Σελίδα 52 από 135 ΠρώτοΠρώτο ... 242474849505152535455565762102 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 766 έως 780 από 2021

Θέμα: HABEMUS PAPA(RIA)M 666

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Αντε και πούμε πως είναι έτσι. Δεν μαζεύουν χρήμα αυτήν την στιγμή. Όπως και παραπάνω ο λαμιωτης στην εφορία χρωστάνε 3 μύρια Έλληνες. Που θα βρουν τα φράγκα να συντηρησουν το πελατειακο τους συν μισθούς και συντάξεις έστω και κουτσουρεμενες?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Βύρωνα προφανώς και δε θα αναλωθούμε σε αναλύσεις ούτε είναι ποιος την έχει πιο μεγάλη (την αποψάρα ). Όμως εδώ υπάρχει ένα θέμα, το σύστημα αυτό απέτυχε και είναι προφανές. Δε χρειάζεται να μπουν οι επικριτές του στη διαδικασία να αποδείξουν κάτι, οι υποστηρικτές του θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία ή του να αποδείξουν ότι κάτι άλλο θα ήταν χειρότερο ή ότι θα τα κάνουν καλύτερα από εδώ και πέρα (πράγμα που όπως βλέπουμε δε πρόκειται να γίνει σύντομα). Ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Γιωργάκης μια χαρά υποστήριζαν τις ελεύθερες αυτορυθμιζόμενες αγορές, το ότι άφηναν τις τράπεζες να δανείζουν αλόγιστα, ότι υπήρχε πελατειακό καθεστώς, ότι ότι ότι... πρέπει να αποδεχθούμε ότι έτσι δουλεύει το πράγμα ΠΑΝΤΟΥ, τα ποσοστά αλλάζουν και το ότι κράτη με πολύ ισχυρή οικονομία μπορούν συνήθως και ξεπερνούν αυτά τα ζόρια (συνήθως πηδώντας τις οικονομίες των άλλων). Να το πω αλλιώς... υπάρχουν αυτοί που λένε σοσιαλιστικές οικονομίες και στάζει μέλι το στόμα τους, εγώ θα σου πω ότι τα έκαναν μαντάρα και είναι εύκολο νομίζω να το τεκμηριώσω (εγώ ή ο οποιοσδήποτε) εκεί λοιπόν θα έρθει ο υποστηρικτής της σοσιαλιστικής οικονομίας και θα σου πει, "όχι φίλε μου, αυτά που είδαμε ήταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν είναι όμως ο πραγματικός" ... Αυτό που λέω εγώ είναι πως @@ μέντολες η εφαρμογή σοσιαλιστικής οικονομίας αυτή τη χρονική περίοδο έτσι όπως είναι τα πράγματα στον κόσμο η μόνη εφαρμογή που μπορεί να έχει είναι αυτή της Κίνας ή της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Κάπως έτσι και αυτό το φιλελεύθερο οικονομικό σύστημα σε αυτή τη χρονική συγκυρία και σε χώρες μεγέθους Ελλάδας πάντα αυτή την άθλια εφαρμογή θα έχει. Οι υποστηρικτές του θα λένε πως δεν εφαρμόζεται σωστά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι και τίποτα παραπάνω.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Βύρωνα προφανώς και δε θα αναλωθούμε σε αναλύσεις ούτε είναι ποιος την έχει πιο μεγάλη (την αποψάρα ). Όμως εδώ υπάρχει ένα θέμα, το σύστημα αυτό απέτυχε και είναι προφανές. Δε χρειάζεται να μπουν οι επικριτές του στη διαδικασία να αποδείξουν κάτι, οι υποστηρικτές του θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία ή του να αποδείξουν ότι κάτι άλλο θα ήταν χειρότερο ή ότι θα τα κάνουν καλύτερα από εδώ και πέρα (πράγμα που όπως βλέπουμε δε πρόκειται να γίνει σύντομα). Ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Γιωργάκης μια χαρά υποστήριζαν τις ελεύθερες αυτορυθμιζόμενες αγορές, το ότι άφηναν τις τράπεζες να δανείζουν αλόγιστα, ότι υπήρχε πελατειακό καθεστώς, ότι ότι ότι... πρέπει να αποδεχθούμε ότι έτσι δουλεύει το πράγμα ΠΑΝΤΟΥ, τα ποσοστά αλλάζουν και το ότι κράτη με πολύ ισχυρή οικονομία μπορούν συνήθως και ξεπερνούν αυτά τα ζόρια (συνήθως πηδώντας τις οικονομίες των άλλων). Να το πω αλλιώς... υπάρχουν αυτοί που λένε σοσιαλιστικές οικονομίες και στάζει μέλι το στόμα τους, εγώ θα σου πω ότι τα έκαναν μαντάρα και είναι εύκολο νομίζω να το τεκμηριώσω (εγώ ή ο οποιοσδήποτε) εκεί λοιπόν θα έρθει ο υποστηρικτής της σοσιαλιστικής οικονομίας και θα σου πει, "όχι φίλε μου, αυτά που είδαμε ήταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν είναι όμως ο πραγματικός" ... Αυτό που λέω εγώ είναι πως @@ μέντολες η εφαρμογή σοσιαλιστικής οικονομίας αυτή τη χρονική περίοδο έτσι όπως είναι τα πράγματα στον κόσμο η μόνη εφαρμογή που μπορεί να έχει είναι αυτή της Κίνας ή της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Κάπως έτσι και αυτό το φιλελεύθερο οικονομικό σύστημα σε αυτή τη χρονική συγκυρία και σε χώρες μεγέθους Ελλάδας πάντα αυτή την άθλια εφαρμογή θα έχει. Οι υποστηρικτές του θα λένε πως δεν εφαρμόζεται σωστά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι και τίποτα παραπάνω.
    Μου έβγαλες τα μάτια ρε. Βάλε καμμιά παράγραφο να το ξαναδιαβάσω, γιατί το 'χασα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Μου έβγαλες τα μάτια ρε. Βάλε καμμιά παράγραφο να το ξαναδιαβάσω, γιατί το 'χασα.

Και με παραγράφους πάλι ό,τι να 'ναι είναι αφου ξεκινάει με λάθος παραδοχή.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Εγω παλι δεν καταλαβαινω αν η Κινα και η ΕΣΣΔ αναφέρονται ως παραδειγματα προς μιμηση ή προς αποφυγη.

Αφηνω στην άκρη το οτι η Κινα ειναι το κατ'εξοχην πεδιο εφαρμογης των χειριστων μορφων κομμουνισμου και καπιταλισμου ταυτοχρονα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Εγω παλι δεν καταλαβαινω αν η Κινα και η ΕΣΣΔ αναφέρονται ως παραδειγματα προς μιμηση ή προς αποφυγη.

Αφηνω στην άκρη το οτι η Κινα ειναι το κατ'εξοχην πεδιο εφαρμογης των χειριστων μορφων κομμουνισμου και καπιταλισμου ταυτοχρονα
    Ρε καρντάσια γράφω κάτι μλκς ταυτόχρονα που βαριέμαι πάρα πολύ(που τις γράφω) γι'αυτό και δεν έχει και σωστή μορφή αυτό που έγραψα, θα ξεκλέψω χρόνο και θα το διατυπώσω αργότερα καλύτερα.

Καπετάνιο παραδείγματα προς αποφυγή και οι δύο είναι, για διαφορετικούς λόγους που είχαν όμως έναν περίπου ίδιο παρονομαστή.
    (Άσχετο όταν ο Μπους ο νεότερος πήγε στην Κίνα επίσκεψη πρώτη φορά λέγετε πως γυάλισε το μάτι του, είπε μάλιστα ότι ποιος καπιταλισμός στην Αμερική εδώ (Κίνα) είναι ο παράδεισος του! Αλήθεια ψέμματα δε ξέρω αλλά δε μου μοιάζει πολύ μακρινό)

Sniper τι λάθος παραδοχή κάνω, δε τον έχουμε αρκετό για σύγκριση με τον Βύρωνα ή το σύστημα αυτό στην Ελλάδα δεν απέτυχε? (Σκοπός των οικονομικοπολιτικών συστημάτων είναι η ευημερία των πολιτών μέσες άκρες στη θεωρία)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εμένα μου φαντάζει εξωπραγματικό το ότι υπάρχουν άνθρωποι το 2016 που ακόμα πιστεύουν στις αυτορυθμιζόμενες αγορές....

Δεν πιστεύουν, τους συμφέρει να κάνουν ότι γουστάρουν...
    Όταν ας πούμε έδιναν στεγαστικά δάνεια και τιμολογούσαν τα ακίνητα 3 φορές την αξία τους η αγορά αυτορρυθμίζονταν και οι τιμές προσαρμόζονταν στη ζήτηση.
    Όταν οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια οι αγορά σταμάτησε να αυτορρυθμίζεται και ήρθε το κράτος να σώσει τις τράπεζες γιατί η οικονομία έπρεπε να αυτορυθμιστεί ξανά.... Την ευθύνη φυσικά την είχε μόνο καταναλωτής ο δανειοδότης ΛΑΛΑ ΛΑΛΑΚΙΑ....
    Αυτοί τη στιγμή οι υπάλληλοι και ΜΟΝΟ, των τραπεζών οι οποίοι πληρώνονται με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, ξεπερνούν κατά πολύ σε αριθμό τους δημοσίους υπαλλήλους και τι ακριβώς προσφέρουν?
    ΤΙΠΟΤΑ
    Φυσικά για ΟΛΑ ΑΥΤΑ φταίει ο Βαροφάκης και όχι η ανικανότητα τους....
    Ελεύθερη αγορά και αυτορυθμιζόμενη για ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    Για μας Σοβιετική ένωση, Βίβα Ζαπάτα κλπ κλπ
    Και η πλάκα ξέρεις πια είναι?
    Ότι έχουν να πουν και από πάνω...
    και τα λένε σε ανθρώπους που τους έχει γίνει ο κώλος κόσκινο....

Δεν μας χ... ρε Νταλάρα???

ανανήψαντας

...

Sniper τι λάθος παραδοχή κάνω, δε τον έχουμε αρκετό για σύγκριση με τον Βύρωνα ή το σύστημα αυτό στην Ελλάδα δεν απέτυχε? (Σκοπός των οικονομικοπολιτικών συστημάτων είναι η ευημερία των πολιτών μέσες άκρες στη θεωρία)
    Το συστημα στην Ελλάδα δεν απέτυχε για τους λόγους που λες. Κι αν απέτυχε εδώ, το ίδιο ακριβως συστημα έχουν και σχεδόν παντου σε όλο τον κόσμο αλλά εκεί δεν απέτυχε.Μόνο εμείς και κάτι αφρικανικές χώρες με εμφυλιο επι δεκαετίες ζούμε (ή θα ζουμε σε λιγο καιρό) έτσι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Αυτοί τη στιγμή οι υπάλληλοι και ΜΟΝΟ, των τραπεζών οι οποίοι πληρώνονται με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, ξεπερνούν κατά πολύ σε αριθμό τους δημοσίους υπαλλήλους

μλκ μου, ωρες ωρες εχω την εντυπωση οτι ακουω γερο σε καφενειο, πανω απο ουζα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Αυτοί τη στιγμή οι υπάλληλοι και ΜΟΝΟ, των τραπεζών οι οποίοι πληρώνονται με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, ξεπερνούν κατά πολύ σε αριθμό τους δημοσίους υπαλλήλους και τι ακριβώς προσφέρουν?
    ΤΙΠΟΤΑ
    τραπεζικοί υπάλληλοι είναι στην τάξη μεγέθους των δεκάδων χιλιάδων.

δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην τάξη μεγέθους των εκατοντάδων χιλιάδων.

οι τραπεζικοί υπάλληλοι, χοντρικά, είναι δέκα φορές λιγότεροι από τους δημόσιους υπαλλήλους.
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

μλκ μου, ωρες ωρες εχω την εντυπωση οτι ακουω γερο σε καφενειο, πανω απο ουζα
    Το πιθανότερο είναι ότι θα ψηφιζαν καλύτερα αν πριν την ρίξουν τα έπιναν κιολας.

Δεν έχεις ακούσει τις κόντρες μεταξύ ΚΚΕ-ΜΛ(Μάο) και ΜΛ-ΚΚΕ(Χότζα), τις ένδοξες εποχές των αμφιθεάτρων και του ζιβάγκο? Εβγαζαν ανακοίνωση οι Μαοϊκοί για την αύξηση ρεκόρ στην παραγωγή σιτηρών ή χάλυβα πχ, στην Κίνα, έβγαζαν αντι-ανακοίνωση οι Αλβανοί, πως η αύξηση στα σιτηρά ήταν από χωράφια ποτισμένα με το αίμα εργατών και άλλα όμορφα.

Μέχρι που το ΚΚΕ-ΜΛ διασπάστηκε, έγινε ΚΟΕ, έγινε συνιστώσα, έγινε μέρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και σταμάτησαν να λένε μαλακίες.
    Τελευταία τροποποίηση από byron; 17/03/2016 στις 15:28.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

Έλα τώρα σοβαρά...
    Για πες μαζ μας πόσο πουλάγατε τη μετοχη της μεγαγαλακτικής εταιρίας Τσιπίτα μπανάνα, εκεί στα ΧΑΑΑΑΑ...
    ΤΟΤΕ που είχαμε υπερκατανάλωση????
    ανανήψαντας

Είδα φως και μπήκα! Το avatar του/της nick_VFR
    ΤΙΠΟΤΑ
    http://www.capital.gr/epixeiriseis/3...-stis-trapezes

"Σημειώνεται ότι μέσω εθελουσίων εξόδων, το προσωπικό των τραπεζών έχει μειωθεί κατά 20.000 άτομα από το 2009 μέχρι και το 2014. Έτσι από 4.160 καταστήματα και 64.150 άτομα προσωπικό το 2009, οι τράπεζες έχουν σήμερα 43.500 εργαζόμενους και δίκτυο 2.516 καταστημάτων."

Όσο για το τι προσφέρουν... νόμιζα ότι μετά το κλείσιμο των τραπεζών επί 2 εβδομάδες τον Ιούλιο του 2015 (και τον πανικό που ακολούθησε) θα είχε απαντηθεί αυτό το ερώτημα, αλλά μάλλον έκανα λάθος.

Δεν πιστεύουν, τους συμφέρει να κάνουν ότι γουστάρουν...
    Όταν ας πούμε έδιναν στεγαστικά δάνεια και τιμολογούσαν τα ακίνητα 3 φορές την αξία τους η αγορά αυτορρυθμίζονταν και οι τιμές προσαρμόζονταν στη ζήτηση.
    Όταν οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια οι αγορά σταμάτησε να αυτορρυθμίζεται και ήρθε το κράτος να σώσει τις τράπεζες γιατί η οικονομία έπρεπε να αυτορυθμιστεί ξανά.... Την ευθύνη φυσικά την είχε μόνο καταναλωτής ο δανειοδότης ΛΑΛΑ ΛΑΛΑΚΙΑ....
    ΤΙΠΟΤΑ
    Φυσικά για ΟΛΑ ΑΥΤΑ φταίει ο Βαροφάκης και όχι η ανικανότητα τους....
    Ελεύθερη αγορά και αυτορυθμιζόμενη για ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    Για μας Σοβιετική ένωση, Βίβα Ζαπάτα κλπ κλπ
    Και η πλάκα ξέρεις πια είναι?
    Ότι έχουν να πουν και από πάνω...
    και τα λένε σε ανθρώπους που τους έχει γίνει ο κώλος κόσκινο....

Δεν μας χ... ρε Νταλάρα???

Μαέστρο, κεντάς σήμερα.

Δώσε πόνο, δώσε κλάμα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPA(RIA)M 5
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2016, 13:25
  2. HABEMUS PAPA(RIA)M 4
    από pipe_smoker στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1940
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2015, 16:06
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01
  4. 666
    από WWW στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2004, 15:11
  5. Ποιος Σατανας Εβαλε Το Ποστ Νο 6,666?????
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/01/2004, 14:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF