Σελίδα 23 από 42 ΠρώτοΠρώτο ... 13181920212223242526272833 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 331 έως 345 από 622

Θέμα: Αγορά laptop

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    όποιος θέλει λεφτά για να μου δώσει εγγύηση, εμένα μου βρωμάει και θα έφευγα τρέχοντας.

Η επέκταση εγγύησης είναι ένα κερδοφόρο κολπάκι των εταιρειών για να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη μιας και όλοι σχεδόν για να είναι μέσα στον ανταγωνισμό πουλάνε σκοτωμένα. Δεν θα την έπαιρνα ποτέ γιατί στα ηλεκτρονικά το κρίσιμο κομμάτι είναι οι πρώτες 100 ώρες λειτουργίας. Αν τις ξεπεράσεις χωρίς θέμα το πιθανότερο είναι να μην σου πάθει τπτ ποτέ. Θα τα φτύσει βέβαια μετά από 2-3 χρόνια ο δίσκος αλλά θα τον έχεις προπληρώσει και μάλιστα στην τριπλάσια τιμή. Το βλέπεις όταν θα σου συμβεί. Με το υπόλοιπο μηχάνημα είσαι καλυμμένος με την ετήσια εγγύηση. Ότι θέμα έχει να σου βγάλει θα στο βγάλει σχεδόν πάντα εντός του έτους.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Η επέκταση εγγύησης είναι ένα κερδοφόρο κολπάκι των εταιρειών για να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη μιας και όλοι σχεδόν για να είναι μέσα στον ανταγωνισμό πουλάνε σκοτωμένα. Δεν θα την έπαιρνα ποτέ γιατί στα ηλεκτρονικά το κρίσιμο κομμάτι είναι οι πρώτες 100 ώρες λειτουργίας. Αν τις ξεπεράσεις χωρίς θέμα το πιθανότερο είναι να μην σου πάθει τπτ ποτέ. Θα τα φτύσει βέβαια μετά από 2-3 χρόνια ο δίσκος αλλά θα τον έχεις προπληρώσει και μάλιστα στην τριπλάσια τιμή. Το βλέπεις όταν θα σου συμβεί. Με το υπόλοιπο μηχάνημα είσαι καλυμμένος με την ετήσια εγγύηση. Ότι θέμα έχει να σου βγάλει θα στο βγάλει σχεδόν πάντα εντός του έτους.

μην το λες... σε ένα ΗP που βοηθησα να παρει ενας πελατης, του ειπα ν ακανει και την επεκταση την τριετή (όπως ειχα κανει και εγω στο δικο μου.
    στα 2 χρονια και κατι εσκασε m/b και την αντικατέστησαν κανονικότατα....
    και ειχε δωσει 110 ευρω επιπλέον... για τρεια χρονια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kalgeorge Προβολή μηνύματος
    μην το λες... σε ένα ΗP που βοηθησα να παρει ενας πελατης, του ειπα ν ακανει και την επεκταση την τριετή (όπως ειχα κανει και εγω στο δικο μου.
    στα 2 χρονια και κατι εσκασε m/b και την αντικατέστησαν κανονικότατα....
    και ειχε δωσει 110 ευρω επιπλέον... για τρεια χρονια
    δεν λέω ότι δεν συμβαίνει αλλά το ότι δεν είναι ο κανόνας

δεν λέω ότι δεν συμβαίνει αλλά το ότι δεν είναι ο κανόνας
    εννοείται μπιλακο σε τιποτα δεν υπαρχει κανονας.
    η τριετής εγγύηση είναι καλη... αναλόγως τα λεφτα.
    αν είναι κατι νορμαλ, προτείνω να το κανουν γενικα

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kalgeorge Προβολή μηνύματος
    εννοείται μπιλακο σε τιποτα δεν υπαρχει κανονας.
    η τριετής εγγύηση είναι καλη... αναλόγως τα λεφτα.
    αν είναι κατι νορμαλ, προτείνω να το κανουν γενικα
    110 ευρά για 3 χρόνια επιπλέον, ή και σύνολο, είναι ψίχουλα.
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Τρία σύνολο.

Ο κωτσοβολος και το μίντια έχουν κάτι δικό τους σε τριετή κάλυψη με 85

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Τρία σύνολο.

απλα διαβασε μεχρι τελευταιας λεπτομέρειας τα ψιλα γραμματα,
    δες ακριβως τι καλυψεις εχουν

Τρία σύνολο.

Λίγη προσοχή με Κλωτσόβολο, γενικότερα α) είναι πολύ πιο ακριβός όπου τον έχω συγκρίνει β) είναι κομμάτι της Dixon που σημαίνει ότι πουλάει όχι μόνον της εγχώριας αγοράς προϊόντα αλλά αγορασμένα από ολούθε και άντε τρέχα μετά να βρεις καλύψεις στην εγγύηση. Είπαμε κοιτάμε για Ελληνικό ΚΒ γενικότερα για να είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε πράμα απόν την Ελληνική εισαγωγή. Επίσης η μαμά εταιρία του Κλωτσόβολου ψοφάει για αποκλειστικότητες στα μοντέλα που πουλάει για να μην είναι εύκολα συγκρίσιμη και πιέζει τους κατασκευαστές για ειδικά μοντέλα. Παράδειγμα για να καταλάβετε τι λέω.

Πελάτης μου έφερε εκτύπωση του Κλωτσοβολέα για έναν canon MG5752 που τον δίνει 89€. Το βασικό μοντέλο που εισάγει η Canon Intersys στην Ελλάδα είναι το 5750. Τα 2 μοντέλα η μόνη διαφορά που έχουν είναι ότι στο 5752 το καπάκι είναι silver και όχι μαύρο όπως στο 5750. Βρωμάει λοιπόν πίεση της Dixon για αποκλειστικό μοντέλο και σιγά μην κάτσει η canon και η όποια canon να βγάλει άλλο μοντέλο, παίρνει ένα και του αλλάζει το καπάκι, του κοτσάρει κι ένα 2 στο τέλος του αριθμού μοντέλου αντί του 0 που έχει το κανονικό και βουαλά.
    Για την ιστορία τον 5750 με νορμάλ κέρδος εγώ τον δίνω 85€ τον υπερτούμπανο 5752 ο Κλωτσοβολέας τον δίνει "προσφορά" 89€.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Λίγη προσοχή με Κλωτσόβολο, γενικότερα α) είναι πολύ πιο ακριβός όπου τον έχω συγκρίνει β) είναι κομμάτι της Dixon που σημαίνει ότι πουλάει όχι μόνον της εγχώριας αγοράς προϊόντα αλλά αγορασμένα από ολούθε και άντε τρέχα μετά να βρεις καλύψεις στην εγγύηση. Είπαμε κοιτάμε για Ελληνικό ΚΒ γενικότερα για να είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε πράμα απόν την Ελληνική εισαγωγή.
    Δεν ξέρω για τις πολιτικές των άλλων εταιρειών, πάντως εμένα η Dell μου έκανε μεταφορά εγγύησης. Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια που πήρα το laptop, το αγόρασα από μια εταιρεία στην Θεσσαλονίκη, καθώς τότε μόνο αυτή είχε το συγκεκριμένο μοντέλο με τα specs που ήθελα. Όταν φέτος χρειάστηκε να μιλήσω με το helpdesk της Dell εδώ στην Ελλάδα, ο υπάλληλος ζήτησε το service tag και με ρώτησε από που είχα αγοράσει τον υπολογιστή, του είπα από Ελλάδα και με ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο μοντέλο προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ. Επίσης με ρώτησε εάν με είχαν ενημερώσει όταν έκανα την αγορά για την λεπτομέρεια αυτή. Άμεσα μου έστειλε μέσω mail link να το συμπληρώσω, για να μεταφερθεί η εγγύηση Ελλάδα και να με καλύπτει εδώ, το συμπλήρωσα και μετά από 1 εβδομάδα υλοποιήθηκε η αλλαγή. Πλέον, όταν βάζω στο site της Dell το service tag εμφανίζεται στην Ελλάδα.

...
    Αυτό που γράφεις το συζητούσα χτες. Ελληνικά πληκτρολόγια είχαν όλα όσα είδα. Σε μικρά μαγαζιά, έχει εισαγωγές καινούρια από έξω και το γράφουν ότι δεν έχει ελληνικά, μερικές φορές έχουν πληκτρολόγιο αλλά δεν έχουν ελληνικό OS και δίνουν οδηγίες για αλλαγή γλώσσας.

Γενικά, πολλά μοντέλα τα πουλάει μόνο μία αλυσίδα. Άλλα ο Κωτσό, άλλα η Μήδεια, άλλα το Πλαίσιο, άλλα το Public κλπ. Σε αυτά που έχουν κοινά, βλέπεις διαφορές (ενίοτε μεγάλες) ή βλέπεις ένα μοντέλο χωρίς OS και με OS ίδια τιμή, βλέπεις και παράλογα όπως το ακόλουθο:

Θυμάστε λίγες σελίδες πίσω, το Lenovo 305 που λέγαμε στην μήδεια; Χτες το είδα στην σελίδα τους. Στο μαγαζί προ εβδομάδος 499, στην σελίδα χτες 799, το ίδιο μονδέλο (νομίζω στο public το είδα 749).
    300 ευρώ πάνω. Σε μία εβδομάδα. Σημειωτέον, δεν ήταν προσφορά ή οτιδήποτε στο μαγαζί, ήταν απλά ένα νέο μοντέλο "που δεν προλάβαμε ακόμα να το ανεβάσουμε".
    Και αν κέρδιζε με τα 499 πριν, τώρα ξεσκίζεται. 799 για ένα μηχάνημα που είναι χαμηλότερων προδιαγραφών από πολλά άλλα που είχε φτηνότερα στο ίδιο μαγαζί (πχ dell με full HD οθόνη, 1ΤΒ δίσκο κλπ) και στα 499 άξιζε και δεν άξιζε (διότι τα 300 είναι rebranded παλιότερο σασί, το Β50-80 με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές).

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    στα 499 άξιζε και δεν άξιζε (διότι τα 300 είναι rebranded παλιότερο σασί, το Β50-80 με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές).
    Νομίζω ουσιαστικά είναι το B50-80, απλά με χρωματιστό lid...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Νομίζω ουσιαστικά είναι το B50-80, απλά με χρωματιστό lid...
    Και μερικές εκατοντάδες ευρώ πάνω από τα Β50-80 γιατί νέο μοντέλο αφού.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω για τις πολιτικές των άλλων εταιρειών, πάντως εμένα η Dell μου έκανε μεταφορά εγγύησης. Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια που πήρα το laptop, το αγόρασα από μια εταιρεία στην Θεσσαλονίκη, καθώς τότε μόνο αυτή είχε το συγκεκριμένο μοντέλο με τα specs που ήθελα. Όταν φέτος χρειάστηκε να μιλήσω με το helpdesk της Dell εδώ στην Ελλάδα, ο υπάλληλος ζήτησε το service tag και με ρώτησε από που είχα αγοράσει τον υπολογιστή, του είπα από Ελλάδα και με ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο μοντέλο προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ. Επίσης με ρώτησε εάν με είχαν ενημερώσει όταν έκανα την αγορά για την λεπτομέρεια αυτή. Άμεσα μου έστειλε μέσω mail link να το συμπληρώσω, για να μεταφερθεί η εγγύηση Ελλάδα και να με καλύπτει εδώ, το συμπλήρωσα και μετά από 1 εβδομάδα υλοποιήθηκε η αλλαγή. Πλέον, όταν βάζω στο site της Dell το service tag εμφανίζεται στην Ελλάδα.
    Η Dell δίνει πολλή μεγάλη σημασία στο αφτερ σέιλ σαπόρτ, να φανταστείς επειδή επισκευάζω dell όχι όμως σαν επίσημος αλλά κατ' επιλογήν πελάτη και με έχουν στα κιτάπια τους με παίρνουν συχνά πυκνά τηλ (από 0039 Ιταλία νομίζω) να με ρωτήσουν αν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με ανταλλακτικό, από που κάνω τις παραγγελίες μου κι ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες, άλλωστε αυτό που ουσιαστικά πουλάνε είναι το δυνατό τους service (next bus. day). Δεν είναι όμως όλων των brands η πολιτική ίδια. Με H/P & Tosh μάλλον θα φας ήττα.

Αυτό που γράφεις το συζητούσα χτες. Ελληνικά πληκτρολόγια είχαν όλα όσα είδα. Σε μικρά μαγαζιά, έχει εισαγωγές καινούρια από έξω και το γράφουν ότι δεν έχει ελληνικά, μερικές φορές έχουν πληκτρολόγιο αλλά δεν έχουν ελληνικό OS και δίνουν οδηγίες για αλλαγή γλώσσας.

Γενικά, πολλά μοντέλα τα πουλάει μόνο μία αλυσίδα. ....................
    300 ευρώ πάνω. Σε μία εβδομάδα. Σημειωτέον, δεν ήταν προσφορά ή οτιδήποτε στο μαγαζί, ήταν απλά ένα νέο μοντέλο "που δεν προλάβαμε ακόμα να το ανεβάσουμε".
    Και αν κέρδιζε με τα 499 πριν, τώρα ξεσκίζεται. 799 για ένα μηχάνημα που είναι χαμηλότερων προδιαγραφών από πολλά άλλα που είχε φτηνότερα στο ίδιο μαγαζί (πχ dell με full HD οθόνη, 1ΤΒ δίσκο κλπ) και στα 499 άξιζε και δεν άξιζε (διότι τα 300 είναι rebranded παλιότερο σασί, το Β50-80 με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές).
    Γιάννη στην πληροφορική κέρδος 300 € σε συνολική αξία 700 δεν παίζει με την καμία. Ξεβρακωμένοι και οι κατασκευαστές ξεβρακωμένοι και οι ριτέιλερς. Αν εξαιρέσεις τους της παραμεθορίου που κάνουν κέρδος την διαφορά του ΦΠΑ όλοι οι άλλοι παίζουμε από 5-7% άντε στο τέλος του χρόνου αν πιάσεις στόχους να πάρεις ακόμα 1% και αυτό όχι πάντα. Τέτοιες τρανταχτές διαφορές οφείλονται ή σε λάθος κοστολόγηση (έχει παρατηρηθεί πολλάκις) ή σε αγνώστου προελεύσεως και νομιμότητας εισαγωγή (βλέπε Ηλεκτρονική Αθ.) και μιλάμε ουσιαστικά για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος εξ' ου και η καμπάνα η βαριά από τον ΣΔΟΕ.
    Τιμές κουκουρούκου έχουν τα πάμπλικ που ανήκουν στον όμιλο του Γερμανου (ναι αυτού του αριστερού καλού παιδιού από την Ηλεία που από να πουλάει μπαταρίες βρέθηκε να είναι κολοσσός στη πληροφορική και όχι μόνο) στον οποίο επίσης ανήκει και η westnet, εταιρία εισαγωγής και διανομής πολλών brands μεταξύ αυτών και η H/P και η Lenovo και η Asus. Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από αυτούς γιατί είναι λάλαμου λαλούτσο μου. Οι τιμές χονδρικής που δίνουν σε μας είναι ακριβότερες από τις τιμές λιανικής του πάμπλικ, οπότε και ρόμπα γίνεσαι και πώληση δεν κάνεις. Γενικά η πληροφορική στην Ελλάδα είναι τρελοκομείο άσε που έχει μαζέψει μπόλικους τυχοδιώκτες. Παλιότερα έλεγαν πως αν θες να ξεπλύνεις εύκολα χρήμα ή να μασήξεις χρήμα από την αγορά το έκανες εύκολα με την πληροφορική λόγω υψηλού Τζίρου και χαμηλής κερδοφορίας (θέλει αρκετή κουβέντα αυτό αλλά δεν είναι της παρούσης). Ακολουθώντας λοιπόν την λογική και μιας και δεν βγάζεις τρελά ποσά από τους υπολογιστές και με δεδομένο ότι όλες οι εταιρίες έχουν γνώμονα την κερδοφορία, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, απλά και κατανοητά. Ο αγοραστής όμως μασάει και όλοι γράφουν προσφορά και έκπτωση χωρίς στην ουσία να ισχύει τπτ από αυτά. Θυμάμαι 10 χρόνια πριν που είχα συνέταιρο μέγιστο λαμόγιο, μου ζήταγε 3 διαφορετικές συνθέσεις Υ/Η (εφαρμογές γραφείου - λίγο καλύτερο και παιχνιδάδικο) έβαζε 30% κέρδος κι ενσωμάτωνε στην τιμή και την αξία ενός εκτυπωτή και το έβγαζε σαν προσφορά με τον εκτυπωτή δώρο. Και ο κόσμος όχι απλά τσίμπαγε δως μου και μένα μπάρμπα έλεγαν.
    Προσφορές γίνονται όταν ξεστοκάρουν προηγούμενα μοντέλα γιατί βάζουν στις αποθήκες νεότερα αλλά σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά δεν νομίζω ότι μένουν πίσω παλιά μοντέλα.

Είπαμε πολλά όμως και κουράστηκα και φράγκο δεν θα πάρω οπότε πάω να δουλέψω να βγάλω κι εγώ το ψωμί της οικογένειας και μερικά ρέστα για τον Τσίπρα

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Γιάννη στην πληροφορική κέρδος 300 € σε συνολική αξία 700 δεν παίζει με την καμία.
    alienware, apple
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    alienware, apple

75% κέρδος δεν παίζει πουθενά

Παρόμοια θέματα

1. Αγορα laptop / Netbook
    από alex14 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 129
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2015, 22:15
  2. Γνωμη για αγορα Laptop....
    από brainstorm73 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 100
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2012, 13:37
  3. Site Εξωτερικού για αγορά Laptop HELP
    από Vagelis Gar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14