Σελίδα 124 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 2474114119120121122123124125126127128129 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.846 έως 1.860 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPAM 2

Παλαιό μέλος
    Βρείτε όλα τα προεκλογικά συνθήματα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα .

Από " ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» στο "Λεφτά υπάρχουν" και στα "σκισίματα των μνημονίων"

Όλα τα συνθήματα , όλων των κομμάτων με ένα κοινό χαρακτηριστικό, την επιτυχία στο να πείθουν.

Συνθήματα που κέρδιζαν εκλογές , για τα κόμματα που κυβέρνησαν ή εμπόδιζαν τον άλλον να κυβερνήσει για τα κόμματα που κυβέρνησαν ή και δεν κυβέρνησαν.

Συνθήματα που είχαν την επιείκεια του λαού ακόμη και όταν αποδεικνύονταν ψεύτικα , φρούδες ελπίδες.

Φτάσαμε σήμερα να μας έχουν κόψει το ένα χέρι και να ευχαριστούμε που δεν μας έκοψαν και το άλλο.

Μάθαμε ? ΔενομίζωΤακη..

Φταίει ο λαϊκισμός ηλίθιε

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Αν μου επιτρέπετε να ρωτήσω, το δεξιά κι αριστερά ως προς τι το ορίζετε;

Δηλαδή τι διαφορά έχει ένα κεντροδεξιό κόμμα από ένα σκέτο δεξιό και από ένα κεντροαριστερό;
    Όσο πάμε πιο δεξιά τι είναι αυτό που αυξάνει;
    Αντίστοιχα, τι είναι αυτό που αυξάνει όσο πάμε πιο αριστερά;
    πρεπει να αρχισουμε απτην αλφαβητα;;;;
    δεν αυξανει κατι και μειωνει κατι,θεμα ιδεολογιας ειναι...
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Ξενοφών Ζολώτας: «Αυτοί οι δύο θα χρεοκοπήσουν τη χώρα»

http://m.tvxs.gr/mo/i/165862/f/news/...n-ti-xora.html

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    πρεπει να αρχισουμε απτην αλφαβητα;;;;
    δεν αυξανει κατι και μειωνει κατι,θεμα ιδεολογιας ειναι...
    Κοίταξε, από ό,τι βλέπω εδώ μέσα προφανώς υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν καλά τις διαφορές που χωρίζουν τις παρατάξεις μεταξύ τους.
    Εγώ δεν σπούδασα για να μου τα πουν οι κομματικές νεολαίες και θα ήθελα να ξέρω τις διαφορές, οπότε το ερώτημά μου παραμένει:

«Το δεξιά κι αριστερά ως προς τι το ορίζετε;

Δηλαδή τι διαφορά έχει ένα κεντροδεξιό κόμμα από ένα σκέτο δεξιό και από ένα κεντροαριστερό;
    Όσο πάμε πιο δεξιά τι είναι αυτό που αυξάνει;
    Αντίστοιχα, τι είναι αυτό που αυξάνει όσο πάμε πιο αριστερά;
    »

Αν θεωρείται απλοϊκό ή αλφαβήτα, έστω...
    Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει συνοπτικά;
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Πολύ, πολύ περιληπτικά, η Δεξιά είναι η συντηρητική πλευρά, υπέρ θρησκείας και πατρίδας, ενώ η Αριστερά καταδικάζει τον σκοταδισμό, τις ανισότητες, τις διακρίσεις.
    Life begins at 45°.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Πολύ, πολύ περιληπτικά, η Δεξιά είναι η συντηρητική πλευρά, υπέρ θρησκείας και πατρίδας, ενώ η Αριστερά καταδικάζει τον σκοταδισμό, τις ανισότητες, τις διακρίσεις.
    Η Λιάνα Κανέλη δλδ τι είναι;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ό,τι δηλώνει, όπως όλοι οι υπόλοιποι
    Life begins at 45°.

Ώπα, γιατί εδώ έβαλες στη ζυγαριά πράγματα που μπορεί να τα έχει όλα μαζί κάποιος, δεν είναι αντίθετα μεταξύ τους.
    Αν δηλαδή κάποιος είναι θρήσκος, αγαπά την πατρίδα του και ταυτόχρονα δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους και φέρεται σε όλους το ίδιο (μιας και αυτό το υποδεικνύουν και όλες σχεδόν οι θρησκείες), είναι αριστερός ή δεξιός;

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    δεν χρειαζεται να σπουδασεις φιλε μου...απλα να ασχοληθεις λιγακι... για το δικ μας ατομικο καλο,θα πρεπει να ξερουμε 5 βασικα πραγματα...
    θεωρητικα η δεξια ειναι οπως ειπε και ο μπλιτζερ η συντηρητικοι,οι εχοντες,οι ολιγαρχες.
    αριστερα ειναι αυτοι που θελουν την εξουσια στον λαο,που θεωρουν τους λαους,αδερφους και οχι καλυτερους-χειροτερους απο τον δικο σου κλπ κλπ...
    μιλαμε παντα σε θεωρητικο επιπεδο ετσι..
    ας πουμε ο συριζα ειναι αριστερο κομμα με φιλοευρωπαικα αισθηματα.τα πιο αριστερα κομματα δεν θελουν να εξαρτονται απτην ευρωπαικη ενωση..
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD

«[B]Το δεξιά κι αριστερά ως προς τι το ορίζετε;
    Το δεξιά είναι το χέρι που σηκώνω για να κάνω τον σταυρό μου... το αριστερά είναι το χέρι που βάζω το δάχτυλο στην μύτη...

Καλή η πλάκα αλλά πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν ιδεολογίες στην Ελλάδα των τελευταίων 30 ετών ?
    Γιατί εγώ εδώ και πολλάαααααα χρόνια βλέπω μόνο χαζονεοφιλελέ που νομίζουν ότι θα γίνουν Bill Gates και αγωνιζόμενους αριστερούς με δεξιές τσέπες... Να μην σου πω μάλιστα ότι όσο πιο πολύ ακούω κάποιον με δήθεν σοσιαλιστικά οράματα και αιστεροεπαναστατικές διαθέσεις τόσο πιο πολύ κοιτώ να δώ μήπως έχει βάλει το χέρι στην τσέπη μου...

Αν δηλαδή κάποιος είναι θρήσκος, αγαπά την πατρίδα του και ταυτόχρονα δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους και φέρεται σε όλους το ίδιο (μιας και αυτό το υποδεικνύουν και όλες σχεδόν οι θρησκείες), είναι αριστερός ή δεξιός;
    Τίποτα από τα δύο.

Είναι σαν να με ρωτάς αν είναι ορθόδοξος χριστιανός κάποιος που δέχεται την ύπαρξη του χριστιανικού θεού και του χριστού, αλλά δεν πιστεύει στα θαύματα και την ανάσταση.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Σύντροφοι ο κύβος ερρίφθη, habeus papam, ο γέγονε γέγονε, τον ήπιαμε κι όλα αυτά μαζί.

Νομίζει κανείς ότι ΟΤΙ και να υπογράψει αυτό το τσούρμο των άσχετων, ημι-ερασιτεχνών και από πάνω εμπαθών θα το τηρήσει;

Καλά, ας περάσουν μερικά μηνάκια να καταλαγιάσει η αχλύς, να τους σιγοτρώει τα σωθικά η ανικανοποίητη αντιδραστική διάθεση και τα ξαναλέμε....

Ούτε και κυβέρνηση τεχνοκρατών, ούτε ειδικού σκοπού, ούτε οικουμενική, ούτε συναινετική, ούτε επιχειρηματική εδώ δουλεύει. Η ιστορία έδειξε ότι αυτά τα μοντέλα είναι για πολιτισμένους. Εδώ όλα τα τρώει η κομματική φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά για εξουσία.

Τελικά έχουν δίκιο για την αξιοπιστία. Και γω αν είχα λεφτά και μου ζητούσε κάποιος να του δανείσω, θα κοίταζα πρώτα απ όλα το ποιόν του και τη συνέπειά του.

Κάτι Ρέντσι και Ολάν και λοιπούς Γάλλους τεχνοκράτες, εικόνισμα δίπλα απ τον Άγιο Παΐσιο πρέπει να βάλει η Εκκλησία (που υποτίθεται θα βοηθούσε στην κρίση κιόλας ).
    Μπράβο τους τα παλληκάρια, οι ενέργειές τους με υπερβαίνουν, εγώ δεν θα ήμουν τόσο ανώτερος ώστε να ξενυχτάω να γράφω διαγώνισμα για τους αδιάβαστους.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Ώπα, γιατί εδώ έβαλες στη ζυγαριά πράγματα που μπορεί να τα έχει όλα μαζί κάποιος, δεν είναι αντίθετα μεταξύ τους.
    Ώπα, μου διέφυγε αυτό :P Είναι αντίθετα μεταξύ τους.

Θρησκεία και σκοταδισμός πάνε μαζί, οπότε αυτόματα δεν είσαι αριστερός.

Τώρα το "αγαπάω την πατρίδα" έχει πολλές έννοιες, αλλά οι αριστεροί, όπως είπα, είναι κατά των διακρίσεων, ανισοτήτων, άρα δε συμπαθούν ιδιαίτερα τα εθνικά σύνορα και τον ρατσισμό.
    Life begins at 45°.

Τίποτα από τα δύο.

Είναι σαν να με ρωτάς αν είναι ορθόδοξος χριστιανός κάποιος που δέχεται την ύπαρξη του χριστιανικού θεού και του χριστού, αλλά δεν πιστεύει στα θαύματα και την ανάσταση.
    Μα ο πραγματικός θρησκευόμενος (ο Χριστιανός τουλάχιστον) εξ' ορισμού έχει τα χαρακτηριστικά που αποδίδεις στον αριστερό. Το «αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν» και το ότι όλοι ανεξαρτήτως εθνικότητας έχουμε κοινό πατέρα το Θεό, ο Χριστιανισμός τα λέει.

Κάποιο αντικειμενικό μέτρο δεν υπάρχει;

Ας μην πιάσουμε τα θρησκευτικά πάλι. Ενημερωτικά, πάντως, μπορείς να ανατρέξεις στα κεφάλαια που αναφέρει σκλάβους, θέση της γυναίκας, ομοφυλοφίλων κτλ κτλ.

Ο ορισμός είναι, γενικά και με ελάχιστες λέξεις, αυτός που έδωσα.
    Life begins at 45°.

Παρόμοια θέματα

1. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  2. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα