Ή εγώ βλέπω πολλή τηλεόραση κι έχω μεγάλη φαντασία ή κάποιοι άλλοι καθόλου
Έστω ότι εγώ ήμανε πολιτικός σε ένα από τα 2 πρώην μεγάλα κΩματα και είχα φάει τον άμπακο από κρατικά ταμεία, μίζες κέρατα τράγια.
Και με φώναζε ο Άλεξ και μου έλεγε
-Άκουσε να δεις παλουκάρι μου. Τονε βλέπεις αυτόν εδώ το φάκελο? Άμα τον ανοίξω, και πλέον μπορώ να τον ανοίξω (ακόμα κι επιλεκτικά αν θέλω, αν υποθέσουμε ότι εμπλέκονται και δικοί μου στα σκάνδαλα), σε πήρε και σε σήκωσε και σε πέταξε και μακριά. Διαλέγεις και παίρνεις.
Κουρτίνα 1: Ανοίγεις το φάκελο, και η Παναγιά μαζί σου, με το σόι σου ολόκληρο, και καλά γ@μήσια στη στενή.
Κουρτίνα 2: Δεν ανοίγεις το φάκελο και τον αφήνουμε στο συρτάρι μου για παν ενδεχόμενο, και από τούδε και στο εξής εντολές παίρνεις από μένα. Βγάζετε για πρόεδρο καμιά Φωφάρα, μας ασκείτε μια κάποια αντιπολίτευση (μή γίνομε δα και ρεζίλι) αλλά ακροθιγώς και χωρίς πολλά πολλά, και συνεχάτε να παίρνετε τα μισθαλάκια σας μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε, και να παρακαλάτε μέχρι να σφαλίσετε τα μάτια σας ότι την ίδια κουρτίνα 2 θα διαλέξουν και όλοι οι υπόλοιποι του συναφιού.
Πάρε το χρόνο σου... Τον πήρες? Μπράβο. Ακούω...
Αφήνουμε απ'έξω το ΚΚΕ γιατί έχει τις αγκυλώσεις του αλλά απειλή δεν αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και τη ΧΑ, η οποία είναι μπλεγμένη στα χίλια μύρια αλλά επειδή έχει να κάνει με ούγκανα που τη στηρίζουν θα μπορούσε να μη μασήσει θεωρητικά.
Και ρωτάω εγώ.
Ασχέτως αν ο Τσίπρας θέλει να σώσει την Ελλάδα, να σταματήσει τη διαφθορά, να μας φέρει τον

ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

, να κατσικωθεί λοιπόν για το Χ Ψ λόγο στην καρέκλα του χωρίς να μπορούν να του την πριονίσουν (με τα ως τώρα δεδομένα έστω) και να κερδίζει τις επόμενες εκλογές όπως κέρδιζε πέρσι ο Μαρκέζ μονοκορδοσά τους 10 πρώτους αγώνες, θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να το κάνει?
Ξαναλέω για όσους δεν το έπιασαν.
Είτε θέλει να μας σώσει, είτε να μας τον χώσει, δεν κουβεντιάζω αυτό στην παρούσα φάση.
Για να μπορεί να μας σώνει ή να μας τον χώνει με την ησυχία του, χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερα ανοιχτά μέτωπα και όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια δεμένα.
Πώς θεωρείτε εσείς ότι θα το πετύχαινε καλύτερα αυτό?
Με το να ανοίξει τους φακέλους, και πάρε κόσμε, και δώσ'του δικαστήρια και ζήτημα αν θα καταδικάζονταν 2-3 από δ'αύτους και παίζει να τους πλάσαραν και για ήρωες τα ΜΜΕ?
Ή με το να αφήσει τους φακέλους εκεί που κάθονται και να χειριστεί την κατάσταση όπως περιέγραψα παραπάνω?