Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις, όχι γιατί είσαι η μητέρα Τερέζα αλλά γιατί επιθυμείς την πραγματική ανάπτυξη (για να πάρει πίσω τα λεφτά σου) και όχι την διαιώνιση του αποικιοκρατικού χρέους, δεν επιβάλεις υφεσιακά μέτρα. Πόσο πιο απλά να το διατυπώσει κανείς; Οι τύποι απλά θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.
Σε κάθε διαπραγμάτευση μπαίνουν εκ των προτέρων αιτήματα με σκοπό να αποσυρθούν στο τέλος στα πλαίσια των "αμοιβαίων υποχωρήσεων"... Προφανώς οι Γερμανοί ξέρανε εκ των προτέρων ότι κάποια από αυτά (5ετές Grexit, 50δισ περιουσίας στο εξωτερικό, ακύρωση ψηφισμένων νόμων κλπ) ήταν αδύνατον να γίνουν δεκτά - ο σκοπός που τέθηκαν ήταν να αποσυρθούν για να μην κάνουν άλλες υποχωρήσεις σε αυτά που πραγματικά ήθελαν να περάσουν...
Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο έγινε και από την Ελληινική πλευρά...
Μια τέτοια (ανέξοδη αφού ήταν προσχεδιασμένο να γίνει) υποχώρηση ταυτόχρονα διευκολύνει και τον αντίπαλο να την περάσει ως "νίκη" στην δική του κοινή γνώμη, και μέσα στην σκόνη να καταπιεί το πόπολο αμάσητα πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν δύσκολο ή αδύνατο... Win-win situation λέγεται... Οι "πανηγυρικές" δηλώσεις του Τσίπρα που άκουσα για την "ηρωική αποτροπή της μεταφοράς δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό" μου δείχνουν ότι μάλλον έχω δίκιο...![]()
Είμαι αισιόδοξος (διαφορετικά καταστρέφομαι και μαζί μου αρκετοί εξαρτώμενοι).
Παρακολουθώ με σεβασμό και κατανόηση τις "επαναστατικές" απόψεις σας γνωρίζοντας ότι αντανακλούν ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος (κυρίως νέων).
Επιμένω ότι ο ΑΤ είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος που έχει την ισχύ να αλλάξει πολλά στραβά..
Η πολιτική είναι επιστήμη? τέχνη? του εφικτού .
edit Παίζεται και το σενάριο ΧΑ προσέξτε μη ρίχνετε νερό στο μύλο τους
Τελευταία τροποποίηση από nicksior; 13/07/2015 στις 10:34.
Θα ήθελα αν γίνεται να μου περιγράψεις τι ακριβώς θα έκανες εσύ στη θέση του και να μου περιγράψεις τα επόμενα δύο βήματα που θα έπρεπε να κάνει, αλλά με όρους λογικής. Χωρίς να χρησιμοποιήσεις κομμάτια από συνωμοσιολογικά sites.
Πως θα περιέγραφες μια καλή συμφωνία;
Αυτή τη στιγμή το Ελληνικό κράτος έχει έσοδα περίπου 55-60 δις το χρόνο.
Μια διατύπωση του τύπου «Κάντε ό,τι γουστάρετε, πάρτε όποιον νόμο θέλετε, διορίστε όσους γουστάρετε, αλλά στην αρχή κάθε χρόνου θα δίνετε 2 δις για τα δάνειά σας και θα βγαίνετε με τα υπόλοιπα. Αν βγάζετε παραπάνω τα παντελονιάζετε, αν βγάζετε λιγότερα απλά δεν θα πληρώνετε μισθούς και συντάξεις. Τα υπόλοιπα από τα δάνεια θα τα βάζουμε εμείς και μας τα δίνετε αργότερα από αυτά τα 2 του κάθε χρόνου» πως θα την έκρινες;
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
ανανήψαντας
Καμία συνομωσιολογία... Και δεν τον ψήφισα κιόλας...
Οπότε, έχουμε και λέμε:
1. Μνημόνια 1,2 και 3 διέλυσαν την χώρα (ακόμα περισσότερο απ' ότι ήταν ήδη), δεν δημιούργησαν ανάπτυξη αλλά ύφεση (Μην μου πεις για το θετικό ΑΕΠ, θα κλαίμε) και βλέποντας ο Αντωνάκης ότι έρχεται σφαλιάρα, δίνει την εξουσία στον Τσίπρα... Καλή μαγκιά - δεν του βγήκε βεβαια κομματικά και τον ήπιε.
2. Ηρθε ο επαναστάτης αλλά αντί να κάνει πράξη ότι έλεγε απο την 1η μέρα, το κωλοβάρεσε με τον ανόητο (τουλάχιστον για να μην πω τπτ βαρύτερο) Γιάνη για ένα 6μηνάκι και βούλιαξε ακόμα παραπάνω σε ύφεση η χώρα, έκλεισαν κι οι τράπεζες κλπ
3. Φτάσαμε λοιπόν χθες στο χθεσινό ΡΕΖΙΛΙΚΙ (όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια) να του ζητάνε μεταβίβαση ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ σε κάποιο ταμείο που θα το διαχειρίζονται ιδιώτες... συν όλα τα υπόλοιπα μέτρα...
Σόρρυ, μπορεί να είμαι ρομαντικός αλλά κάτι τέτοια παλιότερα ήταν αιτίες πολέμων.
Κι επίσης υπάρχει και η αξιοπρέπεια.. και πάλι μπορεί να είμαι ρομαντικός κι όχι ρεαλιστής αλλά εγώ ξέρω ότι αν έρθει κάποιος (ακομα και 3πλάσιος από εσένα να είναι) και σου πει ότι η μανα σου γ@μιέται δεν του λες "Εννέα παρά τέταρτο".
Αφού δεν έκανε απο την 1η μέρα αυτά που έταζε, έπεσε στην παγίδα και τον ήπιε...
Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, το ΝΑΙ ΟΧΙ και κανένας μας δεν ξέρει το του ξημερώνει πλέον...
Τι θα έκανα στη θέση του; Μπορεί και να έφευγα.. δεν ειμαι στην θέση του. Αυτός όμως ζήτησε να κυβερνήσει βάση προγραμματος και δυστυχώς φάνηκε πολύ μικρότερος των περιστάσεων.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
υπαρχει ενα κλασμα με αριθμητη το χρεος και παρονομαστη το ΑΕΠ
οταν το κλασμα ανεβηκε πολυ οι τυποι εφαρμοσαν μετρα για να μειωσουν τον αριθμητη τα οποια ομως μειωσαν πιο γρηγορα τον παρονομαστη οποτε το κλασμα αυξηθηκε κι αλλο
και τωρα με το πιστολι στον κροταφο συνεχιζουν τα ιδια μετρα πιο εντατικα
καποια πραγματα οπως η ταχυτερη απονομη δικαιοσυνης ειναι σωστα αυτονοητα και θα επρεπε να τα εχουμε κανει μονοι μας
οταν ομως κοβουν δεκαευρα απο συνταξεις των 400 ευρω σταματαει το μυαλο του ανθρωπου
και ξαναρχιζει να λειτουργει οταν δει οτι εχουν βαλει στο ματι τον ΑΔΜΗΕ
όλο το παιχνίδι είναι μια σκακιέρα , όταν πας επάνω από ΦΛΕΒΑΡΗ μήνα και κάθεσαι στο τραπέζι καταλαβαίνεις τι περίπου πάει να γίνει , αυτοί προετοιμάζονταν μήνες και σε τελική έχουν και μια διαφορά ηλικίας (και πολιτικής εμπειρίας - τεχνοκρατισμού φιλελευθερισμού πες το όπως θες) 20 και βάλε χρόνια με εμένα ,ε του πούστη θα πρέπει να προετοιμαστώ διαφορέτικά όχι να πάω πάνω αργοπορημένος στο παρα πέντε και να μου τον φορέσουν
αυτά υπογράφαμε και υπογράψαμε και σήμερα ;;;
με μπόλικη φασολάδα θα βρούμε και υδρογονάνθρακες και μεθάνιο χωρίς εξόρυξη καν