Σελίδα 26 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 1621222324252627282930 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 376 έως 390 από 443

Θέμα: το'χουν καψει οι παπαδες...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, αλλά γιατί βρίσκεται σε παρένθεση τότε;

Όχι ότι έχει σημασία, ξαναλέω. Δεν το πόσταρα μόνο γι'αυτό ^^

Από την στιγμή που υπάρχει το κόμμα, σίγουρα δεν συνδέεται το ένα με το άλλο, εάν το βιβλίο τηρεί τους γνωστούς κανόνες της γραμματικής. Μια πιθανότητα είναι ότι έφαγαν την ελληνική απόδοση του ufology το οποίο έμεινε μόνο του μέσα σε μια παρένθεση, αφού η ουφολογία συνδέεται με κάποιες θρησκείες όπως The Heaven's Gate ή The Aetherius Society (o ιδρυτής της οποίας αναφέρεται στην πρακτικής της γιόγκα σαν απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να επέλθει η εσωτερική φώτιση που θα οδηγήσει στη γνωριμία με τους εξωγήινους θεούς, μιας και κάπου αναφέρεται και η γιόγκα στο απόσπασμα). Προσωπικά πιστεύω πως ο αγνωστικισμός κακώς μπήκε τσόντα εκεί μαζί με τα άλλα που αναφέρονται.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    με κόμμα, χωρίς κόμμα, οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι και πολύ κακώς μπλέκονται με αυτόν τον τρόπο στην παιδεία. Λες και είμαστε στον μεσαίωνα.
    Πίστεψέ με, στο μεσαίωνα ήταν πολύ χειρότερα, μόνο και μόνο την Ιερά Εξέταση να αναλογιστείς...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Προσωπικά πιστεύω πως ο αγνωστικισμός κακώς μπήκε τσόντα εκεί μαζί με τα άλλα που αναφέρονται.
    Ακριβώς. Αυτό ήταν το κυρίως πόιντ μου. Επιπλέον, όλα αυτά βρίσκονται στο κεφάλαιο περί σατανισμού, εμμέσως συνδέοντας τον αγνωστικισμό (και τη μυθολογία και τον πανθεϊσμό λολ) με τον χριστιανικό σατανά. Ζήτω το 2016!

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/s.../116/901,3361/
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Στο τέλος θα το κάψουμε εμείς

Αφενός δεν κατάλαβα τίποτα, αφετέρου, αναρωτιέμαι τί θα μάθει ο μικρός (5,5 ετών) σε λίγα χρόνια, τι έχω να περιμένω;

Τι να πεις, δεν υπάρχει κάτι για να πεις. Αν ο άλλος θέλει να καταλάβει, τότε δεν έχεις θέμα.
    Αν δεν θέλει, ότι και να λες, σατανιστή θα σε πει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Στο τέλος θα το κάψουμε εμείς

Αφενός δεν κατάλαβα τίποτα, αφετέρου, αναρωτιέμαι τί θα μάθει ο μικρός (5,5 ετών) σε λίγα χρόνια, τι έχω να περιμένω;
    Ειλικρινά αναρωτιέμαι, πραγματικά τα εννοείται αυτά που γράφετε; Από τη μία σχολιάζεται με σκωπτικό τρόπο το ότι εάν μάθεις ας πούμε καράτε θα γίνεις άθεος και σατανιστής (και καλώς σχολιάζεται) και την ίδια στιγμή σχολιάζεται με ανησυχία και τρόμο η διδασκαλία των θρησκευτικών ότι τα βλαστάρια θα γίνουν παπαδάκια και χριστιανοθεούσες. Όπως το να πας να μάθεις καράτε δεν σε κάνει άθεο από μόνο του ή σατανιστή, έτσι και το να διδαχθείς τα θρησκευτικά όπως τα διδάσκουν δεν θα σε κάνει από μόνο του φανατικό χριστιανό μουτζαχεντίν!!! Πολύ απλά!!! Εμένα περισσότερο μ' ανησυχεί τι γράφουν τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται, παρά τα θρησκευτικά. Το ρώτησα πολύ πιο πάνω κι απάντηση δεν πήρα. Σε επηρέασαν εσένα σε κάτι τα θρησκευτικά που διδάχτηκες; Ξέρεις κάποιον να τον επηρέασαν; Εγώ πάντως κρίνοντας από εμένα και κρίνοντας και από γνωστούς και από συμμαθητές, η μεγαλύτερη επιρροή ήταν και είναι τα οποιαδήποτε πιστεύω της οικογένειας.

Έχω ένα συγγενικό μου πρόσωπο ο οποίος δηλώνει άθεος, με γεια του και χαρά του. Με το που πήγε το παιδί δημοτικό, η πρώτη του κίνηση ήταν να ζητήσει απαλλαγή από τα θρησκευτικά για να μην προσηλυτιστεί με το ζόρι στη θρησκεία όπως έλεγε. Τον ρωτάω "εσύ έκανες θρησκευτικά στο σχολείο; Σε επηρέασαν σε κάτι; Έγινες χριστιανός με το ζόρι;" Η απάντησή του ήταν ότι δεν έχει σημασία, αλλά σημασία έχει να κάνει την επιλογή το παιδί μόνο του... καμία διαφωνία. Πολιτικώς ο συγγενής είναι καραβαμμένος ΚΚΕ. Τον πιτσιρικά τον σέρνει με το ζόρι στα φεστιβάλ, τις διαδηλώσεις, τις εκδηλώσεις στην ΚΟΒΕ, τον βάζει να ακούει μόνο αντάρτικα και Θεοδωράκη... τον ρωτάω που πήγε η δυνατότητα επιλογής στο πολιτικό κομμάτι και η απάντηση αναμενόμενη: "άλλο το ένα, άλλο το άλλο". Η περίφημη δυνατότητα επιλογής με αστερίσκους και εξαιρέσεις δηλ.

Η πλάκα είναι πως κάθε Δεκαπενταύγουστο μας παίρνει τηλ να πάμε στη γιορτή του μικρού κι όταν τον ρωτάω τι γιορτάζουμε μου απαντάει με φυσικότητα "μα την ονομαστική του εορτή, αφού είναι της Παναγίας" Τις προάλλες τα Χριστούγεννα τον έστειλε στην εκκλησία να κοινωνήσει μαζί με τα άλλα παιδάκια κι όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε μου απάντησε "για να μην ζηλεύει που πήγαν οι φίλοι του και να μην στιγματιστεί" Όταν μια φορά ήρθαν σπίτι μου και παίζανε τα μικρά με τα άλμπουμ, έπεσε στα χέρια του ένα άλμπουμ από βαφτίσια και ρώτησε με φυσικότητα γιατί αυτός δεν έχει φωτογραφίες από βαφτίσια και δεν ήξερε τι να του απαντήσει και του πήρε με εκνευρισμό το άλμπουμ από τα χέρια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Ειλικρινά αναρωτιέμαι, πραγματικά τα εννοείται αυτά που γράφετε;
    Η αλήθεια είναι πως είχα στο μυαλό μου βαθύτερα πράγματα (και την ιστορία μέσα) τα οποία δεν μπορούν να αναλυθούν σε αυτόν τον χώρο.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Να αναφέρω εδώ ότι όλοι μας περάσαμε (καλά οκ οι περισσότεροι) από τα θρανία και κάναμε θρησκευτικά και δεν καταλήξαμε ιερωμένοι ή χειρότερα.

Χαλαρώστε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Η πλάκα είναι πως κάθε Δεκαπενταύγουστο μας παίρνει τηλ να πάμε στη γιορτή του μικρού κι όταν τον ρωτάω τι γιορτάζουμε μου απαντάει με φυσικότητα "μα την ονομαστική του εορτή, αφού είναι της Παναγίας"
    Ναι, αλλά επειδή ο φίλος σου είναι αυτός που είναι, δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το σχολείο επηρεάζει είναι τέτοιος (βλέπεις, είμαι ευγενικός ). Και, επίσης, γιατί να περνάμε έτσι ελαφρά τη καρδία τον ξεδιάντροπο προσηλυτισμό της ελληνικής εκκλησίας;
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ναι, αλλά επειδή ο φίλος σου είναι αυτός που είναι, δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το σχολείο επηρεάζει είναι τέτοιος (βλέπεις, είμαι ευγενικός ). Και, επίσης, γιατί να περνάμε έτσι ελαφρά τη καρδία τον ξεδιάντροπο προσηλυτισμό της ελληνικής εκκλησίας;
    Με κάλυψε απόλυτα ο σκοπευτής παραπάνω!!!

Ναι, αλλά αυτή είναι λογική τύπου "ε νταξ μωρέ 10% πήρε μόνο η χρυσή αυγή, μην ασχολείσαι, δεν έβγαλαν και κυβέρνηση", "ε νταξ μωρέ παίρνουμε 400€ μισθό, δε μας τον έκοψαν και τελείως, μην ασχολείσαι" κτλ κτλ κτλ. Πιάνετε το νόημα. Ο καθένας όπως τη βρίσκει, βέβαια, αλλά ευχαριστώ, δε θα πάρω.
    Life begins at 45°.

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Να αναφέρω εδώ ότι όλοι μας περάσαμε (καλά οκ οι περισσότεροι) από τα θρανία και κάναμε θρησκευτικά και δεν καταλήξαμε ιερωμένοι ή χειρότερα.

Χαλαρώστε.
    άμα χαλαρώσω κι'άλλο, θα πέσω από την καρέκλα...

τεσπά, το ότι "δεν πάθαμε κ τίποτα" δεν είναι επιχείρημα προς την συνέχιση αυτού του "μαθήματος". Καλύτερα στη μισή εκείνη ώρα τα παιδιά να ρίχνανε έναν υπνάκο, περισσότερο καλό θα τους έκανε.
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    άμα χαλαρώσω κι'άλλο, θα πέσω από την καρέκλα...

τεσπά, το ότι "δεν πάθαμε κ τίποτα" δεν είναι επιχείρημα προς την συνέχιση αυτού του "μαθήματος". Καλύτερα στη μισή εκείνη ώρα τα παιδιά να ρίχνανε έναν υπνάκο, περισσότερο καλό θα τους έκανε.
    Κάποιοι κοιμούνται όρθιοι έτσι κι αλλιώς, που να τους ξυπνάς για να κοιμηθούνε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Κάποιοι κοιμούνται όρθιοι έτσι κι αλλιώς, που να τους ξυπνάς για να κοιμηθούνε.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Εγώ πάντως στο σχολειό (1η λυκείου) είχα στα θρησκευτικά έναν παπά πολύ προχώ. Αφού μας έλεγε ιστορίες για τα ταξίδια του στις αφρικές και τα βουντού στα οποία συμμετείχε πριν γίνει παπάς, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Μετά το σχολειό, έμπαινε μέσα στην κουλ άσπρη χριστιανική του BMW 318 με το ζαντικό και έφευγε.

Παρόμοια θέματα

1. αφου το χουμε καψει!!! ας το δημοσιευσουμε κιολας!!!
    από dammed_kittin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2007, 01:29
  2. Το εχουμε καψει λεμε!
    από Ταξιδευτής στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2007, 20:58
  3. Μαθηματα για το συνεπιβατη (ολοι οι καλοι χωρανε)
    από nassosxlvbros στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2006, 13:09
  4. Το σύνθημα και οι αγρότες
    από isid στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 17:46
  5. ποίηση (αχ αυτοί οι παπάδες)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2005, 11:02

Κανόνες δημοσιεύσεων