οι τράπεζες ξεμπλοκάρονται. Το CC είναι μέσο προστασίας τους, δεν είναι επειδή δεν έχουν διαθέσιμα.

Χειρότερο από το να πτωχεύσουμε και να το γυρίσουμε στη δραχμή
    είναι να πτωχεύσουμε και να παραμείνουμε στο ευρώ
    Το να γυρίσουμε στη δραχμή είναι το χειρότερο σενάριο, όμως δεν παίζεται αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τέτοια προοπτική. Βέβαια είναι πιο πιθανή η επιστροφή στη δραχμή σε βάθος χρόνου αν ο λαός συμφωνήσει στο νέο «μνημόνιο». Τότε πραγματικά θα έχουμε παραδώσει τη χώρα με τα χέρια μας και τα κεφάλια μέσα.

Πάντα βάζαμε «κυβερνήσεις» να ξελασπώσουν, χωρίς να ξέρουμε, χωρίς να μας ρωτούν, χωρίς να θέλουμε να έχουμε εμείς την ευθύνη. Έτσι ώστε μετά να τους βρίζουμε και να χτυπιόμαστε στον δρόμο με την αστυνομία σε διαδηλώσεις.

Έχουμε ήδη πτωχεύσει εδώ και 20 χρόνια, αλλά αρνούμαστε να το καταλάβουμε και το παίζουμε μπρούκληδες.

Ο καθένας προσπαθεί να μασουλήσει και να αρπάξει ό,τι του λάχει (Τσοχατζόπουλος style)

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, είμαστε άξιοι της τύχης μας και ας δεχτούμε ότι τελικά είμαστε γίδια και τέλος η συζήτηση.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Μπα; Έτσι γράφει το ψηφοδέλτιο; Εδώ λέει άλλα.
    Για το ερμηνεύει ο καθένας κατα το δοκούν;
    Το ψηφοδέλτιο που μας παρέθεσες είναι ψεύτικο. Μπορείς να διαβάσεις το πραγματικό, το οποίο επιβεβαιώνει όσα λέω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Μα ο λαός είπε ξεκάθαρα όχι στο Μνη2, άρα ενέκρινε το Μνη3, για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν
    Μόλις 2 προτάσεις πριν, χρησιμοποίησες την έκφραση "κατά το δοκούν", αλλά μόλις έβγαλες το πιο άκυρο, παντελώς ανυπόστατο συμπέρασμα έβερ.
    Life begins at 45°.

Παρεξήγησις, ας χρησιμοποιήσω σωστότερες λέξεις. Είναι δική του ΔΟΥΛΕΙΑ, εννοούσα. Σαφώς είναι ΘΕΜΑ όλων. Αλλά κάποιος ψηφίζεται και πληρώνεται 10 χιλιάρικα/μήνα για να βγάλει άκρη.

Λυπάμαι αν με έχεις για τόσο αφελή και κοντόφθαλμο.

οχι ρε φιλε δεν σε εχω ουτε για αφελη, ουτε για κοντοφθαλμο...
    αλλα επειδη και αλλοι επαιρναν αυτο τον παχυλο μισθο, δεν μπορω να πω οτι εκαναν σωστα την ΔΟΥΛΕΙΑ τους...με αποτελεσμα να μην εχει βγει ακρη χροοοονια τωρα...

και μπορει να μην ηταν καν θεμα δικο τους, οσο και να ηθελαν να κανουν την δουλεια τους σωστα...(αφου οι περισσοτερες αποφασεις παιρνοντα απο αλλους πλεον)...

τεσπα, αερολογουμε...καλα λεει ο Σπυρακος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    άλλος ένας έφηβος που στήριξε τις ελπίδες του για ένα καλύτερο μέλλον:

http://www.newmoney.gr/palmos-oikono...me-apogoiteise

άλλος ένας εθνοσωτήρας-ακούραστος εργάτης νοιάζεται για το μέλλον μας:

http://www.protothema.gr/politics/ar...-uper-tou-nai/
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

...
    "Αυτοί" δίχασαν ένα λαό και μόνο που βγήκαν κυβέρνηση. Γιατί στη χώρα του μπλεπράσινου με την κόκκινη διακοσμητική ρίγα στην άκρη, δεν υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο.

http://www.capital.gr/forum/thread/5183455?page=2

Καλούνται όλοι οι υπέρμαχοι του ΟΧΙ όπως καταθέσουν τις οικονομίες τους, διότι όπως είπε ο σοφός και σοβαρός Υπ. Οικ. οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν. Α, το επιβεβαίωσε και ο Alexis...Εγγυάται προσωπικά ε?

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2010, 00:56
  2. Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό
    από ermiss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2008, 11:00
  3. Ερωτηση-Δημοψήφισμα για όλους...
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 63
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2005, 17:44
  4. Cnn Δημοψηφισμα Για Ελλασ Euro 2004