Καλό και χρυσό το 954, από τα καλύτερα μηχανάκια που έχει φτιάξει η Χόντα, αλλά πάρε και 2-3 κινητήρες μαζί να έχεις καβάντζα ή φρόντισε να έχεις + τα διπλάσια λεφτά να τον στείλεις εξωτερικό για ανακατασκευή με Nikasil και κόλληση στις ρωγμές.
Το «μεγάλο» δεν έχει απλά πολλή δύναμη και γκάζι, αλλά είναι πραγματικό Superbike. Είναι μεν από τα πιο all-around και φιλικά της κατηγορίας, αλλά η ροπή του και το κοντό μεταξόνιο μπορούν να σε στείλουν αδιάβαστο και το στήσιμό του είναι να μεταμορφώνεται σε εργαλείο πίστας όταν ο ρυθμός σοβαρεύει. Οπότε είναι καλό μόνο για ήδη έμπειρους σε τουλάχιστον super sport και για αυτούς που ξέρουν καλά τι θέλουν και θέλουν σώνει και καλά το συγκεκριμένο. Μπορείς να του ρίξεις και λεφτά, να του βάλεις πιστόνια, να το κάνεις 980cc, να του βάλεις εξάτμιση, εκκεντροφόρους, βαλβίδες κλπ και να του ανεβάσεις την ισχύ έτσι ώστε να το κάνεις τόσο δυνατό όσο τα πιο σύγχρονα χιλιάρια, ή να δώσεις τα μισά λεφτά και να πάρεις ένα από τα πιο σύγχρονα χιλιάρια. Για «τρελαμένους» όμως, μια χαρά είναι.3ον γιατί οι γνωστοί μου (μηχανόβιοι) με διχάζουν. Οι μισοί λένε "πάρε το μεγάλο να έχεις πάντα γκάζι και να μην το βαρεθείς ποτέ" και οι άλλοι μισοί λένε "μην πάρεις το μεγάλο γιατί θα σε πηγαίνει δεν θα το πηγαίνεις,το γκάζι είναι γλυκό, δεν συγχωρεί λάθη κ.λπ"
Τελευταία τροποποίηση από kostas777; 12/08/2015 στις 14:05.
+954 το είχα από καινούργιο μέχρι τα 38 χιλιάδες που το έδωσα δεν έκανε κιχ ούτε στον επόμενο που έγραψε άλλα 25-30 χιλ μέχρι που το έδωσε και αγνοείται η τύχη του
άμα σε τρώει το χέρι σου κάθε φορά που ακούς κουτί να βουίζει άστο καλύτερα ....
Καλησπέρα η μάλλον καλημέρα. Αστειευόμουν φυσικά για το καγκουράμαξο, όπως καταλαβαίνετε απο τα ποστ μου δεν ψάχνω μηχανή για κόντρες ούτε να κάνω τον ghost rider, πόσο μάλλον να μετριέμαι με άλλα οχήματα ποιος την έχει μακρύτερη (την τελική ντε
)... Σωστό το κράξιμο πάντως αρα βρίσκομαι στο φορουμ που πρέπει. Το χαζό χούφτωμα του γκαζιού πάντα υπάρχει στα ενδεχόμενα πάντως. για να δω πως παει,τι κάνει πως συμπεριφέρεται, να το εξερευνήσω το μοτόρι.. Αν το μηχανάκι θα με ξαπλώσει ορθά θα πράξει..
Στο θέμα λοιπόν.. το μηχανάκι έχει 22k xlm άρα αν διάβασα καλά βρίσκεται μέσα στην επικίνδυνη ζώνη της ρωγμής. Λεφτά πολλά δεν παίζουν για επισκευές, μετατροπές και πολύ μπλέξιμο σε συνεργεία. Ακόμα και αν θελήσω κάποτε ακόμα μεγαλύτερη ιπποδύναμη εκτιμώ οτι θα αλλάξω μηχανή. Είμαι της άποψης οτι οι παρεμβάσεις στον κινητήρα μειώνουν δραστικά την αξιοπιστία του.
Υπάρχει άραγε τρόπος να το ελέγξει ο μηχανικός τόσο καλά ώστε να ξέρει με βεβαιότητα? δεν νομίζω αλλα προφανώς ξέρετε καλύτερα εσείς να μου πείτε.
Ανεβαίνοντας στο 954 με εντυπωσίασε ο μικρός όγκος του... Το είχα δει μέχρι τώρα μόνο εξ'αποστάσεως. "δεν παίζει λέω! είναι σαν 600"... Χαμογέλασα πλατιά και του έδωσα ένα ακόμη +.
Η λογική λέει πάντως απο το 400 να πάω στο 600 και να ανέβω όπως πρέπει τα σκαλιά των ss σωστά?. Μην στραβοπατήσω και έχουμε άλλα..
Θέλω να το απολαυσω όσο πάει το μηχανάκι και να μάθω πράγματα που δεν ξέρω ή να εμπεδώσω καλύτερα όσα έχω μάθει.
Μήπως είμαι χέστης τελικά και να πάρω όντως κανα καγκουράμαξο με led στο καπο??
Υ.Γ Ναι είναι πανέμορφο το άτιμο! Μοναδικό σχέδιο. αλλα η ομορφιά πρέπει να βγαίνει στην οδήγηση όχι έξω απο το καφε με το κράνος στην δίπλα καρέκλα..
Υ.Γ.2 Είναι το μπλε/μαύρο!![]()
Τελευταία τροποποίηση από rixius; 12/08/2015 στις 05:54.
Παρτο το ρημαδι το 954..... ειναι και σε ωραιο χρωμα!!!!!
Εκτός από την εξωτερική ματιά, που φαίνεται αν υπάρχει ρωγμή (αν υπάρχει, φαίνεται πάνω στο μπλοκ των κυλίνδρων ανάμεσά τους από μπροστά, ή θα στάζει ή θα πετάει νερά, θα το έχει προσέξει σίγουρα ο ιδιοκτήτης), δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται μέσα αν δεν κατεβάσεις και ανοίξεις τον κινητήρα.
Το πρόβλημα με αυτά τα μοτέρ είναι ότι λόγω σχεδίασης, τα πιστόνια είναι πολύ κοντά, κάνουν piston slapping και χαράζουν το Alusil στους κυλίνδρους. Αυτό με τον καιρό καίει τα ελατήρια των πιστονιών τα οποία αρχίζουν να κολλάνε και αυτό με τη σειρά του έχει σαν αποτέλεσμα να φθείρει τα μέταλλα στα bearings του στροφάλου. Άσε που μπορεί να κάνει εσωτερικές ρωγμές που δεν φαίνονται αν δεν βγάλεις την κεφαλή. Όλα αυτά βέβαια αχρηστεύουν τον κινητήρα, που μετά θέλει ανακατασκευή και τέτοια δεν γίνεται στην Ελλάδα.
Βέβαια μπορεί να δουλεύει σωστά και να μην φαίνεται να έχει το παραμικρό για άλλα 30χιλ. χλμ, αν το θες να το έχεις για λίγα χρόνια και μετά να το αλλάξεις, ίσως να μην σε προβληματίσει ποτέ.
Για έλεγχο. Κατ'αρχήν άκου καλά τον κινητήρα στο ρελαντί, αν ακούγεται ένας χτύπος «τακ-τακ» που και που μέσα από τον κινητήρα. Άκου το και με πατημένο συμπλέκτη χωρίς ταχύτητα μέσα. Κοίταξέ τον για διαρροές, σπό το πλάι στο μπροστινό του μέρος να δεις αν στάζει τίποτα. Αν έχει καμιά διαρροή από τη φλάντζα της κεφαλής. Δες αν βγάζει άσπρο καπνό η εξάτμιση. Άφησέ τον να ζεσταθεί, να πάρει μπρος το βεντιλατέρ. Μόλις ζεσταθεί καλά, σβήσε τον και πάτα ξανά τη μίζα χωρίς καθόλου γκάζι και δες αν δυσκολεύεται να ξαναπάρει και επανέλαβε μερικές φορές.
http://i1218.photobucket.com/albums/...l/IMG_6266.jpg
Eυχαριστώ για τις συμβουλές... Δεν θα βιαστώ σε καμία περίπτωση να κάνω την αγορά, είμαι σε αναζήτηση αρκετό καιρό.. Και λίγο ακόμα να περιμένω δεν πειράζει. Αρκεί να είμαι σίγουρος όσο γίνεται οτι δεν δεν θα έχω δυσάρεστες εκπλήξεις.. Για την ιστορία πάντως το άλλο μηχανάκι έχει περάσει το πρώτο τέστ με επιτυχία, έχει κάνει πριν 1000xlm το μεγάλο σέρβις με τις βαλβίδες και τα λοιπά +δίσκους συμπλέκτη και ολοκαίνουργια λάστιχα.
Οι γνωρίζοντες ας απαντήσουν, απλά μου έκανε εντύπωση.. δίσκοι συμπλέκτη στις 22.000 χλμ θεωρείται φυσιολογικό για το 954;
H διατύπωση μου ήταν λάθος, λόγοντας το άλλο εννοούσα το 600, που έχει 30.000χλμ. και έχει κάνει το μεγάλο σερβις + δίσκους. Αν παρ'όλα αυτά είναι και σε αυτό μη λογικό ενημερώστε με... Χρόνος αναζήτησης υπάρχει. Και ας μην μείνει πολύ καλοκαιράκι. Πιο χαλάρά θα είμαι απο τέλος σεζον να πάω και μερικές βόλτες εκτός.
Αν δεν εχεις δικο σου μαστορα για χοντα να σου συστησω αν θελεις.....για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για το τι αγοραζεις..-
Aν μιλάμε για μάστορα εδω στο νησί έχω αλλα μια έξτρα γνώμη δεν με χαλάει , ειδικά αν έχει εξειδίκευση στα honda, Tώρα για άλλα μέρη της Ελλάδας θα χρειαστώ αν παω αλλού για αγορά π.χ Αθήνα.
Έχω ενα φιλαράκι που την πάτησε σε εξωτερική αγορα με μάστορα που βρήκε το μηχανάκι "διαμάντι" και προφανώς δεν ήταν.
Και για να επανέλθω στο 954 έχω να επισημάνω 2 φορές που του έγινε αλλαγή σε λάδια-τσιμούχες στο μπροστινό. Μου το είπε βέβαια ο ιδιοκτήτης δεν μπορώ να πω. Αλλα επειδή όπως προείπα είναι μηχανή της περιοχής μου είπε γνωστός οτι εκτός απο το μπροστινό είχε και κάποιο πρόβλημα στο μοτερ μη εμφανές χωρίς να θυμάται λεπτομέρειες.
Για την ιστορία σε δικό μου μηχανάκι δεν εχω αλλάξει ποτέ δίσκους συμπλέκτη ειδικά στο μικρό που έχει πάνω απο 40k xlm και η χρήση του μόνο νορμαλ δεν ήταν..
Μη εμφανες....
Τα Μπιστονια δε φαινονται, οντως.....
![]()
πουτσ@@@@@@@@@