Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 72

Θέμα: Ανορθωτής??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leo1964
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Desperado Προβολή μηνύματος
    Βάλε το λινκ από το φόρουμ που αναφέρεις να το δούμε και εμείς!!! Επίσης ανέβαζε φωτό, το έχεις ξεκινήσει ωραία, καλή επιτυχία εύχομαι.
    Θέλω να ρωτήσω το εξής: Αφού θα μπει που θα μπει σε αυτή την διαδικασία, εαν χρησιμοποιήσει σύρμα λίγο παχύτερης διατομής αλλά με τις ίδιες σπείρες , δεν θα είναι καλύτερα? Νομίζω ότι έτσι θα βγάζει τα ίδια volt αλλά περίσσότερα Amps. Στις φωτό πάντως φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο για σύρμα μεγαλύτερης διατομής.
    Καλύτερα να το κάνει μαμίσιο,ποτέ δεν ξέρεις με τα ηλεκτρικά!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από leo1964 Προβολή μηνύματος
    Καλύτερα να το κάνει μαμίσιο,ποτέ δεν ξέρεις με τα ηλεκτρικά!!
    Μπορεί να βάλει και μεγαλύτερης διατομής (αν χωράει).
    Αντέχει περισσότερο.
    Για ποιό λόγο νομίζεις πως καίγονται τα μαμά πηνία;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ο κατασκευαστης οταν παραγγελνει-φτιαχνει πηνια εχει σαν κριτηριο και το κοστος γιατι ο χαλκος ειναι ακριβος και για να μονταρει χιλιαδες μοτο θελει χιλιομετρα συρματος
    ο επισκευαστης μπορει να κανει και υπερδιαστασιολογηση ωστε να κερδισει σε αποδοση- μακροζωια αρκει να ξερει τι κανει και πως

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    ο κατασκευαστης οταν παραγγελνει-φτιαχνει πηνια εχει σαν κριτηριο και το κοστος γιατι ο χαλκος ειναι ακριβος και για να μονταρει χιλιαδες μοτο θελει χιλιομετρα συρματος
    ο επισκευαστης μπορει να κανει και υπερδιαστασιολογηση ωστε να κερδισει σε αποδοση- μακροζωια αρκει να ξερει τι κανει και πως

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    προχωρα δεν ειναι δυσκολο το θεμα πηνια. χαρτι μολυβι και φωτογραφιες μπολικες ειδικα πριν την αποσυναρμολογηση. και υλικα παρε καλης ποιοτητας μια φορα θα κανεις την δουλεια και θα την κανεις μονος σου οποτε μην λυπηθεις τα λεφτα στα υλικα.

καλη ψυχοθεραπεια
    Γιαννης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Μπορεί να βάλει και μεγαλύτερης διατομής (αν χωράει).
    Αντέχει περισσότερο.
    Για ποιό λόγο νομίζεις πως καίγονται τα μαμά πηνία;
    Δεν αλλάζουν όλα τα χαρακτηριστικά;;;Μήπως έχει αλλού επίπτωση;;;;

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Desperado googlάροντας το «χάλασαν τα πηνία? DIY επισκευή» θα το βρεις από άλλο ελληνικό μοτεσικλετιστικό φόρουμ.
    leo1964 σύμφωνα με τα όσα διάβασα στο παραπάνω θέμα ο αριθμός των σπειρών έχει σχέση με την παραγόμενη τάση και το πάχος του σύρματος με την παραγόμενη ένταση.
    toyar δεν θα αλλάξω τίποτα από διαστάσεις και σπείρες

Αύριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πάω να αγοράσω τα υλικά αφήνοντας τελευταίο το σύρμα για όταν θα είμαι έτοιμος να περάσω.
    Θα μείνω στις ίδιες διαστάσεις εμπιστευόμενος τις γνώσεις των μηχανικών της suzuki.

Προσωπικά δε μου φαίνεται κάτι το πολύ δύσκολο αλλά λείπει ο χρόνος. Μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να έχω προχωρήσει.
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από congate7 Προβολή μηνύματος
    Desperado googlάροντας το «χάλασαν τα πηνία? DIY επισκευή» θα το βρεις από άλλο ελληνικό μοτεσικλετιστικό φόρουμ.
    leo1964 σύμφωνα με τα όσα διάβασα στο παραπάνω θέμα ο αριθμός των σπειρών έχει σχέση με την παραγόμενη τάση και το πάχος του σύρματος με την παραγόμενη ένταση.
    toyar δεν θα αλλάξω τίποτα από διαστάσεις και σπείρες

Αύριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πάω να αγοράσω τα υλικά αφήνοντας τελευταίο το σύρμα για όταν θα είμαι έτοιμος να περάσω.
    Θα μείνω στις ίδιες διαστάσεις εμπιστευόμενος τις γνώσεις των μηχανικών της suzuki.

Προσωπικά δε μου φαίνεται κάτι το πολύ δύσκολο αλλά λείπει ο χρόνος. Μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να έχω προχωρήσει.
    Επειδή ασχολούμε χρόνια και κατσαβιδιάζω τα μηχανάκια μου,έμαθα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και στην τύχη.
    Οι κατασκευαστές κάτι γνωρίζουν παραπάνω,πριν από εμάς για εμάς!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από leo1964 Προβολή μηνύματος
    Επειδή ασχολούμε χρόνια και κατσαβιδιάζω τα μηχανάκια μου,έμαθα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και στην τύχη.
    Οι κατασκευαστές κάτι γνωρίζουν παραπάνω,πριν από εμάς για εμάς!!!

Πες το σε εναν με fazer 1000... Παρε ποπ-κορν ομως πρωτα
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Η μεγαλύτερη διατομή στο σύρμα των πηνείων αφορά αποκλειστικά την αντοχή τους σε φαινόμενα υπερθέρμανσης.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Γενικά το πρόβλημα με τα πηνία δημιουργείται όταν αρχίζει και χαλάει το βερνίκι και λόγω διαστολής ακουμπάει πλέον μια σπείρα σε επόμενη.
    Με μεγαλύτερο πάχος σύρματος για ίσιο αριθμό τυλιγματων, το φαινόμενο αυτό μπορεί και να χειροτερέψει.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Γενικά το πρόβλημα με τα πηνία δημιουργείται όταν αρχίζει και χαλάει το βερνίκι και λόγω διαστολής ακουμπάει πλέον μια σπείρα σε επόμενη.
    Με μεγαλύτερο πάχος σύρματος για ίσιο αριθμό τυλιγματων, το φαινόμενο αυτό μπορεί και να χειροτερέψει.
    Άρη, δεν είναι βερνικωμένες οι σπείρες μία προς μία. τυλίγονται γυμνές η μια κοντά στην άλλη και ύστερα τις βερνικώνουμε όλες μαζί εξωτερικά.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Άρη, δεν είναι βερνικωμένες οι σπείρες μία προς μία. τυλίγονται γυμνές η μια κοντά στην άλλη και ύστερα τις βερνικώνουμε όλες μαζί εξωτερικά.
    Ο Άρης εννοεί την μόνωση του πηνιοσύρματος και όχι το βερνίκι που βάζουμε μετά. Αν το σύρμα δεν ήταν μονωμένο (από τον κατασκευαστή) το ρεύμα θα ακολουθούσε την πιο σύντομη οδό (βραχυκύκλωμα) και δεν θα έκανε σβούρες ακολουθώντας τις σπείρες. Δεν είναι χαζό.
    Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κάνουμε περιέλιξη προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τα τσακίσματα, για να μην σπάσει η μόνωση του χαλκού.
    Όσες σπείρες μετρήσει ο φίλος τόσες πρέπει να τυλίξει και με σύρμα ίδιας διατομής. Σφιχτά οι σπείρες περιτυλιγμένες για να αποφύγει περίεργους θορύβους και να αποτρέψει να υπάρχει χώρος ανάμεσά τους ώστε να τρίβονται και κάποια στιγμή να "σπάσει" το μονωτικό. Αν γίνει η αρχή θα υπάρχει συνεχής σπινθηρισμός και τότε πάει στράφι όλη η δουλειά.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Ο Άρης εννοεί την μόνωση του πηνιοσύρματος και όχι το βερνίκι που βάζουμε μετά. Αν το σύρμα δεν ήταν μονωμένο (από τον κατασκευαστή) το ρεύμα θα ακολουθούσε την πιο σύντομη οδό (βραχυκύκλωμα) και δεν θα έκανε σβούρες ακολουθώντας τις σπείρες. Δεν είναι χαζό.
    Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κάνουμε περιέλιξη προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τα τσακίσματα, για να μην σπάσει η μόνωση του χαλκού.
    Όσες σπείρες μετρήσει ο φίλος τόσες πρέπει να τυλίξει και με σύρμα ίδιας διατομής. Σφιχτά οι σπείρες περιτυλιγμένες για να αποφύγει περίεργους θορύβους και να αποτρέψει να υπάρχει χώρος ανάμεσά τους ώστε να τρίβονται και κάποια στιγμή να "σπάσει" το μονωτικό. Αν γίνει η αρχή θα υπάρχει συνεχής σπινθηρισμός και τότε πάει στράφι όλη η δουλειά.
    Tωρα που το ξαναδιάβασα δεν το εγραψα πολύ ξεκάθαρα, και μπερδευτηκε το εξτρα βερνικι του κάθε τυλίγματος με την μονωση του συρματος.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι αν βαλει πιο χοντρό σύρμα με ίδιο αριθμό τυλιγμάτων το καθε τυλιγμα θα είναι πιο χοντρό, και στην διαστολή μπορεί ακόμα και να εχει ακόμα και πρόβλημα χώρου. Τότε μπορεί να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα!

o vaskas τα εγραψε πολύ καλύτερα πάντως!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Αποτύχαμε κύριοι. Όχι παταγωδώς, αλλά η αποτυχία είναι αποτυχία. Η μπινιά έγινε στο ξετύλιγμα όπου μου κόπηκε το σύρμα (λόγω της βλακωδώς μεγάλης δύναμης που έβαζα) και χάθηκε η μπάλα.

Παραγγέλθηκαν πηνία ημί από mama china, φορέθηκαν σήμερα στο παρά πέντε πριν φύγω για δουλειά και... το πρόβλημα παραμένει

Περιμένω τώρα να έρθει ο «βελτιωτής» της περιοχής να πει τη γνώμη του.
    Θα πήγαινα εγώ σε αυτόν αλλά μετά από 1 ώρα φόρτισης της μπαταρίας η μηχανή δεν έπαιρνε μπροστά. Με καλώδια από αμάξι πήρε κανονικότατα και απροβλημάτιστα.

Η περίπτωση να παίζει κάτι με τη μπαταρία παίζει???
    Κάπου είχα διαβάσει ότι καίνε τα στοιχεία(δεν ξέρω αν το λέω καλά)???? Παίζει αυτό το ενδεχόμενο?

Τι να πω... Είχα ένα αμάξι που παρέδωσε πνεύμα στα χέρια της γιαγιάς και τώρα δεν έχω ούτε να πάω, ούτε να γυρίσω απ'τη δουλειά.

φαααααααααααααακ
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πάλι ανορθωτής;
    από Stergios69 στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 02/05/2006, 17:40
  2. Ανορθωτής σεληνίου
    από dukeandthecity στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4