Σωστό. Εγώ από περιέργεια το έψαξα όπως θα έκανα για οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, ειδικά αν ήταν ένα από αυτά που έχω. Και αν το είχα, θα με προβλημάτιζε και θα έκανα αυτό που έκανε ο Γιώργος the fox. Δεν σημαίνει ότι η υπόλοιπη μηχανή ή τα άλλα μοντέλα είναι άχρηστα ή έχουν τα ίδια θέματα.
Τώρα με το λίγο που έψαξα, είδα ότι σπάει για πλάκα το κλιπον και το χειρότερο από όλα είναι ότι μπορεί να σου συμβεί εν κινήσει αν δεν του έχεις δώσει τη δέουσα προσοχή. Εκτός του ότι μένεις χωρίς μηχανή μέχρι να αντικατασταθεί το ανταλλακτικό.
Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, είδα και μια που του έπεσε ενώ την έπλενε, ενώ μια άλλη έπεσε στο φορτηγάκι που τη μετέφερε γιατί είχε μείνει από λάστιχο. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε άλλο, το θέμα είναι απλό. Όσοι έχετε πανιγκάλε, αλλάχτε κλιπόνς αλλιώς θα γίνετε πανικάλε. Ή δηλώστε πιστοί στο Άγιο εργοστάσιο και μείνετε με τα μαμά να σας σπάει ακόμη κι όταν πάτε να την περιστρέψετε στο σταντ. Μόνο μη σας μείνει στο χέρι ενώ οδηγείτε. Είναι λίγο πρόβλημα αυτό. Μπινιά που λέει κι ένας σοφός.
Δεν θα έγραφα όμως τίποτα στο θέμα αν δεν έβλεπα posts του τύπου: «είναι όλα ψέμματα», «αυτός που το λέει ζηλεύει», «συκοφαντίες ιαπωνόφιλων», «οι Αμερικανοί (ή χ, ψ εθνικότητας) είναι μαλάκες επειδή έτσι», «το έφτιαξαν έτσι για να σπάει επίτηδες, για να σε προστατέψει», «η Ντουκάτι (ή χ, ψ εταιρεία) ξέρει καλύτερα από εσένα», «ο τάδες που λέει την περίπτωσή του, λέει μαλακίες (γιατί δεν είχε τι να κάνει ένα πρωϊ, ή γιατί ήθελε να βγάλει λεφτά, ή γιατί προσπάθησε να εντοπίσει κάποιο ελάττωμα ή ζημιά και το πρώτο που του ήρθε ήταν αυτό, να εφεύρει ακόμη και ολόκληρη ιστορία για τον γιο του που τάχαμου σκοτώθηκε, για να μας πει, από όσα δεκάδες θα μπορούσε να φανταστεί, για τα κλιπονς)».
Σωτηρη εμφανισου ρε...ο Μπαμπης λεει οτι τα tuono εχουν αξιοπιστια japan, σερβις japan, ανταλλακτικα japan και τα ρεστα μπαμιες...
πες μας την εμπειρια σου, μην ντρεπεσαι...
Ο Σωτήρης μπορεί να πει ότι θέλει, που μου τα έχει πει κιόλας.
Εγώ λέω αυτά που έχω ζήσει κι αυτά που έχω πληρώσει, και για γιαπωνέζικα και για ευρωπαϊκά μηχανάκια.
Και το δικο μου ιταλικο αμαξι αποδεικτηκε πολυ αξιοπιστο 14 χρονια τωρα...αυτο δεν λεει κατι..στην γενικη υστεροφημια τους εχουν μεγαλο προβλημα και στις μοτο το ιδιο...βουλιαξε το ιντερνετ τοσα χρονια απο καταγγελιες και ανακλησεις ανα το κσομο γαι τις μπεμπες τις τζι ες και οταν το αναφερεις σε κραζει ο καθενας επειδη η δικια του δεν παρουσιασε κατι αρα ειμαστε ολοι ηλιθιοι που διαβαζουμε και εκεινοι οι εξυπνοι που μας κραζουν...
Ειδικα απριλλια και μπεμπες εχουν παρει παρασημα αναξιοπιστιας και το πολυ καλο σου καρμα με την ιταλιδα σου ευχομαι να συνεχιστει...αλλα αρχηγε κοιταμε στο συνολο τι γινεται και οχι μεμονωμενα..αυτο ελειπε να ζητοκαραυγαζουμε για το καθε αξιοπιστο ιταλικο μηχανακι η αμαξι...ελεος..
ανακλήσεις διάβαζω από όλες τις ηπείρους και το ίντερνετ έχει βουλιάξει για πολλές μάρκες.
σημασία δν έχει η πληροφορία, αλλά το πως αντιλαμβάνεσαι και τι προσωπικά συμπεράσματα βγάζεις από αυτή.
και ξαναλέω. έχουμε 2015, οι εποχές έχουν αλλάξει και ευτυχώς οι περισσότεροι που υπερασπίζονται φανατικά
τα γιαπωνέζικα είναι άνθρωποι άλλης εποχής, συνήθως 45+ που δεν έχουν επαφή με τα νέα ευρωπαϊκά μοντέλα.
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι κάνουνε και οι ιδιοκτήτες την τρίχα - τριχιά όντας και αυτοί προκατειλημμένοι; Καίγεται μια λάμπα σε ιταλικό και είναι *δέλο, καίγεται σε γιαπωνέζικο και είναι "οκ, συμβαίνει..." Δεν έχει μείνει δηλαδή ΠΟΤΕ κανένα γιαπωνέζικο; Δεν είχε ΠΟΤΕ κανένα γιαπωνέζικο εγνωσμένα λειτουργικά και σχεδιαστικά προβλήματα; Είναι να μη σου βγει το όνομα... τα ιταλικά και τα ευρωπαϊκά την έχουν κολλήσει τη ρετσινιά και αυτή έρχεται από πολύυυυ παλιά, όπου όντως, υπήρχαν θέματα QC και αξιοπιστίας.
Είναι σαν να λέμε σήμερα ότι τα ιαπωνικά δεν στρίβουν, έχουν πλαίσια και αναρτήσεις της φούτσας και φρένα για να γελάνε και οι πέτρες... αυτό κάποτε ίσχυε, σήμερα δεν ισχύει αν και κάποιοι εξακολουθούν -λανθασμένα- να το πιστεύουν. Άλλο στερεότυπο.
Ξαναγράφω, πιο αναλυτικά...
-το AX-1 που είχα ως πρώτο μηχανάκι, είχε εγνωσμένο θέμα με τα σινεμπλόκ του πίσω τροχού... άρα *δελο;
-το cbf600s έβγαζε συνέχεια πρόβλημα στη φούσκα του κιβωτίου, έκαιγε λάμπες στο κωλοφάναρο ανα 15θήμερο, μάσαγε ντίζες συμπλέκτη για ποπκορν και είχε ποιότητα κατασκευής επιπέδου jumbo... *δέλο; To Ηonda;
-To KTM 640E δεν μου έβγαλε ΠΟΤΕ τίποτα. Νάδα... και είχε πάει και Trail Ride και ταξίδια τέρμα γκάζι και πόλη κάθε μέρα πόσα χιλιόμετρα και και και...
-To Cagiva Canyon 500 (ναι αυτό το *δέλο) δεν μου έβγαλε επίσης τίποτα, πέραν του ότι χαρχάλεψε με τον καιρό το καπάκι σε εκείνο τον γελοίο αποθηκευτικό χώρο που είχε στη μάσκα. Το κόλλησα με σιλικόνη και ησύχασα. Πέραν τούτου, ουδέν...
WTF ρ.π.μ.; Σε παράλληλο σύμπαν ζω εγώ όπου τα γιαπωνέζικα που είχα ήταν πιο ζημιάρικα από τα ευρωπαϊκά;
Το βρηκα....
Θα πουμε του νοτακου να ριξει μια το cbr απο αριστερα και θα συγκρινουμε μετα τις ζημιες....
Εεεεεεε; καλο;
Τι, μαλακια; φαπα;![]()
πουτσ@@@@@@@@@
τι θελεις να απαντησω
τι ειμαι; ο αρχιμηχανικος της suzuki;να κανω χαρακιρι;
πολυ σοβαρο κατασκευαστικο λαθος που διεφυγε απο τον ποιοτικο ελεγχο αλλα αφορα καποια κομματια μιας γενιας ενος μοντελου μιας εταιρειας που κατασκευαζει και πουλαει εκατονταδες χιλιαδες μοτοσυκλετες σε ολον τον κοσμο με τεραστια γκαμα προιοντων
περιστατικο τοσο σπανιο και ασυνηθιστο που το συζηταμε ακομα
την ιδια στιγμη αλλες εταιρεις που παραγουν 2-3 μοντελα και εξειδικευονται σε αυτα και βγαινει ο κατοχος που τα εχει σκασει χοντρα και λεει ''γαματο μηχανακι αμα του λυσεις 2-3-4 προβληματα που εχει απο κατασκευης και τα ξερουμε ολοι αλλα εχει χαρακτηρα''
Ουτε καπνος,ουτε φωτια υπαρχει ,τουλαχιστον οσο στα αλλα ss μηχανακια To προβλημα (εαν το αποκαλεσεις προβλημα ,το να σπασει δλδ ενα κλιπον μετα απο πτωση σε ενα perfοmance μηχανακι που ειναι προσανατολισμενο στο χαμηλο βαρος στην χρηση πιστας και οχι σαν καθημερινo comuter)ειναι τοσο σποραδικο που καν δεν αναφερεται σε ειδικα φορα και εκει δεν εχει μανα σου πατερα σου ,τα παντα παρουσιαζονται επισταμενα και με αποδειξεις .Αναπαραγεται ενα γεγονος 44 τοσες σελιδες τωρα γιατι απλα η ντουκατι βγαζει ιντριγκα και μαζευει haters -και για να προλαβω να μη διαμαρτυρηθει κανεις- δηλωνω οτι τους ζω καθημερινα. και δεν μπορω να κυκλοφορησω χωρις να υποστω , απο τον πικραμενο με το χαλιαμπουζα στο φαναρι ,που θα αφησει το μισο του λαστιχο πισω προκαλωντας και καλα κοντρα ,για να παει το βραδυ να το ποσταρει στο www haliabuza.orgio,η να παει τρελαμενος στην καφετερια στο Μπραχαμι να λεει οτι πατησε ενα ντεσμοσεντιτσι , ακομα και απο τους ΔΙΑΣ που με σταματανε για να βγουν φωτογραφια με τα μηχανακια Απλα λογω της ακριβειας του brand και να κλασει ο οδηγος απο panigale ακουγεται σαν αστραποβροντο.Το αντιθετο απο ενα καθημερινο εργαλειο ,ενα inazuma να υποθεσουμε ,που και να εξαερωθει το μηχανακι ,απαντες θα ξυσουν τ,αρχιδια τους.Σιγα μην επιανε 44 σελιδες το σπασμενο κλιπον απο ενα ινοβα του 2012 μεταχειρω με 23000 χλμ.To λαθος ομως ειναι αλλου.Κανεις η ελαχιστοι υπολογιζουν οτι πριν τα ντουκατια ,ολοι ξεκινησαμε με γιαπωνεζικα brand
Και επειδη και χιλιομετρα πολλα καναμε,και στην πιστα τα στιψαμε ,μαθαμε αυτο που καποιοι επιμελως αποκρυπτουν.Οτι τωρα πια τα γιαπωνεζικα δεν ειναι οπως ηταν πριν 10-15 χρονια ,οπως ακριβως και τα ευρωπαικα δεν ειναι οπως ηταν πριν 10-15 χρονια.Επομενως ,στο περιπου ,ολα τα ιδια ειναι και το μονο που μενει να πεις ειναι << οτι συντηρεις παιρνεις >>
ps...
Και οταν ερθει καιρος θα σηκωσω σηκουελ φωτογραφικο θεμα με δικια μου Γιαπωνεζικη ναυαρχιδα που αφου κουρεψε γραναζι τριτης -εσπασε καδενα-καρφωσε βαλβιδα και αφου μου κοστισε πανω απο 6000 το 2009 με οδηγησε στην αγορα του πρωτου μου ντουκου ,η το θεοποιημενο VFR 800 ,που μου δημιουργησε μια αξεχαστη περιπετεια στην Κωσταντινουπολη ,που ακομα με εχει να τρεχω.................
Untitled 1.bmpUntitled 3.bmpUntitled 2.bmp
κουκουρουκουκου
Λοιπόν το έχω πει ξανά,
Τα περισσότερα προβλήματα στα μηχανάκια μας ξεκινάνε από τους μηχανικούς...
(μην βάλουμε στο παιχνίδι τα κατασκευαστικά λάθη, γιατί τότε πρέπει να κάνουμε μια λίστα για να δούμε ποια εταιρία έχει τους πιο ζηλιάρηδες συνεργάτες)
Αν ο Ζευκας αρχίσει να φέρνει το aprilia του στο μαγαζί μου θα γίνει μ$%@#$%λο και δεν θα φταίει η aprilia....
Τα ίδια βλέπω στο KTM που ο προηγούμενος μάστορας ήταν για γέλια ή για κλάματα....
Αν άφηνα τις πατέντες του με την χρήση που θέλω να το κάνω θα σκόρπιζε!!!!
Πλέων δεν βγάζω συμπέρασμα για την αξιοπιστία μιας μηχανής αν δεν μάθω τον μηχανικό της....
"...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."
Να μην ξεχάσετε να πείτε για τα Κ5!!!
Αλλά ξέρω τα φθονείτε επειδής ναούμε μέχρις το '13 τα βάζανε σε τεστ με τα καινούργια ...![]()
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Αυτό είναι αλήθεια. Καμιά 5ετία πριν. Τρία 1000RR ('04-'05) γυρνάμε από Ζάκυνθο. Τέρμα γκάζι σε όλη τη διαδρομή. Καμιά 100ρια χλμ πριν την Αθήνα, το ένα αρχίζει να κάνει ελαφρώς περίεργο ήχο. Γυρνάμε σπίτι, την επόμενη μέρα μαθαίνω τα νέα. Στρόφαλος. Μέχρι την επόμενη βδομάδα είχε χτυπήσει και το 2ο. Δύο στα τρία (το δικό μου τη γλύτωσε :P).
Life begins at 45°.