Σελίδα 47 από 136 ΠρώτοΠρώτο ... 3742434445464748495051525797 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 691 έως 705 από 2034

Θέμα: HABEMUS PAPAM 3

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Τί να σου πω ρε Dimmie.

Ο καθένας από την πλευρά του κάτι βλέπει, και σίγουρα δεν τα βλέπουμε όλοι το ίδιο.
    Οκ άλλος βλέπει μόνο τα Μέσα.
    Εγώ αν ήμουνα ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή (δεν λέω ότι το κάνουν οι σύντροφοι, προς Θεού ) θα κατασκεύαζα εξιλαστήρια θύματα τύπου Βαρουφάκης στην πυρά -exclusive υπεύθυνος της κατάντιας- Λαφαζάνηδες, νομισματοκοπεία, IOU, δραχμές, κτλ. μη σου πω μέχρι Γλέζο θα έδινα... Θάμουν εγώ αυτός που θα τροφοδοτούσε καθημερινά τα Μέσα.
    Έτσι θα πετύχαινα 2 πράγματα:
    - Θα έστρεφα τον κόσμο εναντίον συγκεκριμένων θυμάτων.
    - Θα έβρισκαν όλοι κάτι ν' ασχολούνται αντί με με τη σταδιακή συνειδητοποίηση της επικής τραγωδίας του ΟΧΙ-ΝΑΙ και των αποτελεσμάτων της.

α! BTW άλλαξε πρόσφατα και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Παππάς θεωρήθηκε "λίγος" και υπέρ το δέον ευγενής. Τυχαίο;
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 29/07/2015 στις 01:28.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Εγώ αν ήμουνα ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή (δεν λέω ότι το κάνουν οι σύντροφοι, προς Θεού ) θα κατασκεύαζα εξιλαστήρια θύματα τύπου Βαρουφάκης στην πυρά -exclusive υπεύθυνος της κατάντιας- Λαφαζάνηδες, νομισματοκοπεία, IOU, δραχμές, κτλ. μη σου πω μέχρι Γλέζο θα έδινα... Θάμουν εγώ αυτός που θα τροφοδοτούσε καθημερινά τα Μέσα.
    - Θα έβρισκαν όλοι κάτι ν' ασχολούνται αντί με με τη σταδιακή συνειδητοποίηση της επικής τραγωδίας του ΟΧΙ-ΝΑΙ και των αποτελεσμάτων της.

α! BTW άλλαξε πρόσφατα και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Παππάς θεωρήθηκε "λίγος" και υπέρ το δέον ευγενής. Τυχαίο;
    τελικά δεν καταλαβαίνεις και πολλά ο κόΖμο ε?
    Κάτσε και θα δεις....
    (δυστυχώς)

υγ
    και κάνω την προσευχή μου να κάνω λάθος....
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    τελικά δεν καταλαβαίνεις και πολλά ο κόΖμο ε?
    Κάτσε και θα δεις....
    (δυστυχώς)

υγ
    και κάνω την προσευχή μου να κάνω λάθος....
    Φοβάμαι ότι δεν κάνεις λάθος .

Παλαιό μέλος
    Μια κουβέντα μπορεί να «χαθεί» σε γενικεύσεις ή υπεραπλουστεύσεις , παραδείγματα , αντιπαραδείγματα , υποθέσεις , ερμηνείες αλληλοσυγκρουόμενες ή υποκειμενικές.

Η ουσία όμως της πολιτικής είναι το αποτέλεσμα. Αυτό θα μείνει και αυτό θα καταγράψει η ιστορία .

Το κυνήγι μαγισσών είναι «πιασάρικο» γι αυτό και το προβάλλουν τα μέσα , έχουν βλέπετε να πετύχουν υψηλές τηλεθεάσεις πράγμα που μεταφράζεται σε χρήμα (απαραίτητο το άτιμο) μέσω των διαφημίσεων.

Το κυνήγι των ψήφων για τους πολιτικούς ,κάτι αντίστοιχο με τα ΜΜΕ , μεταφράζεται σε πολιτική ισχύ η οποία με τη σειρά της μπορεί να μετατραπεί σε οτιδήποτε καλό ή κακό , (ακόμη και χρήμα..)

Είμαι ελαστικός με ΜΜΕ αλλά όχι με τους πολιτικούς γιατί αυτούς τους πληρώνω να βελτιώσουν τη ζωή μου και αυτό σε τελευταία ανάλυση είναι άσχετο και με τις προθέσεις τους , που δεν γνωρίζω, αφού το αποτέλεσμα μετράει.

Μπορεί ο Αλέξης να γυρίσει το παιχνίδι ή θα το χάσει ? Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα σήμερα. Αν το γυρίσει θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της επόμενης 20ετίας , αν το χάσει , το χάσιμο όλο δικό του (δυστυχώς και δικό μας) . Και στις δύο περιπτώσεις όμως, μετά λίγα χρόνια θα έχουν ξεχαστεί βαρουφάκηδες λαφαζάνηδες και λοιποί.

Στον δρόμο ή την πίστα δεν αναλύουμε τις μαλακίες που κάναμε πριν 10 λεπτά αλλά προσέχουμε να μπούμε σωστά στην επόμενη στροφή..

Όταν με το καλό φτάσουμε σώοι έχουμε χρόνο και για κουβέντα και αναλύσεις , αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μπροστά μας πολλές και επικίνδυνες στροφές.

Μέλος σώματος ... Το avatar του/της andgeo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    κρατικοποίηση κρατικών πόρων ?

Με μπερδεύεις
    κρατικοποίηση όσων δεν είναι κρατικών και μπορούν να γίνουν ,στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις , πχ αεροδρόμιο ,ενέργεια ,τηλεπικοινωνίες,οδικό δίκτυο, προβληματικές όπως ναυπηγεία κοκ , χρυσός . Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα βρεθεί ο τρόπος .
    Τελευταία τροποποίηση από andgeo; 29/07/2015 στις 08:05.
    Respect mah authoritah!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Το link παραπέμπει στο τρέχον καταστατικό. Όπως γράφει και στον πρόλογο, «Το παρόν Καταστατικό ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Απρίλη του 2013.»

Αυτό αναφέρεται στην δια της βίας κατάλυση του πολιτεύματος, όπως αναφέρεται άλλωστε στο υπογραμμισμένο κείμενο. Όχι στην αλλαγή του μετά από εκλογές (όπου υποτίθεται πως υπάρχει η εκ των προτέρων συμφωνία του λαού).
    Και σήμερα με εκλογές άλλαξε η κυβέρνηση αλλά αν τολμούσε να "φύγει" απο την ΕΕ θα απειλούσαν οι Τζήμεροι με πραξικόπημα ... Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι δεξιοί τη Δημοκρατία . Από τον εμφύλιο και μετά αυτά κάνουν .Και καλά κέρδισαν τον εμφύλιο για να μην έρθει ο καταστροφικός "κομμουνισμός" .Και μετά ακολούθησε ...
    Με πρόφαση την "απειλή του κομμουνισμού" είχαμε : λευκές τρομοκρατίες , φυλακίσεις , εκτελέσεις , προσχηματικές εκλογές αφού πάντα υπήρχαν έτοιμες ομάδες ακροδεξιών αν ζητήσει ο λαός αλλαγή ν αναλάβουν την εξουσία με τα όπλα , αποκλεισμούς από το δημόσιο , αποκλεισμούς από την εκπαίδευση , πιστοποιητικά φρονημάτων , βία και νοθεία στις εκλογές (μέχρι και τα δέντρα ψήφιζαν) και όταν δεν δούλεψε τπτ απο τα παραπάνω ενεργοποιούν το δικό τους εναλλακτικό σχέδιο και κάνουν το πραξικόπημα . Και όταν επιτέλους απαλλαχθήκαμε από όλους αυτούς το 74 ανέλαβε την εξουσία εναλλάξ η δεξιά με την "σοσιαληστική" παράταξη του ΠΑΣΟΚ για να ακολουθήσουν 41 χρόνια ρεμούλας . Και σήμερα έχεις κόσμο που ανησυχεί αν θ αναλάβει το ΚΚΕ και εφαρμόσει δικτατορία του προλεταριάτου ... Αν αυτό δεν είναι παράδοξο , έλα να μου πεις τι είναι !
    Τελευταία τροποποίηση από andgeo; 29/07/2015 στις 08:05.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αλλά όποιος πραγματικά δεν το βλέπει ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετωπίζονταν με το γάντι, κι αυτή αντιμετωπίζεται με μαχαίρια, και την περιμένουν στη γωνία να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις τους, να βάλουν το μεγεθυντικό φακό ακόμα και πάνω σε κάθε ψιλομαλακία τους για να μοιάζει λες και αυτή η συγκεκριμένη ψιλομαλακία είναι που έφερε την καταστροφή του κόσμου, και άλλα πολλά, τότε δεν ξέρω τί να πω.
    Δεν ισχύει.
    Παράδειγμα το ότι εδώ και έναν μήνα έχουμε κλειστές τράπεζες, ένα κάρο μαγαζιά που άντεξαν την κρίση έχουν καταστραφεί από αυτό μόνο, κλείνουν ιατρικές μονάδες λόγω ελλείψεων γιατί με τα διαθέσιμά τους πληρώναμε το ΔΝΤ και πάλι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
    Σε όλη την προηγούμενη πενταετία, με το παραμικρό καιγόταν η Αθήνα. Τώρα τίποτα.
    Ακόμα και στα λίγα επεισόδια που έγιναν, όσοι τα έκαναν πήγαν μόνοι τους γιατί δεν έβρισκαν πορεία να προσκολληθούν. Αυτό δεν το βρίσκεις περίεργο;

Απλώς τώρα δέχεται τη φθορά της εξουσίας κάποιος που τον βλέπεις με περισσότερη συμπάθεια (είτε λόγω ιδεολογικής συγγένειας είτε επειδή τον θεωρείς τελευταία ελπίδα) και το προσέχεις περισσότερο.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andgeo Προβολή μηνύματος
    Και σήμερα με εκλογές άλλαξε η κυβέρνηση αλλά αν τολμούσε να "φύγει" απο την ΕΕ θα απειλούσαν οι Τζήμεροι με πραξικόπημα ... Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι δεξιοί τη Δημοκρατία . Από τον εμφύλιο και μετά αυτά κάνουν .Και καλά κέρδισαν τον εμφύλιο για να μην έρθει ο καταστροφικός "κομμουνισμός" .Και μετά ακολούθησε ...
    Με πρόφαση την "απειλή του κομμουνισμού" είχαμε : λευκές τρομοκρατίες , φυλακίσεις , εκτελέσεις , προσχηματικές εκλογές αφού πάντα υπήρχαν έτοιμες ομάδες ακροδεξιών αν ζητήσει ο λαός αλλαγή ν αναλάβουν την εξουσία με τα όπλα , αποκλεισμούς από το δημόσιο , αποκλεισμούς από την εκπαίδευση , πιστοποιητικά φρονημάτων , βία και νοθεία στις εκλογές (μέχρι και τα δέντρα ψήφιζαν) και όταν δεν δούλεψε τπτ απο τα παραπάνω ενεργοποιούν το δικό τους εναλλακτικό σχέδιο και κάνουν το πραξικόπημα . Και όταν επιτέλους απαλλαχθήκαμε από όλους αυτούς το 74 ανέλαβε την εξουσία εναλλάξ η δεξιά με την "σοσιαληστική" παράταξη του ΠΑΣΟΚ για να ακολουθήσουν 41 χρόνια ρεμούλας . Και σήμερα έχεις κόσμο που ανησυχεί αν θ αναλάβει το ΚΚΕ και εφαρμόσει δικτατορία του προλεταριάτου ... Αν αυτό δεν είναι παράδοξο , έλα να μου πεις τι είναι !
    Κοίταξε, για να συννενοούμαστε.
    Δεν έγραψα πως αν βγει το ΚΚΕ θα αλλάξει το πολίτευμα. Σαφώς και δεν θα γίνει αυτό.

Το ότι όμως πρακτικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, δεν σημαίνει πως δεν αναφέρεται στο καταστατικό.
    Τώρα, αν θέλεις να αναλύσουμε το γιατί αναφέρει κάτι τέτοιο το καταστατικό του ΚΚΕ ενώ ούτε πρακτικά είναι εφαρμόσιμο (ειδικά σε αυτή τη χώρα), αλλά ούτε και το ίδιο το ΚΚΕ τελικά θέλει να το κάνει, μπορούμε να το προσπαθήσουμε.
    Γνώμη μου είναι πως το αναφέρει ακριβώς για να εξασφαλίσει το ότι το ΚΚΕ δεν θα έρθει ποτέ στην εξουσία αλλά θα βρίσκεται πάντα στην ίδια θέση (ελάσσονα αντιπολίτευση με σταθερό εκλογικό ποσοστό).

Επίσης, αν κατά σύμπτωση ( !; ) οδηγούμασταν κάποτε κάπου εκεί, να είσαι σίγουρος πως ο Τζήμερος θα ήταν το μικρότερο πρόβλημα αυτού που θα το έκανε.

Και επειδή αναφέρεις τα κακά της δεξιάς, απλώς να θυμίσω πως επειδή ο κόσμος είναι τελικά ένα μικρό χωριό, αυτά που αναφέρεις δεν συνέβησαν μόνο εδώ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Σε άλλες τα έκανε η δεξιά, σε άλλες τα έκανε η αριστερά. Δεν είναι θέμα παράταξης, είναι απλώς θέμα του ποιος ήταν στην εξουσία τότε.

Κάποτε όμως πρέπει να καταλάβουμε πως ο εμφύλιος τελείωσε και να προχωρήσουμε. Ειδικά όσοι δεν τον πρόλαβαν.

Κοίταξε, για να συννενοούμαστε.
    Δεν έγραψα πως αν βγει το ΚΚΕ θα αλλάξει το πολίτευμα. Σαφώς και δεν θα γίνει αυτό.

Το ότι όμως πρακτικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, δεν σημαίνει πως δεν αναφέρεται στο καταστατικό.
    Τώρα, αν θέλεις να αναλύσουμε το γιατί αναφέρει κάτι τέτοιο το καταστατικό του ΚΚΕ ενώ ούτε πρακτικά είναι εφαρμόσιμο (ειδικά σε αυτή τη χώρα), αλλά ούτε και το ίδιο το ΚΚΕ τελικά θέλει να το κάνει, μπορούμε να το προσπαθήσουμε.
    Γνώμη μου είναι πως το αναφέρει ακριβώς για να εξασφαλίσει το ότι το ΚΚΕ δεν θα έρθει ποτέ στην εξουσία αλλά θα βρίσκεται πάντα στην ίδια θέση (ελάσσονα αντιπολίτευση με σταθερό εκλογικό ποσοστό).

Επίσης, αν κατά σύμπτωση ( !; ) οδηγούμασταν κάποτε κάπου εκεί, να είσαι σίγουρος πως ο Τζήμερος θα ήταν το μικρότερο πρόβλημα αυτού που θα το έκανε.

Και επειδή αναφέρεις τα κακά της δεξιάς, απλώς να θυμίσω πως επειδή ο κόσμος είναι τελικά ένα μικρό χωριό, αυτά που αναφέρεις δεν συνέβησαν μόνο εδώ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Σε άλλες τα έκανε η δεξιά, σε άλλες τα έκανε η αριστερά. Δεν είναι θέμα παράταξης, είναι απλώς θέμα του ποιος ήταν στην εξουσία τότε.

Κάποτε όμως πρέπει να καταλάβουμε πως ο εμφύλιος τελείωσε και να προχωρήσουμε. Ειδικά όσοι δεν τον πρόλαβαν.
    Δεν το είπες αλλά τεχνηέντως άφησες να αιωρείται ότι θα το κάνει .
    Το ΚΚΕ το αφήνει στο καταστατικό του για να μην γυρίσει κανείς και του πει ότι τον εξαπάτησε . Σε αυτό πιστεύει , για αυτό παλεύει .Όσοι λοιπόν θελήσουν ν ακολουθήσουν το μονοπάτι του ΚΚΕ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι τι να περιμένουν . Το ότι ο σοσιαλισμός θα έρθει σαν αναγκαιότητα και όχι με επανάσταση είναι νομοτελειακά σίγουρο . Ή ο φασισμός ! Αν δεν αλλάξει ο καπιταλισμός ρότα, οι εξελίξεις στη χώρα μας θα είναι ραγδαίες . Το 62% στο δημοψήφισμα δεν ήρθε τυχαία και ας μην ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα που ήθελε να στείλει . Το διακύβευμα σήμερα για τον έλληνα είναι τι έχει να χάσει και από τι έχει να απελευθερωθεί . Άλλος παλεύει για το σαλέ του , άλλος για τη θεσούλα του και άλλος για τα δεσμά του . Για κακή μας τύχη σήμερα αυτοί που έχουν ν απελευθερωθούν από τα δεσμά τους είναι οι περισσότεροι και ο ρυθμός αύξησης τους είναι υπερβολικά μεγάλος .
    Αναφέρω τα κακά της δεξιάς γιατί στην πρόταση του ΚΚΕ αφήνετε να εννοηθεί ότι θα αλλάξει το πολίτευμα (αυτό της προσχηματικής Δημοκρατίας των ολίγων που ενώ κέρδισε τον εμφύλιο συνέχισε να συμπεριφέρεται συνωμοτικά εναντίον ελλήνων πολιτών καταδυναστεύοντας τις ζωές τους) .
    Ξέρεις είναι βολικό να θέλεις ν απαλλαγείς από την ιστορία σου , ειδικότερα όταν δεν σε κολακεύει αλλά ξεχνάς ότι είχαν από το 48 μέχρι το 80 και για τόσα χρόνια που οι ομοϊδεάτες σου αρνούνταν πεισματικά να κάνουν .
    "Αν κατά σύμπτωση οδηγούμαστε εκεί ..." Δεν κατάλαβα εκλεγμένη κυβέρνηση δεν είναι , μπορεί ν ακολουθήσει την πολιτική που επιθυμεί ή όχι , αν δεν μπορεί ας τις καταργήσουμε και ας φέρουμε το βασιλιά τον Πάπα ή όποιον άλλον νομίζουμε ότι είναι κατάλληλος .
    Σου έγραψα για τους Τζήμερους γιατί δεν είναι ο μόνος που άρχισε τις χουντικές κορώνες , το κάνουν κλιμάκια της αστυνομίας , το έκανε ο Βορίδης στην προεκλογική του ομιλία , το κάνει ο Άδωνης σε κάθε του εμφάνιση και πολλοί ακόμα . Αν εσύ δεν βλέπεις πρόβλημα σε αυτές τις συμπεριφορές αλλά ζητάς "να αφήσουμε πίσω τον εμφύλιο" , που στην πραγματικότητα πίσω είναι αλλά τα δεινά του κάποιοι τα βρίσκουν πάντα μπροστά τους , τι να πω ,εγώ κάνω λάθος !
    Τέλος δεν ξέρω τι κάνουν αλλού και δεν με νοιάζει κιόλας , αλλά αφού είναι θέμα του ποιός έχει την εξουσία και μόνο, θα ήθελα να δω αν ασκήσει η "αριστερή παρένθεση" την εξουσία με αντίστοιχο τρόπο τις αντιδράσεις σου...
    Τελευταία τροποποίηση από andgeo; 29/07/2015 στις 09:35.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος

Τί να σου πω?

Δεν το αποκλείω, ούτε μου φαίνεται κουλό σενάριο, ούτε μπορώ να σου πω ότι δεν έχει περάσει κι από το δικό μου μυαλό.

Δεν ισχύει.
    Νννναι.....

Κατ'αρχάς να πω ότι καλό θα ήταν να μην τα πετάμε έτσι τα απόλυτα

Όταν (τουλάχιστον από κάποιους) έχει γίνει μια προσπάθεια να γίνει η κουβέντα σε ένα επίπεδο "Τί θεωρώ εγώ", "Τί θεωρείς εσύ" και πάει λέγοντας, τα "Δεν ισχύει", "Είσαι λάθος", "Έχεις άδικο", οδηγούν αλλού.

Και είναι και καλοκαιράκι, κάνει και ζέστη και τα νεύρα όλων μας δεν είναι και στα καλύτερά τους και δε θέλουν και πολύ.

Ας μείνουμε σε ένα κλίμα έκφρασης προσωπικών απόψεων και ας μην το σφίγγουμε και πολύ το πράγμα (ειδικά μιας και η κουβέντα είναι λίγο παρασκηνιακή κλπ).

ΥΓ. Μπορεί απλά να σου βγήκε ένα "δεν ισχύει" αντί για ένα "δε νομίζω πως είναι έτσι". Εγώ τα λέω για να τα πώ σε αυτή την περίπτωση.

Παράδειγμα το ότι εδώ και έναν μήνα έχουμε κλειστές τράπεζες, ένα κάρο μαγαζιά που άντεξαν την κρίση έχουν καταστραφεί από αυτό μόνο, κλείνουν ιατρικές μονάδες λόγω ελλείψεων γιατί με τα διαθέσιμά τους πληρώναμε το ΔΝΤ και πάλι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
    Σε όλη την προηγούμενη πενταετία, με το παραμικρό καιγόταν η Αθήνα. Τώρα τίποτα.
    Ακόμα και στα λίγα επεισόδια που έγιναν, όσοι τα έκαναν πήγαν μόνοι τους γιατί δεν έβρισκαν πορεία να προσκολληθούν. Αυτό δεν το βρίσκεις περίεργο;

Απλώς τώρα δέχεται τη φθορά της εξουσίας κάποιος που τον βλέπεις με περισσότερη συμπάθεια (είτε λόγω ιδεολογικής συγγένειας είτε επειδή τον θεωρείς τελευταία ελπίδα) και το προσέχεις περισσότερο.
    Μάλιστα.

Εδώ έχουμε ένα άλλο θέμα όμως.

Τις πορείες ποιός τις κάνει?

Άμα δεχτούμε ότι οι πορείες είναι οργανωμένα σχέδια των Αμερικανών/ξένων δυνάμεων/εξωγήινων/ΜΜΕ κλπ κλπ τότε ναι.
    Όχι ζόρι δεν πέφτει στην κυβέρνηση.
    Όχι στη γωνία δεν την περιμένουν.
    Αλλά είμαι εγώ ο βλαμμένος όπως έγραψα και παραπάνω και την αντιμετωπίζουν με το γάντι.

Αν τις πορείες τις κάνει ο κόσμος, τί του καταλογίζουμε ακριβώς?
    Το για ποιό λόγο εξακολουθεί να έχει ελπίδες ότι θα βρεθεί άκρη με το Σύριζα, ή δεν ξέρω γω τί άλλο?
    Αν ο κόσμος δε θέλει να κατέβει να απεργήσει δε θα κατέβει. Απλό.
    Αλλά το να πούμε ότι έχει γίνει πλασάρισμα από τα ΜΜΕ για να φανεί σα σωτήρας ο Σύριζα και ως εκ τούτου κάθεται ο κόσμος στα αυγά του και δεν απεργεί, ε τί να πω.

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Όταν ένα κόμμα έχει κεντρικό σύνθημα και ρητορική "Η ελπίδα έρχεται", κανένα ΜΜΕ δεν έχει δημιουργήσει την εικόνα του "είσαι η ελπίδα μας". 'Όταν ο ίδιος έβγαινε σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη και δήλωνε πως στην περίφημη συνάντηση με τον Ολλανδό το ουάου ήταν επειδή του είπε ο άλλος ότι μόλις σκότωσε την τρόϊκα και όλοι πανηγύριζαν αλαλάζοντες ότι θα πηδήξουν την τρόϊκα και το κακό συναπάντημα, κανένα επίσης ΜΜΕ δεν έχει δημιουργήσει αυτή την εικόνα με μη ταπεινά ελατήρια. Ο Βαρουφάκης δεν χρειάζεται κανένα μέσο να τον ξεβρακώσει γιατί το κάνει ο ίδιος άψογα... Τον Βαρουφάκη τον αποκαλώ προσωπικά Μπαρουφάκη εδώ και 4-5 χρόνια, όταν είχε τύχει να διαβάσω αρκετές φορές τους οικονομικοεπαναστατικούς του Θούριους και όταν το 99,9% δεν ήξερε όχι πως είναι, αλλά ποιος είναι...
    Θεωρείς τον Βαρουφάκη ροκ σταρ, νάρκισσο, εγωπαθή, μεγαλομανή και όλα τα υπόλοιπα που του σούρουν οι τηλεοπτικοί οχετοί και εσύ, επειδή οδηγεί μηχανή και γράφει δημοσίως όπως ακριβώς κάνουμε εμείς;
    (άσε που είναι και κάγκουρας, φαντάσου να ήμουν εγώ π.χ. στη θέση του, όχι νάρκισσο, elvis θα με λέγανε, για να μην πω Ανδρεούλη Ευαγγελόπουλο)

Νννναι.....

Κατ'αρχάς να πω ότι καλό θα ήταν να μην τα πετάμε έτσι τα απόλυτα

Όταν (τουλάχιστον από κάποιους) έχει γίνει μια προσπάθεια να γίνει η κουβέντα σε ένα επίπεδο "Τί θεωρώ εγώ", "Τί θεωρείς εσύ" και πάει λέγοντας, τα "Δεν ισχύει", "Είσαι λάθος", "Έχεις άδικο", οδηγούν αλλού.

Και είναι και καλοκαιράκι, κάνει και ζέστη και τα νεύρα όλων μας δεν είναι και στα καλύτερά τους και δε θέλουν και πολύ.

Ας μείνουμε σε ένα κλίμα έκφρασης προσωπικών απόψεων και ας μην το σφίγγουμε και πολύ το πράγμα (ειδικά μιας και η κουβέντα είναι λίγο παρασκηνιακή κλπ).

ΥΓ. Μπορεί απλά να σου βγήκε ένα "δεν ισχύει" αντί για ένα "δε νομίζω πως είναι έτσι". Εγώ τα λέω για να τα πώ σε αυτή την περίπτωση.

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Δεν έχω σκοπό να έρθω σε σύγκρουση. Γενικότερα βέβαια όταν συζητούμε θεωρώ πως εννοείται το «κατά τη γνώμη μου» μιας και ο καθένας είναι εκπρόσωπος μόνο του εαυτού του, αλλά μιας και το ανέφερες ως παράδειγμα απολυτότητας άποψης, στο «δεν ισχύει» επιμένω έτσι ακριβώς. Απόλυτα.
    Ούτε «κατά τη γνώμη μου» ούτε «έχω την εντύπωση». Απλώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
    Η μάλλον ισχύει, αλλά αντίστροφα.
    Η παρούσα κυβέρνηση έχει πολύ μεγαλύτερη ανοχή σε μαλακίες από όλες τις προηγούμενες εξαιρώντας αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα.

Εδώ έχουμε ένα άλλο θέμα όμως.

Τις πορείες ποιός τις κάνει?

Άμα δεχτούμε ότι οι πορείες είναι οργανωμένα σχέδια των Αμερικανών/ξένων δυνάμεων/εξωγήινων/ΜΜΕ κλπ κλπ τότε ναι.
    Όχι ζόρι δεν πέφτει στην κυβέρνηση.
    Όχι στη γωνία δεν την περιμένουν.
    Αλλά είμαι εγώ ο βλαμμένος όπως έγραψα και παραπάνω και την αντιμετωπίζουν με το γάντι.

Αν τις πορείες τις κάνει ο κόσμος, τί του καταλογίζουμε ακριβώς?
    Το για ποιό λόγο εξακολουθεί να έχει ελπίδες ότι θα βρεθεί άκρη με το Σύριζα, ή δεν ξέρω γω τί άλλο?
    Αν ο κόσμος δε θέλει να κατέβει να απεργήσει δε θα κατέβει. Απλό.
    Αλλά το να πούμε ότι έχει γίνει πλασάρισμα από τα ΜΜΕ για να φανεί σα σωτήρας ο Σύριζα και ως εκ τούτου κάθεται ο κόσμος στα αυγά του και δεν απεργεί, ε τί να πω.
    Τις πορείες τις κάνει ένα μέρος των εργαζομένων που πλήγονται. Κυρίως το μέρος αυτό που μπορεί να εκβιάσει την κοινωνία.
    Πχ αυτοί που μπορούν να σου κόψουν το ρεύμα, αυτοί που μπορούν να σου κόψουν τα ΜΜΜ, την ενημέρωση, να σου κάνουν κάθε γωνία στην πόλη ένα βουνό σκουπίδια, να κόψουν τη χώρα στα δύο, να κλείσουν τα δικαστήρια, τις τράπεζες κτλ.
    Δεν έχεις όμως ποτέ φωνάξει πλακά, σοβατζή, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό και να σου απαντήσει «δεν έρχομαι γιατί απεργώ».
    Δεν έχεις όμως βρει ποτέ σουπερμάρκετ άδειο από υπαλλήλους λόγω απεργίας.
    Δεν έχεις όμως δει ποτέ πορεία από υπαλλήλους σε καφετέριες εστιατόρια σουβλατζίδικα φαστφουντάδικα τυροπιτάδικα κτλ να διαμαρτύρονται για το ότι γι αυτούς η Κυριακή δεν ήταν ποτέ αργία. Μόνο μια φορά έκαναν πορεία οι ντελιβεράδες, αλλά και πάλι όχι την ώρα της δουλειάς.
    Δεν έχεις όμως δει ποτέ περίπτερο, ψιλικατζίδικο, μανάβικο κτλ να απεργεί.

Μη μου λες λοιπόν πως τις απεργίες και τις πορείες τις κάνει ο λαός. Τις πορείες και τις απεργίες τις διοργανώνουν οι συνδικαληστές (και δεν είναι ορθογραφικό λάθος αυτό), όχι οι εργαζόμενοι. Και όταν οι συνδικαληστές δημιουργήσουν κλίμα και κερδίσουν αυτά που θέλουν, πηδάνε τον εργαζόμενο με μεγαλύτερη ευκολία κι από τον πιο μεγάλο καπιταλιστή.
    Σαν τότε πριν από κάτι χρόνια που ήμουν στην οικοδομή και σταματάει από κάτω μια Mercedes εξάμετρη, βγαίνει από μέσα ένας κουστουμάτος μεγέθους ανάμεσα σε Φίλη και Πάγκαλο και φωνάζει στον μπάρμπα που σκούπιζε την οικοδομή και η φωτογραφία του με την ακτινογραφία του δεν είχαν διαφορά «ρε συνάδελφε, κατέβα κάτω, μας χαλάς την απεργία».

Μια χαρά ανοχή έχει λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση από τους συνδικαληστές παντού.

Και πάμε και στα ΜΜΕ τώρα...
    Κάποτε (όχι πολύ μακριά) ο Δραχμονικολάου έλεγε «Δε συμπαθώ το γαμομνημόνιο! Να τη χέσω την ευρωζώνη!!!».
    Τώρα μάλλον δεν την έχει και τόσο χεσμένη την ευρωζώνη, έτσι δεν είναι;
    Τότε το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος γιατί δεν είχε προηγηθεί η «ηρωική διαπραγμάτευση», έτσι δεν είναι;
    Και τώρα σε ποια κυβέρνηση έχει κάνει τη χάρη να δέχεται (και αυτός και πολλοί άλλοι) πως πλέον το μνημόνιο είναι μονόδρομος;
    Πότε σπονσοράρονταν τα άρθρα των κυβερνητικών για το πόσο κακή θα ήταν η Δραχμή όπως σπονσοράρονται τώρα αυτά του Μάρδα;

Και από τα ΜΜΕ λοιπόν η ανοχή (έστω αν θες και λόγω φόβου ή οριακής στιγμής) που απολαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι απείρως μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη.
    Το να βλέπει κάποιος το αντίθετο, είναι απλά confirmation bias.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Μια χαρά ανοχή έχει λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση από τους συνδικαληστές παντού.

Και πάμε και στα ΜΜΕ τώρα...
    Κάποτε (όχι πολύ μακριά) ο Δραχμονικολάου έλεγε «Δε συμπαθώ το γαμομνημόνιο! Να τη χέσω την ευρωζώνη!!!».
    Τώρα μάλλον δεν την έχει και τόσο χεσμένη την ευρωζώνη, έτσι δεν είναι;
    Τότε το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος γιατί δεν είχε προηγηθεί η «ηρωική διαπραγμάτευση», έτσι δεν είναι;
    Και τώρα σε ποια κυβέρνηση έχει κάνει τη χάρη να δέχεται (και αυτός και πολλοί άλλοι) πως πλέον το μνημόνιο είναι μονόδρομος;
    Πότε σπονσοράρονταν τα άρθρα των κυβερνητικών για το πόσο κακή θα ήταν η Δραχμή όπως σπονσοράρονται τώρα αυτά του Μάρδα;

Και από τα ΜΜΕ λοιπόν η ανοχή (έστω αν θες και λόγω φόβου ή οριακής στιγμής) που απολαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι απείρως μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη.
    Το να βλέπει κάποιος το αντίθετο, είναι απλά confirmation bias.
    Ωραία.

Τις πορείες, τις απεργείες κλπ τις κανονίζουν οι συνδικαλιστές.
    Χοντρικά λοιπόν, επειδή οι συνδικαλιστές είναι δήθεν αριστεροί, και μιας και ο Σύριζας είναι δήθεν αριστερά, η γραμμή που έχουν πάρει είναι "δεν απεργείτε".
    Οκ.

Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι το παραπάνω μπορεί να είναι απλά μια εικασία και να μην πέφτει κοντά στην πραγματικότητα ούτε κατά ένα 20%.
    Γιατί κάποιοι εκ των συνδικαλιστών μπορεί να είναι από την πλευρά του Λαφαζάνη και ο Λαφαζάνης να δώσει γραμμή "βουρ στους δρόμους".

Πάμ'παρακάτω...

Εγώ είπα ότι βλέπω στρίμωγμα τρελό από τα ΜΜΕ στην κυβέρνηση.
    Κάθε μέρα, σε κάθε δελτίο ειδήσεων, σε κάθε δήλωση, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο καθένας.
    Η κυβέρνηση που μέσα σε 6 μήνες, κατέστρεψε τη χώρα που πήγαινε άερα για την ανάκαμψη/ανάπτυξη/κατάκτηση του πλανήτη.

Και συμπληρώνω λέγοντας ό,τι μπορεί εγώ να είμαι βλαμμένος και να βλέπω φαντάσματα.

Εσύ λες ότι τα ΜΜΕ δείχνουν ανοχή στη σημερινή κυβέρνηση, και μάλιστα απείρως μεγαλύτερη από ότι έδειχναν σε προηγούμενες κυβερνήσεις.
    Και συμπληρώνεις λέγοντας ότι όποιος βλέπει το αντίθετο είναι λόγω confirmation bias.

Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο γιατί έφαγα πολλή ζέστη σήμερα και δεν έχω καμία όρεξη να αρχίσω τα περί confirmation bias, και τα fallacies μιας και τα επικαλέστηκες χθες.

Για να μιλάς με τόση σιγουριά, ή κάτι παραπάνω θα ξέρεις, ή (με το μπαρδόν) έχεις φτιάξει μια δική σου ιστορία και ζεις μέσα σε αυτήν και φροντίζεις να καλύπτεις όλα τα κενά κατά το δοκούν. Αυτό κι αν είναι confirmation bias.
    Είτε το ένα ισχύει, είτε το άλλο, είσαι σε καλύτερη μοίρα από εμένα που δηλώνω ότι δεν ξέρω, κι απλά διερωτώμαι και προβληματίζομαι.

Καλή συνέχεια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Ειλικρινά, πιστέψτε με, κάνω προσπάθεια να συμπαθήσω τη νέα κυβέρνηση, να της δώσω ελαφρυντικά.

Αλλά κάθε μέρα παρά μέρα, πέφτω σε uber πίπες από άτομα όπως Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας, Μακρή, Δούρου, Σακελλαρίδης και η λίστα είναι ατελείωτη.

Σήμερα ανακάλυψα το κερασάκι στην τούρτα, το αστέρι στο χριστουγενιάτικο δέντρο, τα νέον λαμπάκια στο σαξόραλο του βλαχοκάγκουρα....

ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΛΟΥΦΑΚΟΥ

Τι πρότεινε το αστροπελέκι της αριστερής διανόησης; Η Ρόζα Λούξεμπουργκ του Νέου Ψυχικού;

Μαντέψτε, κουμπώστε lsd και πείτε μου

http://www.avgi.gr/article/5726424/m...notikis-drasis

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Ειλικρινά, πιστέψτε με, κάνω προσπάθεια να συμπαθήσω τη νέα κυβέρνηση, να της δώσω ελαφρυντικά.

Αλλά κάθε μέρα παρά μέρα, πέφτω σε uber πίπες από άτομα όπως Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας, Μακρή, Δούρου, Σακελλαρίδης και η λίστα είναι ατελείωτη.

Σήμερα ανακάλυψα το κερασάκι στην τούρτα, το αστέρι στο χριστουγενιάτικο δέντρο, τα νέον λαμπάκια στο σαξόραλο του βλαχοκάγκουρα....

ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΛΟΥΦΑΚΟΥ

Τι πρότεινε το αστροπελέκι της αριστερής διανόησης; Η Ρόζα Λούξεμπουργκ του Νέου Ψυχικού;

Μαντέψτε, κουμπώστε lsd και πείτε μου

http://www.avgi.gr/article/5726424/m...notikis-drasis
    Κουλουφάκου Χρύσα[FONT=Georgia]Η σκηνοθέτις θεάτρου, βιολόγος και μέλος της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Νέου Ψυχικού καταθέτει τις σκέψεις της.

Babino nomizw oti prepei na pas diakopes....
    [/FONT]

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPAM 2
    από panavour στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2015, 00:57
  2. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic