Επισης, οποιος ξερει να προτεινει οικονομικο αεροκλειδο
ευχαριστω
Επισης, οποιος ξερει να προτεινει οικονομικο αεροκλειδο
ευχαριστω
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Τα κατσαβίδια ειναι felo, πένσες και κοφτάκια από διάφορες εταιρίες, κυρίως κνίπεχ. Η πένσα μυτοτσίμπιδο με την κυρτή κεφαλή είναι nws αλλά όπως είδες σε προηγούμενα ποστ, έβαλε στην γκάμα της και wiha πχ εφ' όσον ενσωματώνει μια τεχνολογία που οι άλλες δεν έχουν.
Τα παλιά της κατσαβίδια ήταν Wera.
Aυριο μπορεί να πουλάει κάτι άλλο αλλά την felo νομίζω την εξαγώρασε οπότε θα συνεχίσει να πουλάει και felo.
Τα κατσαβίδια καστάνιας είναι Taiwan.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 20/11/2015 στις 14:22.
Sent from me using a computer.
Απλά, προς γνώση μιας και πρέπει να το αναφέρω. Αν κοιτάτε Facom, πάρτε ένα τηλέφωνο στον κ.Βράττη γιατί οι τιμές που μας κάνει είναι αλλού σε σχέση με τον κατάλογο.
Πήγα σήμερα και πήρα μια γκαζοτανάλια, πλαγιοκόφτη και πένσα μιας και οι βλακείες που χρησιμοποιούσα μου είχαν σπάσει τα νεύρα. Τρομερή τιμή σε σχέση με άλλα μαγαζιά...
Ισχύει, και δεν είναι τωρινό! Είχα ψωνίσει από το συγκεκριμένο κατάστημα πριν από 5-6 χρόνια (προ κρίσης όπως τη ξέρουμε τώρα) και είχα εντυοωσιαστεί από τις τιμές που μου έδινε! Ο συγκεκριμένος έμπορος κατά τη γνώμη μου είναι επαγγελματίας, προωθεί ένα ανταγωνιστικό προϊόν με τεράστιο Brand name σε ανταγωνιστικές τιμές!
Στη δουλειά μου έχουμε ένα Bulle, για όταν πασπατεύουμε τα κουτιά, μια χαρά τα πάει.
![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Toys for Big Boys..
αυτό..
Τι είναι αυτό οέο? (το κατσαβίδι είναι ph3 για σύγκριση)
Τίποτα μωρέ! Ένα αερόκλειδο μιας ίτσας είναι γιατί, ποιος να ασχολείται με υποδιαιρέσεις τώρα?
Θα του βρούμε έναν αντάπτορα που αντί για μύτες θα παίρνει κατσαβίδια ολόκληρα!
Όποιος το άκουσε να δουλεύει δεν το ξέχασε ποτέ!
edit.. BTW δεν έχει πολύ ροπή. Λίγο κάτω από 3,5 τόνους μόνο!!!![]()
Δλδ κάπου στα 3,5Kn ή 3,500 nm.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 20/11/2015 στις 18:38.
Sent from me using a computer.
Από την άλλη όμως, σαν ερασιτέχνης, δεν άσχολούμαι μόνο με το μηχανάκι ή με το αυτοκίνητο ή με την βάρκα ή τον κήπο ή το σπίτι ή το οτιδήποτε μεμονωμένα αλλά με όλα μαζί.
Έτσι αναγκαστικά παίρνω και no name εργαλεία.
Γιατί χρειάζομαι εργαλεία για οτιδήποτε καταπιάνομαι.
Βέβαια το ιδανικό θα ήταν όλα όσα έχω να ήταν γαμάτα ,επώνυμα ,σε γαμάτες εργαλειοθήκες ,τροχήλατες ,με ικανότητα φορτίου 800 κιλών... αλλά δεν γίνεται.
Κάποια που θα έχουν δουλειά μπροστά τους σίγουρα πρέπει να αγοραστούν καλά.
Κάποια που χρησιμοποιούνται πιό εντατικά και θα χαλάσουν, θα αγοραστούν προσεκτικότερα την άλλη φορά.
Κάποια πρέπει αναγκαστικά να είναι καλά (δυναμόκλειδα όργανα μέτρησης) αλλιώς δεν χρειάζεται να τα έχεις.
Αλλά το impact driverτου vaska το έχω χρησιμοποιήσει 1 φορά για να βγάλω ένα πλαϊνό καπάκι σε μηχανάκι πρίν 20 χρόνια,
Τα μανόμετρα του r410 μια φορά το χρόνο και αν.Κάτι εξολκείς ρουλεμάν ελάχιστα.
Από την άλλη το πιστόλι θερμού αέρα το χρησιμοποιώ εντατικά μιάς και ανάβει τα κάρβουνα στην ψησταριά σε χρόνο μηδέν και το επόμενο που θα πάρω, μόλις τα φτύσει αυτό ,θα είναι Α ποιότητα.
Ο καθένας ότι χρειάζεται καλό θα το βρεί κατσαβιδιάζοντας και πληρώνοντας (πάντα).
Με σκοπό να συνοψίσω σε ένα μέρος τις πληροφορίες από εν μέρει συζητήσεις που κάνουμε εδώ για τα καρυδάκια και τα
εξαρτήματα τους έχουμε τα εξής
Όσον αφορά τα μεγέθη της υποδοχής(καρέ) της καστάνιας που χαρακτηρίζει τα συστήματα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες(σχετικά με τις μοτοσυκλέτες)
Το σύστημα με καρέ 1/4 της ίντσας που περιλαμβάνει καρυδάκια από 3,2mm μέχρι 14mm
Το σύστημα με καρέ 3/8 της ίντσας που περιλαμβάνει καρυδάκια από 7mm μέχρι 24mm
Το σύστημα με καρέ 1/2 της ίντσας που περιλαμβάνει καρυδάκια από 8mm μέχρι 34mm
Όσο μεγαλώνει το καρέ τόσο μεγαλώνει το βάρος και το μέγεθος ομοειδών εξαρτημάτων.
Στο βάρος πχ μια προέκταση των 25cm έχει βάρος 100gr , 230gr και 460 gr αντίστοιχα
Για παράδειγμα ένα καρυδάκι εξάγωνο σε μέγεθος 14mm που υπάρχει και στα τρία καρέ έχει τις εξής διαστάσεις
d [mm] d1 [mm] L [mm] L1 [mm] gr καρέ
--- 18,7 -- 18,7 -- 22 -- 10 -- 26 -- 1/4
--- 17,6 -- 19,5 -- 30 -- 10 -- 34 -- 3/8
--- 22,8 -- 20,2 -- 36 -- 10 -- 57 -- 1/2
Ακόμη,παρατηρούνται τα εξής
Στο 1/4 από 3,2mm μέχρι και 6mm στενεύουν μπροστά(στην μεριά της βίδας),τα υπόλοιπα είναι ίδιας διαμέτρου μπρος-πίσω
Στο 3/8 από 7mm μέχρι και 12mm στενεύουν μπροστά(στην μεριά της βίδας),τα υπόλοιπα είναι φαρδύτερα μπροστά
Στο 1/2 από 8mm μέχρι και 15mm στενεύουν μπροστά(στην μεριά της βίδας),τα υπόλοιπα είναι φαρδύτερα μπροστά
Αυτό δείχνει πως η προσβασιμοτητα σε στενά σημεία θα είναι διαφορετική και κατ'εμε μακράν πιο βολική για "ολα σε ενα" συστημα ειναι η 3/8 οπως εχει γραφτει και απο καποιους εδω μεσα.
Αν θεωρείτε ότι άξιζε να τα συνοψίσω,μιας και ολο και καποιος πρωταρης διαβαζει,γραφτε το να κάνω το ίδιο και για άλλα προσεχώς...
Τελευταία τροποποίηση από Προδιαγραφής; 20/11/2015 στις 18:09.
Δωρητής ΣΩΜΑΤΟΣ,γιά νά μαθαίνουν οί φοιτητές ιατρικής σέ "προσομοιωτή" καί όχι στούς ζωντανούς...