Χμμμμ
Δεν νομίζω να ξέρεις καλύτερα απο εμένα.
Απο δημιουργίας της ΔΙ.ΑΣ κριτήριο ηταν το δίπλωμα οδήγησης μότο.
Ελέω μετάθεσης και καθότι ήθελα να ξανανεβω σε μότο και να μην περιμένω την άνοιξη οπότε και θα έβγαζε δίκυκλα η τροχαία (επαρχιακή,βόρεια πόλη γαρ)
Πήγα και εγώ.
Άλλοι λέγανε οτι έβγαλαν δίπλωμα μότο με παπί 100αρι άλλοι είχαν να οδηγησουν αιώνες.
Όσοι δεν πήγαν με την θέληση τους,ηια να καλυφθουν οιβθεσσις του αρχικου σχεδιασμου πηγαν με διαταγή.
Έτσι έγινε
Ήμουν εκεί
Τα ειδα
Και τα άκουσα.
άμα δεν δω wiki δεν πιστεύω τπτ.
πάντως να πω την κακία μου... όταν δεν τους βλέπει πολύς κόσμος, με τις μηχανές τους πάνε χειρότερα από 16χρονα με τσάλι. Σούζες, αντίθετα, κωλιές, κόκκινα, στοπ, μαρσαρίσματα... Κάποια στιγμή θα κάνω κανα μιξ και θα τους σηκώσω στο youtube
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Μιχαλη επειδη εθιξες μεγαλο θεμα...δεν θα δωσω περισσοτερο χωρο να γινει εδω το ελα να δεις απο την εμπειρια του καθενος με την ΔΙ.ΑΣ η γενικα με την Αστυνομια.
Καταρχην απαρεδεκτος ο συναδελφος απο την αρχη μεχρι το τελος ειδικα στο να σου περασουν χειροπεδες.
Ολα τα αλλα ειναι για εσωτερικη καταναλωση.
Δεν ανοιγεις διαλογο με τον πολιτη για κανενα λογο.
Παραβιασε κοκκινο? Κληση και σπιτακι του κι ας βριζει μετα.
Δεν δεχεται την παραβαση και βριζει και απειλει? Περιπολικακι και μεσα.
Σε απειλησε ενστολος? Τα στοιχεια του και μυνηση. Οχι αναφορα για ΕΔΕ και τετοια.
Απο κει και μετα το τι βλεπω καθε μερα στο δρομο απο πολιτες και Αστυνομικους...αφηστε το καλυτερα.
ειδικα αυτο με το να περνας πιο μπροστα απο το κοκκινο και να μαντευεις ποτε θα αναψει πρασινο για σενα...ειναι απλα Ελληνικη εφευρετικοτητα.
Μια κληση εχω ριξει στη ζωη μου και ηταν για αυτον τον λογο.
Μπροστα στο φαναρι της Κατεχακη ηρθε Ντελιβερας ξεκρανωτος το 2010 και αφου τρωει το κοκκινο...με ρωταει αν παρηγγειλε κανεις.
Του λεω χαβαλετζιδικα για το κοκκινο και μου απαντησε πως δεν ερχεται συχνα εδω και δεν ξερει οτι εχει κοκκινο εκει.
Του απανταω παλι στο χαβαλε οτι ενταξει μη με δουλευεις γιατι φανηκε οτι ηξερε το φαναρι πως αναβει.
-εχεις λεφτα για πεταμα??? τον ρωταω.
Μου απανταει με υφος 1000 καρδιναλων να μη του τα ζαλιζω γιατι ειναι απο το Σουλι και δεν με καταλαβαινει καθολου.
-Οκ Κυριε ....του απανταω και του ριχνω κληση 700 για το φαναρι και 350 για το κρανος... μεσω του Ζητα που ηταν σε αλλη σκοπια μια και εγω δεν μπορουσα λογω οτι ημουν σκοπος.
Τεσπα επειδη ξερω τι παιζει στον δρομο δυστυχως ο Μιχαλης επεσε στους μαλακες που εχει το σωμα.
Τωρα αν ειναι πολλοι...δεν ξερω συνηγορος δεν μπαινω για κανεναν οταν δεν ειμαι μπροστα.
Απλα πιστευω τον Μιχαλη λογω οτι ειμαστε και συγχωριανοι και ενα εχω να σας πω!
ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ !!!!![]()
Φιλε μου...αντε να σου εξηγησω τωρα οτι κανονικα...ετσι πρεπει να γινεται ο ελεγχος.
Εδω στο Ελλαντα ο καθενας θεωρει οτι ειναι ακινδυνος...ομως ο Αστυνομικος δεν το ξερει και το εχουν πληρωσει ακριβα αρκετοι συναδελφοι.
Ειδικα τη νυχτα ο ελεγχος γινεται με τα οπλα στο χερι (οχι να σημαδευουν).
Προσφατα περασα εκπαιδευση και κανανε αναλυση περιστατικων οπου συναδελφοι σκοτωθηκανε η τραυματιστηκανε σοβαρα.
Ειδικα η αναλυση του περιστατικου με τους αδερφους Βλαστου στην Καλλιθεα ειναι να σου σηκωνεται η τριχα για το ποσο απλα και χωρις κανενα ιχνος διαθεσης να το κανουν...βγαλανε οπλο και ριξανε στο ψαχνο. (περιπολικο ειδε μηχανη με 2 επανω να κατεβαινει αναποδα ενα στενο και να μπαινει στη Θησεως)
Η Διας εχει θρηνησει νεκρους ηδη απο ενοπλα περιστατικα και οι αριθμοι λενε οτι θα υπαρξουν και αλλοι γιατι απλα γραφουν πολλα χλμ.
Ο φιλος που γραφω την παραθεση ναι το δικαιολογει απο την μερια του και λεει..."ρε πουστη μου κοκκινο πηγα να αποφυγω και θα με φανε"
Οι συναδελφοι ομως μπορει να θελανε να φυγει το αγχος της επικυνδυνοτητας και αντιδρασανε ετσι.
Δυστυχως δεν εχουμε παιδεια εκατερωθεν.
Mε εχουνε σταματησει απειρες φορες με μηχανη και αυτοκινητο.Μερα και νυχτα,στο λιοπυρι αλλα και με δυο μετρα χιονι.Σε ελεγχους ρουτινας αλλα και σε περιπτωσεις που επρεπε να εχουνε τη σφαιρα στη θαλαμη.Σε αρκετες απο αυτες,ειχανε λογο.Με το αυτοκινητο μου ριξανε τεσσερις-πεντε κλισεις ,γιατι δεν μπορουσανε να κανουνε αλλιως,αλλα και παλι βαλανε πολυ νερο στο κρασι τους.Με τη μηχανη ποτε.
Με εξαιρεση μια δυο φορες,ητανε κατι παραπανω απο ευγενικοι.Αλλα και αυτες τις καναδυο,θα ελεγα οτι ητανε περισσοτερο τυπικοι,παρα αγενεις.Καποιοι θα πουνε οτι στην επαρχια ειναι αλλιως τα πραγματα.Ισως να συμφωνουσα,αν τις μισες απο αυτες τις φορες δεν με ειχανε σταματησει σε μεγαλα αστικα κεντρα.
Παλικαρια ολα αυτα τα χρονια,με ολα αυτα τα χλμ στην πλατη μου ενα πραγμα εχω καταλαβει:τις περισσοτερες φορες ,οτι θα δωσεις στον αλλον,αυτο θα παρεις πισω.Χαμογελο θα δωσεις,χαμογελο θα παρεις.Τσαμπουκα θα δωσεις,τσαμπουκα θα παρεις και παει λεγονταςΤις περισσοτερες,οχι ολες για να μην παρεξηγηθω.Αλλα για να ειναι ασφαλη τα συμπερασματα μας για εναν χωρο,πρεπει να παρουμε δειγμα απο ολο το χωρο και οχι απο τη σαβουρα.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση σαφως και ειχανε ολα τα δικια του κοσμου μιας και οντως υπηρχε παραβαση,τα οποια ομως κατα την αποψη μου,τα χασανε με τη συμπεριφορα τους.Οπως γινεται σε ολους τους χωρους υπαρχει μαζι με το σιταρι και το αγανο.Δεν ειναι ευκολο να το ξεχωρισει καποιος.
Για να τους κρινουμε ομως σωστα και ισως για να τους κατακρινουμε,πρεπει να βαλουμε τον εαυτο μας στη θεση τους.Ας μην κανουμε τους δικαστες,πολλες φορες ειμαστε χειροτεροι απο αυτους που παμε να δικασουμε.![]()
Θα πω και γω την εμπειρια μου αν και συμφωνω με τον SHOOTER παραπανω περι στολων κλπ.
Πριν 2 χρονακια φευγω να παω βραδυ στην κοπελια προβλεπεστατος μονη ''μαλακια''(συμφωνα με τα δεδομενα τους) μαυρη μηχανη φιμε ζελατινα αρα αυτος ειναι υποπτος στο δρομο λοιπον μου κανουν νοημα να σταματησω.
Κανω στην ακρη και πριν προλαβω να πω κιχ ερχεται ενας γομαρακος και παει να τραβηξει τα κλειδια απ τη μιζα,αντανακλαστικα εγω του χτηπαω το χερι και του λεω τι κανεις εκει ρε μεγαλε?Γυρναει με υφος μου λεει βγαλτα και δωστα.
εε μετα κλασσικος διαλογος πας καλα ρε φιλε?απο που και ως που?κανε μας τη χαρη κλπ.μου λεει κατεβα κατω με υφος 10 καρδιναλιων κατεβαινω και αρχιζει κατι περιεργα που πας και ειναι δικο σου το μηχανακι..τον κοβω του λεω σε παρακαλω φτιαξε το υφος σου δε ειμαστε κολλητοι και πριν προλαβω να τελειωσω ερχεται ο αξιοματικος προφανεστατα μου λεει καλησπερα σας μπορειται να μου δωσετε τα χαρτια σας και διωχνει το γιδι με τα φουσκωτα χερια,του απανταω με τον αναλογο τροπο δινω τα χαρτια μου περιμενω 5 λεπτα ερχεται μου λεει καλο σας βραδυ και συγγνωμη για την ταλαιπωρια..... με λιγα λογια βγαλτε συμπερασμα για το θεμα στολες-και ποιος τις φοραει...δε φταιει η στολη αν ο αλλος εχει χιλια δυο κομπλεξ επειδη δεν περασε καλα οταν ηταν παιδι..
υποψην εχω παιδικο φιλο στη ΔΙΑΣ και ξερω τι τραβανε και ποσο δυσκολα ειναι παρολο που εχουμε την εικονα αα ρε αυτοι ολο καφε πινουν και ετς!!
Throttle that mysterious friend of ours
Ο shooter trooper......
Πρέπει να βγάλανε καντηλες και οι 2. ......
![]()
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!