Σελίδα 130 από 132 ΠρώτοΠρώτο ... 3080120125126127128129130131132 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.936 έως 1.950 από 1966

Θέμα: Δημοψήφισμα 2015

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    μηπως θυμαται κανεις οτι το 2002 που ηρθε το ευρω σε ενα εξαμηνο στα ειδη πρωτης αναγκης τριπλασιαστηκαν οι τιμες;
    Όχι μόνο στα είδη πρώτης ανάγκης. Πηγαίναμε με την τότε κοπέλα μου για φαγητό σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο. Με δραχμές, τρώγαμε και με ένα μπουκάλι κρασί μας έβγαινε 11000-12000δρχ μάξιμουμ. Λίγο καιρό μετά, τόσο (25-35 ευρώ) είχε μόνο το κρασί...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος

Επειδή μου το θύμισε πρόσφατα το φέισμπουκ και έκανα μιά αναδρομή, προ 4ετίας πήγαμε Ιταλία. Τιμές σουπερμάρκετ σε σχέση με εδώ, να κλαις (πολύ ΠΟΛΥ φτηνότερα στα ίδια ακριβώς προϊόντα), καφές έξω φτηνότερος, ποτά αστείες τιμές, εστιατόρια φτηνότερα και ποιοτικά σε άλλο επίπεδο.

τι θυμηθηκες ρε Γιαννακο...περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις...

παντως οι τιμες σε φαγητο (συγκεκριμενα στην Φλωρεντια) ηταν αρκετα ακριβες...θυμασαι την "φολα" που φαγατε (εμεις δεν κατσσαμε και προτιμησαμε βολτα και παγωτο) σε τρατορια με μπριζολες??
    οταν ηρθαμε και σας βρηκαμε παντως ησασταν απογοητευμενοι...
    τα s/m παντως...φτηνια!!

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΝΤΙΚ Προβολή μηνύματος
    ενα τελευταιο και ξεκαρφωτο απο μενα

μεγαλωστε ολοι τα παιδια σας με αρχες, αξιες και ιδανικα
    χωρις να τα κακομαθενετε, να εχουν οραμα και πιστη,
    αυριο μερικα απο αυτα θα ειναι οι πολιτικοι του μελλοντος,
    και η μονη ελπιδα.....
    καλη ψηφο και ζυγιστε τα ολα στο μυαλο σας,
    την Δευτερα παλι εδω ολοι μαζι ενωμενοι-μονοιασμενοι εναντια στα προβληματα.

Ξεκινάω μ΄αυτό το τελευταίο αν και θα 'θελα να κάνω παράθεση και σ' άλλα πόστ.......

Δυστυχώς και τα παιδιά έχουν γαλουχηθεί, με το τρόπο ζωής των πατεράδων τους......Ανεργος φίλος,
    νοιώθει άσχημα που η 13χρονη κόρη του έχει ακόμα άιφον4..............και δεν μπορεί να της αγοράσει το 5

Και νιώθω λιποτάκτης, που είμαι στο εξωτερικό, εσώκλειστος σ' ένα έργο 15 ώρες την ημέρα και το
    μυαλό και η ψυχή μου είναι πίσω.....στους φίλους και γνωστούς, που περνάνε δύσκολα (κι' ας είναι αυτοί
    οι ηθικοί αυτουργοί....) .

Στεναχωριέμαι, που το παιδί μου μάλλον δεν θα καταφέρει ποτέ του, να κάνει μια εντουράδα στην Πίνδο
    ή ξένοιαστες διακοπές στην Σαμοθράκη. Γιατί, γι' αυτήν η ξενιτιά είναι μονόδρομος πλέον..........και δύσκολα θα
    γυρίσει πίσω στην Ελλάδα......

Το θέμα είναι αν το αγγούρι την Δευτέρα θα ' ναι με σάλιο ή χωρίς.........................

Το δυστύχημα είναι πώς τόσα χρόνια, κυβερνηθήκαμε σε κάθε επίπεδο, από κοινότητα έως χώρα,
    από ............ (βάλτε ότι γουστάρεται....) χωρίς αντίσταση, περιμένοντας μοιρολατρικά το τέλος......

Από μηχανής θεούς όμως είχαν μόνο οι αρχαίες τραγωδίες...........

Και πάμε τώρα στο καλύτερο (και μετά κράχτε όσο γουστάρεται.......)

Οι τελευταίοι Ελληνες που θα μπορούσαν ν' αντισταθούν στο γ@μίση που τρώμε
    είναι στην μπουζού. Ναι για την 17Ν μιλάω..........

Και πρίν ακούσω για δολοφονίες κλπ, μετρήστε πόσοι έχουν αυτοκτονήσει τα
    πέντε τελευταία χρόνια........Η 17Ν ήταν τίποτα μπροστά στην τρομοκρατία που
    υφιστάμεθα τα τελευταία χρόνια.............................

https://www.youtube.com/watch?v=qf8KqAJgtSw
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    παντως οι τιμες σε φαγητο (συγκεκριμενα στην Φλωρεντια) ηταν αρκετα ακριβες...θυμασαι την "φολα" που φαγατε (εμεις δεν κατσσαμε και προτιμησαμε βολτα και παγωτο) σε τρατορια με μπριζολες??
    Η αλήθεια είναι ότι ποιοτικά ήταν "αλλού" το κρέας, αλλά 20 ευρώ το κεφάλι για τις μερίδες που φάγαμε ήταν λίγο *ακριβά. Αν θυμάσαι όμως, τρατορία δίπλα στον καθεδρικό, πάνω στην πλατεία... Ε όσο να'ναι πληρώσαμε και το location.
    ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλού έφαγα και τότε και την προηγούμενη φορά που πήγα, ήταν πολύ καλύτερη τιμή προς αξία και ποιότητα.
    Να σου πω για εστιατόριο σε διατηρητέο σπίτι μέσα στο κάστρο του Σαν Μαρίνο, δύο άτομα με κρασί και γλυκό (και παραχορτάσαμε) 35 ευρώ; Να σου πω για τρατορία στην Ίμολα όπου κόντεψα να πεθάνω από το φαγητό (γιατί είπα να φάω ότι και οι Ιταλοί δίπλα, μία σαλάτα και μία μερίδα) και δώσαμε κανένα 15άρι (το άτομο) με τις μπύρες; Για παγωτά; Άστα όντως θα θυμάμαι και κλαίω (και θα ήμουν σαν τον Μπένι αν έμενα εκεί...)
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 04/07/2015 στις 11:59.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Και αυξήθηκαν οι φόροι, οι εισφορές προς τα ταμεία (το δικό μου ας πούμε "μαγκιά" σήκωσε εν μέσω κρίσης 20% τις ετήσιες εισφορές), αυξήθηκε ΔΕΗ κλπ και δεν έπεσαν οι τιμές ανταλλακτικών, εργαλείων, ΙΚΑ υπαλλήλων κλπ. Ούτε το κόστος διαβίωσης έπεσε. Οπότε αναρωτιέμαι τι περιθώριο έχει να ξεβρακωθεί κάποιος με συνεργείο ή τι τον νοιάζει πόσα ξοδεύουν για να το παίζουν μοδάτοι οι αναπαλαιωμένοι με τα "κλασσικά μόνο για γνώστες" σαραβαλάκια τριακονταετίας και βάλε. (Δεν έχω καμμία σχέση με τον κλάδο).

Επειδή αναφέρεις υδραυλικούς ηλεκτρολόγους κλπ, ψάξε να δεις πόσοι έχουν μπλοκάκια πιά...

Αλλά να λέμε ότι αυτά φταίνε για την μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών... ΛΟΛ βρε ντίμη και ομιτζί όσα θες. Επειδή μου το θύμισε πρόσφατα το φέισμπουκ και έκανα μιά αναδρομή, προ 4ετίας πήγαμε Ιταλία. Τιμές σουπερμάρκετ σε σχέση με εδώ, να κλαις (πολύ ΠΟΛΥ φτηνότερα στα ίδια ακριβώς προϊόντα), καφές έξω φτηνότερος, ποτά αστείες τιμές, εστιατόρια φτηνότερα και ποιοτικά σε άλλο επίπεδο. Αυτά μας τρώνε την αγοραστική δύναμη χρόνια τώρα, όλη μας η καθημερινότητα είναι ακριβότερη. Ο 200άρης νεσκαφέ πχ το τελευταίο εξάμηνο μόνο έχει πάει από τα 4,90 στα 5,80. Κανένα μνημόνιο δεν φταίει για αυτά.
    Οι ποικίλες εισφορές και τιμολόγια, αυξήθηκαν σε όλους. Με τη διαφορά ότι ο υπάλληλος-μισθωτός-συνταξιούχος δεν έχει διόδους να μετακυλίσει αυτό το κόστος. Απλά το υφίσταται.
    Σαν συνέπεια αυτού, δημιουργείται το "έτι περαιτέρω" που χρησιμοποιώ σημειώνοντας τη μείωση της αγοραστικής δύναμής του και επ ουδενί δεν αναφέρω ως αποκλειστικό παράγοντα.
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 04/07/2015 στις 13:29.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Το παρακολουθώ μέρες τώρα το νήμα χωρις να συμμετέχω και πραγματικά μου κανει μεγάλη εντύπωση (θετική) οτι οι τόνοι έμειναν χαμηλά και έγινε πολιτισμένη κουβεντα, για αυτο ειπα να γράψω και εγω την άποψη και την οπτική μου για το θέμα.

Μια μερα πριν το γκρεφερεντουμ και ακόμα δεν νπορω να αποφασίσω που να στραφώ. Εχουμε μια κυβέρνηση που το βλέπει σαν ΟΧΙ στην προταση της 25ης Ιουνίου (που ετσι κ αλλιως πλέον δεν ισχύει). Έχουμε τους "θεσμούς" που το βλέπουν σαν ΟΧΙ στο ευρώ και την ΕΕ. Έχουμε και τον λαό που το βλέπει σαν ΟΧΙ στην λιτότητα και τα μέτρα και ως εναν τροπο επανάστασης απέναντι στο σύστημα που ως τώρα επικρατεί. Ποιον απο όλους να ακούσεις για να αποφασίσεις; Το σίγουρο ειναι οτι παλι ο λαός θα την πληρώσει.

Αφενός το να σε ζαλίζουν ΜΜΕ, κεφάλαιο και θεσμοί να ρίξεις ΝΑΙ και να καταστροφολογούν μεχρι αηδίας ειναι μεγάλος αποτρεπτικός παράγοντας. Με προβληματίζει επίσης γιατι να στηρίζουν αυτοί το ναι αφου ουσιαστικά αυτοί ειναι που έχουν το χρήμα έξω και θα ευνοηθούν σε περίπτωση που η χώρα μεταβεί σε ενα εθνικό νόμισμα. Βεβαια αν εξαιρέσουμε όλους αυτούς ακούμε και όλα τα σωματεία, ξενοδόχους, ελεύθερους επαγγελματίες την βάση της οικονομίας μας δλδ να το στηρίζουν.

Αφ εταίρου οσο και να θελω να στηρίξω την αλλη πλευρά και να πω οχι σε μέτρα μνημόνια κλπ, τι εμπιστοσύνη να εχω σε μια κυβέρνηση που λεει ψέμματα και δεν δινει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση, ενα πλάνο για το πως θα προχωρήσει σε περίπτωση που υπερισχύσει το ΟΧΙ. Δεν ειναι λογικο και υπεύθυνο να κυβερνάς μια χώρα παίρνοντας ως δεδομένο το καλύτερο δυνατό ενδεχόμενο που μπορει να προκύψει μεσα απο μια κατάσταση, κατι το οποίο γινόταν πέντε μήνες και συνεχίζεται και τώρα. Επίσης οταν εισαι φορτωμένος μαγκιά και τσαμπουκά απέναντι σε αυτούς που εχεις ανάγκη και στηρίζεις μεχρι τέλους την ρήξη θα πρέπει να εχεις έτοιμο ενα σχέδιο για το πως θα κινηθείς μετα χωρις την στήριξη τους και οχι να απαιτείς να σου δώσουν λεφτά. Δυστυχώς πλέον αυτη η κυβέρνηση δεν μου εμπνέει καμια εμπιστοσύνη. Έκανε πολλές λάθος κινήσεις και αυτο θα φανεί γιατι αν το διαχειριζόταν σωστά θα επρεπε να εχει στο τσεπάκι το δημοψήφισμα οταν μετα την εκλογή της είχε την αποδοχή του κόσμου σε ποσοστό 70% που ουσιαστικά αυτός ειναι και ο λόγος που γινεται το δημοψήφισμα.

Στην τελική το καλύτερο απο αυτη την ιστορία ειναι οτι δόθηκε μονο μια βδομάδα περιθώριο γιατι αν ηταν δυο και τρεις όπως ήθελαν ο διχασμός τοτε θα ηταν τεράστιος. Γιατι ο ελληναρας αυτο που έμαθε καλα τόσα χρόνια ειναι να κρίνει και να κατακρίνει με φραπε και τσιγάρο στο χέρι οποιαδήποτε άποψη ειναι διαφορετική απο τη δίκη του και να επιρρίπτει ευθύνες στους "άλλους". Να βλέπει την παρταρα και το βόλεμα του με τον ωχαδερφησμο για σύνθημα αφου οτι κακό και να συμβεί σε αυτη τη χώρα ολο και κάποιος σωτήρας θα βρεθεί να μας ξελασπώσει. Ελπιδα στη χώρα θα αρχίσει να υπάρχει σε 30 χρόνια οταν τα παλιά κολλημένα μυαλά θα έχουν φύγει.

Αντε και καλη ψήφο να χουμε.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Ποιοι ξενοδόχοι και ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ακριβώς στηρίζουν το ναι?
    Στη Ρόδο πάντως οι συγκεκριμένες κατηγορίες πάνε για 80-20 υπέρ του όχι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    χθες το βραδυ δεν ειχα υπνο και βλεποντα ςκατι τριτα καναλια επεσα πανω σε σκυλαδικο με γιαννη βασιλειου-πεπη τσεσμελη και ''κοσμο'' να λικνιζεται τριγυρω
    ρε μηπως το ΝΑΙ ειναι η λυση τελικα;

Αναποφάσιστος μέρες τώρα, το ψύρισα λες και αποφασίζω μόνος μου και όχι όλοι μαζι. Όλα στην δική μου λογική των πραγμάτων μου έφεραν ότι τα επιχηρήματα για το ΝΑΙ είναι μεγαλύτερα από ότι του όχι που έχει ρίσκο κτλ κτλ κτλ.

Ε, τελικά θα ψηφίσω ΟΧΙ γιατί η συνειδησή μου δεν θα με αφήνει να κοιμηθώ τα βράδια αν πράξω σύμφωνα με την λογική μου. Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν, πράξτε όπως νομίζει ο καθένας, σεβαστή κάθε άποψη αλλά εγώ την πήρα την απόφαση μου. Στα ζάρια όλα, αλλά δεν θα με κυνηγάνε μια ζωή εμένα οι τύψεις ότι μπορούσα να πω όχι στον εκβιασμό και την υποδούλωση και δεν το έπραξα γιατι φοβόμουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Άντε να πάει Δευτέρα να φύγει απ τ @@ μας κι αυτή η μλκια....
    Βαρέθηκα.....
    ανανήψαντας

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Βαρέθηκα.....
    Ποιά Δευτέρα ρε?
    Έχουμε ακόμη μέχρι τη Δευτεεεεερααααααα.... Ουυυυυυ!

Θα φας Τρέμη και Κοσιωνη στη μάπα που θα παει καπνός.

Τσόντα θα βάζεις να δεις και μόλις γυρνάει τ'ανασκελα η μανδάμ, θα έχει τη φάτσα του Μπουμπουκου και θα σου λέει:
    "Με λιμπιζεσαι? Με λιγουρευεσαι? Ρίξε ΝΑΙ!"

Εγω το βράδυ είδα στον ύπνο μου τον Τσίπρα.
    Δεν κάνω πλάκα. Σοβαρά μιλάω!
    Και δε βλέπω και πολλή τηλεόραση κλπ.
    Πού να τα παρακολουθούσα κιόλας όλα αυτά..... Θα έβλεπα τη Φωφη να μου κάνει καμακι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    τι θυμηθηκες ρε Γιαννακο...περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις...

τα s/m παντως...φτηνια!!
    την πρωτη μέρα που κάτσαμε να φάμε όλοι μαζι όμως στην pizzeria απέναντι απο το (οικονομικότατο) ξενοδοχείο αν θυμάμαι καλά μια χαρά τιμές είχε...και για την ιστορία ,το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν το μοναδίκο που σέρβιρε (περιορισμένο) φαγητό λογω τις ώρας που πήγαμε να φάμε...το γιατί αργήσαμε τόσο δεν χρειάζετε να το μνημονέυσουμε...σίγουρα το φαγητό δεν ήταν στα στάνταρντ της ποσότητας που περιμέναμε αλλα το Chianti άξιζε και με το παραπάνω...
    Τελευταία τροποποίηση από blackbusa; 04/07/2015 στις 13:53.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από blackbusa Προβολή μηνύματος
    την πρωτη μέρα που κάτσαμε να φάμε όλοι μαζι όμως στην pizzeria απέναντι απο το (οικονομικότατο) ξενοδοχείο αν θυμάμαι καλά μια χαρά τιμές είχε...και για την ιστορία ,το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν το μοναδίκο που σέρβιρε (περιορισμένο) φαγητό λογω τις ώρας που πήγαμε να φάμε...το γιατί αργήσαμε τόσο δεν χρειάζετε να το μνημονέυσουμε...σίγουρα το φαγητό δεν ήταν στα στάνταρντ που περιμέναμε αλλα το Chianti άξιζε και με το παραπάνω...

σωστα...
    πιτσα μεν, καλη και φτηνη δε...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Πάντα στην ζωή μου έχω σαν αρχή να ακούω αυτούς που ξέρουν. Αν μπορώ να μάθω, ας μάθω σωστά και ας μάθω από αυτούς που γνωρίζουν.
    Τόσες μέρες παρακολουθώ με προσήλωση και σεβασμό τις προσεγγίσεις ανθρώπων που ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τους αριθμούς. Γράφει ο Βύρωνας, συμφωνεί ο καπετάνιος (τυχαία παραδείγματα) και τούμπαλιν. Δεν μπορεί, τόσα χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο θα ξέρουν πιο πολλά από μένα. Σέβομαι τις απόψεις τους και σίγουρα δεν προσπερνάω τα γραφόμενά τους ελαφρά τη καρδία, αλλά κάθομαι και προσπαθώ να καταλάβω.
    Από την άλλη ένας πόλεμος ψεύδους και λάσπης έχει κηρυχτεί από τα βοθροκάναλα, ο ορισμός της προπαγάνδας. Μιλώντας με παλιότερους άκουσα ότι είναι πρωτοφανείς ο τρόπος που βγαίνουν και λένε υπέρ του ΝΑΙ, προπαγανδίζοντας απροκάλυπτα από τον τελευταίο δημοσιογραφίσκο έως τους μεγαλοδημοσιογράφους, από τον νεκροζώντανο Μητσοτάκη έως και τον άλαλο Καραμανλή, από τον φελλό μορφονιό Sakis έως δεν ξέρω ποιόν. Άκουσα και το τι σημαίνει "Χρεοκοπία" δια στόματος Βαρβιτσιώτη του νεότερου, επίσης είδα για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ το κόμμα του λαού να βγάζει απ' έξω την ουρίτσα του και να νίπτει τας χείρας του σαν άλλος Πιλάτος (όπως συνηθίζει χρόνια τώρα).

Συμπέρασμα:
    Για να ενοχλούνται τόσοι πολύ όλοι αυτοί με τους οποίους έχω ιδεολογικές μα και ταξικές διαφορές κάτι συμβαίνει και ένα είναι σίγουρο, ότι δεν έγιναν ξαφνικά από την μια μέρα στην άλλη Σωτήρες. Την κωλάρα τους θέλουν να καλύψουν και να συνεχίσουν να τρώνε όπως τρώγανε.

Θα κλείσω λοιπόν την τηλεόραση που τόσο με χαλάει (κλειστή την έχω εδώ και 10 χρόνια αλλά είπα λόγω της κατάστασης να ενημερωθώ) και θα ψηφίσω ΟΧΙ για λόγους ταξικούς, για λόγους ιδεολογικούς αλλά και γιατί έτσι νιώθω - ελπίζω ότι ίσως κάτι αλλάξει την Δευτέρα.

Εύχομαι όσοι από την παρέα μας προσπάθησαν να μας ανοίξουν τα μάτια να κάνουν λάθος γιατί είμαι και σε ηλικία που το back door love affair δεν το αντέχω, δεν ήταν ποτέ στις επιλογές μου, καταλαβαίνεις??
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Βαρέθηκα.....
    Ότι και να βγει, ο δρόμος είναι μακρύς φοβάμαι, ενώ η ζημιά έχει ήδη γίνει...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2010, 00:56
  2. Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό
    από ermiss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2008, 11:00
  3. Ερωτηση-Δημοψήφισμα για όλους...
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 63
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2005, 17:44
  4. Cnn Δημοψηφισμα Για Ελλασ Euro 2004