Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 96

Θέμα: Νεος εν δυναμει οδηγος

Νέο μέλος
    Terens Ευχαριστω για την ανταποκριση και το μηνυμα.Ειναι κατονοητη η λογικη σας γιαυτο και εγραψα και γω στο αρχικο μηνυμα μου την μετεβαση αυτη!Το θεμα ειναι οτι δε μου αρεσουν καθολου τα παπια!Δηλαδη θα ηθελα να ξεκινησω με κατι αλλο γιαυτο ρωτησα,ας πουμε με σκουτερ η με 125cc.Nα προοσδιορισω οτι δε σκεφτομαι να κανω την διαδρομη Πατρα-Αθηνα,απλως θα την εχω στην Πατρα για τις μετακινησεις μου!Τωρα για το ABS το εχω ακουσει και προτεινεται ανεπιφυλακτα σε τυπους σαν και μενα!

Νέο μέλος
    [QUOTE=Ohm;2676334]και καλά κάνουν και θα το καταλάβεις αρκετά σύντομα με όσα θα δουν τα μάτια σου στον δρόμο.

αχ και να'ξερες...

Όσο για μηχανή, εγώ σου προτείνω κάτι σε cbf500. Δεν είναι τυχαίο που είναι τόσο δημοφιλή στις σχολές οδηγών (τώρα νομίζω ανεβάσανε σε 600cc το όριο για να πάρεις δίπλωμα?) Πολύ εύκολα στην οδήγηση (συγχωρούν λάθη), αξιόπιστα όσο οι πέτρες, φτηνά στην συντήρηση, αντέχουν καταπόνηση. Και όταν μάθεις να καβαλάς καλύτερα, έχουν αρκετή δύναμη να σε κρατήσουν για χρόνια. 1.95/85 μια χαρά θα είσαι, ο πατέρας μου είναι 1.90/120 κιλά, η ανάρτηση έχει κάτσει, το μηχανάκι δεν μασάει. Έχει κάνει 160000 χιλιόμετρα μέσα/έξω, ζέστη/κρύο και συνεχίζει. Νομίζω μπορείς να το βρεις και με abs. Μειονέκτημα για πολλούς η εμφάνιση, είναι τελείως ρετρό μηχανάκι. Εγώ το γουστάρω που είναι τελείως απλό στην εμφάνιση, άλλοι προτιμούν πιό εντυπωσιακά στην εμφάνιση. Όπως τη βρίσκει ο καθ'ένας.

Άμα είσαι στην αθήνα, ρίξε σήμα για καφεδάκι
    [ΧΑΧΑΧΑ τι να ηξερα δηλαδη,θα μου πουν σιγουρα κατι ε?χααχαχ!Και γω φαντασου με cbf500 εμαθα!Το διπλωμα δεν εχει να κανει με τα κυβικα εχει να κανει με τους ιππους μεχρι 47hp ειναι η με μεγιστη ισχυει 35κw!Ειναι σατ γουστα μου ομολογουμενως.Θα σου στειλω οταν παω αθηνα μεσα στις διακοπες να τα συζητησουμε απο κοντα,οντας πιο εμπειρος!Ευχαριστω

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    XT 600
    Mπορεις να προσδιορισεις περισσοτερα για την xt ως πρωτη μηχανη?Ευχαριστω...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Polytexnitis Προβολή μηνύματος
    Terens Ευχαριστω για την ανταποκριση και το μηνυμα.Ειναι κατονοητη η λογικη σας γιαυτο και εγραψα και γω στο αρχικο μηνυμα μου την μετεβαση αυτη!Το θεμα ειναι οτι δε μου αρεσουν καθολου τα παπια!Δηλαδη θα ηθελα να ξεκινησω με κατι αλλο γιαυτο ρωτησα,ας πουμε με σκουτερ η με 125cc.Nα προοσδιορισω οτι δε σκεφτομαι να κανω την διαδρομη Πατρα-Αθηνα,απλως θα την εχω στην Πατρα για τις μετακινησεις μου!Τωρα για το ABS το εχω ακουσει και προτεινεται ανεπιφυλακτα σε τυπους σαν και μενα!

EΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΙΑ.............

Πήγαινε σε κάποιο εντουροειδές,on-ff όπως θέλεις πες το 125άρι.
    Είναι εξίσου καλό με τα παπιά,σε βάζει πιο γρήγορα στον κόσμο της μοτό
    με λίγο ρίσκο παραπάνω από την πάπια.
    Και εφόσον αρχίζεις και πατάς καλά στα πόδια σου μετά από 2-3 χρόνια
    κάνεις το άλμα και πας στα μηχανάκια που ανέφερες και θέλεις.
    Νομίζω ότι και οι γονείς σου θα κοιμούνται πιο ήσυχοι βλέποντας ένα μικρό
    μηχανάκι που θα το χρησιμοποιείς αποκλειστικά στην πόλη,διότι με τα μεγαλύτερα
    κυβικά θα μπεις στον πειρασμό γρήγορα να κάνεις τη διαδρομή χάρο Αθήνα-Πάτρα.
    Προσοχή λοιπόν,καλωσήρθες στον κόσμο της μοτό,όσο γλυκός είναι τόσο
    μπορεί να σε πληγώσει και να σε στείλει στον άλλο κόσμο ή και χειρότερα...!!
    Καλημέρα και καλή επιλογή να έχεις.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αν δεν ήταν 2 μέτρα και 100 κιλά, θα πρότεινα κι εγώ ένα 250αράκι, αλλά εφόσον έχει τις φυσικές διαστάσεις, μπορεί άνετα να πάει σε ένα γιαπωνέζικο, μονοκύλινδρο on-off/motard 400-600cc. Δεν έχουν γκάζι, δεν τρομάζουν, είναι ευκολοδήγητα και μαθαίνεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα.

Τα παπιά είναι σαφώς πιο επικίνδυνα από οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα και έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο οδήγησης.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GiorgosLa
    Είναι δίκοπο μαχαίρι. Απ την μια δεν μπορώ να σκεφτώ τον γιο μου που έχει οδηγήσει μόνο παπιά (25 χρονών άσχετος από συμπλέκτη) να προσπαθεί να οδηγήσει με την μια, ένα 500 η μεγαλύτερο. Θα προτιμούσα ένα 50άρι η 125 με συμπλέκτη. Από την άλλη θυμάμαι την μια και μοναδική φορά που έκανα Λάρισα Πλαταμώνα με 50αρι. Πολύ επικίνδυνο. Πρώτη φορά που κατάλαβα ότι απ την πρώτη δεξιά στροφή μετά την αγία παρασκευή έχει τόσο μεγάλη ανηφόρα. Δευτέρα, μπορεί και πρώτη, μέχρι την ανοιχτή αριστερή μετά το πάρκινγκ. Τα έπαιξα εκείνη τη μέρα. Με περνούσαν η νταλίκες και αναγκάζονταν να πιάνουν και το μισό αντίθετο ρεύμα. Δεν μπορώ να με φανταστώ από τότε με παπί, σε μεγάλους δρόμους με κίνηση. πχ της Κηφισού, η της Συγγρού, και να έχεις τέρμα 60 η 70 χιλ. Ξέρω ότι το κάνουν πολλοί, αλλά εγώ τους βλέπω σαν κασκαντέρ. Θα προτιμούσα ένα μεγάλο μηχανάκι που να μπορεί να ακολουθήσει "άνετα" την κυκλοφορία. Οπότε προτιμώ ένα μεγάλο, αλλά για ένα "μεγάλο" χρονικά διάστημα, μακριά από την κίνηση της πόλης. Ίσως και για ένα χρόνο αν γίνετε, με καθημερινή εκπαίδευση σε ελεγχόμενο χώρο, και βόλτες έξω. Και σταδιακή προσαρμογή σε συνοικιακούς δρόμους στην αρχή, με λίγη κίνηση.
    Μια άποψη λέω. Δεν είναι απαραίτητα σωστή. Ο καθένας έχει της δικές του εμπειρίες, φοβίες, και όλα αυτά που διαμορφώνουν μια άποψη. Εσύ θα κρίνεις. Εύχομαι το καλύτερο.

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Διαφωνουμε,αλλα οκ.

Διαφωνούμε, άρα οκ.

Ανησυχώ όταν εδώ μέσα συμφωνούμε σε κάτι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Αν δεν ήταν 2 μέτρα και 100 κιλά, θα πρότεινα κι εγώ ένα 250αράκι,
    μια χαρά θα βολεβότανε πάνω σε 250!
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

ΑΚΥΡΟΟΟΟ
    Τελευταία τροποποίηση από Ohm; 12/12/2015 στις 12:10. Αιτία: σόρι παιδιά, πτάνα-τάκανα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    Διαφωνούμε, άρα οκ.
    Το "αλλά", εφόσον εισάγει λέξη/πρόταση, η οποία έχει αντίθετο νόημα από αυτό εκείνης που προηγείται, είναι σωστό. Το "άρα" σημαίνει "επομένως". Δεδομένου ότι πρώτα διαφωνεί και μετά λέει "οκ" (αντίθετα νοήματα), μάλλον (κατ'ευφημισμόν) κάνεις λάθος.

Μια χαρά θα βολευόταν και σε 250, αλλά σκοπός είναι να αγοράσει το μεγαλύτερο μηχανάκι, με το οποίο μπορεί να είναι άνετος, να μάθει και να μη φάει τα μούτρα του, όχι το μικρότερο.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    η χρυση τομη ειναι ενα 250 μονοκυλινδρο...οχι πολυ μεγαλο για να μην παρεις θαρρος...ουτε πολυ μικρο για να μην εχει γκαζι που θα σε σωσει στην στραβη (ενεργητικη ασφαλεια λεγεται)...

τα παπια και τα 125 μοτοσυκλετακια γενικοτερα, ναι μεν ειναι μια χαρα για πρωτα αλλα αν ανεβει ενας λεβεντης σαν εσενα πανω και θελει ν'ανεβασει και αλλο ατομο..ειτε καμια κοπελιτσα, ειτε κανεναν φιλο μαντραχαλο, δεν θα μπορει να παρει τα ποδια του και θα γινεται επικινδυνο απο θεμα ενεργητικης ασφαλειας..ελλειπη φρενα και γκαζι...

τα μεγαλυτερα πανε σε πιο εμπειρους αναβατες που ξερουν τι θελουν και ευκολα μπορεις να "ξετσουτσουνισεις" και να φας τα μουτρα σου...

βρες ενα 250..οποιο 250 και αφου το ελεγξεις σε μαστορα και σου αρεσει εμφανισιακα, παρ'το και καλες βολτες...

Το "αλλά", εφόσον εισάγει λέξη/πρόταση, η οποία έχει αντίθετο νόημα από αυτό εκείνης που προηγείται, είναι σωστό. Το "άρα" σημαίνει "επομένως". Δεδομένου ότι πρώτα διαφωνεί και μετά λέει "οκ" (αντίθετα νοήματα), μάλλον (κατ'ευφημισμόν) κάνεις λάθος.
    ... ε;!; πλάκα κάνω, δεν το κατάλαβες;

Εδώ είμαστε σοβαρό φόρουμ. Δε γίνεται να μπαίνει ο κάθε νέοπας 4 μέρες πριν και να "κάνει πλάκα".

Πολυτεχνίτη, πήγαινε αγόρι μου και καβάλησε 2-3 από τα μηχανάκια που σου προτείναμε, να δεις ποιο σε βολεύει, πού περίπου βρίσκεσαι και το ξανασυζητάμε.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Eιχα την ατυχια (καποιοι φιλοι μου τοτε το λεγανε τυχη) να ξεκινησω,λιγο πιο μικρος απο εσενα,με μηχανη 750 κυβικων.Πεταξα πριν μαθω να περπαταω,εκανα πολλαααα χλμ χωρις κανενα ατυχημα,αλλα...

Υπαρχει ενα μεγαλο αλλα.Παντα εχω την εντυπωση οτι δεν οδηγαω σωστα.Πιστευω οτι εχω λιγοτερη γνωση απο αυτη που θα ειχα,αν ειχα κανει τα σωστα βηματα.Και τα σωστα βηματα ειναι αυτα που λεει και ο Τερενς.Πρωτα καλος εξοπλισμος και μικρα κυβικα.Το αν θα ειναι 50 η 125 δεν εχει ουσιαστικη διαφορα.Απο εκει και πανω ομως εσυ θα χασεις.

Πολλοι θα σου πουμε,το μακρυ μας και το κοντο μας.Εσυ ομως θα τα βαλεις κατω και θα αποφασισεις με βαση τη λογικη.Εισαι σε μια δυσκολη σχολη και θα θεωρησω δεδομενο οτι εχεις τη λογικη.Σε 3-4 μηνες μπορεις ,απ οτι λες,να βγαλεις δυο τρια χιλιαρικα,αρα εχεις και τα παπαρια.

Ελπιζω να τα εχεις στο σωστο μερος και οχι στο κεφαλι.Ητε 50 κυβικα ητε 650,πλεον εισαι μελος μιας κοινοτητας που δεν εχει σαν προτεραιοτητα τα κυβικα.Διαλεξε κατι που θα σου επιτρεπει καθε βραδυ,να επιστρεφεις με ασφαλεια στο σπιτι σου.

Καλως μας ηρθες.

Νέο μέλος
    Εδώ είμαστε σοβαρό φόρουμ. Δε γίνεται να μπαίνει ο κάθε νέοπας 4 μέρες πριν και να "κάνει πλάκα".

Πολυτεχνίτη, πήγαινε αγόρι μου και καβάλησε 2-3 από τα μηχανάκια που σου προτείναμε, να δεις ποιο σε βολεύει, πού περίπου βρίσκεσαι και το ξανασυζητάμε.
    Ωραία ωραία, θα ξεκινήσω με την προτροπή του animal και θα ξεκινήσω να βλέπω από 250cc που από ότι έχω δει και καταλαβαίνω είναι σαν ένα "καλύτερο και μεγαλύτερο παπί".
    Blitzer θα επιστρέψω με περισσότερες απορίες από πριν να είσαι σε ετοιμότητα. Αν και στο xt660 που ανέβηκα και το πήρα μια βόλτα στο τετράγωνο το βρήκα πολύ ωραίο για τα γούστα μου και αρχοντικό ως αναφορά την το κάθισμα και την στάση σώματος εν αντίθεση το cbf500 που είχα στην εξάσκηση που ναι μεν ωραίο αλλά ψιλό κουραζε

Παλαιό μέλος
    Περα απο πλακα και με ολο το θαρρος.Προτεινεται σε νεο οδηγο 400-500-600 κυβικα?

Ειστε σοβαροι?

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ
    από sea στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2007, 18:47
  2. νέος οδηγός
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 12:07
  3. Νέος οδηγος - ερωτήσεις
    από cbr125 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2005, 18:30
  4. Νέος μελλοντικος οδηγός
    από suzukimaniac στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2005, 08:27
  5. νέος οδηγός
    από mbjp στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2005, 11:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ