Για μπαταριες μιας και κατεχω ολιγα καλο ειναι να εχουμε ενα θεμα για αυτες των εργαλειων μπαταριας που ειναι σαν να μιλαμε για ολα τα ηλεκτρικα οπως εξελισσονται τα πραγματα και γινονται ολα φορητα!Αλλα ας ειναι και για τις υπολοιπες μπαταριες μαζι και το χωριζουμε αργοτερα.Δηλαδη ας βρισκει και καποιος τι να αγορασει απο επαναφορτιζομενες ΑΑ η λιθιου 18650 που ειναι και της μοδος...
Ενα αλλο που θελω να ξερω απο τους μοντς ειναι μηπως γινει γενικης χρησης το φορουμ τελικα και δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο...
Δωρητής ΣΩΜΑΤΟΣ,γιά νά μαθαίνουν οί φοιτητές ιατρικής σέ "προσομοιωτή" καί όχι στούς ζωντανούς...
Το ποστάκια για τον ελεγκτή μοιρών διαχωρίστηκαν.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147433
Sent from me using a computer.
Υπάρχει ένα με παχύμετρα.
Για μικρόμετρα, κυλινδρόμετρα και λοιπά πιο προχωρημένα καλύτερα να ανοιχτεί καινούριο. Το πρώτο μικρόμετρο που θα μπει εδώ μεσα θα πάρει το δρόμο για.. "Εργαλεία για blueprinting"?
Προσπαθώ να μη μπλέκουμε πολλά μαζί γιατί χάνεται η μπάλα και μετά δεν βρίσκουμε τις πληροφορίες, ενώ με τις πολλαπλές παραθέσεις σε διαφορετικά ποστ δεν είναι εύκολος ούτε ο διαχωρισμός τους. Έχω προσπαθήσει 2 φορές να διαχωρίσω κάποια θέματα (για κατσαβίδια πχ) απ' αυτό το θρεντ και δεν μπορώ να το κάνω χωρίς να χαθεί η συνοχή.
Για τις μπαταρίες δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς! Τα τεχνικά άρθρα πάνε στο αντίστοιχο section. Εδώ το πολύ πολύ να ανοίξουμε κανένα θρεντάκι για φορτιστές ή για πολύμετρα. (Και για testers καλωδίων δικτύου αν θέλετε αλλά θα συζητάνε μόνο το vaska, o macdeath και πιθανότατα κανένας mcgyver).Πληροφορίες για μπαταρίες ηλεκτρικών, στα "ηλεκτρικά εργαλεία".
Edit. Αν θέλεις να γράψεις πόνημα για μπαταρίες ηλεκτρικών μπορείς να το κάνεις και σε καινούριο θρεντ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που "ξεμείνανε" από ρευμα και ψάχνονται!![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 12/12/2015 στις 14:19.
Κι ένα δίλημμα για τις λιλιπούτειες συλλογές 1/4"!
Beta Mini 900/C39 ή FACOM R2 Nano?
http://www.beta-tools.com/beta/focus/900_C39_en.html
https://www.youtube.com/watch?v=p7a7zkA6YAo
Αλήθεια, τα Beta πού είπαμε ότι φτιάχνονται?
https://www.youtube.com/watch?v=b1UM4LVkA1E
Η Facom είπαμε καστάνιες Ευρώπη και καρυδάκια Taiwan?
Το δίλημμα είναι καθαρά θέμα ποιότητος. Βέβαια μόλις είδα και την Stahlwille που έχει σε προσφορά το tbs-aachen και πόσταρε ο daz σε άλλο θέμα και μου τρέχουν τα σάλια:
http://www.tbs-aachen.de/Special_Off...i342_56063.htm
Σα καστάνια (επειδή την έχω αυτή τη Stahlwille) δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο με 22 δόντια. Είναι έτη φωτός πίσω από την Facom 360. Τα υπόλοιπα είναι συγκρίσιμα αλλά όχι η καστάνια.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Απο οτι βλεπω η beta εχει 48 δοντια,ενω ολες οι Facom 72 δοντια,εκτος απο την 360 με 60 δοντια (που δεν τα χρειαζεται τα 72 λογω της περιστροφης)μιας και τα δοντια καθοριζουν τις μοιρες που μπορει να κινειται και ειναι απο τα πιο σημαντικα σε μια καστανια χαρακτηριστικα...
Δωρητής ΣΩΜΑΤΟΣ,γιά νά μαθαίνουν οί φοιτητές ιατρικής σέ "προσομοιωτή" καί όχι στούς ζωντανούς...
Η palm control 1/4 είναι Γαλλία. Οι 1/2 στρογγυλής κεφαλής είναι Ιταλία. Οι μονωμένες 1000v έχουν COO Γαλλία αλλά επειδή το COO το παίρνει η τελευταία χώρα που έγινε κάποια ουσιαστική επεξεργασία, τροποποίηση ίσως φτιάχνονται Ιταλία και η μόνωση μπαίνει στη Γαλλία.
Οι σφραγισμένης κεφαλής pear head (tear drop) 1/4 Tw, 3/8 Fr, 1/2 Tw/Fr. Οι ίδιες με το μηχανισμό ασφάλισης (κουμπί) Τw.
Οι 360 1/4 και 3/8 fr/tw, η 1/2 tw.
Edit.
Ναι τα καρυδάκια είναι tw αλλά φτιάχνει και μερικά στη Γαλλία ή ίσως έχουν ξεμείνει κάποια στην αγορά από Γαλλία, δεν ξέρω. Αυτά φαίνονται επάνω στη συσκευασία ακόμα και όταν δεν αναφέρεται επάνω στο εργαλείο. Φαίνεται και από το serial No αλλά και από κάποιες άλλες λεπτομέρειες.
Φυσικά το κουτί είναι χάρτινο, τα καρυδάκια βγαίνουν μπαίνουν στο εκθετήριο και τα χαρτόκουτα πετιούνται.
Τα παραπάνω μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 23/01/2016 στις 11:44.
Να τη δώσεις σε μένα! (συλλογή θα τις κάνω σε λίγο τις 1/4)
Και από πότε τα δόντια ορίζουν πόσο καλή είναι μια καστάνια? Και οι maco 72 δόντια έχουν!
Ο αριθμός των δοντιών, μεταξύ άλλων, ορίζει την γωνία που μπορεί να δουλέψει. Δεν λέω ότι δεν έχει και αυτό τη χρησιμότητά του αλλά δεν είναι και το πιο σημαντικό.
Ο καθένας έχει άλλα γούστα, ανάγκες, προτεραιότητες. Εμένα πχ όσο και να μου αρέσουν οι στρογγυλές καστάνιες ποτέ δε θα με βολέψουν όσο αυτές με κεφαλή "δάκρυ"
Το σημαντικότερο σε μια καστάνια θεωρώ ότι είναι η ομαλότητα με την οποία δουλεύει. Και μάντεψε! Η παλιά καστάνια με τα 22 δόντια που έχω ρίχνει πολύ ξύλο σε αυτόν τον τομέα σε οποιαδήποτε άλλη!
Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι το ύψος της καστάνιας. Και σε αυτόν τον τομέα οι tear drop είναι καλύτερες λόγο κατασκευής.
Το πάχος είναι το τρίτο. Εδώ οι στρογγυλές υπερέχουν αλλά όχι τόσο όσο παλιότερα.
Μετά πάει το αν η καστάνια μου επιτρέπει να δουλέψω με το χέρι στην κεφαλή. Απ' τις στρογγυλές μόνο ορισμένα μοντέλα το κάνουν.
Στο 1/4 η γωνία που θα δουλέψει δε με απασχολεί και τόσο πολύ. Το μήκος είναι τόσο μικρό που όσο μεγάλη και να είναι η γωνία σπάνια δημιουργεί θέμα (αλλά μερικές φορές χρειάζεται και η μικρή γωνία).
Μετά πάνε το μήκος της λαβής, αν έχει κουμπί ή όχι, ο ήχος, αν μπορείς να βλέπεις αμέσως σε ποια κατεύθυνση είναι ρυθμισμένη, η ευκολία αλλαγής κατεύθυνσης, πόσο free play (μπόσικα ντε!) έχει ο μηχανισμός, πόσο σφιχτά κάθετε το καρυδάκι, πόσο άνετη είναι η λαβή κτλ.
Φυσικά πάντα πρώτο και κύριο είναι τα μέταλλα και η ποιότητα κατασκευής. (που είναι απ' τα πιο δύσκολα)
Η αντοχή είναι η τελευταία μπορώ να πω. Αν όλα τα άλλα είναι όπως τα θέλω η αντοχή σίγουρα είναι περισσότερη απ' όση θα χρειαστώ.
Ας μη συγκρίνουμε όμως καστάνιες στρογγυλής κεφαλής και tear drop. Έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, τρόπο λειτουργίας και χειρισμού.
Όλοι οι γερμανοί έχουν μείνει με λίγα δόντια στις tear drop καστάνιες τους. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ένα μοντέλο της gedore και η καινούρια της stahlwille που ομως δεν ξέρω αν έχει βγει ακόμα σε 1/4.
Εγώ πάντως δε θα είχα κανένα ενδοιασμό να αγοράσω το σετάκι της stahl. Εκτός και αν δε μου άρεσαν ή δε με κάλυπταν οι καστάνιες με λίγα δόντια.
Και σίγουρα δε θα επέλεγα καστάνια ή σετ εργαλείων βασιζόμενος μόνο στα δόντια της καστάνιας.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 12/12/2015 στις 17:00.
Είχαμε τον Σουπιά και τον Μισκιν μέχρι τώρα να μας βάζουν φυτιλιές, μπήκε στο παιχνίδι και ο Προδιαγραφής με αυτά που βάζει στα "συνεργαζόμενα καταστήματα". Τι θα γίνει ρε παίδες με την παρτη σας??
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).