Πέραν του οτι μας διδάσκονται τα θρησκευτικά από μικρή ηλικία σε όλα τα υπόλοιπα πιστεύω ότι υπερβάλουμε λιγάκι εως αρκετά.
Και γυμναστική μας διδάσκουν με το ζόρι σε όλη τη σχολική σταδιοδρομία μας,(και πολύ πιό εντατικά από τα θρησκευτικά),
και όλοι κοροϊδεύουν τα υπέρβαρα παιδιά και αυτά που δεν είναι fit και το bulling(μη χέσω...) πάει σύννεφο.
Και από μικροί έχουμε full προπαγάνδα με τα γυμνασμένα σώματα και πόσο looser είσαι αν δεν είσαι στο εξώφυλλο του menshealth, και δώστου γυμναστήρια σε κάθε γωνία
και προβολή προτύπων ομορφιάς παντού!
Δεν βλέπω όμως κανέναν νοήμων άνθρωπο, ακόμη και πριν την ενηλικίωση του, που να μην τον αφήνουν εντελώς αδιάφορο ολα αυτά, να γελάει με τις υπερβολές και τον κάθε σφίχτη που βλέπει γύρω του και να ζει ευτυχισμένος με το μπυροκοίλι του. Ε ?
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμη και ψέματα να είναι όλα αυτά, εκτιμώ πως δεν αποτελούν επουδενί το κακό αυτής της κοινωνίας μας.
Αντιθέτως είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γαλουχηθούν τα παιδιά σε πολύ όμορφες έννοιες που εμπεριέχει μια μη ακραία θρησκεία. Οποιαδήποτε θρησκεία.
--Ο Santa claus δεν υπάρχει και καταδικάζουμε όλη αυτή την προπαγάνδα του εμπορίου και της υπερκατανάλωσης.
Δε σε θέλουμε ρε παιδί του Κόκκαλη, αθηναϊκό λαμόγιο κτλ κτλ κτλ........ Πολύ ωραία, γλιτώσαμε τα παιδιά μας από τη μέγιστη πλάνη.......
Παρόλο που είναι ψέμα λοιπόν, είναι ένας πολύ αγνός τρόπος να μάθουν τα παιδιά την προσφορά ενός δώρου σε κάποιον αγαπημένο και μόλις μεγαλώσουν λίγο ( από το δημοτικό κιόλας, γιατί είναι πανέξυπνα) έχουν όλο τον καιρό να δουν την αλήθεια και να αποφασίσουν μόνα τους τι θα συνεχίσουν να πιστεύουν.
Εδώ τα είπε πολύ καλύτερα νομίζω.
Αν κάποιος είναι τέτοιος χαρακτήρας που τον επηρέασε τόσο πολύ ένα μονόωρο μάθημα στο σχολείο που του άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του και διαμόρφωσε τόσο την προσωπικότητα του τι να πω? Απέκτησα μόλις την πίστη μου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα !![]()