Για να είμαστε ειλικρινείς δε συζητάνε, αλλά συζητάς μαζί τουςΕίμαι σίγουρος πως έχεις τα περισσότερα ποσταρίσματα σε αυτό το θέμα. Για να γίνω και κακός λοιπόν απορώ που βρίσκεις χρόνο μιας που δουλεύεις τρεις φορές περισσότερο από κάθε αγρότη. Μη το πάρεις προσωπικά όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Σίγουρα δουλεύεις πολύ παραπάνω από εμένα.
Επίσης η κουβέντα μας πριν καμιά βδομάδα, δεν είχε να κάνει με το τι οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει για εμάς και τι εμείς γι'αυτούς αλλά για την παρουσίαση ενός ερωτηματολογίου που αφορούσε μια "ασάφεια" όπως ο ίδιος ο Μοσχονάς λέει στην εισαγωγή του.
Όποιος προσπάθησε να βάλει μύρτιλλο και να κονομήσει ζήτω που κάηκε... Κάνουμε αμάν να σταματήσουν να ρίχνουν νίτρα με τα τσουβάλια σε τόσες καλλιέργειες... Δε μπορείς σαν χώρα λόγω κλίματος να έχεις την παραγωγή της Αμερικής και του Καναδά σε μύρτιλλα. Θα μπορούσες όμως ίσως να έχεις συγκεκριμένες ποικιλίες σε διάφορες περιοχές της χώρας (διαφορετικές μεταξύ τους) να έβγαζες πολύ μικρές ποσότητες που να τις πούλαγες χρυσάφι ΑΝ είχες κρατική υποστήριξη.
Τέλος πάντων, με έχετε κάνει να προσπαθώ να μπω στα παπούτσια σας εδώ και κάποιους μήνες και να απαντάω στη λογική που γράφετε αλλά υποστηρίζοντας τις πιο αδύναμες οικονομικά τάξεις όσο και αν δε το παραδέχεστε, πράγμα που δε το έχω. Να το κάνω λιανά στα π@πάρια μου για τον συνταξιούχο, για τον αγρότη, για τον εργαζόμενο, για τον άνεργο, στην τελική εγώ επιθυμώ την επιτάχυνση της εξαθλίωσης, της ανισότητας, της φθοράς που θα οδηγήσει στη ρήξη με κάθε στερεότυπο αυτής της κοινωνίας. Αλλά ρε μπαγάσηδες μερικοί δε παίζεστε !![]()
Αυτά τα disclaimer με πεθαίνουν...
"Ξέρεις, είσαι πολύ μαλάκας, αλλά μην το πάρεις προσωπικά"
ΥΓ. H δουλειά μου δεν έχει ωράριο, για να σου λύσω την απορία. Κάποιες ώρες είναι φορτωμένες, κάποιες όχι, κάποιες μέρες έχω άδεια, κάποιες το κωλοβαράω, κάποιες μέρες μπορεί να κάνω δουλειά νύχτα. Και κάνεις λάθος για το ποιός έχει περισσότερα ποστ. Με τα σημερινά (που έχω γράψει ένα σκασμό), είμαι 3ος και καταιδρωμένος.
Κάνεις μεγάλο λάθος.
Ε? ποιός σου είπε οτι έχω χάσει το χιούμορ μου? Μια χαρά είμαι, λάθος κάνεις. Μάλλον κάτι έχασα ή το παρακανα, οπότε γυρνάω στη σπηλιά μου.
MG....φουσκωτό και αβύθιστο θα το κάνω καλύτερα, παρά να τα χώνω σε ματζούνια.
link deleted by sniper
Σε ολες τις κουβεντες που ακουω γυρω μου,ο καθε κλαδος κοιταζει μονο τα δικα του κεκτημενα και μονο πως θα γλυτωσει αυτος το πηδημα.Τωρα τον αν ξεσκισουνε τον διπλανο καρφακι δεν του καιγεται.Αυτο κανουνε και οι αγροτες...σου λεει ας γλυτωσω εγω παρτα απο τον αλλον.Ο αλλος με τη σειρα του κοιταζει να γλυτωσει και αυτος και ας γδαρουνε τον επομενο.
Το κακο ειναι οτι απο τη μια ο επομενος πλεον δεν υπαρχει και απο την αλλη σταματησανε να δανειζουνε την παχια αγελαδα,που στα δυσκολα εβγαζε τσουβαλια με ευρω και τα μοιραζε δεξια και αριστερα.
Απο τη στιγμη που σταματησε η αγελαδα να κατεβαζει γαλα πρεπει να βρουμε εναν τροπο να επιβιωσουμε και να παμε παρακατω.Δυστυχως δεν θα εχει επιτυχια αν ο καθενας το προσπαθησει μονος του,ητε σαν ατομο ,ητε σαν επαγγελματικος χωρος.
Αν δεν βαλουμε πλατη ολοι μας και αν δεν αναλαβουμε το μεριδιο που μας αναλογει,σκατα επανεκινηση της οικονομιας θα δουμε.Αν ο αγροτης,ο δικηγορος,ο δημοσιος υπαλληλος,η ο ελευθερος επαγγελματιας δεν κατανοησει οτι,οτι γλυτωσει αυτος τωρα θα το βρουνε μπροστα τα παιδια του,προκοπη δεν κανουμε.Αν δεν βαλουμε ολοι το ΕΓΩ στον κ@λο μας και παλι προκοπη δεν κανουμε.
Πρεπει να γινει σημαια μας το ΕΜΕΙΣ σε ολους τους χωρους.Καθε φορα που απαιτουμε κατι και χτυπιομαστε απο κατω σαν πιτσιρικια που τους πηρανε το γλυφιτζουρι απο το χερι,πρεπει να αναρωτιομαστε αν με τις πραξεις μας θα εχουμε γλυφιτζουρι και την επομενη.
Αυτο που γινεται με τους αγροτες,αλλα και με αλλους επαγγελματιες,θα επρεπε να γινει σταδιακα σε βαθος πενταετιας.Τα εχω ξεκαθαρισει αρκετα χρονια πριν στο μυαλο μου,ολοι πρεπει να φορολογουμαστε με τον ιδιο τροπο και τελος.Δεν ξερω αν τους φορολογει πολυ η λιγο,δικαια η αδικα.Αυτο που ξερω ειναι οτι ολα αυτα θα επρεπε να γινουνε σε μια περιοδο πενταετιας ,λεω,για να υπαρξει ο αναλογος χρονος προσαρμογης.
Το κακο ειναι οτι με τις αποτυχημενες κινησεις των ακομη πιο αποτυχημενων πολιτικων μας,αυτο δεν εγινε και τωρα λουζομαστε ολοι ,τους καρπους της ανικανοτητας τους.
Επισης πολλοι απο εμας το βλεπουνε εκδικητικα.Τοσα χρονια περνατε επιδοτησεις,κλεβατε το κρατος κλπ,κλπ,καλα σας κανει.Διαφωνω με αυτη τη λογικη.Λαθος λογικη ΕΙΔΙΚΑ για μηχανοβιους.Ξερουμε καλυτερα απο τον καθενα οτι πρεπει να κοιταμε εκει που θελουμε να παμε.Αν κοιταμε πισω τουμπα θα φαμε.Αν κοιταξουμε μπροστα,μπροστα θα παμε,τοσο απλα ειναι τα πραγματα.
Ξερουμε ολοι,ακομη και οι αγροτες οτι τελειωσανε τα ψεματα.Κλεισουνε δεν κλεισουνε τους δρομους αυτη τη φορα θα ματωσουν.Οποτε ας τους ανοιξουνε να τελειωνουμε...