Όλοι στους δρόμους, ναι συμφωνώ και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα...αλλά που??
Καλά που το ξεκαθάρισες γιατί είχα αρχίσει να τα παίρνω επί προσωπικού......(Φυσικά και κουβεντούλα κάνουμε!!!)
Στο βου σκέλος διαφωνούμε, εγώ θέλω ακόμα να ελπίζω ότι με την ψήφο μπορείς να αλλάξεις κάτι.....και αν δεν υπάρχει κάτι να σε καλύπτει..δημιούργησε το στην τελική!!
Ίσως στην αρχή να ήταν λιγότερο για λόγους επικοινωνιακούς, αλλά μετά θα ήταν το ίδιο φίλε μου. Στην Αμερική για παράδειγμα, έχουν αποχή κοντά στο 70%, είδες πουθενά να τους επηρεάζει σε κάτι??
Οι Αμερικάνοι μπορεί να μήν είναι «πολιτικοποιημένοι» με την έννοια που καταλαβαίνει ένας Βαλκάνιος, αλλά στο κάτω-κάτω έχουν ένα συστημε περίπου όπως το θέλουν, δεν υπάρχει ανάγκη.
Εκει που δραστηριοποιούνται, και είναι φοβερά αποτελεσματικοί, και μπορεί ο καθένας που θέλει να συμμετέχει, είναι μέσω του δικαστικού συστήματος, και αν ρίξεις μια ματιά στον Αμερικάνικο ακτιβισμό θα δείς οτι πολλά πάνε μέσω του «Αρείου Πάγου» τους. Εκεὶ γίνεται η δουλειά, σιγά μη χρειαστεί να ασχοληθεί κανείς με τον Ντοναλ Τραμπ.
Ισως οχι. Ισως να μην μπορούσα να το χωνέψω και να αντιδρούσα διαφορετικά.
Αλλα δεν μπορώ επίσης να χωνέψω οτι το συντριπτικό ποσοστό των politicaly corect πολιτών-ψηφοφόρων ,ψηφίζουν αυτούς που αποδεδειγμένα έφεραν τα πράγματα εδώ ,κ οι οποίοι αποδεδειγμένα είναι διαπλεκόμενοι της διαφθοράς που συνεχίζει να λυμαίνεται τον τόπο.
Και σίγουρα δεν μου βγαίνει να πάω αναγκαστικά στην κάλπη κ να παίξω το παιχνίδι τους ,επειδή δεν υπάρχει άλλο συντεταγμένο πολιτικό σπόρ να ασχοληθώ.
Αλλωστε ,το πρόβλημα των εικονικών ποσοστών των κομάτων ,δεν τίθεται επειδή δεν πάω εγώ να ψηφίσω.
Τίθεται επειδή το παιχνίδι είναι στημένο στα μέτρα τους.
Ε ,σε αυτό το παιχνιδο-σύμφωνο , εγώ δεν προσυπογράφω.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Οπως είπα κ πιό πάνω
Αλλο το απολιτίκ ,κι άλλο το ακομματίκ φίλε Βύρωνα.
Απολιτίκ είναι όλοι αυτοί που τρέχουν να ψηφίσουν κάθε φορά τον όποιον κομματάρχη έφτυναν μέχρι χθές ,επειδή τους έταξε πρόωρη συνταξιοδότηση ,αύξηση στο μισθό ,στην σύνταξη ,στην επιδότηση ,μη απόλυση από ενα πόστο που προσφέρουν τίποτα ,μη αξιολόγηση ,και γενικά ότι είναι προς ίδιον συμφέρον ,κι ας καταστρέφει τους υπόλοιπους.
Ακοματίκ είναι αυτοί που δεν μπαίνουν κάτω απο κομματα κ ταμπέλες ,κ προσπαθούν να δουν τα πράγματα όσο πιό αντικειμενικά ,με γνόμωνα την αλλαγή προς το δικαιότερο κ το καλύτερο για όλους.
Απλά κάτι τετοιο δεν διαφαίνεται συντόμως σαν πολιτική βούληση.
Τουλάχιστον όχι όσο οι απο πάνω βλέπουν οτι η εκλογική πελατεία των εκάστοτε απολιτίκ ψηφοφόρων τους ,είναι ακόμα ενεργή και πληθησμιακά ικανή να τους εκλέγει.
Καμία αντίρηση για αγώνες στους δρόμους κ λοιπά.
Αλλά με το "στημένο κοινοβουλευτικό νομικό πλαίσιο" που υπάρχει ,η κάλπη k τ'αποτελέσματά της ,είναι πλαστά.
Ας είναι η αποχή-αποστροφή προς αυτή λοιπόν ,ένα καμπανάκι ή μια καμπάνα ,για το τι είναι πιθανόν να επακολουθήσει στους δρόμους απο το 45%απεχόντων + 30% αντιφρονούντων ,αν συνεχίσει να προστατεύται η βολή του 20%.
" the PouroDuro team "
Ακριβώς.
Οπως δεν υπάρχει ισότητα ,ισονομία κ αξιοκρατία.
Δημοκρατία κατα το δοκούν λοιπόν.
Φχαριστώ δεν θα πάρω.
Κι ας περάσω πιό άσχημα απο τους απολύτως ενσωματωμένους στο σύστημα.
Ξέρετε ,τους "σωστούς πολίτες".
Η μοναδική ελπίδα που μένει πλέον ,είναι να δουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νούμερα (τα γνωρίζουν) κ να ψιλο-ιδρώσουν στο ενδεχόμενο της πιθανότητας οι απέχοντες να γίνουν μια χιονοστοιβάδα που θα τους πλακώσει κ θα τους θάψει για πάντα.
Ισως μπρός σε αυτό το ενδεχόμενο ,για να γλυτώσουν την κατστροφή τους ,ισως λέω ,να αλλάξουν απο μόνοι τους κάποιους κανόνες προς το καλύτερο κ δικαιότερο του συνόλου.
Η Ελπίδα βλέπεις ,πεθαίνει πάντα τελευταία.
" the PouroDuro team "
Σωστος ο Γατος, κατα τη γνώμη μου.
Όταν έχεις έναν λάο στην πλειοψηφία του τόσο οπισθοδρομικό, απαίδευτο και γενικά αχαΐρευτο σαν τον Ελληνικό, είναι μάλλον μάταιο να πιστεύεις οτι πιο αυστηρή εφαρμογή του εκλογικού του συστήματος θα κάνει κάτι για να αλλάξει η Μεσαιωνική πελατοκρατεία.
Πρέπει να βρεθεί αληθινά προ του Χάους - εκει (και μόνο εκεί) που γενιούνται οι πραγματικές αλλαγές - να το κοιτάξει κατάματα και να το αποδεχθεί, αν είναι κάτι πραγματικά να γίνει...
Τά άλλα είναι απλά καραμέλες: Τσίπρες, Συριζες, Νουδούλες, Βούλες, παλαβούλες... μια βαρετή λιτανεία μετριότητας έως πλήρους ανικανότητας ανάξια της προσοχής οποιουδήποτε.
http://news247.gr/eidiseis/auto/vw-y...s.3676338.html
το βαζω εδω με την παρατηρηση οτι συνηθως αυτος που σε κατηγορει ειναι πολυ μεγαλυτερο λαμογιο απο σενα
'' το θεμα παρακολουθει στενα η Μερκελ''
τους γερμανικους κουβαδες θα τους θαψω σε αλλο thread![]()
Το καταλαβαίνω αυτό που λες, μπορεί να διαφωνώ εν μέρει, αλλα ρητορικής φύσεως ηταν κυρίως οι ερωτήσεις.
Το point μου το επιασες.
Εννοείται οτι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, εννοείται οτι για να συνεχίσουμε να ξυπνάμε το πρωι και να σηκωνομαστε απο το κρεβάτι πρεπει σε κάτι να ελπίζουμε.
Τώρα το τί πραγματικά πιστεύει ο καθένας μας μέσα του και κατα πόσο του αρεσει αυτό που πιστεύει/φοβάται κλπ, ειναι άλλη ιστορία.
![]()
Πράγματι εξαιρετική είδηση ήταν με την Φοκσβαγκεν.
Αναμένω εναγωνίως να δω τους Γερμανούς, που μας ταχουν πρήξει με τα περι emissions και regulations και catathlyptic converters και carbon credits και υποχρεωτικά ABS και το μνι της Heidis να εφαρμόσουν την ίδια αυστηρότητα προς τα έσω...
ΤΟ λαυρακι της χρονιάς ήταν αυτό, δυο μέρες τώρα χαμογελάω...