Μιας και σε οποιο θεμα/απορια ειχα μεχρι τωρα εχετε βοηθησει πολυ, ειπα να ξαναδοκιμασω την τυχη μου.
Εχω ενα φιλαρακι που σαν και μενα θυμηθηκε να καβαλησει κοντα στην εμμηνοπαυση(30λιγο). Ειναι τυπος που δεν ειχε καμια σχεση με το σπορ(δεν ξερω αν εχει οδηγησει εστω και παπι ποτε), αλλα τον εχω ζαλισει τοσο φαινεται που προχθες μου ειπε πως αποφασισε να βγαλει διπλωμα για μηχανη και πως θα χρειαστει βοηθεια στην επιλογη δικυκλου. Το θεμα μας ειναι πως γενικα ειναι καπως αμπαλος και τον φοβαμαι λιγο, οποτε σκεφτομαι πως αυτο που εκανα εγω(να ξεκινησω με 600αρι μονοκυλινδρο δλδ) δε θα ειναι καλη ιδεα. Για να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος στο θεμα "αμπαλος": Πρωτον, εχει σωματικους περιορισμους. Ειναι λιγο πανω απο 1,70 και ειναι και γεματουλης(γυρω στα 100). Δευτερον, δεν οδηγαει πολλα χρονια αυτοκινητο, οποτε και σαν οδηγος αυτοκινητου δεν μου βγαζει πολυ εμπιστοσυνη. Επισης το γενικοτερο του στυλ ειναι πιο χαλαρο, ηρεμο.
Για να παμε και στις αναγκες που θα πρεπει να καλυψει, μιλαμε για απλη χρηση εντος νομού και αντε καμια βολτουλα το ΣΚ στις γυρω διαδρομες. Η δουλεια του ειναι 15 χλμ απο το σπιτι του, με κινηση και σε αυτοκινητοδρομο, οποτε και αυτο ειναι κατι που πρεπει να καλυπτεται απο το νεο οχημα (αν και οπως ειπα υπαρχει και κουτι).
Εχω ηδη αρχισει να χαζευω στο car και μεχρι τωρα στο parking εχω τα εξης μοντελα: cb400sf, cb1, bros, nx250, ax-1, klr/kle250, cbf250, ybr250.
Προσωπικα θελω να μεινουμε σε χαμηλα cc(250), απλα φοβαμαι μηπως δεν ειναι πρακτικο ενα τετοιο μηχανακι. Θα μπορει δλδ να βγαινει αυτοκινητοδρομο ή θα τον παρουν παραμαζεμα οι νταλικες; Να πω επισης πως το budget ειναι γυρω στα €1500 (και λιγο λιγοτερα να παμε καλο ειναι) και προτεραιοτητα εχει η ευκολια χρησης παρα οι επιδοσεις. Επισης προφανως με απασχολει και η μεταπωλητικη αξια αφου θα ειναι ενα μηχανακι που πιθανοτατα να μην το κρατησει για πανω απο 1-2 χρονια.
Προσωπικα τεινω προς το cbf μιας και ειναι σχετικα συγχρονο μοντελο, το βρισκω σε καλη τιμη, και ως standard bike θεωρω πως ειναι η ιδανικη κατηγορια για πρωτο μηχανακι. Εψαξα και τα αναλογα threads εδω μεσα και ειδα πως περα απο καναδυο χαζα προβληματακια (δυσκολια να βρεις τη νεκρα και δυσκολο ξεκινημα) ειναι γενικα απροβληματιστο.
Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια συνεισφορα.