Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!
Δεν είναι καθόλου λίγα, είναι πάρα πολλά. Εγώ σε τέτοια δούλευα 15 χρόνια και τώρα δουλεύω σε μηχανουργείο-συνεργείο πλοίων. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτές οι δουλειές δεν έχουν ανάγκη από τοπ ποιότητα εργαλείων χειρός. Εκεί που χρειάζεσαι ποιότητα είναι στα μηχανήματα, στα κοπτικά εργαλεία, κλπ. Αντιθέτως στα συνεργεία που το εργαλείο χειρός είναι το ψωμί τους δύσκολα θα βρεις σκουπίδια.
edit: Εγώ δουλεύω σε ένα συνεργείο πλοίων, στη κατασκευή (τόρνοι, φρέζες,κλπ). Τα κλειδιά που έχω είναι μια αγνωστη μάρκα, δε την έχω ξαναδεί, για τα πανηγύρια. Πιάνω όμως κλειδί 1-2 φορές την ημέρα. Στο υπόγειο που είναι το συνεργείο, που λύνουν και δένουν όλη μέρα τα εργαλεία τους είναι τοπ!
Τελευταία τροποποίηση από MISKIN; 08/11/2015 στις 22:54.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Νομίζω ότι σου ξέφυγαν τα σημεία που όλοι μαζί συμφωνήσαμε ότι τα φθηνά εργαλεία είναι μια χαρά για να κάνει τη δουλειά του ο ερασιτέχνης, μη απαιτητικός χρήστης. Ειδικά εγώ που ήμουν ο πρώτος που πρότεινε την αγορά καλύτερων εργαλείων τόνισα ότι για τον περιστασιακό χρήστη είναι προτιμότερη μερικές φορές η αγορά φθηνών εργαλείων και το είπα όταν τα παιδιά έψαχναν πραγματικά για προσφορές στις οποίες θα πλήρωναν πολύ περισσότερα γι' αυτό που θα έπαιρναν. Νομίζω ότι το θρεντ έχει κάνει στροφή και ασχολούμαστε με εργαλεία όλων των κατηγοριών και ποιοτήτων και αυτό είναι το σωστό, διότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες ούτε την ίδια τρέλα.
Μερικές φορές μας χρειάζεται το καλό εργαλείο και δεν το καταλαβαίνουμε. Δεν χωράει το καρυδάκι μέσα σε μια τρύπα, δεν μπορεί το γερμανικό να πιάσει μια βίδα και λύνουμε το μισό μηχάνημα πάνω ή παραπλεύρως της βίδας για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτή. Με ένα καρυδάκι πιο λεπτό, με ένα καρυδάκι 3/8, με ένα καρυδάκι σπαστό ή με μια προέκταση με κεφαλή μπίλιας ίσως είχαμε καταφέρει να λύσουμε την κρεμαργιέρα χωρίς να βγάλουμε τα ιμιαξόνια. (παράδειγμα φέρνω). Τα σπαστά καρυδάκια όμως ή οι προεκτάσεις με κεφαλή μπίλιας δε μπορεί να είναι άθλιας ποιότητας επειδή θα χρησιμοποιηθεί μια φορά. Γιατί εκείνη την μια φορά θα μείνουμε με το εργαλείο μισολυμένο.
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα δε χωράει να μπει ούτε κλειδί, ούτε χέρι πουθενά. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας αλλά έχω βρεθεί σε καταστάσεις που αν το εργαλείο ήταν λίιιιιγο πιο χοντροκομένο θα έμενα με το μισό αμάξι στο πίσω κάθισμα.
Ένα κινέζικο κατσαβίδι ξέρεις τι μπορεί να κάνει στην βίδα που συγκρατεί τα δισκόφρενα για να μη γυρίζουν μέχρι να βάλουμε τον τροχό? Δλδ να μη μπορώ να αλλάξω ουτε δισκόπλακες στο αμάξι μου?
Και αφού το αμτεκ κατσαβίδι μου έσπασε και μου χάλασε λίγο τη βίδα, λεω θα πάρω ένα σφυροκατσάβιδο. Και αγοράζω ένα φορς. Του κοτσάρω και τις μύτες λιντλ που είχα πάρει και του ρίχνω μια καλή σφυριά με το σφυρί μακο. Ένα μικρό κομματάκι απ' την άκρη του σφυριού φεύγει και είμαι τυχερός που δε μου μπήκε στο μάτι. Το σφυροκατσάβιδο έκανε τη δουλειά του έσπασε τη μύτη. Πάω λοιπόν στο συνοικιακό μαγαζάκι και του λέω να μου δώσει την καλύτερη μύτη μεγέθους ph3 που έχει. Τα μαγαζάκια αυτά δεν έχουν χύμα καλές μύτες και μου δίνει μια συλλογή της της wera (έστω και αν είναι rebranded για άλλη μάρκα) τις οποίες τις πληρώνω αδρά και αποσταμένα γιατί δε μπορώ να κάνω αλλιώς. Επιστρέφω στο σπίτι μου και ρίχνω άλλη μια καλή σφυριά. Η μύτη έκανε τη δουλειά της. Χάλασε τη βίδα γιατί το αμτεκ την είχε περιποιηθεί κατάλληλα. Τώρα θα πρέπει να ανέβω στο σπίτι να πετάξω μια μπαλαντέζα για να τρυπήσω τη βίδα διότι το μαγαζάκι αυτό δεν έχει εξολκέα για χαλασμένες βίδες (και επειδή αυτές οι βίδες είναι πιο πιθανό να τον σπάσουν). Το τρυπανάκι 2,3 δεν το έχω γιατί οι συλλογές που έχουν όλα τα νούμερα ειναι πανάκριβες και εγώ πήρα μια με 10 ευρώ μαζί με μεταλλική κασετίνα για να τα έχω όμορφα ταχτοποιημένα τα τρυπανάκια μου και να κάνω τη δουλειά μου. Δεν το έχω γιατί το χρησιμοποίησα μια φορά και μου έσπασε-χαλασε (εδώ και αν παίζει ρόλο η ποιότητα!). Πάω λοιπόν πάλι στο γωνιακό μαγαζάκι που δεν έχει 2,3 τρυπάνι. Να συνεχίσω?
Την επόμενη φορά που θα νομίζω ότι έχω σφυροκατσάβιδο θα χαλάσει το σφυροκατσάβιδο γιατί αυτά τα εργαλεία δεν πρέπει να τα παίρνεις φθηνά.
Όλα αυτά για μια γμν βίδα. Επειδή δεν είχα ένα κατσαβίδι να την πιάσει καλά. Να του ρίξω μια ματσουκιά να ξεκολλήσει και μετά να βάλω το γερμανικό στην εξάγωνη υποδοχή που έχει μπροστά απ τη λαβή ώστε να την ξεβιδώσω.
Ποιος δεν έχει βρεθεί σε μια παρόμοια περίπτωση? Ποιος φοβάτε να βάλει χέρι σε πράγματα πολύ απλά, που έχει τις γνώσεις να τα κάνει αλλά δεν τα κάνει γιατί την προηγούμενη φορά του έτυχε κάτι παρόμοιο και πλέον νομίζει ότι χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο? Τίποτα δε χρειάζεται, λίγο καλύτερα εργαλεία χρειάζεται.
Ένα καλό σταυρωτό κατσαβίδι (όχι μαγνητικό) το πιέζεις λίγο επάνω στη βίδα και μετά πιάνεις την άλλη άκρη της βίδας, το κρεμάς ανάποδα και δεν πέφτει. Για τέτοια εφαρμογή μιλάμε!
Αυτά είναι Ιndiaνικα, δεν είναι godore. Τα έβγαζε για την τοπική αγορά στις ινδίες πριν πολλά χρόνια. Τώρα το εργοστάσιο εκείνο έχει κλείσει. Είναι αυτά που πριν μερικά ποστ έγραψα ότι πέρασαν τα σύνορα και μέχρι να αυτοκαταστραφεί και το τελευταίο κάνουν ζημιά στην φίρμα της γιατί ο κόσμος νομίζει ότι αυτά είναι gedore. Τα φορς είναι καλύτερα απ' αυτά.
Σε απογοήτευσα?
![]()
Sent from me using a computer.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).