Σελίδα 63 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 1353585960616263646566676873113 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 931 έως 945 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ρε daz, απλό είναι το θέμα. Η 360 μπορεί να καλύπτει την λειτουργία της eye/earl/tear/otinanai drop και της στρογγυλής σχεδόν παντού, ενώ δεν συμβαίνει το αντίθετο σε κάποιες περιπτώσεις.

Είχα πάει στον μηχανικό μου πριν κάποιες μέρες, χρησιμοποιεί κυρίως καστάνιες facom, και έπονται beta και Ks στο μαγαζί του. Είδα και την 360 που είχε πάνω στην ράμπα και τον ρώτησα από περιέργεια. Μου είπε πως σε κάποιες εργασίες όπως σε πίσω χωμένα αμορτισέρ πχ, του έχει λύσει τα χέρια, όπως και να "μαζεύει" τις στροφές που το παξιμάδι δεν έχει πατήσει.

Αν θα μπορούσε να δουλεύει χωρίς αυτήν? Ναι προφανώς, τόσα χρόνια με τις κλασσικές δούλευε. Αφού υπάρχει κάτι που κάνει την ζωή του πιο εύκολη γιατί να μην το εκμεταλλευτεί?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Να πούμε στο Βράττη να κληρώσει 3 καστάνιες J360 σε όλα τα καρέ και να στήσουμε τη κλήρωση να τις πάρει ο σουπιάς, να μην έχει να λέει...
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Να πούμε στο Βράττη να κληρώσει 3 καστάνιες J360 σε όλα τα καρέ και να στήσουμε τη κλήρωση να τις πάρει ο σουπιάς, να μην έχει να λέει...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μέλος Το avatar του/της BabisStinson
    Κι επειδή χάζευα λίγο με τον καφέ στο car.gr, φάτε μάτια ψάρια, συλλογή ζωής! (ή μάλλον συνεργείου με λατρεία στην Facom!)
    http://www.car.gr/parts/photos/6686949/

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BabisStinson Προβολή μηνύματος
    Κι επειδή χάζευα λίγο με τον καφέ στο car.gr, φάτε μάτια ψάρια, συλλογή ζωής! (ή μάλλον συνεργείου με λατρεία στην Facom!)
    Fuck'om εντελώς...
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Η κουβέντα ξεκίνησε από τη 360. Δε σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε σχέση με μια καστάνια 22 δοντιών;
    Είπα εγώ ότι η 360 δεν σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό? To να καθόμαστε από ένα σημείο κι έπειτα να μετράμε δόντια στις καστάνιες είπα ότι δεν είναι τόσο σημαντικό.

Πως λες ότι μια καστάνια 72 δοντιών δε προσφέρει τίποτα ουσιαστικό με μια 22 δοντιών δε το καταλαβαίνω.
    Είπα πως από ένα σημείο και έπειτα δεν αξίζει να καθόμαστε να μετράμε δόντια. Είπα επίσης πως υπάρχουν κι' άλλα χαρακτηριστικά επάνω σε μια καστάνια απ' τα δόντια.

Δεν είπα ότι είσαι πολέμιος ρε daz, αλλά διακρίνω μια άρνηση να καταλάβεις ότι τα εργαλεία (όπως και τα μηχανάκια) έχουν εκατοντάδες εφαρμογές. Σε κάποιες αρκούν τα 22 δόντια σε κάποιες άλλες όχι.
    Και εγώ αυτό είπα αλλά τόνισα ότι άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά απ' τα 22 δόντια.

Δε κατάλαβες αυτό που σου είπα πιο πάνω. Καλά κάνουν οι αμερικάνοι και βγάζουν 160 δόντια, και 360 να βγάλουν καλά θα κάνουν. Γιατί έτσι κάποια στιγμή θα βγει ένα ανώτερο εργαλείο από τη καστάνια που θα κάνει τη δουλειά της καλύτερα. Όπως συνέβη σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας.
    Οπότε κε σταλβιλε, κε γκεντορε και λοιποί μη μας πουλάτε τη καστάνια με 22 δόντια για χρυσή γαμώ το κέρατό μου, γιατί τέτοιες ξέρει να φτιάχνει όλος ο κόσμος.
    Μανία με τα δόντια!
    Εκτός του ότι τόνισα πολλές φορές ότι προκοπή από αυτούς δε βλέπεις, όσο αφορά το inovation τι άλλο θέλεις να μου πεις εδώ? Ότι θα πάρω ένα γεμανοπωλυγωνο καστάνιας και θα αντικαταστήσω το κανονικό γερμ/νο? Μπορεί κάποιος να δουλέψει μόνο με γεμ/να καστάνιας? Όχι δεν μπορεί!
    Μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει ένα απλό κατσαβίδι με ένα κατσαβίδι καστάνιας που παίρνει μύτες? Όχι δεν μπορεί! Και τα δύο έχουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν χωράνε σε πάρα πολλά σημεία σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας. Μας λύνουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις? Ναι μας τα λύνουν! Αλλά αν είχαμε μόνο αυτά δε θα ολοκληρώναμε ποτέ μια εργασία!
    Το να λέω πφφ.. μη πάρεις απλό κατσαβίδι πάρε ένα καστάνιας να κάνεις δουλειά σου γιατί το απλό είναι παρωχημένο είναι λάθος!
    Μια απλή λεπτή, μικροκαμωμένη και ανθεκτική καστάνια είναι απαραίτητη. Αν έχει και περισσότερα δόντια ακόμα καλύτερα. Από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα καταντάει αστείο, παιχνίδι και πρόμο.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 13/12/2015 στις 09:41.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Ρε daz, απλό είναι το θέμα. Η 360 μπορεί να καλύπτει την λειτουργία της eye/earl/tear/otinanai drop και της στρογγυλής σχεδόν παντού, ενώ δεν συμβαίνει το αντίθετο σε κάποιες περιπτώσεις.

Είχα πάει στον μηχανικό μου πριν κάποιες μέρες, χρησιμοποιεί κυρίως καστάνιες facom, και έπονται beta και Ks στο μαγαζί του. Είδα και την 360 που είχε πάνω στην ράμπα και τον ρώτησα από περιέργεια. Μου είπε πως σε κάποιες εργασίες όπως σε πίσω χωμένα αμορτισέρ πχ, του έχει λύσει τα χέρια, όπως και να "μαζεύει" τις στροφές που το παξιμάδι δεν έχει πατήσει.

Αν θα μπορούσε να δουλεύει χωρίς αυτήν? Ναι προφανώς, τόσα χρόνια με τις κλασσικές δούλευε. Αφού υπάρχει κάτι που κάνει την ζωή του πιο εύκολη γιατί να μην το εκμεταλλευτεί?
    Δεν τον ρώτησες όμως αν θα μπορούσε να δουλέψει μόνο με αυτήν!

Όχι βύρωνα, δε μπορεί καμία 360 να καλύψει το ίδιο εύρος λειτουργία καμιάς απλής καστάνιας οποιαδήποτε μορφής. Εδώ έχουμε καστάνιες που δουλεύουν σε 3 μοίρες γωνία και ουκ ολίγες φορές χρειαζόμαστε τη μανέλα που λειτουργεί σε γωνίες 90 μοιρών αυστηρά!

Θες επειδή η κεφαλή της μανέλας ειναι ανύπαρκτου όγκου σε σχέση με της καστάνιας?
    Θες επειδή με μια μανέλα μπορείς να κάνεις τη βίδα μπρος πίσω να φύγει η σκουριά και να μη στουμπώνει τα σπειρώματα?
    Θες επειδή έχει μεγαλύτερη αντοχή?
    Θες επειδή δεν έχει κινούμενα μέρη (ή λεπτά κινούμενα μέρη) και δε είναι επιρρεπής σε βρωμιές και σκουριές και χώματα?

Μια καστάνια που στα 3/8 ειναι πιο χοντροκομένη ακομα και από μια 1/2 ενώ έπρεπε να τις χωρίζει το χάος, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τίποτα. Μπορεί μόνο να μας βοηθήσει και να μας λύσει τα χέρια σε καποιες περιπτώσεις.

Οι απλές λύσεις τις περισσότερες φορές είναι οι πιο λειτουργικές και οι πιο ανθεκτικές. Τα υπόλοιπα είναι συμπληρώματα.

Η τεχνολογία προχωράει, και το δρόμο τον ανοίγουν οι εταιρίες που έχουν φτιάξει κολοσούς στην ταιβάν. Οι υπόλοιποι ακολουθούν με αργά βήματα προσφέροντας τις κλασικές λύσεις. Όταν μια τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα κλασικό εργαλείο τότε είναι καλή και χρυσή και καλοδεχούμενη, αλλά επιτακτική είναι μόνο η ανάγκη αυτού που θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πάντα και όχι ένα μέρος της δουλειάς.

Νομίζω ότι επαναλαμβανόμαστε, λέμε ο ένας στον άλλον την άποψή του που όμως δεν είναι κανόνας. Για σένα αναντικατάστατη είναι μια κλασική καστάνια με μικρή κεφαλή και λίγα δόντια, για μένα αν μπορούσα θα άλλαζα τις Gedore με αντίστοιχες 360 ή έστω με j171.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Μπορείτε να συμφωνήσετε και οι δύο ότι οτιδήποτε πάνω από 75 δόντια είναι special tool και ως εκ τούτου καλό είναι να το έχει κάποιος αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν το έχει.

Όσο για την 360, είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα που πάντα θα υπάρχει. Την έλλειψη χώρου που δημιουργούν οι ολοένα και μικρότερες σχεδιαστικές διαστάσεις των μηχανημάτων. Και αυτό μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο που θα αντικαταστήσει την 360 και θα την κάνει να φαίνεται παρωχημένη τεχνολογία.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BabisStinson Προβολή μηνύματος
    Τρελή επένδυση έκανε ο άνθρωπος. Γιατί δεν του βγήκε, ποιος ξέρει.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Moderator
    Νομίζω ότι επαναλαμβανόμαστε, λέμε ο ένας στον άλλον την άποψή του που όμως δεν είναι κανόνας. Για σένα αναντικατάστατη είναι μια κλασική καστάνια με μικρή κεφαλή και λίγα δόντια, για μένα αν μπορούσα θα άλλαζα τις Gedore με αντίστοιχες 360 ή έστω με j171.
    Απλά εσύ λες τι θα ήθελες εσύ ή τι θα έκανες εσύ.

Και εγώ λέω πως έχει η κατάσταση και τι χρειάζεται η βιομηχανία γενικότερα.

Φυσικά και δεν είναι κανόνας, αυτό ακριβώς λέω! Το ότι εσένα σε καλύπτει να έχεις μόνο μια 360 δεν ισχύει για τους άλλους. Γι' αυτό δε μπορείς να πεις σε κάποιον πάρε μια 360 και μη παίρνεις μια απλή, γιατί είναι παρωχημένη. Και εκεί ήταν η ένστασή μου απ' την αρχή!

Στα περισσότερα μέρη μιας μηχανής μπορείς να δουλέψεις με μια zyclob roto που λόγο σχεδιασμού έχει τεράστιο πάχος στην κεφαλή. Αν προσπαθήσεις όμως να βγάλεις τον τεμπέλη του αυτοκινήτου σου θα την αφήσεις στην άκρη. Αν προσπαθήσεις να ρυθμίσεις την απόσταση αριστερά δεξιά στον επιλογέα ταχυτήτων του αμαξιού σου θα σηκώσεις το μανίκι και θα ψάχνεις ένα φίλο με πιο λεπτό χέρι για να το κάνει.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Στα περισσότερα μέρη μιας μηχανής μπορείς να δουλέψεις με μια zyclob roto που λόγο σχεδιασμού έχει τεράστιο πάχος στην κεφαλή. Αν προσπαθήσεις όμως να βγάλεις τον τεμπέλη του αυτοκινήτου σου θα την αφήσεις στην άκρη. Αν προσπαθήσεις να ρυθμίσεις την απόσταση αριστερά δεξιά στον επιλογέα ταχυτήτων του αμαξιού σου θα σηκώσεις το μανίκι και θα ψάχνεις ένα φίλο με πιο λεπτό χέρι για να το κάνει.

Και για ν' αλλάξεις λάμπες στο smart. Ρωτήστε τον camen
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Grafton 505 Προβολή μηνύματος
    Τρελή επένδυση έκανε ο άνθρωπος. Γιατί δεν του βγήκε, ποιος ξέρει.
    είμαι σίγουρος ότι αν μαζευτούμε 5-10 νοματαίοι από εδώ μέσα τον απαλλάσσουμε χαλαρά από τα περισσότερα
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Απλά εσύ λες τι θα ήθελες εσύ ή τι θα έκανες εσύ.

Και εγώ λέω πως έχει η κατάσταση και τι χρειάζεται η βιομηχανία γενικότερα.

Φυσικά και δεν είναι κανόνας, αυτό ακριβώς λέω! Το ότι εσένα σε καλύπτει να έχεις μόνο μια 360 δεν ισχύει για τους άλλους. Γι' αυτό δε μπορείς να πεις σε κάποιον πάρε μια 360 και μη παίρνεις μια απλή, γιατί είναι παρωχημένη. Και εκεί ήταν η ένστασή μου απ' την αρχή!

Και συ το ίδιο λες, δε μπορεί να ξέρεις τι χρειάζεται η βιομηχανία γενικότερα. Η εμπειρία μου στη βιομηχανία μου έχει δείξει ότι μια καστάνια με περισσότερα δόντια είναι βολικότερη. Όχι πολλά 72-80 δόντια είναι το ιδανικό σε λειτουργία σε αίσθηση σε αντοχή σε όγκο. Έχεις τους απαραίτητους συμβιβασμούς αλλά και που δε κάνεις τέτοιους.
    Επιμένω ότι η καστάνια της Stahlwille δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά της αν με τα ίδια ή λίγο παραπάνω παίρνεις μια σύγχρονη 360 ή μια J 171. Την έχω (είναι αυτή που μου χάρισε ο πωλητής στο eBay), την είχα σε Garant και τη χάρισα σε φίλο. Ο οποίος επαγγελματίας,ούτε αυτουνού του άρεσε ιδιαίτερα.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Grafton 505 Προβολή μηνύματος
    Μπορείτε να συμφωνήσετε και οι δύο ότι οτιδήποτε πάνω από 75 δόντια είναι special tool και ως εκ τούτου καλό είναι να το έχει κάποιος αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν το έχει.

Όσο για την 360, είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα που πάντα θα υπάρχει. Την έλλειψη χώρου που δημιουργούν οι ολοένα και μικρότερες σχεδιαστικές διαστάσεις των μηχανημάτων. Και αυτό μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο που θα αντικαταστήσει την 360 και θα την κάνει να φαίνεται παρωχημένη τεχνολογία.

Το ότι μια καστάνια με 48 δόντια είναι καλύτερη από μια με 22 είναι γεγονός.
    Το ότι μια καστάνια με 22 δόντια είναι καλύτερη για γενική χρήση από μια 360 είναι γεγονός
    Το ότι μια καστάνια που έχει πάνω από 60 δόντια δε σου προσφέρει ουσιαστικά κάτι παραπάνω είναι γεγονός.
    Το τι αρέσει και βολεύει και θέλει ο καθένας, είναι υποκειμενικό.
    Το τι χρειάζεται είναι επίσης υποκειμενικό και εξαρτάται από το τι δουλεύει, αλλά μια γενικής χρήσης μπορεί να τον καλύψει σε όλα ή τουλάχιστον στα περισσότερα.
    Οι νέες τεχνολογίες ειναι καλές και καλοδεχούμενες αλλά όχι πάντα επιτακτικές και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως κάτι άλλο.

Τα παραπάνω δε τα λέω εγώ, τα λέει η αγορά.
    Δεν έχει καμία σημασία αν εγώ συμφωνώ με τα παραπάνω ή διαφωνώ με τον Αχιλλέα.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)