Είναι δλδ ίδια με αυτή??
http://www.alibaba.com/product-detai...showimage.html
Είναι δλδ ίδια με αυτή??
http://www.alibaba.com/product-detai...showimage.html
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
xaxa..
Αυτό έψαχνα!
http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2635775
Εγώ πάντως βρήκα μια διαφορά! Τα vigor είναι πιο γυαλιστερά μου φαίνεται!![]()
Sent from me using a computer.
Με αφορμή το παραπάνω που έγραψε ο φίλος ας πούμε δύο λόγια για τους κοχλίες ,περικόχλια και ροπές σύσφιξης.
Οι κοχλίες όπως και τα περικόχλια , κοινώς βίδες και παξιμάδια αναλόγως την προδιαγραφή DIN/ISO , έχουν χτυπημένο επάνω στο κεφάλι τους ένα ζευγάρι αριθμών χωρισμένο με μία τελεία όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα .Αυτό μας δείχνε την κλάση αντοχής τους.
Συγκεκριμένα πιο εμπορικό στα περισσότερα μεγέθη είναι η κλάση 8.8 , όμως υπάρχουν κλάσεις όπως 9.8 , 10.9 ,12.9 και άλλες με μικρότερες τιμές .
Η κλάση ερμηνεύει και μας βοηθάει καθαρά στο υπολογιστικό κομμάτι και στην διαστασιολόγηση των κοχλιών που θα βάλουμε σε μία κατασκευή.
Το 8.8 σημαίνει ότι ο κοχλίας έχει όριο θραύσης τα 800Ν/mm2 και όριο διαρροής τα 640 Ν/mm2.
Στους ανοξείδωτους χάλυβες οι κλάσεις ορίζονται ως εξής .A1(303) , A2(304) , A3(316) με τοην κάθε μία έχει τρεις υποδιαιρέσεις το -50 ή -70 ή -80
Για παράδειγμα Α2-50,Α2-70 (το πιο κοινό ),Α2-80.
Η κάθε παύλα ερμηνεύει μόνο το Όριο θραύσης ,δηλαδή το Α2-70 έχει όριο θραύσης τα 700Ν/mm2.
Αυτονόητο είναι ότι βάζουμε ίδιων κλάσεων βίδα-παξιμάδι για να έχουν την ίδια αντοχή στις τάσεις.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι σε περίπτωση που αλλάξετε παξιμάδια σε κρίσιμα σημεία δεν βάζετε ότι βρείτε ούτε ότι γυαλίζει και φαίνεται κομψό. Κοιτάτε τι είχε πριν.
Πιο πρακτικά παραθέτω δύο πίνακες (κοινώς τα επιψευδαργυρωμένα παξιμάδια και τα ανοξείδωτα)και τις προτεινόμενες ροπές που χρειάζονται.Την κατάλληλη ροπή την ασκούμε με την χρήση του δαναμόκλειδου και μόνο.
![]()
Αν λοιπόν σε ένα κρίσιμο σημείο θέλουμε να αλλάξουμε παξιμάδι ενώ ο κατασκευαστής είχε επιλέξει γαλβανιζέ Μ10 κλάσης 8.8 και το manual αναγράφει ροπή 45 Ν*m , εμείς δεν θα πρέπει να πάρουμε από το χρωματοπωλείο παξιμάδι ανοξείδωτο Μ10 Α2-70 με συνιστώμενη ροπή 34 Ν*m. Είμαστε εκτός προδιαγραφής και παξιμάδι αυτό θα σπάσει πολύ σύντομα .
Σε αυτή την περίπτωση στρεφόμαστε σε ανοξείδωτο παξιμάδι με dash number -80 που αντέχει ροπή 45Ν*m όπως βλέπεται στον πίνακα.
Συνεπώς το Α2 δεν κάνει για τέτοιες περιπτώσεις ούτε είναι καλύτερο με την προϋπόθεση ότι δεν έχουμε θέμα διαβρώσεων.
Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!
Μόλις ήρθα από την δουλειά με περίμενε το δέμα..
Ήταν μεγαλούτσικο..Το μισoανοίγω και μένω… Βλέπω ένα τροχό DeWalt …Νόμιζα ότι μου στείλανε λάθος δέμα
Τι παρέλαβα:
Πολύ καλή φαίνεται και βολική , όλα μαζεμένα!
Επίσης δεν είχα προσέξει ότι το αρσενικό καρέ της ½’’ προέκτασης είναι αυτό που δουλεύεις μέχρι 8 μοίρες γωνία, νομιζα ότι θα ήταν το κλασσικό. Και όντως είναι πρακτικό!
Τι εννοώ :
![]()
Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!
Μορφή μπίλιας! Αναντίκατάστατο. Ούτε το κλασικό πολύσπαστο δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.
Στις προεκτάσεις 1/4 δεν το έχει ε?
Ωραίος!! Καλοδούλευτα!![]()
Sent from me using a computer.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Και αφού σαν καλά φιλαράκια εδώ τα κουβεντιάζουμε όλα, έχει ανακαλύψει κανείς κάποιο tip για να ξεπεράσω το ότι το Amazon δεν στέλνει Ελλάδα εργαλεία??
Προφανώς είναι λόγω CC δεν βλέπω άλλο λόγο. Για πείτε
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).