3,20€ το πήρα Αχιλλέα![]()
Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!
Δεν ξέρω αν εχεις ποσταριστεί στο παρελθόν.
Ενα πολύ καλό βίντεο απο την Bacho κατασκευης των adjustable wrenches από το μηδέν.
Η παρακάτω καστάνια είναι σ' αυτή την κατηγορία?
http://www.pam.gr/index.php?route=pr...roduct_id=8533
Ναι, σκέφτεσαι να την πάρεις?
Μη δώσεις 35 ευρώ για τέτοια καστάνια εκτός και αν ξέρεις τι παίρνεις και γιατί.
Sent from me using a computer.
Ναι, σκέφτομαι να τη χτυπήσω, σε συνδυασμό με κάποια βασικά νούμερα σε καρυδακια μισής. Το σκεπτικό είναι να κάνω μια ποιοτικη σειρά σιγα-σιγά, γιατί όπως ξέρεις οι κασετίνες της gedore είναι απλησιαστες. Τον συγκεκριμένο μηχανισμό τον έχω και στο ροποκλειδο ( ένα carolus) , και δεν μπορώ να πω ότι ειναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να γυρνάς την καστανιά για να αλλάξεις φορά. Εσύ θα πρότεινες κάτι άλλο?
Το να γυρνας στο ροποκλειδο δεν ενοχλει,σπανια υποθετω θα το χρησιμοποιεις σε σχεση με την καστανια.Στην καστανια ομως ναι,ενοχλει κατα την γνωμη μου.Και σε περιπτωσεις λαδιων κλπ ακομα χειροτερα.
Δωρητής ΣΩΜΑΤΟΣ,γιά νά μαθαίνουν οί φοιτητές ιατρικής σέ "προσομοιωτή" καί όχι στούς ζωντανούς...
Απ' ότι είδα στο προφίλ σου μάλλον είσαι θεσ/κη.
ΠάΝε από κει. Πες μια καλημέρα στην Πόπη και ρώτα ποιος είναι ο Νίκος.
Δώσε στον Νίκο χαιρετήσματα από Κρήτη και ρώτα τον αν έχει ακόμα την γρι κασετίνα της rahsol.
Αν θέλεις αυτή την καστάνια ρώτησέ τον αν την έχει με κωδικό προσφοράς magic (ήταν πέρσι στα 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά).
Ρίξε μια ματιά στις συλλογές της καρολους.
Πάρε ένα τηλ και ρώτα τον βράττη σε τι τιμή έχει την φθηνότερη φακόμ χωρίς το palm control.
Τέτοιες καστάνιες (push through λέγονται) μπορείς να βρεις σε πάρα πολύ καλή ποιότητα, σε τιμή ξεφτίλα. Το κακό είναι ότι τις βρίσκεις όταν δεν τις χρειάζεσαι. Είχα βρει κάτι φουλ μεταλλικές στα 10 ή 15 ευρώ made in poland νομίζω, απίστευτης ποιότητας. Θα σε έστελνα, αλλά εξαφανίστηκαν.
Πάντως για καθημερινή χρήση δεν βολεύουν τόσο πολύ. Όχι τόσο ώστε να την πληρώσεις 35 ευρώ όταν με ελάχιστα παραπάνω παίρνεις μια πιο καινούρια οποιασδήποτε μάρκας ενώ με αρκετά λιγότερα παίρνεις μια αρκετά καλή ταιβάν.
Το αρνητικό που έχουν αυτές οι καστάνιες είναι ότι μερικές φορές όταν τραβάς για να βγάλεις καρυδάκι, βγαίνει μαζί και το καρέ το οποίο αν έχεις λαδωμένα χέρια το τραβάς και γλιστράει (παλιότερα τα καρυδάκια δεν είχαν τρύπα μέσα και αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε). Η διαδικασία αλλαγής κατεύθυνσης, θα σε κουράσει σιγά σιγά, ειδικά αν είναι η βασική σου καστάνια.
Στην θεσ/κη μπορείς να βρεις και toptul (επάνω στη μοναστηρίου) ενώ εκεί παραδίπλα (μετά την πυροσβεστική?) θα βρεις κάτι πολύ ωραίες τρύπες με παλιά matadore κ.α. Όχι πάντα σε καλές τιμές αλλά μερικά αξίζουν. Τα ανακάλυπτα τυχαία, σταματούσα να πάρω μια κόλλα και στην πλάτη μου υπήρχε ολόκληρο πανελ με εργαλεία που μέσω νετ δε θα τα βρεις ποτέ.
Τέτοια καστάνια με πλήρη σειρά καρυδάκια και προεκτάσεις gedore, μπορώ να σου βρω με 40 το πολύ 50 ευρώ (αν δε βιάζεσαι), χωρίς να θεωρώ την τιμή αυτή απ' τις καλύτερες.
Μα σοβαρά. Ξεκίνα με ένα τηλ στον Βράττη, κάνε μια βόλτα και αποφασίζεις μετά.
Sent from me using a computer.
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυό!
Απόστολε, θα κάνω τη βόλτα και θα ενημερώσω τι βρήκα, μήπως ενδιαφέρονται και άλλοι.
Καλησπερα διαβαζω εδω και ωρα αυτα που γραφεται και ειναι πολυ διαφωτιστικα αλλα εχω σαστησει και δεν ξερω τι μαρκα να επιλεξω και επειδη προκειται να προχωρησω σε αγορα μια συλλογης γερμανοπολυγωνα 6-32 και μιας γερμανοπολυγονο καστανιας(οσο ποιο πολλα τοσο ποιο καλα) θα ηθελα την βοηθεια σας θα διαθεσω απο 150 εως 200 ευρω η χρηση θα ελεγα οτι ειναι αρκετα βαρια ακουω τις προτασεις σας και σας ευχαριστω εκ τον προτερων
Τελευταία τροποποίηση από Alexandross; 15/01/2016 στις 21:28.
Καλως ηλθες στο φορουμ και μαζι στην τρελλα των εργαλειων.Κατα την γνωμη μου,αν διαβασες αρκετα εδω μεσα,μια βολτα στον Βραττη θα σου ξεκαθαρισει πολλες αποριες και σε τιμες που δεν θα βρεις πουθενα,δηλαδη μαλλον θα ψωνισεις Facom σε τιμες που πουλιουνται κατωτερης ποιοτητας εργαλεια και θα εχεις και εγγυηση εφορου ζωης.Θελεις κι αλλα απο αυτα τα χαρακτηριστικα?
Εννοειται οτι θα επικαλεστεις το moto.gr για ακομη πιο προνομιακη εξυπηρετηση...
Δωρητής ΣΩΜΑΤΟΣ,γιά νά μαθαίνουν οί φοιτητές ιατρικής σέ "προσομοιωτή" καί όχι στούς ζωντανούς...