Σελίδα 90 από 136 ΠρώτοΠρώτο ... 40808586878889909192939495100 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.336 έως 1.350 από 2034

Θέμα: HABEMUS PAPAM 3

Ε καλά, 23% ΦΠΑ και 26% φόρος... συνεταιρακι το έχω.

Αλλά κλέβω και... δεν θυμάμαι πόσα, την διαφορά ανάμεσα στο τεκμήριο από τα ακίνητα που έχω και τα όσα δηλώνω άρα είμαι και πλούσιος και απατεώνας για την εφορία...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ε καλά, 23% ΦΠΑ και 26% φόρος... συνεταιρακι το έχω.

Αλλά κλέβω και... δεν θυμάμαι πόσα, την διαφορά ανάμεσα στο τεκμήριο από τα ακίνητα που έχω και τα όσα δηλώνω άρα είμαι και πλούσιος και απατεώνας για την εφορία...
    Τον ΦΠΑ γιατί τον αναφέρεις ομως?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Τι εννοεις;

Υπηρεσία άνευ υλικών. Ο πελάτης πληρώνει πχ 100 ευρώ για ένα ΠΕΑ και έχω εισπράξει τα μισά. Τα άλλα μισά τα πήρε το κράτος η κάπου κάνω λάθος;
    Και με υλικά να συζητουσαμε πάλι το ίδιο ισχύει απλά στα υλικά μετακυλιεται ο ΦΠΑ.

Μέλος σώματος ... Το avatar του/της andgeo
    εννοεί ότι ποτέ δεν ήταν δικά σου . μια σύμβαση είναι με το κράτος για να εισπράττει και έχει και δίκιο
    Respect mah authoritah!!!!

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Τι εννοεις;

Υπηρεσία άνευ υλικών. Ο πελάτης πληρώνει πχ 100 ευρώ για ένα ΠΕΑ ............
    ρε φίλε , τι ακριβώς πουλάς ???? γιατί εμείς και ΠΕΑ και ΠΕΗ τα τρώμε τσάμπα............

Τι εννοεις;

Υπηρεσία άνευ υλικών. Ο πελάτης πληρώνει πχ 100 ευρώ για ένα ΠΕΑ και έχω εισπράξει τα μισά. Τα άλλα μισά τα πήρε το κράτος η κάπου κάνω λάθος;
    Και με υλικά να συζητουσαμε πάλι το ίδιο ισχύει απλά στα υλικά μετακυλιεται ο ΦΠΑ.
    Και εγώ μπορεί να κάνω λάθος...
    Ο ΦΠΑ που πληρώνεις στο κράτος, είναι ο ΦΠΑ που έχει πληρώσει ο πελάτης προς το κράτος και εσύ τον αποδίδεις. Η αμοιβή που ζητάς σε μια εργασία είναι (ή οφείλει να είναι) μαζί με τον ΦΠΑ.

Ουσιαστικά ο πελάτης σου χρεώνεται τον ΦΠΑ για τις υπηρεσίες που του παρέχεις, και εσύ τον "μεταφέρεις" στην εφορία. Δεν αφορά φορολόγηση του εισοδήματος σου.

Χάνω κάτι?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγώ ένα έχω να πω....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	11813467_405981916265693_3480351892827062993_n.jpg 
Προβολές:	93 
Μέγεθος:	81,4 KB 
ID:	340959
    ανανήψαντας

Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό, αλλά αυτός που πληρώνει ξέρει απλά ότι πληρώνει σε εμένα τα 100 ευρώ του παραδείγματος, αγνοώντας (; ) ότι ουσιαστικά θα εισπράξω τα μισά. Το αν οι ιδιώτες έχουν μετατραπεί σε έμμεσους φοροεισπράκτορες, είναι άλλο ζήτημα.

Όπως άλλο που βολικά ξεχνάμε είναι ότι η εφορία δεν μπορεί να δηλώνει ότι "κλέβει" κάποιος το κράτος επειδή έχει τεκμήρια βάσει ακινήτων/κινητών ένα Χ ποσό αλλά ουσιαστικά πληρώνεται Ψ. Η διαφορά δεν είναι φοροκλοπή και είναι τουλάχιστον αστείο να δηλώνεται από επίσημο φορέα ως τέτοια. Χτες ας πούμε μιλούσα με πελάτη, συνταξιούχο δικηγόρο. Ο άνθρωπος έχει ένα σπίτι, εξοχικό και ένα αυτοκίνητο. "Τα πουλάω γιατί με βάζουν και πληρώνω τεκμήρια για 70,000 ευρώ και η σύνταξή μου είναι 16000". Κλέφτης με το ζόρι δηλαδή για το κράτος. Και δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Περιμένω και τα επίσημα στοιχεία από την φοροδιαφυγή των ανήλικων που τους άφησαν κτήματα ή ακίνητα παππούδες κλπ, για να γελάσω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Και εγώ μπορεί να κάνω λάθος...
    Ο ΦΠΑ που πληρώνεις στο κράτος, είναι ο ΦΠΑ που έχει πληρώσει ο πελάτης προς το κράτος και εσύ τον αποδίδεις. Η αμοιβή που ζητάς σε μια εργασία είναι (ή οφείλει να είναι) μαζί με τον ΦΠΑ.

Ουσιαστικά ο πελάτης σου χρεώνεται τον ΦΠΑ για τις υπηρεσίες που του παρέχεις, και εσύ εσύ τον "μεταφέρεις" στην εφορία. Δεν αφορά φορολόγηση του εισοδήματος σου.

Χάνω κάτι?
    ναι....
    ότι ο πελάτης βλέπει μονο ΠΟΣΟ κάνει και στα @@ του το ΦΠΑ στις πιο πολλές περιπτώσεις
    Ακόμα πάει να πει ότι αν στις 100 δρχ (χε χε χε) το 23% είναι ΦΠΑ και έχει και άλλους φόρους μετά (αδιευκρίνιστο πόσους)
    Μην έρχεστε μετά να λέτε ότι η Ελλάδα είναι ακριβή και να δείχνετε τον κάθε Αμιρού που ΚΟΝΟΜΑΕΙ ! ! !
    Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί ο κάθε Αμιρού να μαζεύει ΦΠΑ για το κράτος τΖάμπα?
    Γιατί δηλαδή να πρέπει να έχει και έξτρα δουλειά ο λογιστής και να πληρώνει έξτρα.
    Ακόμα αν μιλάμε για εμπόρευμα τότε το κόλπο αλλάζει κατά πολύ γιατί ο έμπορος πληρώνει και αυτός ΦΠΑ
    στη χοντρική. Αν ας πούμε ένα τυρί χαλάσει πολύ δύσκολα θα βγάλει δελτίο καταστροφής και το πιθανότερο
    είναι να "απορροφήσει" το ΦΠΑ
    Τέσπα τι να λέμε τώρα.
    ΤΟ φορολογικό είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να μεταρρυθμιστεί αλλά δεν θα γίνει...
    Μόνο οι μισθοί-εισοδήματα μας θα υποστούν τη μεταρρύθμιση.

amyrou Άμα σκάσουν αυτοί θα δεις πόσα έκλεβες και δεν το ξερες....
    ανανήψαντας

Κτήνε δεν ήθελα να το επεκτείνω στο πόσα από τα μισά είναι ΕΤΑΑ, περαιώσεις, αλληλεγγύη προκαταβολή του... επόμενου φόρου κλπ που δεν είναι αυτονόητα και τελικά το τι μένει ως καθαρό έσοδο διαβίωσης γιατί εκεί θα γελάσουμε πολύ. Αλλά είπαμε, έχω και τα 28000 στην άκρη κάθε χρόνο επισήμως natalemeafta. Πάω μιά μπαχάμες και γυρίζω για τις εκλογές γιατί διάβασα σε ένα πολύ έγκριτο meme ότι με αποχή 51% το πρώτο κόμμα διπλασιάζει το ποσοστό του και βγαίνει αυτοδύναμο, οπότε η αποχή βολεύει το σύστημα. Να δεις που ο ίδιος το έγραψε με αυτόν που έβγαλε τα επίσημα στοιχεία της εφορίας για τα χαμένα της έσοδα.

γλυκά αγόρια, μην ξεφεύγουμε από το νόημα. Τα κερατιάτικα τα πληρώνω και εγώ και όλοι. Μπορεί να μην έχω περαίωση, αν έχεις ακίνητο που νοικιάζεις, έχεις προκαταβολή όμως + διάφορες άλλες όμορφες κρατήσεις στον μισθό ως έκτακτη εισφορά, εισφορά αλληλεγγύης κλπ.

Για τον ΦΠΑ μιλούσαμε και αν αποτελεί φορολόγηση εισοδήματος του επαγγελματία. Sorry αλλά δεν αποτελεί φορολόγηση, τι να κάνουμε?

Αν είναι δίκαιο το σύστημα ? Οχι
    Αν υπάρχουν παράθυρα να φοροδιαφύγεις και μένουν ανοιχτά? Ναι υπάρχουν
    Αν θα μπορουσαν να κλείσουν τα περισσότερα αν υπήρχε βούληση? Ναι, αλλά δεν θέλουν γιατί θα τους πάρουν στο κυνήγι οι ψηφοφοροι.

Αυτά, καλημέρες.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Κτήνε δεν ήθελα να το επεκτείνω στο πόσα από τα μισά είναι ΕΤΑΑ, περαιώσεις, αλληλεγγύη προκαταβολή του... επόμενου φόρου κλπ που δεν είναι αυτονόητα και τελικά το τι μένει ως καθαρό έσοδο διαβίωσης γιατί εκεί θα γελάσουμε πολύ. Αλλά είπαμε, έχω και τα 28000 στην άκρη κάθε χρόνο επισήμως natalemeafta. Πάω μιά μπαχάμες και γυρίζω για τις εκλογές γιατί διάβασα σε ένα πολύ έγκριτο meme ότι με αποχή 51% το πρώτο κόμμα διπλασιάζει το ποσοστό του και βγαίνει αυτοδύναμο, οπότε η αποχή βολεύει το σύστημα. Να δεις που ο ίδιος το έγραψε με αυτόν που έβγαλε τα επίσημα στοιχεία της εφορίας για τα χαμένα της έσοδα.
    Σκάσε ...κονομάς....
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Για τον ΦΠΑ μιλούσαμε και αν αποτελεί φορολόγηση εισοδήματος του επαγγελματία. Sorry αλλά δεν αποτελεί φορολόγηση, τι να κάνουμε?
    Σε αυτό έχεις δίκιο.
    Το πόσοι καταλαβαίνουν την διαφορά δεν σε αφορά (επίσης δικαίως).

Καλημέρα

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό, αλλά αυτός που πληρώνει ξέρει απλά ότι πληρώνει σε εμένα τα 100 ευρώ του παραδείγματος, αγνοώντας (; ) ότι ουσιαστικά θα εισπράξω τα μισά. Το αν οι ιδιώτες έχουν μετατραπεί σε έμμεσους φοροεισπράκτορες, είναι άλλο ζήτημα.

Όπως άλλο που βολικά ξεχνάμε είναι ότι η εφορία δεν μπορεί να δηλώνει ότι "κλέβει" κάποιος το κράτος επειδή έχει τεκμήρια βάσει ακινήτων/κινητών ένα Χ ποσό αλλά ουσιαστικά πληρώνεται Ψ. Η διαφορά δεν είναι φοροκλοπή και είναι τουλάχιστον αστείο να δηλώνεται από επίσημο φορέα ως τέτοια. Χτες ας πούμε μιλούσα με πελάτη, συνταξιούχο δικηγόρο. Ο άνθρωπος έχει ένα σπίτι, εξοχικό και ένα αυτοκίνητο. "Τα πουλάω γιατί με βάζουν και πληρώνω τεκμήρια για 70,000 ευρώ και η σύνταξή μου είναι 16000". Κλέφτης με το ζόρι δηλαδή για το κράτος. Και δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Περιμένω και τα επίσημα στοιχεία από την φοροδιαφυγή των ανήλικων που τους άφησαν κτήματα ή ακίνητα παππούδες κλπ, για να γελάσω.
    70,000 τεκμήριο ;
    όταν εννοεί σπίτι εννοεί πολυκατοικία ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Αυτο με την ενοικίαση κατοικιας ειναι τραγικο....
    Αντε να εξηγησεις σε Κυπριο φοιτητή οτι χρειάζεται να βγάλει Ελληνικο ΑΦΜ και κλειδαριθμο,αφου πρωτα βρει λογιστη ,για να μπορέσει να νοικιάσει σπιτι........
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPAM 2
    από panavour στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2015, 00:57
  2. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic