Σελίδα 30 από 42 ΠρώτοΠρώτο ... 20252627282930313233343540 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 436 έως 450 από 622

Θέμα: Αγορά laptop

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Επειδή έγραψες σεντόνι με όσα είδες.....θα γράψω ότι γράφουν άλλοι ειδικοί σε θέματα δίτροχων.
    Δεν υπάρχει το μαγικό μοντέλο που τα κάνει όλα και συμφέρει σε όλα. Αν υπήρχε οι υπόλοιποι θα πούλαγαν κουλούρια στο Σύνταγμα.

Υπάρχει πάντα όμως αυτό που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σου και που το επιλέγεις ως εξής:

και με συντελεστές βαρύτητας

Α συντελεστής >50%
    Κοιτάς τα 2-3 βασικότερα πράγματα που θες να κάνει καλύτερα.

Β συντελεστής >30%
    Κοιτάς τα 1-2 πράγματα που δικαιολογούν το πόσο ήσυχο κεφάλι θες (after sales εγγύηση και τιμές ανταλλακτικών)

Γ συντελεστής <20%
    Τελική τιμή στο ράφι και ορίζοντας συμβίωσης με το προϊόν.

Οι προτάσεις μου στις προηγούμενες σελίδες είναι πάντα ισορροπημένες και ακολουθώντας τους παραπάνω κανόνες. Παρόλαυτά ο καθένας αλλάζεις τους συντελεστές βαρύτητας κατά το δοκούν.
    Μην ψάχνετε πάντως την ουτοπία. Η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα από ότι φαντάζεστε και μικρή σημασία έχει αν θα επιλέξετε το Α ή το Β παραπλήσια μοντέλα. Αν έχετε καταλήξει στη χρήση, στα χαρακτηριστικά που βολεύουν και ποιες υποχωρήσεις μπορείτε να ανεχτείτε.....απλά πατάτε το κουμπάκι proceed.
    Οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές και περισσότερο πονοκεφαλιάζετε παρά κερδίζετε χρόνο και χρήση αν είχε ήδη γίνει η αγορά τη στιγμή που το χρειαστήκατε.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Και δεν σας ζαλίζω τον έρωτα
    Kαι 29 σελίδες τώρα τί κάνεις;

Αν μας τον ζάλιζες δηλαδή θα χτυπούσαμε vol 2;

Γράφε να μαθαίνουμε
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Προτιμήστε ίντελ 6ης γενιάς. ο νέος ι3 έχει τις επιδόσεις του ι5 5ης γενιάς στα benchmarks και είναι συνήθως φτηνότερος.
    χέσε τα benchmarks το μόνο που σου λένε είναι το πόσο καλά τρέχουν το benchmark. θα αγόραζες μηχανή με βάση τα πόσα άλογα έβγαλε στο δυναμόμετρο;
    Η διαμάχη σχετικά με την ανάλυση οθόνης έχει πολύ γέλιο. Ο η μία πλευρά ωρύεται ότι πιξελιάζει η εικόνα στις 15 ίντσες και βγαίνουν τα μάτια, η άλλη λέει ότι δεν χρειάζεται 1080p και ότι "κουράζει" την κάρτα γραφικών άδικα
    το κινητό μου έχει 1080p οθόνη, παίζει 3d παιχνίδια σε 60fps και 1080p video σε 60 fps. από που τους ήρθε η ιδέα ότι το 1080p κουράζει την κάρτα γραφικών, ένας θεός ξέρει
    Ορυμαγδός για το ΑΜD ή intel, πιο πολλή φανατίλα και από το japan VS europe.
    intel και πάλι intel στους επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης έχει το πάνω χέρι με διαφορά
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    το κινητό μου έχει 1080p οθόνη, παίζει 3d παιχνίδια σε 60fps και 1080p video σε 60 fps. από που τους ήρθε η ιδέα ότι το 1080p κουράζει την κάρτα γραφικών, ένας θεός ξέρει
    Δείξε μας λίγο το "κινητό" σου.
    Life begins at 45°.

ηλικιωμενο μελος Το avatar του/της sugariasgeorge
    Ο άμοιρος ακόμα μορφώνεται...

τελευταία "ευρήματα" τα οποία δεν δείχνουν να στερούνται λογικής:

Προτιμήστε ίντελ 6ης γενιάς. ο νέος ι3 έχει τις επιδόσεις του ι5 5ης γενιάς στα benchmarks και είναι συνήθως φτηνότερος.
    Προτιμήστε ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Δεν έχει απαραίτητα καλύτερες επιδόσεις αλλά δεν "κλέβει" από την κύρια μνήμη και γενικά ελαφρώνει το φορτίο του επεξεργαστή.
    Προτιμήστε ssd όπως έχετε όλοι σας πει και εδώ μέσα. Σε μερικά λάπτοπς (λενόβο Β51-80 πχ) έχει αυτοκολλητάκι στις βίδες που στηρίζουν τον σκληρό, το οποίο αφαιρούμενο προκειμένου να βάλεις τον ssd ακυρώνει την εγγύηση... Και σχετικά λίγα έρχονται με προεγκατεστημένο ssd, ακόμα.

Η διαμάχη σχετικά με την ανάλυση οθόνης έχει πολύ γέλιο. Ο η μία πλευρά ωρύεται ότι πιξελιάζει η εικόνα στις 15 ίντσες και βγαίνουν τα μάτια, η άλλη λέει ότι δεν χρειάζεται 1080p και ότι "κουράζει" την κάρτα γραφικών άδικα, τραβάει πιο πολύ ρεύμα από την μπαταρία και κάνει το desktop τόσο μικρό που δεν το βλέπεις... Αυτό το τελευταίο υπερβολή, εκτός αν έχεις θέμα με τα μάτια, το είδα "πρώτο χέρι" ή μάτι τέλος πάντων.
    Στο probook που έχει την "κλασσική" χαμηλή δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει jaggies στα γράμματα. Στις γραμμές του σχεδίου όντως λίγο μπερδεύει και θέλει να ζουμάρεις για να κάνεις "αγκίστρωμα" από το σωστό σημείο. Συμφωνία παραδόξως στο ότι dell και lenovo έχουν τις "χειρότερες" οθόνες και στο ότι όλες οι οθόνες των "φτηνών" λάπτοπς είναι γτπκ λόγω ΤΝ.

Ορυμαγδός για το ΑΜD ή intel, πιο πολλή φανατίλα και από το japan VS europe. Οι διαδικτυακοί μηχανολόγοι μηχανικοί ακόμα σφάζονται για να αποδείξουν ότι δύο επεξεργαστές των 15W έκαστος έχουν διαφορετική θερμική συμπεριφορά και ο πρώτος βράζει αυγό ενώ ο δεύτερος ψύχει αυτοκίνητο κολλημένο σε κίνηση στο Σύνταγμα με καύσωνα. Το αυτό για radeon VS geforce στα γραφικά, με τους θιασώτες του "όλα σε ένα" να μιλούν με απαξιωτικά λόγια για όλες τις ξεχωριστές κάρτες γραφικών - εκτός αν πρόκειται για gaming rig.

Η διαμάχη για τις μάρκες επίσης είναι διασκεδαστική σαν το προαναφερθέν VS. Όλοι τα θεωρούν όλα χρέπια, κακά VFM, αυτοδιαλυόμενα Ιστορίες για καμένες μητρικές, καμένες VGA, καμμένα τροφοδοτικά και σπασμένα βύσματα τροφοδοσίας, καμένες οθόνες, σπασμένα άγκιστρα οθόνης, καλωδιοταινίες που αποκολλώνται ή κόβονται... Σέρβις του εξωτερικού που είναι πιο γρήγορα από Ελληνικά, σέρβις ανύπαρκτα, σπασμένα λάπτοπ από νεύρα... Άλλοι θεωρούν "επί γης θεούς" μαγαζιά στην Αγγλία και Γερμανία (χωρίς να νοιάζονται για πληκτρολόγια και εγγύηση) άλλοι θεωρούν ότι αν δεν δώσεις ενάμιση χιλιάρικο δεν είσαι καν άνθρωπος...

Εννοείται πως απλά διάβαζα, δεν έγραψα.

Και κάπου εκεί θα έλεγα άντε γαμηθείτε όλοι σας (όχι εσείς, οι κατασκευαστές λάπτοπς) και θα έκλεινα ανοιγα το θέμα οριστικά με νέο desktop το οποίο "εύκολα" βρίσκεις τι υλικά να ανακατέψεις χωρίς μη μα μου αν και αστειάκια.

Επιβεβαιώθηκε ο sp γιατί ο Κλωτσό κατέβασε την τιμή σε κάποια από τα κομμάτια που είχαν "μαγικά" ανέβει την Μ. Δευτέρα.

Το διασκεδάζω γενικώς γιατί βλέπω πως ο κόσμος των φαν των πισιούτερ δεν είναι διαφορετικός από αυτόν των μηχανών.

Και δεν σας ζαλίζω τον έρωτα
    .
    αναμενουμε...
    :ZZZ:

@sp

Τα βασικότερα που θέλω όλοι τα κάνουν.
    Τα λίγο πιο ειδικά επίσης όλοι τα κάνουν με μικρούς συμβιβασμούς. Αφού δουλεύει μία χαρά αυτό που θέλω ο i5 gen2, σιγά μην κολλάει ο 5th ή ο 6th gen.

Τιμές ανταλλακτικών και διαθεσιμότητα δεν ξέρω για καμιά μάρκα. After sales επίσης "μαυρη τρύπα" γιατί καλές και κακές ιστορίες διαβάζει κανείς για όλα. Και τίθεται και το ζήτημα της παραεισαγωγής και κάλυψης αυτής στην ημεδαπή.

Το τρίτο... Ορίζοντας συμβίωσης, όσο ζήσει. Δεν τα αλλαζω αν δεν διαλυθούν. Προτιμώ να ζήσει αρκετά
    To desktop ας πούμε μετράει 10ετία νομίζω. Αφού δουλεύει... Οκ, έχω "στερηθεί" τα παιχνίδια. Big deal... Βαρέθηκα να ξηλωνομαι κάθε δεύτερο χρόνο.

Η τιμή στο ράφι, γιατί δεν έχει βαρύτητα...;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    από που τους ήρθε η ιδέα ότι το 1080p κουράζει την κάρτα γραφικών, ένας θεός ξέρει
    Αυτό που λες ισχύει και στα κινητά. πχ, LG G3, χαντακώθηκε από την οθόνη του και την αδυναμία του υποσυστήματος γραφικών να αποδώσει καλά, ενώ σε χαμηλότερης ανάλυσης κινητά το ίδιο υποσύστημα "έραβε".

Και τέλος πάντων... χαζεύοντας και σε ξένα μέρη είδα πολυ-προτεινόμενο το Lenovo B51-80 που ανέφερα πριν. Πλεονεκτεί σε τιμή (380 ευρώ 15άρι με i3-6100U/4GB/500GB/Radeon M330) είδα μερικά unboxing videos είναι λίγο "ψευτικο" σε ποιότητα πληκτρολογίου. Θέλει... χμ. Είτε 4GB ακόμα είτε δύο φρέσκα 4άρια (γιατί διάβασα διάφορα περίεργα για το mix&match σε μνήμες) και έναν SSD, ήτοι άλλα 100 ευρώ. OS πες τηλεφωνώ στην MS και ζητάω να περάσω εκεί την άδεια του desktop, ξέρω γω... "Πειρατικά" τα τελευταία αρκετά χρόνια δεν έχω βάλει.
    Στα 530-550 έχει και έκδοση ι5-6200/4GB/1ΤΒ/1080p πάλι άνευ OS. Αλλά ότι πάρεις, cash.

Και εκεί καλύπτει η HP από μεγάλες αλυσίδες, που έχει και 1080p και απλά HD μοντέλα με τους ίδιους επεξεργαστές και ποιοτικότερο σασί σε 24 άτοκες αλλά και λίγο ακριβότερα... Που τελικά δεν είναι ακριβότερα γιατί δεν "χρειάζεται" να ψωνίσεις τίποτα. Χμ, άντε ίσως ram σε μερικές περιπτώσεις.

Και που 'ν' το κόλλημα; Γράφουν λοιπόν αρκετοί (και εδώ) τα HP διαλύονται/καίγονται/χαλάνε (και η πόρνη η HP έχει χαλασμένα λινκ στην σελίδα της, οπότε δεν μπορείς να δεις πόσο τιμώνται οι 3ετείς επεκτάσεις εγγύησης, αλλά πες ότι είναι όπως έξω περίπου στο κατοστάρικο). Το ίδιο φυσικά γράφουν και για τα λενόβο ότι είναι γτπκ πλην thinkpads. Και τα Dell οικιακά και σειρά 3χχχ εμφανίζονται 'ρδέλα (αλλά εκεί γράφουν πως πάει τεχνικός και αλλάζει κουμπιά/οθόνες κλπ). Και τα ASUS διαλάνε αλλά ορκίζονται ότι το σέρβις στην Ιταλία είναι τσακ-μπαμ. Και τα Toshi "είναι πλέον χρέπια δεν είναι αυτά που ήταν". Ντάξει όλοι λένε όχι τούρμποξ...

Οπότε το ερώτημα που με ταλαιπωρεί είναι... ποιά μαλακία να αγοράσω πεντ' έξι κατοστάρικα που ΘΑ χαλάσει μετά από ένα χρόνο, γιατί πλέον ΟΛΑ διαλάνε;;; Δεν ξέρω ρε παιδιά, ΟΚ έχει και πλάκα όλο αυτό και γελάτε και καλά κάνετε.

Αλλά σαν πελάτες, αν διαβάζατε πως ότι μηχανάκι και να πάρετε θα έχει αξιοπιστία παπιού από τα άλεξπακ, θα δίνατε λεφτά στην όποια "επώνυμη" εταιρία...;
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 12/05/2016 στις 17:55.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Εμπιστέψου αυτά που σου λένε οι επαγγελματίες του χώρου για Dell after sales ως κορυφαία.
    Αν πας σε HP ή Samsung λόγω οθόνης (μπας και τύχει κάνα IPS αντί TN) τότε το after sales ειναι μέτριο και προφανώς δε θα το λουστείς μέχρι να συμβεί.

Για την περίπτωσή σου πάντως σου προτείνω το παρακάτω. ένα ντιμάκι 4gb ακόμα στα 20ευρώ και έναν ssd 240gb στα 70ευρώ και τα έχεις όλα. ακόμα και ελαφρύ gaming.

http://www.mgmanager.gr/notebooks/51...ux-2y-nbd.html

κάνει και δόσεις με πιστωτικές.

Το εν λόγω δεν παίρνει την δική μου κάρτα, ατυχώς.

έχει όμως άλλα δύο dell σε μαγαζιά που την παίρνουν, σε λεφτά που δεν είναι "παράλογα" τα οποία θα δω από κοντά. Στα online reviews οι οθόνες κυμαίνονται από άσχημες ως τραγικές με σημαντικές χρωματικές αποκλίσεις/αναστροφή χρωμάτων στις 45 μοίρες θέασης. Όχι, δεν θα το βλέπω υπό τέτοια γωνία. Αλλά το probook είναι ήδη οριακά ανεκτό σε αυτόν τον τομέα, λίγο κάθεσαι πίσω στην καρέκλα και "σκουραίνει" η οθόνη. το φτηνιάρικο νετμπουκ είναι καλύτερο, σε αυτόν τον τομέα.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Εμπιστέψου αυτά που σου λένε οι επαγγελματίες του χώρου για Dell after sales ως κορυφαία.
    Προσυπογράφω, 2 φορές τους χρειάστηκα και τις 2 φορές ήρθαν στον χώρο μου, το πήραν, το έφτιαξαν και μου το ξαναέφεραν στον χώρο μου σε 2 εργάσιμες.
    Στην 1 ειχε χαλάσει η υποδοχή (πριζάκι) τροφοδοσίας και επειδή δεν είχαν ανταλακτικό και για να μην περιμένω πότε θα έρθει, μου άλλαξαν ολόκληρη την μητρική

Άψογοι, όντως. Το έχω 6 χρόνια και παράπονο ουδέν
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Τελικά ο Αμυρου δεν πήρε N/B, διασπορά ψευδών ειδήσεων, fail alert που λέμε και στο χωριό μου.

Κρίμας.

Τελικά η αγορά laptop είναι μη βιώσιμη, επονείδιστη και επαχθής τη σήμερον ημέρα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Η επιλογή λάπτοπ είναι πάντως. Και δεν υπάρχει το αντίστοιχο του Vstrom...

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Αμυρού...ελα τώρα...πες την αλήθεια...θες να μας σπασεις τα νεύρα κ να βάλουμε όλοι βερεσέ να σου πάρουμε ένα ...ναι...;
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Δείξε μας λίγο το "κινητό" σου.
    τί, επειδή είναι 6.4"; νομίζεις τα υπόλοιπα που είναι 5.5" ή 5", υστερούν σε επιδόσεις ή σε ανάλυση; Το κινητό μου είναι το ίδιο hw με το xperia z1 που έχει ανθρώπινες διαστάσεις.

σιγά μη σκαλώσει λάπτοπ του 2016 με ανάλυση που έχουμε στους υπολογιστές πάνω από 10 χρόνια να πω ότι είχε uhd/4k ή τίποτα τρελό, οκ, ίσως...
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Αν συνδυάσει κανείς τις ώρες που πρέπει να έχεις φάει στο ψάξιμο με ένα μέτριο ωρομίσθιο, πρέπει να σου έχει "κοστίσει" η υπόθεση όσο ένα επίχρυσο alienware

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Αν συνδυάσει κανείς τις ώρες που πρέπει να έχεις φάει στο ψάξιμο με ένα μέτριο ωρομίσθιο, πρέπει να σου έχει "κοστίσει" η υπόθεση όσο ένα επίχρυσο alienware
    Μα δεν κατάλαβες, δεν είναι η αγορά που του αρέσει, η διαδικασία είναι. Το ψάξε ρώτα δοκίμασε κλπ. Θα μελαγχολήσει όταν τελικά καταλήξει και το πάρει.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παρόμοια θέματα

1. Αγορα laptop / Netbook
    από alex14 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 129
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2015, 22:15
  2. Γνωμη για αγορα Laptop....
    από brainstorm73 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 100
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2012, 13:37
  3. Site Εξωτερικού για αγορά Laptop HELP
    από Vagelis Gar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14