Καίγονται, χαλάνε!
Λόγο του είδους της εργασίας που κάνουν και τις τρελές στροφές που παίρνουν, "ρουφάνε" αυτά που κόβουν και τρίβουν, για να κρυώνει το μοτέρ.
Αλλά και οι προστασίες ειναι αρκετά σημαντικές σε αυτά τα μαραφέτια. Δεν είναι αθώα δραπανάκια, δίσκοι είναι που γυρίζουν σε πολλές χιλιάδες στροφές. Ένα καλό μηχανάκι καταλαβαίνει ακόμα και αν έφυγε κάποιο κομμάτι απ' το δίσκο και "κόβει" μόνο του.
Sent from me using a computer.
Τον έχω εγώ. Με τη λίγη χρήση που του έχω κάνει: σχετικά ελαφρύς και βολικός στο κράτημα, δεν ειναι πολύ παχύς, δεν έχει ιδιαίτερους κραδασμούς. Από ισχύ οκ αλλά δεν έχω κόψει τίποτε ζόρικο. Soft start δεν έχει βέβαια αλλά δεν κλοτσάει πολύ. Θερμαίνεται γρήγορα στη μετάδοση/κιβώτιο, σε εμένα δάκρυσε λιπαντικό το οποίο ήταν κατάμαυρο (ελπίζω να είναι το... φυσικό του). Ο προφυλακτήρας χαλαρώνει εύκολα στη χρήση διότι είναι με βίδα και θέλει προσοχή. Τα λεφτά του τα έχει βγάλει ήδη (βασικά δώρο ήταν), αλλά αν έβρισκα makita στα 55 μάλλον θα τα έδινα, επειδή 11000 στροφές δεν είναι παιχνίδι όπως λέει και ο daz.
Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 01/12/2015 στις 01:49.
Τον έχω εγώ. Με τη λίγη χρήση που του έχω κάνει: σχετικά ελαφρύς και βολικός στο κράτημα, δεν ειναι πολύ παχύς, δεν έχει ιδιαίτερους κραδασμούς. Από ισχύ οκ αλλά δεν έχω κόψει τίποτε ζόρικο. Θερμαίνεται γρήγορα στη μετάδοση/κιβώτιο, σε εμένα δάκρυσε λιπαντικό το οποίο ήταν κατάμαυρο (ελπίζω να είναι το... φυσικό του). Ο προφυλακτήρας χαλαρώνει εύκολα στη χρήση διότι είναι με βίδα και θέλει προσοχή. Τα λεφτά του πάντως τα έχει βγάλει ήδη και πλήρωσα κοντά 30.
Η αλήθεια είναι ότι έχω δουλέψει αρκετά το παλαιότερο μοντέλο, το έχει ο αδερφός μου. Ναι είναι σχετικά βαρύς και θέλει δύο χέρια αλλά από δύναμη δεν μασάει πουθενά. Σκέφτηκα να πάρω και την γνώμη σας όμως μιας και το κατέχετε καλύτερα!! Χαμηλές στροφές θέλω γιατί βάζω επάνω ενίοτε συρματόβουρτσα ή θέλω π.χ. να τρίψω gelcoat, στο οποίο κανονικά θέλεις αλοιφαδόρο βέβαια αλλά λέω μπας και κάνω την δουλειά μου με αυτόν. Αλλά και ο makita δεν κακός όμως.....![]()
25€ κάνει δε θα χάσεις τίποτα αν το δοκιμάσεις. Εφόσον δουλεύεις χαμηλές στροφές δεν υπάρχει κίνδυνος.
Ο τροχος ειναι ενα εργαλειο που μπορει να γινει αρκετα επικινδυνο.Μην παιρνεται οτι π@παρια βρεθει μπροστα σας.
Κατα την χρηση να φορατε ΠΑΝΤΑ,προστατευτικη μασκα η γυαλια.
Κατά τη γνώμη μου οι δύο τροχοί είναι για κάπως διαφορετική χρήση. Ο ένας είναι μικρός και βολικός για να μπορείς να κάνεις και δουλίτσες χωρίς να σου βγαίνει το χέρι, ο άλλος είναι με "ουρά" για χρήση με τα δύο χέρια και πιο δυνατός αλλά σίγουρα πιο κουραστικός στο κράτημα και λιγότερο ευέλικτος. Διάλεξε ανάλογα τι θέλεις να κάνεις.
Γενικά προτιμώ τα φτηνά εργαλεία γιατί α) τα χρησιμοποιώ ελάχιστα οπότε σπάνια έχει νόημα να πάρω κάτι 200% ακριβότερο και β) δε λυπάμαι μήπως χαλάσω κάτι με την ασχετοσύνη μου (αν και τα προσέχω). Από την άλλη, επειδή αυτά που έγραψαν daz/pan ισχύουν και επειδή makita στα 55€ είναι δελεαστικότατη τιμή, αν ήταν να κάνω χρήση πάνω από 1-2 φορές το χρόνο μάλλον θα τα έδινα (και για την "καύλα" του καλού εργαλείου - σε όλους αρέσει η ποιότητα, στην τιμή τα χαλάμε).
εδω θα διαφωνησω. απο την στιγμη που ξεκινας και παιρνεις τροχο το σιγουρο ειναι οτι θα επεκταθεις μελλοντικα και η μια δουλεια θα φερει την αλλη οποτε το ενα εργαλειο θα φερει το αλλο. θα σου βγει σε βαθος χρονου η ποιοτητα
απο κει και περα ο καθεις κανει τα κουμαντα του![]()
Γιαννης
Αυτό με τον αλοιφαδόρο όμως ακούγεται πολύ ωραίο.
Παίρνουν μόνο velkro γυαλόχαρτα?
Μακάρι να είχες δίκιο αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια κάνω λιγότερες δουλειές από πριν (με γυναίκα και παιδί δε μπορώ να κάνω το διαμέρισμα τελείως *ρδέλο πλέον κι ας με ανέχεται η γυναίκα μου - στατιστικά βιδώνω περισσότερα ΙΚΕΑ/έτος πάντως :P )
Να σου πω και την αμαρτία μου, παλιότερα με τα εργαλεία έκανα λίγο όπως το στερεότυπο γυναίκα/παπούτσια. Είχα π.χ. ένα δράπανο και αργότερα πήρα άλλο ένα των 15 ευρώ με τη δικαιολογία ότι δεν ήθελα να κατεβαίνω στην αποθήκη για δυο τρύπες*. Στην ουσία απλά είδα μια φτηνή μαλακίτσα και τσίμπησα, ακόμα και τώρα δελεάζομαι όταν βλέπω εργαλείο με τιμή όσο τρεις πίτσες. Βλακώδης λογική αλλά... χούγια είναι αυτά.
*τελικά ακριβώς επειδή το έχω μέσα στο σπίτι, έχει κάνει το 80% των εργασιών.