Αλλάζει η γυναίκα μετά τον γάμο?
Εγώ πιστεύω ότι αλλάζει ακριβός την επόμενη. Πατάει ένα κουμπί και αλλάζει πρόγραμμα.
Π.Χ.
Έχεις μια σχέση και μένεις σε μια γκαρσονιέρα 25 με 35 τετραγωνικά. Τότε όλοι όσοι δεν σπουδάζαμε, είχαμε γκαρσονιέρες. Τώρα δεν το ακούω αυτό απ τους νέους.
Ίσως γιατί οι περισσότεροι σπουδάζουν? (άρα έχουν σπίτι για 4 χρόνια?) Ίσως γιατί τώρα οι περισσότεροι έχουν αυτοκίνητο? Δεν ξέρω. Πάντως βολευόμασταν σε μερικά τετραγωνικά. Και με καλή συνεννόηση, χωρούσαμε 2 και 3 ζευγάρια.
Έπιπλα? Ένα κρεβάτι και δυο καρέκλες. Για τραπέζι μια παλέτα στρωμένη με εφημερίδες. Όχι απλά χωρούσαμε, αλλά θα τα θυμόμαστε για τα καλύτερα χρόνια μας. Και έρχεται μια μέρα και σου λέει. «Αγάπη μου δεν πρέπει να παντρευτούμε κι εμείς? Να κάνουμε και κάνα παιδάκι?» Γελάς εσύ, και με επιστημονικό ύφος της εξηγείς ότι δεν χρειάζεται ακόμα γιατί… Και για διάφορους λόγους βρίσκεσαι παντρεμένος.
Το πρώτο πράμα που αλλάζει είναι το σπίτι. Απ τα 30, πας στα 150 τετραγωνικά και αν μπορείς να πάρεις δάνειο, πας και στα 250 γιατί… «θα έρθει κι ένα μωρό αγάπη μου! Που θα χωρέσουμε?» Σκέφτεσαι. «Ένα μωρό 30cm θα έρθει αγάπη μου, όχι ο κινγκ κονγκ» Πάει κι αυτό. Περνάει απ την ολομέλεια. (εσύ είσαι η μειοψηφία)
Μετά θα πάμε να πάρουμε ένα πανάκριβο τραπέζι, με σκαλίσματα, μαρκετερί, λιονταρίσια πόδια, στο οποίο… δεν θα τρώμε εκεί.
«Μα γιατί αγάπη μου. Άσχημα τρώγαμε στην παλέτα?» …Φάααπ η πρώτη παντοφλιά.
«Λες βλακίες αγάπη μου.»
Μετά θα σου φέρει και ένα πανάκριβο βελούδινο τραπεζομάντιλο που θα σκεπάζει όλη την τέχνη του τραπεζιού. Και πάνω απ το τραπεζομάντιλο θα βάλει ένα τζάμι να μη λερώνει το τραπεζομάντιλο, και πάνω απ το τζάμι θα βάλει ένα σεμεν να μη γυαλίζει το τζάμι και ίσως πάνω βάλει κάτι άλλο να μη λερώνει το σεμεν. Εσύ έχεις σταματήσει να αντιδράς (βαριά η παντόφλα) και απλά κουβαλάς. Στη χειρότερη νομίζεις ότι έχει δίκιο, γιατί παντού τα ίδια βλέπεις. Δεν μπορεί, λες, να κάνουν όλοι λάθος? Ποιος τρώει σε παλέτα? Σε ενοχλεί λίγο που δεν χρησιμοποιείς το πανάκριβο τραπέζι, αλλά έτσι θα πρέπει να είναι. Ποιος τρώει στο καλό τραπέζι? Μετά σκέφτεσαι και «κάποιους» που γυρνάνε όλοι την Ευρώπη όποτε θέλουν με ότι θέλουν και λες: «Τι μ@λκες που πάνε και ξεπατώνονται στην κούραση. Μια χαρά είμαι εγώ που δεν μπορώ να πάω ούτε μέχρι τον πλαταμώνα και είμαι ξεκούραστος. Θα έχω και κάποιον να μου αλλάζει την πάπια. (Αλήθεια γιατί την λένε πάπια?)
Φυσικά, όσοι έχουν γυναίκα σαν την δική μου, όλα αυτά δεν ισχύουν.![]()
Αγαπημένη ταινία. ......
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
πάντως δεν άκουσα ποτέ, κανέναν, να λέει "θα παντρευτώ, γιατί είναι καλύτερα", ούτε "γιατί θα μπορώ να κάνω το Χ, Ψ, Ζ, ενώ τώρα δεν μπορώ".
Οι μόνες εξηγήσεις (του κώλου) που ακούω είναι κάποια από: "φοροαπαλλαγή" (δηλαδή για τα λεφτά... τέλεια!), "το θέλαν οι γονείς" (δηλαδή το κάνεις για άλλους), "το ήθελε αυτή/αυτός" (μάλιστα), "έτσι γίνεται" (δηλαδή εθιμοτυπικά),
λόγοι που δεν θα ακούσετε ποτέ: "γιατί έχει πολλά λεφτά και θέλω να τα φάω", "γιατί βαριέμαι να ψάξω άλλο και θέλω να το κάνω δύσκολο να φύγει", "γιατί φοβάμαι μη με αφήσει", "γιατί είναι φαντασίωσή μου", "γιατί θέλω να ασχολείται μόνο με εμένα"
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
ξαναλεω για τους αντρες του φορουμ.............
οταν μπλεχτουμε σοβαρα με γυναικα η ζωη μας περναει σε αλλα χερια και γινομαστε απλα εργαλεια για την εκπληρωση των στοχων ΤΗΣ
ειτε το θελουμε ειτε οχι
ειτε το καταλαβαινουμε ειτε οχι
παω να φαω μια ομελετα στην τραπεζαρια τωρα που λειπει![]()