Φίλε, αυτό που με θλίβει εμένα είναι οτι αυτές οι παπαριές είχαν αρχίσει προ εικοσαετίας. Και νωρίτερα άμα το ψάξεις, αλλα σε τέτοιο επίπεδο κοινωνιοπάθειας, τότε, ίδια εποχη με τα βοθροκαναλα. Μαζι με το Hellenic Quest και οι αμφορείς στο τρίγωνο των Βερμουδών, ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, οι εξαερωμένη πινακίδα του Χουρμουζιάδη, ο Μεγαλέκος με τους εξωγήινους της «Ε», και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Είχα ασχοληθεί λίγο να τα απομυθοποιώ ένα προς ένα (έ, ρε χρόνος χαμένος) αλλα τελικά κατέληξα :- δεν πειράζει, πάντα θα βρίσκεις τέτοια κομπλεξική σαβούρα σε Ρομάντζα, Δαυλούς και τα ρέστα. Σε λίγα χρόνια θάναι περασμένα ξεχασμένα.
Αλλά μετα απο τόσο καιρό να ξαναναδύονται σα βρυκόλακες - τι να πω;
Καπιταλιστικά πράγματα: Ζήτηση και προσφορά.
Μήπως αυτό;
https://www.youtube.com/watch?v=8pvHZ4ddR-4
για μισό λεπτό ρε παιδιά...
δηλαδή που είναι τα κόμπλεξ και οι μύθοι?
ότι ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος των λατινογεννών (και όχι μόνο) γλωσσών, περιέχει ελληνικές λέξεις και ρίζες?
ότι η ελληνική γλώσσα βασίζεται στο σημαίνον και στο σημαινόμενον?
ότι η ελληνική έγινε επίσημη γλώσσα του ρωμαϊκού κράτους?
ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο που πατούμε η γλώσσα αυτή δεν ξεριζώθηκε?
ότι η ελληνική γλώσσα βασίζεται στην ετυμολογία, και έχει τη δυνατότητα αυτοδιόρθωσης βασιζόμενη σε απλούς κανόνες και ρίζες?
ότι η ελληνική γλώσσα έχει (είχε) έμφυτη μουσικότητα της οποίας μάλιστα οι τελευταίοι μάρτυρες είναι τα δολοφονημένα εκ των "φωστήρων" της μεταπολίτευσης τονικά πνεύματα, τα οποία παρ' όλα αυτά μαζί με την μουσικότητα υπάρχουν ακόμα στις υπόλοιπες λατινογενείς γλώσσες εντός των γλωσσικών δανείων τους?
οκ γράφτηκαν και μερικές αναληθείς ρήσεις "επωνύμων", αλλά ήμαρτον, όχι παντού μηδέν.
Αυτός δεν είναι λόγος να ακυρώνει κανείς όλο το άρθρο.
Αν και δεν νομίζω να έχει κάτι καινούριο να μας πει το άρθρο, καθώς στους περισσότερους (νομίζω/ελπίζω) ότι όλα αυτά είναι γνωστά.
Προσωπικά στάθηκα και σταμάτησα στην πρώτη παράγραφο.
Δεν μηδένισα τη σπουδαιότητα των ελληνικών και την επιρροή τους στο δυτικό πολιτισμό.
Απλά όταν γράφονται ανακρίβειες δεν μπορώ να εμπιστευτώ τα γραφόμενα.
Πάντως απορώ πως ο αρθρογράφος δεν κότσαρε και την ομιλία του Ζολώτα.
Είναι must σε κάθε κείμενο-ανάλυση της ελληνικής γλώσσας.
μην τα παίρνεις όλα προσωπικά. Το μηδέν δεν το έβαλες εσύ, κατ' εμέ, αλλά ο επόμενος.
Όσο για την ομιλία του Ζολώτα, μάλλον του φάνηκε τετριμμένο...?
Πάντως αυτός εδώ που λέει τα ίδια, δεν την παρέλειψε...
http://www.explorers-journal.com/we-all-speak-greek/
Προσωπικά η ελληνική γλώσσα με μαγεύει.η κάθε λέξη περιγράφει επακριβώς αυτό που εννοεί.έτσι συγχωρώ και ανακρίβειες σε άρθρα . Δε σημαίνει ότι είμαι εθνίκι και "αίλυνας". Αμάν πια με τις ταμπέλες.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
ΗΠΑ: Πώς μία λέσχη μοτοσικλετιστών βοήθησε μαθήτρια-θύμα bullying
http://www.protothema.gr/world/artic...thuma-bullying
Παντως εγω το έλεγα,,,οι Χαρλεάδες κατά βάθος ειναι καλά παιδιά......
Το πιο απλό δεν είναι (για να βρείς αν σε κλέβουν) να δεις πότε αναβοσβήνει το λαμπάκι wi-fi? αμα εχεις κινητά - λαπ τοπ απενεργοποιημένα και αναβοσβήνει το wi-fi..........