Εδώ περνάει πιο γρήγορα. (Κανένα τέταρτο κρατάει).![]()
Αν σας εντυπωσιασε η μιαμιση ωρα του τεστ ραιντ, ρωτηστε τον γιωργο να σας πει με τι επιτοκιο παιρνεις τη χρηματοδοτηση.....
Πολυ ωραιο review!!!!
Σπύρο ,δεν είναι έτσι.
Τουλάχιστον ΟΧΙ για όλους.
Ορισμένοι θα το πάρουν επειδή θα τα καταφέρνει καλά ΚΑΙ στο χώμα.
Ο ΧΛΓιώργης ,είναι ένας απ'αυτούς.
Και το χώμα ,απο αρχαιοτάτων χρόνων ,όταν βρέχει ,γίνεται λάσπη.
Κι αν δεν υπάρχει ανάλογη σχεδιαστική πρόβλεψη ,σου χαλάει την βόλτα για πλάκα ,μπλοκάροντας τον μπροστινό τροχό.
Πολλές φορές κ με ξαφνική απρόσμενη πτώση.
Αυτός είναι ο μπροστινός τροχός του Transalp του XLGeorge ,στην Ζήρεια.
Πρόσεξε πως χτίζεται με λάσπη το ελαστικό ,λόγω χαμηλού φτερού ,με αποτέλεσμα μπλοκάρισμα του τροχού ,πτώση ,σπάσιμο φτερού ,κτλ.
Και κάθεσαι μέσα στην λάπη και τρώς χρόνο απο την βόλτα σου ,για να ξεμοντάρεις το φτερό ,κ να το κουβαλάς στην σχάρα ,τρώγοντας πλέον την λάσπη στη μάπα για το υπόλοιπο της βόλτας.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Και κάπου εδώ ακούγεται η φωνή ενός ψηλού καραφλού αθλητικού τύπου "να γιατί bmw"
Το πρόβλημα δεν είναι στην προσθήκη ψηλού φτερού.(αν υπάρχει πρόβλεψη στήριξης στην κάτω πλάκα)
Το πρόβλημα είναι στην γέφυρα (σωληνάκι) των μπροστινών φρένων ,η οποία περνάει πολύ κοντά κ πάνω απο το στόκ εμπρός φτερό.
Αν απλά βγεί το φτερό ,το σωληνάκι αυτό μπορεί να μαγκώσει στα τακούνια του ελαστικού με συνέπεια πτώση και φυσικά σπάσιμο-ξήλωμα του κυκλώματος φρένων.
Αυτό ακριβώς υπογράμμισε κι ο Γιώργος σαν fail.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Εγώ λέω ότι όλα λύνονται εύκολα.
True DRY adventure. Γιατί το νερό είναι για τα ψάρια.
Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Γάτος.
Το συγκεκριμένο ζήτημα (φτερό - σωληνάκια) είναι σοβαρό και χρήζει προληπτικής αντιμετώπισης. Αν μπλέξεις, όπως στην παραπάνω φωτογραφία τα πράγματα περιπλέκονται. Αν έχεις λύσει το ζήτημα από πριν, περνάς σχετικά εύκολα από τέτοιες καταστάσεις.
Υπάρχουν λύσεις (διπλά σωληνάκια πχ) αλλά δεν ξέρω πως αυτές συνδυάζονται με το ABS.
(Μην ξεχάσω, η λύση σε όλα τα παραπάνω ΔΕΝ είναι η BMW).
Νομίζω η gs έχει δύο σωληνάκια χωρίς γέφυρα.
Ωραίος ο αγγλος![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Thanks guys, χαιρομαι που το βρηκατε χρησιμο![]()
Αλλα επανερχομαι στο θεμα για να συμπληρωσω κατι σε σχεση με την αποδοση του κινητηρα ψηλα. Οπως εγραψα και στο review, ενω εχει ευστροφια δεν εχει τη δυναμη να "λυσαξει" ψηλα οπως ο κινητηρας του 990 ή πχ του VFR VTEC που εχω που ειναι και 800αρι - αλλα βεβαια V4 με 110 αλογα αντι για τα 95 του V2 Αφρικα. Ανοιξα το γκαζι τερμα με 6η και 105μλω/170χμω και δεν συνεβη τιποτα "δραματικο", στην ιδια ταχυτητα το 990 τιναζεται μπροστα και το ιδιο συμβαινει και στο VFR μου. Ακομα και με μικροτερες ταχυτητες στο κιβωτιο, δηλ 3η/4η/5η, μου φανηκε οτι δεν κερδιζει κανεις πολλα με το να ανεβαζει τις στροφες μεχρι τις 8000+ πριν αλλαξει σχεση και σιγουρα ο κινητηρας δεν εχει με τιποτα την λυσσα ψηλα του 990 ή και του Tiger 800. Αυτο ειναι ενα αρνητικο σημειο απο πλευρας αισθησης αλλα πιθανα αντισταθμιζεται απο τη ροπη στις χαμηλομεσαιες και την χαμηλη καταναλωση. Να το πω με αλλα λογια: ενας κατοχος 990 που γουσταρει να κοκκινιζει το μηχανακι του και να βγαζει γουστα (οι περισοτεροι δηλαδη) δεν νομιζω οτι θα εντυπωσιαστει απο τον κινητηρα, δηλ. παρα τη ροπη του μαλλον θα του φανει χλιαρος. Το γραφω αυτο καθως δεν μου αρεσε και μενα και μαλιστα το ανεφερα στον Κωστα-Γατο οταν μιλησαμε τηλεφωνικα αλλα μου ειπε "λογικο, με το σεταρισμα του κινητηρα για ροπη, χαμηλη καταναλωση και αξιοπιστια". Παντως για να ειναι πληρες το review, θεωρω καλο να το υπογραμμισω για να εχουμε ολες τις οψεις του νομισματος.
Τελευταία τροποποίηση από XLGeorge; 03/02/2016 στις 18:57.
" the PouroDuro spirit "
Γιώργο άψογος...