Μα το είχαν πει, διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Μα το είχαν πει, διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Θέλεις να πεις ότι δεν πληρώνουμε ήδη κάμποσα για το ζήτημα;
Άσ' το...
Den Υπάρχει κυβέρνηση εδώ και κάτι χρόνια.
(αν υπήρξε και ποτέ δεν ξέρω)
Ότι γουστάρει ο Κοστέλο κάνει.
![]()
ανανήψαντας
Μόνο ο κοστέλο; Και ο έλβις μη σου πω.
Δεν υπάρχει ελπίδα ρεεεε...
Πόσο σκουλίκι, πόσα σκατά στο κεφάλι, πόσο βρωμοψυχο γουρούνι, πόσο λωβοτομημένος πρέπει να είναι κάποιος που θα βεβηλώσει τον τάφο του Καζαντζάκη, και θα ζωγραφίσει μια καρδιά ρε?
Ο τάφος του Νίκου Καζαντζάκη, το μνημείο αναφορά για το σύγχρονο Ηράκλειο έχει βεβηλωθεί και έχει εγκαταλειφθεί. Δεν υπάρχει σταυρός, έχουν καλύψει με....σβουράκι την επιγραφή «δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» και έχουν ζωγραφίσει μια καρδιά.
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500044404
Ο ίδιος ο Καζαντζάκης πιστεύω θα έλεγε ''δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος''
Για τα υπόλοιπα προφανώς μπορούμε να αντιληφθούμε την πλήρη αποχή παιδείας και ήθους από το σπίτι.
Φυσικά και όχι, θα επικαλούταν ίσως την έλλειψη ελπίδας οπότε δεν υπάρχει και λόγος να χαλιέσαι για τίποτα πλέον.
Νομίζω αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Όταν δεν έχεις καμία ελπίδα και κανένα φόβο, είσαι, πλέον, απολύτως ελεύθερος.
Life begins at 45°.
Ειδες που σου ελεγα στο αλλο thread...οτι στραβο και να πιασεις σε αυτο τον τοπο,αναγεται στην ελληψη παιδειας.
Εκει πρεπει να δοθει ολο το βαρος και ολες οι προσπαθειες.
Ο Καζαντζάκης ήταν βαθειά θρησκευόμενος. Την θεσμική εκκλησία και τις θρησκείες γενικώς αμφισβητούσε καθώς ερμήνευαν το "θείο" σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα περιορίζοντας την ελευθερία του ανθρώπου.
Πίστευε στην ανώτερη δύναμη, ήταν θαυμαστής του Χριστού ως κάποιου επαναστάτη που πάλεψε για την κοινωνική δικαιοσύνη, και ταυτόχρονα ως βαθύτατος γνώστης των αρχαίων φιλοσόφων που είχαν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και το παρόν, ασχολήθηκε βαθύτατα με τις θρησκείες. Κατέκρινε τις πρακτικές τους που δυναστεύουν το παρόν, την επίγεια ζωή, καθώς την θεωρούν απλά ως στάδιο προετοιμασίας της μεταθανατιας ζωής (δυναστεύοντας την ελευθερία του ανθρώπου μέσα από τα πάθη της ελπίδας και του φόβου).
Πάντως, παρόλο που όλη η ζωή του χαρακτηρίζεται από φιλοσοφικές αναζητήσεις, δεν απέρριψε ποτέ το θρησκευτικό στοιχείο κάτι που φαίνεται σε όλα τα έργα του. Η επίκληση του θείου είναι παντού, άσχετα αν η επίσημη εκκλησία δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τίποτα από το έργο του.
Είχε πριν μερικές μέρες στο κανάλι της Βουλής ένα αφιέρωμα στον Ν.Κ...απίστευτα πράγματα. Ο άνθρωπος που προτάθηκε 3 φορές για Νόμπελ, απορρίφθηκε όλες τις φορές από το ελληνικό κράτος, το οποίο έστελνε καθημερινά επιστολές στην Ακαδημία με τις οποίες ζητούσε να ΜΗΝ τιμηθεί με το Νόμπελ ο τεράστιος αυτός λογοτέχνης. Θα ήταν κακό παράδειγμα για την νεολαία της Ελλάδας η βράβευση ενός άθεου και κουμουνιστή και ότι άλλο του απέδωσαν τα σάπια μυαλά της εποχής.
Ακριβώς...
γι αυτό και ο σταυρός στον τάφο του έχει μεγάλη ιστορία ,δεν ήταν απ την αρχή , ήταν λόγος προστριβής μεταξύ συγγενών του , εκκλησίας , τοπικών παραγόντων και στο τέλος έμεινε ως ένδειξη «μετάνοιας» και «υποταγής» του «αφορισμένου»..
το θείο που επικαλείται ο Καζαντζακης , δεν είναι ούτε χριστιανικό , ούτε μουσουλμανικό , ούτε βουδιστικό ούτε μπορεί να μπει στα στενά και ανελεύθερα πλαίσια των θρησκειών..
τέλος πάντων , δεν διαφωνούμε και πουθενά ούτε θέλω να ξεκινήσω πάλι κανένα χριστιανοί vs άθεοι…
![]()
Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ο ...
...άστο, ότι είπε ο ggs.....